
Den veganska evolutionen
Vi nöjde oss inte med att introducera några veganska rätter här och där. För att skapa en helt egen meny tog vi i stället hjälp av vegankocken och den populära norska bloggaren Mari Hult.
Det råder inga tvivel. Veganism är här för att stanna. För många är det nästa steg i evolutionen och framtiden för mat. Viktigast av allt är att det är en inställning till matlagning som inte skadar den vackra värld vi lever i.
Vi brinner för att servera våra gäster hälsosam och hållbar mat – utan att kompromissa med smaken. Medan andra pliktskyldigt har någon enstaka veganrätt på sina menyer har vi bestämt oss för att skapa ett helt nytt sätt att äta grönt inom ramen för Norway’s Coastal Kitchen.
Råd från experter
När vi tog fram vår veganmeny ville vi säkerställa att alla rätter på menyn inte bara smakar gott och gör sig bra på tallriken, utan att de också är nyttiga. Vårt kulinariska team tog därför hjälp av kostrådgivare för att välja ut rätt ingredienser.
Vi kontaktade också Mari Hult, vegankock från kuststaden Stavanger och skapare av vegetarbloggen.no – den mest lästa bloggen om vegetarisk och vegansk mat i Norge. Hennes ovärderliga råd hjälpte oss att ta våra veganrätter till en ny nivå.
Grön gourmetmat
Den veganmeny som togs fram är en annorlunda, välsmakande trerättersmeny helt och hållet bestående växtbaserade livsmedel som serveras varje kväll under vår klassiska rundresa under 12 dagar.
Här finns läckra rätter som grytor på borlottibönor, veganska pannkakor, ugnsbakade päron, rödbeta à la Bourguignon, jordgubbssorbet och vegansk chokladmousse.
-
Se veganmenyn
Det slutgiltiga omdömet
Mari Hult berättar: ”Veganmat är hållbar, djurvänlig, bra för hälsan och när den tillagas på rätt sätt som den gör hos Norway’s Coastal Kitchen är den också särskilt god!
Jag är så glad och stolt över att ett av Norges största varumärken med ett av de bästa köken vi har lade ned så mycket möda på att erbjuda den här fantastiska menyn. Den här menyn passar inte bara veganer, utan också alla som vill prova på ett grönare sätt att äta.
Det har varit ett nöje att få vara med i den här processen och jag önskar att det var jag som fick slå mig ner för en måltid på världens vackraste kryssning just nu!”