vesteralen_norway_hgr_158258_1920_photo_kristian_dale

Våra leverantörer av råvaror

Vi är stolta över att servera våra gäster fantastisk mat på våra fartyg och använder förstklassiga råvaror från lokala leverantörer längs hela kusten.

Norway's Coastal Kitchen samarbetar med 50 gårdar, fiskhandlare, bagerier, slaktare, osttillverkare, destillerier och glassproducenter.

Under din resa med oss får du prova på deras produkter och njuta av de goda smakerna från den norska kusten i varje klunk och tugga.

nck-map-horizontal

Bakverk – bröd, tårtor och kakor

Byåsen bageri

Bageri i Trondheim som är mest känt för sina grädd- och marsipantäckta bakverk.

Røra bageri

Tillverkar nybakat, delikat tunnbröd som kallas skjenning och serveras på våra fartyg.

Tillbehör – såser, sylt, godis

Arctic Candy

Sockerfritt godis tillverkat på bär från Nordnorge.

Arctic Mustard

Platsen där Mimi Mustard Sauce, baserad på mormors gamla recept från 1950-talet, kom till.

Askim frukt och bär

Etablerad leverantör som bjuder på smakexplosioner i form av cider, konfityrer, juicer och presentkorgar.

Havsnø

Saltproducent som använder metoder från vikingatiden och handskördat salt från Norska havet.

Molta gård

Siss Heidi Hansen framställer hjortonshonung, maskrossirap och mycket mer på en ö strax söder om Nordkap.

Reisa sylt

Sylttillverkare som använder rabarber, hjortron, kråkbär, blåbär och tranbär från regionen.

Smith-Hald Bringebæreddik

Familjeägt företag som producerar sylt, vinäger, olja och gourmetsalt av lokala råvaror.

Mjölkprodukter – ost, glass, mjölk

Aalan gård ostmakare

Tove och Knut Åland förser oss med färsk fetaost och sin prisbelönta getost.

Arktis glass

Autentisk gelato av högsta kvalitet, framtställd av naturliga ingredienser med hjälp av italienska tekniker.

Gangstad Gårdsysteri

Utsökt, prisbelönt ost och glass från Trøndelagsregionen.

Grøndalen gård ostmakare

På denna ekologiska, familjeägda 1600-talsgård produceras färskost från Nyr på mjölk från glada kor.

Nyr

Mjölkgård med anor från 1600-talet och fokus på ekologisk mjölk och fettsnåla men proteinrika ostar.

Tingvollost gård ostmakare

En familjeägd gård från 1303 som tillverkar prisbelönta blåmögelostar.

Tverås gård

Traditionell mjölkgård som har specialiserat sig på två norska delikatesser: gomme, en efterrätt på söt ost, och primost, ett messmör för smörgåsar och våfflor.

Vuku gård

Prisbelönt ostmakare känd för sin mozzarella på norsk mjölk.

Knut Åland in the cheese factory making goats cheese
Torget Main Dining Norway HGR 50213 1920 Photo Simon Skreddernes
Utsökt mat och ännu bättre utsikt från restaurangen

Dryck – vin, öl, juice

7 Fjell bryggeri

De som grundade detta Bergenbryggeri är stolta över att skapa kvalitetsöl.

Anikonic vin och konsulttjänster

Anika Perisic tillverkar ett utsökt rosévin på lokala ingredienser.

AuroraSpirit bränneri

Världens nordligaste bränneri använder vatten från gamla, arktiska glaciärer.

Bådin bryggeri

Bryggeriet, som grundades av sex vänner, har satt Bodø på kartan med sitt hantverksöl.

Bringebærlandet

Specialist inom fruktviner på hallon som har tagit hem förstapriset i flera nationella tävlingar.

Ciderhuset

Familjeägd odling från 1922 som producerar 15 sorters cider och fruktviner.

Hardangergutane juice och cider

Närodlade kvalitetsäpplen är huvudingrediensen hos denna familjeägda juice- och ciderfabrik.

Inderøy destilleri

Platsen där Golden Aquavit tillverkas på norska ingredienser och smaker från den lokala floran.

Kinn bryggeri

Kinn fokuserar på traditionella tekniker och lever under mottot ”Vi gör det som man gjorde förr”.

Lofotpils bryggeri

Traditionell, tysk öltillverkning baserad på lokal malt, humle och olika kryddor.

Mack bryggeri

Mack, som grundades redan år 1877, sägs vara världens nordligaste bryggeri.

Myken destilleri

Världens första arktiska whiskydestilleri framställer både gin och single malt-whisky.

Skott gård och vin

Atle Tærums plommon- och fläderisvin finns på flera Michelinrestauranger.

Kött – fågel, lamm, nöt

Andvik hönsgård

Mikal Nordheims hönor producerar miljontals ägg varje år.

Grilstad

Korv, hamburgare och charkuterier från en av Norges största köttleverantörer.

Høst Matverksted

Vår matambassadör Astrid Nåsslander levererar korv och charkuterier från vilt.

Ivar Løne

Smalahovetunet av Ivar Løne förser våra fartyg med klassiska norska köttprodukter.

Larveriet

Ett unikt företag som vill introducera proteinrika larver i den nordiska matlagningen.

Mydland slakteri

Prisbelönt kött- och korvfabrik som grundades av familjen Aune år 1903.

Ole Ringdal

Ole Ringdal har vunnit flera priser och utmärker sig som en av Norges främsta köttproducenter.

Strand gård

En liten gård i Ryfylke som förser våra fartyg med kött och ägg från vaktel.

Tind Spekevarer

Producent av charkuterier på djur som betar i Unesco-världsarvet Geiranger sedan 1884.

Fisk och skaldjur – fisk, skaldjur, rom

Berg gård

Vi får traditionell rakfisk – vanligtvis tillagad på öring, sik och röding – från det här företaget på Inderøy.

Bottarga Borealis

Torskrom i toppklass som exporteras till 14 olika länder och över 20 Michelinrestauranger.

Dragøy fisk

Ett välkänt namn i fisk- och skaldjursbranschen sedan starten 1979.

Dybvik Bacalao

Familjeföretag som har framställt klippfisk (torkad och saltad torsk) av högsta kvalitet i 90 års tid.

Finnmarksrøya

Företag i Kirkenes som levererar fjällröding och finnmarksforell av högsta kvalitet.

Halvors Tradisjonsfisk

Förstklassig, nyfångad fisk från Nordnorges fiskeflotta.

HitraMat

Ett välkänt varumärke som har satt standarden när det kommer till kräftor, kammusslor och krabba.

Kyvik sill

Familjeägt företag som har levererat sill under fyra generationer sedan starten år 1866.

Lerøy Aurora

En pionjär inom norskt fiske som har gett norrmännen färsk fisk, både odlad och vild, sedan starten 1899.

Lyngen räkor

Det kalla vattnet i Lyngenfjorden ger dessa räkor från Nordnorge en extra färsk känsla.

Myremar

Företag baserat i en av Vesterålens största fiskebyar som ger oss bästa tänkbara torsk.

Nord Reker skaldjur

Företag som har levererat handskalade räkor sedan 1972.

Norway King Crab

Leverantör som fiskar och levererar kungskrabba till restauranger runtom i världen.

Rørvik fisk

Leverantör som har försett norrmän med färsk, saltad och fryst fisk sedan 1927.

Sæterstad gård

Ekologisk bergsgård som levererar prisbelönt fjällröding.

Scalmarin skaldjur

Pilgrimsmusslor och sjöborrar handplockade av dykare samt krabbor från lokala fiskare.

Sigerfjord fisk

En av Norges största leverantörer av både färsk och rökt fjällröding.

Snadder og Snaskum

Prisbelönt, ekologisk skaldjursodling i Trondheimsfjorden som även är Norges äldsta producent av musslor.

Sterling White Halibut

Hälleflundra av högsta kvalitet, odlad i Ryfylke fjordars kalla, kristallklara vattnen.

En av våra kockar med den majestätiska kungskrabba på däck
chef_with_king_crab_hgr_118504_1920_photo_agurtxane_concellon
À la carte-
Norway s Coastal Kitchen mussels HGR 118328 1920 Photo Agurtxane Concellon
A box of freshly caught shrimps with bread and butter

Grönsaker – blad, rötter, örter

Flowfood

Producent av vegetarisk mat och köttalternativ, tillverkade på nordiska bönor och ärtor.

Grønt Fra Laks

Företag som använder alternativa odlingsprocesser för grönsaker och örter.

Kvitnes gård

Restaurangen, som drivs av vår matambassadör Halvar Ellingsen, fungerar som en inspirationskälla till menyerna ombord.

Lofoten Seaweed

Grundat av två bästa vänner med målsättningen att introducera sjögräs i den nordiska matlagningen.

Lyngen Seaweed

Företag som förser våra fartyg med hållbart sjögräs samt konserverar både fisk och skaldjur.

Myklevik gård

Familjeägd gård i Lofoten som producerar hållbara grönsaker, örter och sirap för våra fartyg.

Ringerikserter

Ett litet företag som producerar ärtor från Ringerike, en norsk delikatess med skyddad ursprungsbeteckning.

Trøndersopp svamp

Familjeägd gård som odlar ostronskivling, kungsmussling och shiitakesvamp.