
Våra partner för råvaror
Vi är stolta över att servera våra gäster fantastisk mat på våra fartyg och använder förstklassiga råvaror från lokala leverantörer längs hela kusten.
Norway’s Coastal Kitchen samarbetar med över 50 gårdar, fiskhandlare, bagerier, slaktare, osttillverkare, destillerier och glassproducenter. Under din resa med oss får du prova på deras produkter och njuta av de goda smakerna från den norska kusten i varje klunk och tugga.
Här är några av de fler än 50 norska leverantörer som vi samarbetar med:
-
1. 7 Fjell bryggeri
Grundarna till Bergenbryggeriet är stolta över att skapa kvalitetsöler.
-
2. Aalan gård ostmakare
Tove och Knut Åland förser oss med färsk fetaost och sin prisbelönta getost.
-
3. Andvik hönsgård
Mikal Nordheims hönor producerar miljontals ägg varje år på denna gård.
-
4. Anikonic vin och konsulttjänster
Anika Perisic tillverkar ett utsökt rosévin baserat på lokala ingredienser.
-
5. Arctic Mustard
Platsen där Mimi Mustard Sauce, baserad på mormors gamla recept från 1950-talet, kom till.
-
6. Arktis glass
Autentisk gelato av högsta kvalitet, gjord på riktiga ingredienser med hjälp av italienska tekniker.
-
7. AuroraSpirit bränneri
Världens nordligaste bränneri använder vatten från forntida, arktiska glaciärer.
-
8. Bådin bryggeri
Bryggeriet, som grundades av sex vänner, har satt Bodø på kartan med sitt hantverksöl.
-
9. Dybvik Bacalao
Detta familjeföretag har gjort klippfisk (torkad och saltad torsk) av högsta kvalitet i 90 års tid.
-
10. Flowfood
Producent av vegetarisk mat och köttalternativ, tillverkade på nordiska bönor och ärtor.
-
11. Gangstad Gårdsysteri
Utsökt, prisbelönt ost och glass från Trøndelagsregionen.
-
12. Grøndalen gård ostmakare
På denna ekologiska, familjeägda 1600-talsgård produceras färsk nyrost, baserad på mjölk från glada kor.
-
13. Halvors Tradisjonsfisk
Förstklassig, nyfångad fisk från Nordnorges fiskeflotta.
-
14. Hardangergutane juice och cider
Lokala kvalitetsäpplen är huvudingrediensen i denna familjeägda juice- och ciderfabrik.
-
15. Inderøy bränneri
Platsen där Golden Aquavit tillverkas på norska ingredienser och smaker från den lokala floran.
-
16. Kinn bryggeri
Kinn fokuserar på traditionella tekniker och lever under mottot ”Vi gör det som man gjorde förr”.
-
17. Kyvik sill
Detta familjeägda företag har levererat sill under fyra generationer sedan starten år 1866.
-
18. Lofoten Seaweed
Grundat av två bästa vänner med målet att introducera sjögräs i den nordiska matlagningen.
-
19. Lofotpils bryggeri
Traditionell, tysk öltillverkning baserad på lokal malt, humle samt kryddor.
-
20. Mack bryggeri
Mack, som grundades redan år 1877, sägs vara världens nordligaste bryggeri.
-
21. Molta gård
Detta lilla familjeföretag tillverkar sylt på hjortron samt honung från den arktiska floran.
-
22. Mydland slakteri
Denna prisbelönta kött- och korvfabrik grundades av familjen Aune år 1903.
-
23. Myken bränneri
Världens första arktiska whiskybränneri skapar både gin och single malt-whisky.
-
24. Nord Reker skaldjur
Företag som har levererat handskalade räkor sedan 1972.
-
Den 25 Norway King Crab
Leverantör som fångar och levererar kungskrabba till restauranger runtom i världen.
-
26. Reisa sylt
Sylttillverkare som använder rabarber, hjortron, kråkbär, blåbär och tranbär från regionen.
-
27. Røra bageri
Tillverkar nybakat, delikat tunnbröd som kallas skjenning och serveras på våra fartyg.
-
28. Scalmarin skaldjur
Pilgrimsmusslor och sjöborrar handplockade av dykare samt krabbor från lokala fiskare.
-
29. Sigerfjord fisk
En av Norges största leverantörer av fjällröding, både färsk och rökt.
-
30. Skott gård och vin
Atle Tærums plommon- och fläderisvin återfinns på flera Michelinrestauranger.
-
31. Tingvollost gård och ost
En familjeägd gård från 1303 som tillverkar prisbelönta blåmögelostar.
-
32. Trøndersopp svamp
Familjeägd gård som odlar ostronskivling, kungsmussling och shiitakesvamp.