Till huvudmenyn
Hurtigruten Coastal Logo Hurtigruten Coastal Logo
Gå till Hurtigruten Expeditions

Hurtigrutens klassiska kustresor

Gå till Hurtigruten Expeditions
Gå till Hurtigruten Group
  • Hitta din resa
  • Erbjudanden
  • Hamn till hamn-resor
  • Våra fartyg
  • Hamnar
  • Bli inspirerad
  • Norway's Coastal Kitchen
  • Hållbarhet
  • Sök

För resenärer

  • My Booking
  • Boka utflykter
  • För- och efterprogram
  • Praktisk information
  • Hälsa och säkerhet ombord

Hurtigrutens klassiska kustresor

Gå till Hurtigruten Expeditions
Gå till Hurtigruten Group
Ändra
En fiskebåt med två fiskare i Nordnorge

Våra partner för råvaror

Vi är stolta över att servera våra gäster fantastisk mat på våra fartyg och använder förstklassiga råvaror från lokala leverantörer längs hela kusten.

Norway’s Coastal Kitchen samarbetar med över 50 gårdar, fiskhandlare, bagerier, slaktare, osttillverkare, destillerier och glassproducenter. Under din resa med oss får du prova på deras produkter och njuta av de goda smakerna från den norska kusten i varje klunk och tugga.

Suppliers_Map.png

Här är några av de fler än 50 norska leverantörer som vi samarbetar med:

  • 1. 7 Fjell bryggeri

    Grundarna till Bergenbryggeriet är stolta över att skapa kvalitetsöler.

  • 2. Aalan gård ostmakare

    Tove och Knut Åland förser oss med färsk fetaost och sin prisbelönta getost.

  • 3. Andvik hönsgård

    Mikal Nordheims hönor producerar miljontals ägg varje år på denna gård.

  • 4. Anikonic vin och konsulttjänster

    Anika Perisic tillverkar ett utsökt rosévin baserat på lokala ingredienser.

  • 5. Arctic Mustard

    Platsen där Mimi Mustard Sauce, baserad på mormors gamla recept från 1950-talet, kom till.

  • 6. Arktis glass

    Autentisk gelato av högsta kvalitet, gjord på riktiga ingredienser med hjälp av italienska tekniker.

  • 7. AuroraSpirit bränneri

    Världens nordligaste bränneri använder vatten från forntida, arktiska glaciärer.

  • 8. Bådin bryggeri

    Bryggeriet, som grundades av sex vänner, har satt Bodø på kartan med sitt hantverksöl.

  • 9. Dybvik Bacalao

    Detta familjeföretag har gjort klippfisk (torkad och saltad torsk) av högsta kvalitet i 90 års tid.

  • 10. Flowfood

    Producent av vegetarisk mat och köttalternativ, tillverkade på nordiska bönor och ärtor.

  • 11. Gangstad Gårdsysteri

    Utsökt, prisbelönt ost och glass från Trøndelagsregionen.

  • 12. Grøndalen gård ostmakare

    På denna ekologiska, familjeägda 1600-talsgård produceras färsk nyrost, baserad på mjölk från glada kor.

  • 13. Halvors Tradisjonsfisk

    Förstklassig, nyfångad fisk från Nordnorges fiskeflotta.

  • 14. Hardangergutane juice och cider

    Lokala kvalitetsäpplen är huvudingrediensen i denna familjeägda juice- och ciderfabrik.

  • 15. Inderøy bränneri

    Platsen där Golden Aquavit tillverkas på norska ingredienser och smaker från den lokala floran.

  • 16. Kinn bryggeri

    Kinn fokuserar på traditionella tekniker och lever under mottot ”Vi gör det som man gjorde förr”.

  • 17. Kyvik sill

    Detta familjeägda företag har levererat sill under fyra generationer sedan starten år 1866.

  • 18. Lofoten Seaweed

    Grundat av två bästa vänner med målet att introducera sjögräs i den nordiska matlagningen.

  • 19. Lofotpils bryggeri

    Traditionell, tysk öltillverkning baserad på lokal malt, humle samt kryddor.

  • 20. Mack bryggeri

    Mack, som grundades redan år 1877, sägs vara världens nordligaste bryggeri.

  • 21. Molta gård

    Detta lilla familjeföretag tillverkar sylt på hjortron samt honung från den arktiska floran.

  • 22. Mydland slakteri

    Denna prisbelönta kött- och korvfabrik grundades av familjen Aune år 1903.

  • 23. Myken bränneri

    Världens första arktiska whiskybränneri skapar både gin och single malt-whisky.

  • 24. Nord Reker skaldjur

    Företag som har levererat handskalade räkor sedan 1972.

  • Den 25 Norway King Crab

    Leverantör som fångar och levererar kungskrabba till restauranger runtom i världen.

  • 26. Reisa sylt

    Sylttillverkare som använder rabarber, hjortron, kråkbär, blåbär och tranbär från regionen.

  • 27. Røra bageri

    Tillverkar nybakat, delikat tunnbröd som kallas skjenning och serveras på våra fartyg.

  • 28. Scalmarin skaldjur

    Pilgrimsmusslor och sjöborrar handplockade av dykare samt krabbor från lokala fiskare.

  • 29. Sigerfjord fisk

    En av Norges största leverantörer av fjällröding, både färsk och rökt.

  • 30. Skott gård och vin

    Atle Tærums plommon- och fläderisvin återfinns på flera Michelinrestauranger.

  • 31. Tingvollost gård och ost

    En familjeägd gård från 1303 som tillverkar prisbelönta blåmögelostar.

  • 32. Trøndersopp svamp

    Familjeägd gård som odlar ostronskivling, kungsmussling och shiitakesvamp.

Läs mer

  • Matambassadörer
  • Norway's Coastal Kitchen

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få specialerbjudanden, spännande nya resor och fascinerande artiklar levererade direkt till din inkorg.

Ja, anmäl mig till nyhetsbrevet

Kontakt

  • >0771990490

  • [email protected]
  • Kontakta oss

Om oss

  • Hurtigruten Group
  • 1893 Ambassador - lojalitetsprogram
  • Hållbarhet
  • Jobba hos oss
  • Agentweb
  • Press

Support

  • Trafikinformation
  • Min bokning
  • Betalning
  • Presentkort
  • Beställningsvillkor

Sociala media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube

Sekretess

  • Sekretesspolicy
  • Cookies
  • Cookie Settings

Hurtigruten Expeditions

  • Expedition Kryssning
  • Alaska Kryssningar
  • Antarktis Kryssningar
  • Brittiska öarna Kryssningar
  • Kap Verde kryssningar
  • Karibien kryssningar
  • Centralamerika Kryssningar
  • Europa Kryssningar
  • Galapagos Islands Kryssningar
  • Grönland Kryssningar
  • Island Kryssningar
  • Nordamerika Kryssningar
  • Norge Kryssningar
  • Sydamerika Kryssningar
  • Svalbard kryssningar
  • Nordvästpassagen Kryssningar
  • Transoceanisk Kryssningar

Den ursprungliga kustresan

  • Norges fjordar Kryssningar
  • Norrsken Kryssningar