Norway’s Coastal Kitchen
Färska råvaror från hamnarna längs kusten
Mat som ger upplevelser
När du reser tillsammans med oss får du inte bara se den norska kusten – du får också uppleva alla dess smaker. Under vår resa fyller vi på förrådet med de bästa lokalproducerade råvarorna som erbjuds i de hamnar vi besöker.
Vi är stolta över att stödja 50 lokala gårdar, bagerier och leverantörer över hela Norge. I restaurangerna ombord kan du till exempel njuta av torsk från Vesterålen som smälter i munnen, prisbelönta ostar från Lofoten och hantverksöl av högsta kvalitet från Bergen.
Våra restauranger ombord
Generellt sett har alla våra fartyg en huvudrestaurang, en bistrostil och en fin à la carte-restaurang, som alla följer vårt matkoncept med autentiska lokala rätter.
Matsalarna har vanligtvis fönster från golv till tak så att du kan njuta av utsikten över fjordarna medan du äter, vilket kopplar dig till de platser där våra råvaror kommer ifrån.
Huvudkock Øistein Nilsen
Øistein, som föddes i Nordnorge, tillbringade en stor del av sin uppväxt med att utforska naturen och smaker från vildmarken.
Som chefskock för Norway's Coastal Kitchen tar han med sig sin vision av lokalt producerade rätter till våra ikoniska fartyg, samtidigt som han förespråkar inhemska talanger, ingredienser och leverantörer.
Matambassadörer
Nu har vi inlett ett samarbete med två prisbelönta kockar från den norska kusten, Astrid Nässlander och Halvar Ellingsen, för att utöka våra menyer och inspirera nästa generation av kockar i Norway's Coastal Kitchen.
Tillsammans med vår huvudkock Øistein Nilsen kommer de två matambassadörerna att göra det de är bäst på, nämligen att ta fram unika, hållbara och lokalt inspirerade maträtter som passar årstiden.
Smaka på havets bubblor
Hör berättelsen bakom vårt havslagrade mousserande vin "Havets Bobler", framtaget exklusivt för restaurangerna ombord på våra fartyg.
Hållbart och säsongsbaserat
Att köpa in lokala råvaror handlar inte bara om att ge gäster smaker från norska gårdar och fjordar. Det handlar också om att begränsa vår miljöpåverkan och minimera mängden svinn.
Förutom att maten ska smaka fantastiskt anser vi att all mat bör vara snäll mot planeten och ett sätt är då att köpa in lokala, säsongsbaserade råvaror.
Välj hur du vill upptäcka vårt hem, den norska kusten
- Flera erbjudanden
Bergen – Kirkenes – Bergen (Rundresa)
Den klassiska kustresan | Rundresan
Regelbundna avgångar - 12 dagar
19 923 kr
Flera
- SingelerbjudandeSpara upp till 15 %
Bergen – Kirkenes (Norrgående)
Den klassiska kustresan | Norrut
Regelbundna avgångar - 7 dagar
14 209 kr
Flera
- SingelerbjudandeSpara upp till 15 %
Kirkenes – Bergen (Sydgående)
Den klassiska kustresan | Söderut
Regelbundna avgångar - 6 dagar
11 804 kr
Flera