För- och efterprogram: Atacamaöknen (övernattningstur)

Följ med oss på en övernattningstur till världens torraste öken, Atacamaöknen, med start i Santiago de Chile.

 • Njut av en kulturell oas mitt i en naturskön öken
 • Utforska området runt San Pedro, det huvudsakliga kulturella centret i Atacamaregionen
 • Upptäck saltslätter, gejsrar och arkeologiska sevärdheter
 • Hotell, flyg och transfer ingår
 • Resmål

  Sydamerika

 • Årstid

  Vinter

 • Längd

  6 dagar

 • Min. antal deltagare

  8

 • Bokningskod

  CENCJCPOST

 • Från

  kr 14 676

Den här turen finns i programmet efter sjöresan i kombination med resor som avslutas i Punta Arenas. Den här turen kräver en god fysisk form.

Dag 1: Santiago de Chile

Efter återkomst från Punta Arenas, transfer från Santiagos flygplats till ditt hotell i Santiago de Chile. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Middag på egen hand och övernattning med frukost.

Dag 2: Santiago de Chile/San Pedro Atacama

Transfer på morgonen till Santiago de Chiles flygplats och flyg till Calama. Därifrån åker vi mot din slutdestination, San Pedro de Atacama. Transfern genom Atacama-öknen tar ungefär en och en halv timme. San Pedro, även känd som Chiles arkeologiska huvudstad , är en liten by med smala gränder och traditionella hus tillverkade av lufttorkad lersten, och det är det viktigaste kulturella centret i Atacama-regionen.
Checka in på ditt hotell. Hotellet Cumbres Atacama ligger på en åtta hektar stor tomt vars arkitektur är baserad på den inhemska Ayllus- eller Atacama-stilen. Det bjuder på en unik upplevelse som kombinerar komfort, avkoppling, ett utmärkt kök och utforskningar in i norra Chiles mystiska atmosfär.

Avnjut middag på hotellet och få en god natts sömn.

Dag 3–4: San Pedro de Atacama

Frukost på hotellet. Ta tillfället i akt att koppla av vid hotellets pool eller välj bland en mängd lokala turer för att besöka intressanta sevärdheter i området som till exempel gejsrar, saltslätter eller lagunerna i de höga Anderna, alla på en kort resas avstånd. Ett erfaret team av guider ansvarar för att följa med på utflykterna.

Exempel på resplan (ordningen och innehållet i utflykter kan variera):
Tidigt på första dagens morgon går turen till de arkeologiska utgrävningarna i Tulor, där de äldsta spåren efter mänsklig bosättning på Atacamas saltslätter har bevarats på ett mirakulöst sätt. Området är 2 000 år gammalt och känt som ”likan antai-kulturens vagga”.

Kvällsutflykt till Moon Valley, som deklarerats både som naturskyddsområde och naturmonument. Här tar vi oss uppför sanddynen Duna Mayor och får bland annat en fantastisk utsikt över Cordillera de la Sal, dödens dal och saltslätterna med en dramatisk solnedgång i bakgrunden.

Dagen därpå blir det en tidig morgonutflykt till El Tatio-gejsrarna som ligger på 4 300 meters höjd och ca 9 mil från San Pedro de Atacama. Det geotermiska fältet är tätt knutet till den vulkaniska aktiviteten i området och utgörs av enorma ångpelare. Håll utkik efter vikunjor (kamelliknande djur) och om du har tur får du även se rävar och strutsar. Stanna till i byn Machuca – en äkta Atacamaby med bara 20 hus som är byggda av lera, halm och kaktusträ – och besök kyrkan San Santiago, som fått sitt namn efter byns skyddshelgon. På eftermiddagen återvänder vi till hotellet för att fräscha upp oss och njuta av hotellets bekvämligheter.

Lunch och middag på hotellet. Övernattning.

Dag 5: San Pedro de Atacama/Santiago

På morgonen får du en transfer tillbaka till Calamas flygplats. Flyget tillbaka till Santiago de Chile avslutar ditt program efter sjöresan.

Praktisk information:

 • Bokningskod: CENCJCPOST
 • Detta ingår: I priset ingår en övernattning med frukost på hotell i Santiago de Chile, tre övernattningar med helpension på hotell Cumbres San Pedro de Atacama, flygresa tur och retur Santiago de Chile-Calama inkl. aktuella skatter, transfer med minibuss/taxi till/från flygplatsen i Santiago och Calama/San Pedro, två halvdagsutflykter och en heldagsutflykt med engelsktalande guide, användning av spa, uppvärmd pool och badtunnor. Alla utflykter är beroende på rådande väderförhållanden.
 • Ingår ej: Middag dag 1 (Santiago), dricks.