Program före sjöresan på Galápagosöarna

Besök Galápagosöarna – ett av världens mest unika resmål med en överraskande artrikedom och många säregna djurarter.

 • Utforska Galápagosöarnas förunderliga övärld, en viktig utgångspunkt för Darwins evolutionsteori
 • Se Galápagos berömda landsköldpaddor i sin naturliga miljö
 • Tre övernattningar på hotell på Santa Cruz Island som erbjuder en lyxig naturupplevelse
 • Två heldagsturer med en naturguide
 • Resmål

  Sydamerika

 • Årstid

  Vår

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  GYEGALPRE

 • Från

  kr 34 279

På våra program före sjöresan får du tillfälle att utforska resmålen lite mer på djupet innan du går ombord på Hurtigruten.

Dag 1 Guayaquil/Galápagosöarna

Från hotellet åker vi till Guayaquil flygplats där vi tar planet till Galápagosöarna. När vi har landat på  ön Baltra möts vi av vår lokala representant och tar en kort busstur till Itabaca-kanalen som skiljer Baltra från ön Santa Cruz. Här går vi ombord på en liten färja som tar oss över det azurblå sundet till Santa Cruz, en båttur på runt fem minuter. På andra sidan åker vi genom ett vackert jordbrukslandskap omgivet av vildmark med många olika växter och djurarter. Se Galápagos berömda landsköldpaddor i sin naturliga miljö och lär dig hur privata lantgårdar hjälper till att skydda dessa särpräglade djur och deras miljö. Lunchen serveras uppe i höglandet. De välkända lavatunnlarna är en annan fantastisk upplevelse. De har formats av flytande lava som strömmade ned från vulkanerna ända till havet. Följ med på en spännande vandring in i en av tunnlarna tills den blir så smal att du inte kommer längre. Vandringen tar en halvtimme och vår naturguide berättar detaljerat om hur dessa fascinerande tunnlar har bildats. Efteråt fortsätter vi till vårt hotell i staden Puerto Ayora. När vi har installerat oss tar vi en promenad till den närbelägna forskningsstationen Charles Darwin Research Station. Här hittar vi utställningar om Galápagosöarnas historia och utveckling och om hur naturarvet skyddas. På Galápagos finns många olika sorters sköldpaddor men på forskningsstationen hittar du flertalet av dem på ett och samma ställe. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Utforska den lilla charmiga hamnstaden Puerto Ayora med sina många butiker där du hittar fina lokala konsthantverk. På kvällen serveras middag på hotellets trevliga restaurang.

Dag 2 & 3 Galápagosöarna

Frukost på hotellet. Vi har nu två heldagar på oss att utforska de närbelägna, obebodda öarna med båt. Vi kommer bara att besöka en av de nedanstående öarna, en per dag.

Ön Bartolomé är berömd för vulkanen Pinnacle Rock och galápagospingviner. På ön South Plaza finns en koloni landleguaner. Santa Fe är känd för att ha ögruppens vackraste vikar. North Seymour anses utgöra ett mikrokosmos för hela ögruppen. Andra öar som vi eventuellt besöker är Floreana Island och Isabela Island.

Alla besök till dessa öar måste godkännas av Galápagos nationalpark, och vilka öar det blir får vi veta först 30 dagar i förväg. Oavsett vilka öar vi besöker serveras luncherna ombord på båten. Frukost och middag serveras på hotellets restaurang.

Dag 4 Galápagosöarna/Guayaquil

På morgonen väntar transfer till flygplatsen på Baltra och vi flyger tillbaka till Guayaquil. På vägen till flygplatsen stannar vi vid ”Los Gemelos”, ”Tvillingarna”, två imponerande vulkaniska fördjupningar uppe i Santa Cruz högland. Vid ankomsten i Guayaquil välkomnas du av en lokal representant för transfer till hamnen. Ombordstigning på MS Roald Amundsen.

Obesrvera att vi vid ändrade förhållanden kan komma att besöka sevärdheterna i en annan ordningsföljd.

Praktisk information

I priset ingår flygresa tur och retur i ekonomiklass inkl. skatter från Guayaquil till Baltra/Galápagosöarna, inträde till Galápagos nationalpark, tre övernattningar med helpension på Santa Cruz/Galápagosöarna. Samtliga transfers, utflykter och måltider enligt dagsprogrammet samt engelsktalande naturguide.

Ingår ej: Annan dryck, dricks

 • Resan är tillgänglig som program före sjöresa vid resor som börjar eller slutar i Guayaquil (övernattningen före resan till Galápagosöarna ingår in sjöresan).
 • Vissa promenadsträckor i ojämn terräng ingår. Denna tur på land är inte lämplig för gäster med nedsatt rörlighet. Här ingår långa sträckor av aktivt resande där vi vandrar i ojämn terräng och går i och ur båtar. Resenärerna bör därför ha en bra fysisk kondition och tåla tropiskt klimat.
 • Minsta antal deltagare: 10
 • Om minsta antal deltagare inte uppnås förbehåller vi oss rätten att ställa in resan upp till 6 veckor före avresa.
 • Datum: 11.04.-14.04.2021 (FRSOU2106), 12.04.-15.04.2021 (AMSOU2107)
 • Bokningskod: GYEGALPRE