Bracenet

Bracenet – hållbara armband tillverkade av gamla fiskenät

Det är ingen hemlighet att våra hav är fulla av plastavfall. I norra Stilla havet finns det till exempel en plastansamling som är fyra och en halv gånger större än Tyskland i yta. 46 % av ansamlingen består av borttappade eller medvetet bortkastade fiskenät. En miljon ton av dessa ”spöknät” hamnar i havet varje år och leder till att otaliga djur mister livet.

Hur fungerar det?

Bracenet har som målsättning att få bort alla spöknät från våra världshav. Därför samarbetar de med organisationerna Healthy Seas, Ghost Diving och Nofir. Healthy Seas leder bärgningsinsatser världen över med hjälp av Ghost Divings 250 specialutbildade dykare*. Tillsammans tar de bort spöknät från vrak och rev på upp till 50 meters djup. Tillbaka på land rengör Nofir näten med endast vatten. De hämtar även nät från fiskerier så att dessa aldrig hamnar i havet.

Näten fraktas sedan till Bracenets fabrik i Hamburg. Efter ett omsorgsfullt utarbetat hantverksarbete förvandlas näten till nya produkter, däribland armband (”bracenets”) nyckelringar, hundkoppel och mycket mer.

Detta är produkter från havet, för havet. Bracenet donerar regelbundet pengar till organisationer som Healthy Seas och Ghost Diving – över 220 000 € hittills – för att finansiera fler bärgningsinsatser och öka medvetenheten kring plastavfall. Dessutom samarbetar de med flera andra frivilligorganisationer som arbetar för att skydda havet.

Alla kan göra sin del för världshaven tillsammans med BRACENET. SAVE THE SEAS, WEAR A NET.

Dina förmåner hos Bracenet:

Få som 1893 Ambassador en exklusiv rabatt när du handlar på deras webbplats.

Nivå 1

Spara 10 % på alla Bracenet-produkter

Spara 10 % på alla Bracenet-produkter. Använd rabattkod 189310 längst upp i kassan.

Nivå 2

Spara 12 % på alla Bracenet-produkter

Spara 12 % på alla Bracenet-produkter. Använd rabattkod 189312 längst upp i kassan.

Bli ambassadör

Hur du tar del av erbjudandet:

Ange koderna nedan i kassan för att ta del av detta exklusiva erbjudande. Handla Bracenet här.

  • Nivå 1, kod för 10 % rabatt – 189310
  • Nivå 2, kod för 12 % rabatt – 189312

Allmänna villkor

Se bracenet.net för mer information om leverans- och tullavgifter