
Vegansk mat ombord
Vi brinner för att skapa nyttig och hållbar mat som faller våra gäster i smaken. Vårt mål är att erbjuda något för alla, och vegansk mat är inget undantag.
Här för att stanna
Vi är på väg mot en framtid där allt fler människor väljer växtbaserad kost. Veganismen har gått från smal trend till en global rörelse som nu växer i raketfart. Många anser att det är framtidens mat, eftersom den är miljövänlig, minskar vårt koldioxidavtryck och är samtidigt ett nyttigare alternativ.
Om vi förlitade oss mindre på kött skulle livsmedelsindustrin kunna minska sin inverkan på miljön. På senare år har allt fler valt växtbaserade alternativ framför fisk och kött. Våra kockar använder naturens alla råvaror i de veganska alternativen på vår meny.
Från grunden
Medan andra rederier erbjuder några få veganska rätter har vi skapat ett helt nytt koncept med grön gourmetmat i Norway's Coastal Kitchen.
När vi tog fram de veganska rätterna på menyn gjorde vi mer än att bara säkerställa att utseendet och smakerna var av allra högsta klass – vi såg även till att rätterna var nyttiga. Våra kockar fokuserade på att skapa näringsrika rätter med så mycket lokala, norska råvaror som möjligt.
Resultat kan upplevas i de växtbaserade rätterna på vår huvudmeny. Välj mellan tre växtbaserade rätter under varje lunch och middag ombord på fartyget.
Njut av rätter som böngryta, nötstek, rödbeta à la Bourguignon, fornnordisk svampgryta, växtbaserad cheesecake och vegansk chokladmousse. Dessutom har vi märkt ut de veganska rätterna med en liten symbol så att du lätt kan hitta dem på menyn.