Restauranger på Coastal Express
Våra restauranger ombord återspeglar vår kärlek till mat och Norge och har fått sina namn efter inslag längs den norska kusten. Samtliga restauranger erbjuder våra gäster en spännande upptäcktsresa genom det norska köket.
Torget
Var köper de flesta kustinvånarna sina råvaror? På den lokala matmarknaden. På samma sätt som matmarknaderna i lokalsamhällena är Torget vårt centrum för mat ombord på Hurtigruten. Vår huvudrestaurang serverar ett varierat utbud av rätter till dagens tre måltider, som är vackert upplagda och doftar inbjudande.
Frukost – serveras från kl. 07.00
Börja dagen med ett urval av varma rätter och en buffé med nybakat bröd, flingor, frukt, yoghurt, smoothies, juicer, energishots, gröt, lax, ägg och pannkakor.
Lunch – serveras från kl. 12.00
Av lokalproducerade produkter och säsongens bästa råvaror skapar våra kockar frestande och rikliga bufféer. Gör en kulinarisk resa och smaka på allt det goda som köket lagar av närproducerade produkter. Varje dag serverar vi också flera veganska rätter. Håll utkik efter det veganska märket och prova en hållbar, växtbaserad måltid.
Middag – serveras från kl. 18.00
Njut av en trerättersmiddag och välj mellan olika rätter varje dag under resan. Det finns flera kött- och fiskrätter att välja bland. Varje dag finns det ett stort urval av veganska rätter, så håll utkik efter det veganska märket på menyn och prova en hållbar, växtbaserad måltid. Varje middag avslutas med traditionella efterrätter som hembakade kakor och pajer, sorbeer eller puddingar – gärna med bärsåser.
Kysten
Ät en lyxig måltid på Kysten, vår à la carte restaurang. Namnet ”Kysten” återspeglar restaurangens enkla, eleganta och moderna stil. Här kan du njuta av utsökta rätter från våra skickliga kockar som använder sig av de bästa råvaror som den norska kusten har att erbjuda.
Se fram emot en meny baserad på sjögräs och kelp, extra mört renkött och saftiga pilgrimsmusslor med lokalproducerat smör och vildväxande örter. Du kan vara säker på att fisk och skaldjur är pinfärska, att köttet kommer från frigående djur och att ostarna har belönats med flera priser.
Välj ett vin som passar till maten från utbudet på vår vinlista eller prova ett vinpaket sammansatt av Hurtigrutens bästa vinprovare. Om du väljer vårt Platinum-paket kan du äta alla tre måltiderna här varje dag under resan.
Brygga
Namnet på vår bistro ombord hänvisar precis som på svenska till båtbrygga och som på norska även kan motsvara kaj. Under din resa med oss kommer du säkert att märka att bryggorna eller kajerna längs den norska kusten är platser fulla av liv och rörelse där varor lastas av och på och tempot är högt, utan mycket tid att sätta sig ner för en längre måltid.
Därför är det passande att Brygga serverar enkla och mätande rätter som sallader, mackor, wraps och klassiker som nygräddade pizzor och lyxiga burgare. Pröva dagens soppa, ryggbiffen eller den grillade laxen och avsluta din måltid med en lokalt inspirerad efterrätt eller en kaka.
Till favoriterna hör vår härliga räkmacka med ägg, dillmajonnäs och en citronklyfta – en riktig norsk klassiker.
Multe
Låt doften av nybakade bakverk leda dig till Multe. Vårt bageri ombord serverar smörgåsar med generöst med pålägg. Unna dig nygjorda smoothies, olika kaffesorter och krämig glass direkt från Lofoten.
”Multe” betyder ”hjortron” på norska. Hjortronsylten kan du provsmaka i bageriet där den ofta serveras med våfflor och en generös klick vispad grädde eller glass.
Här finns alla favoritsmaker bland glassarna, plus några varianter med norska influenser, exempelvis glass med norsk brunost. Två kulor eller tre?
Explorer Bar
Vad som gör Explorer Bar så unik är atmosfären i loungen och panoramautsikten i fönstren som sträcker sig från golv till tak. Välj mellan varma och kalla drycker, slappna av i en bekväm fåtölj, samtala med ditt resesällskap och se landskapet passera förbi utanför.
Explorer Bar har premiumkaffe, ekologiskt te, varm choklad, juicer, olika norska ölsorter, rött vin, vitt vin och rosévin samt en samling norsk akvavit som gör finsmakare gröna av avund.
Njut av en rad olika snacks, såsom grillade smörgåsar med lokalproducerad ost och skinka eller den norska klassikern torrfisk.