Program före sjöresan till Machu Picchu

Utforska inkarikets forntida kulturer, besök det hänförande citadellet i Machu Picchu och övernatta på ett lyxigt hotell i Sacred Valley i Cusco-regionen.

 • Utforska en av Sydamerikas mest spännande arkeologiska platser
 • Upptäck det forna inkariket
 • Ta det lyxiga tåget Hiram Bingham till Machu Picchu
 • Njut av en övernattning i huvudstaden Peru
 • Resmål

  Sydamerika

 • Årstid

  Vår

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  GYEMACPRE

 • Från

  kr 31 642

Dag 1: Lima, Peru

Välkommen till Peru!

Lima, Perus huvudstad, grundades år 1535 av den spanska conquistadoren Francisco Pizarro och blev snabbt känd som Konungarnas stad. I gamla stans koloniala kvarter finns många vackra minnesmärken kvar och på basarerna råder en myllrande aktivitet. Övernattning, inklusive frukost på Country Club Lima Hotel eller likvärdigt.

Dag 2: Lima/Cusco/Sacred Valley

Efter frukost väntar transfer till Limas flygplats för flygresan till Cusco. I Cusco möts vi av en lokal representant och sedan transfer till en lokal restaurang för lunch. Vi fortsätter sedan till Sacsayhuaman-fästningen. Sacsayhuaman är strategiskt placerat på en kulle med utsikt över Cusco och byggdes som så många andra inkabyggnader utan murbruk. De enorma stenblocken (vissa väger 200 ton) är så tätt sammanfogade att inte ens ett grässtrå kan tränga igenom. Hantverket är ett fantastiskt exempel på inkafolkets sofistikerade färdigheter både när det gäller konstruktion och arkitektur. Vi fortsätter till Tambo del Inka Resort & Spa eller likvärdigt hotell i Sacred Valley för middag och övernattning.

Dag 3: Sacred Valley/Machu Picchu/Sacred Valley

På morgonen efter frukost väntar transfer till Ollantaytambo. Denna inkabosättning har samma namn som den stora fästning och klippa som ruvar över staden. Fästningen var dalens viktigaste försvar och det var här som inkafolket vann sin största seger över spanjorerna under erövringskrigen. Det stora byggnadsverket i rosa granit var för längesedan ett blomstrande komplex av bad, tempel och militärbyggnader. Sedan fortsätter vi till järnvägsstationen i närheten och går ombord på tåget Hiram Bingham mot Machu Picchu. En god lunch serveras på tåget medan vi njuter av den spektakulära utsikten längs resan. Vi ankommer tidigt på eftermiddagen vilket ger oss tid att utforska Machu Picchu, det hänförande inkacitadellet, precis när alla andra tar en lunchpaus. Med utsikt över den vilda Urubambafloden ligger fantastiska Machu Picchu, denna mystiska ruinstad som länge doldes av tät grönska och till vilken inkafolket inte lämnade några skriftliga källor. Tillsammans med vår guide utforskar vi ruinerna och föreställer oss hur vardagen såg ut för människorna som levde och bodde här i forna dagar. I utgrävningar har arkeologer hittat skelett, föremål och ullplagg – men inget guld. Samma minutiöst sammansatta stenblock finns här precis som på andra inkaplatser.

Efter att ha utforskat ruinerna och druckit en kopp te på Machu Picchu Sanctuary Lodge tar vi bussen tillbaka till Aguas Calientes. Här går vi ombord på Vistadome-tåget tillbaka till Ollantaytambo. Transfer till Tambo del Inka Resort & Spa för middag och övernattning.

Dag 4: Cusco/Lima/Guayaquil

Njut av en god frukost på hotellet innan vi åker tillbaka till Cusco som en gång i tiden var själva hjärtat i inkariket. Vi besöker tempelområdet Koricancha för att beundra det vackra dominikanska klostret Santo Domingo som byggdes på grundmuren till Solens tempel – ett av inkarikets viktigaste tempel. Den välvda stenmurade väggen på västra sidan av kyrkan anses vara ett av de främsta exemplen på inkafolkets formidabla stenkonst. Sedan fortsätter vi till barockkatedralen som byggdes i mitten av 1400-talet ovanpå grundmuren till ett gammalt inkapalats. Många av stenarna till bygget stals från den näraliggande ruinen efter inkafästningen Sacsayhuaman.

Transfer till flygplatsen med lunchlåda och flygresa till Lima. På Limas flygplats finns en representant som hjälper dig att byta plan inför flygresan till Guayaquil. Här möts vi också av en lokal representant som tar oss till hotellet i Guayaquil. Följande övernattning ingår i sjöresan till La Paz.

Observera att vi vid ändrade förhållanden kan komma att besöka sevärdheterna i en annan ordningsföljd.

Praktisk information

I priset ingår en hotellnatt med frukost i Lima, två hotellnätter på Hotel Tambo del Inka eller likvärdigt i Cusco, inkl. halvpension, flygresa Lima-Cusco-Lima-Guayaquil, inkl. skatter. Transfers, utflykter och måltider enligt dagsprogrammet. Inträden, tågbiljetter tur och retur Ollantaytambo till Machu Picchu, engelsktalande guide i Peru.

Ingår ej: Middag/lunch på hotellet i Lima. Drycker utanför måltiderna, dricks.

 • Resan är tillgänglig som program före sjöresa vid resor som börjar i Guayaquil (övernattningen den 16/4 i Guayaquil ingår i sjöresan).
 • Vissa promenadsträckor i ojämn terräng ingår. Turen är inte lämplig för gäster med nedsatt rörlighet. Under vissa delar av turen befinner vi oss på höjder upp till 3 500 m.
 • Minsta antal deltagare: 10
 • Om minsta antal deltagare inte uppnås förbehåller vi oss rätten att ställa in resan upp till 6 veckor före avresa.
 • Bokningskod: GYEMACPRE