Den norska flaggan den 17 maj, med Nordlys i bakgrunden
Foto: Trond Gansmoe Johnsen - Guest image Foto

Villkor för 1893 Ambassadör

Hurtigruten har lanserat fördelsprogrammet för att erbjuda våra mest lojala gäster en rad exklusiva fördelar. Som medlem kommer du regelbundet ta emot information om Hurtigruten och aktuella erbjudanden.

Nedan hittar du fördelsprogrammets gällande villkor.


1. Servicefördelar, rabatterbjudanden och service

 • 5% rabatt för tidigare gäster på våra klassiska resor längs Norges kust
 • 5% rabatt för tidigare gäster på Explorer-resor (resor utanför Norge, ex. i Antarktis, Arktis eller i Nordamerika)
 • 5% rabatt på utvalda utflykter
 • Gäller broschyrpriser, boka-tidigt-priser och gruppriser
 • Rabatten för tidigare gäster kan endast kombineras med andra specialerbjudanden om detta anges särskilt i respektive villkor och regler för erbjudanden
 • Rabatten för tidigare gäster gäller endast för resepriser exklusive flyg, transfers och utflykter
 • I kombination med en boka-tidigt-rabatt eller övrig rabatt dras rabatten för tidigare gäster av från boka-tidigt-rabatt eller annat rabattpris
 • Pensionärer kan ej kombinera rabatt för tidigare gäster
 • Rabatterade utflykter kan endast bokas ombord
 • 5% rabatt för tidigare gäster dras av från angivet pris i broschyren. Resor före och efter kryssningen och flygpaket gäller inte för rabatt för tidigare gäster
 • Gratis prenumeration på nyhetsbrev för medlemmar med utgivning varje kvartal, till den adress du uppgett
 • Gratis välkomstgåva i din hytt

1893 Ambassadörs medlemskapsförmåner erbjuds om medlemmen uppger sitt medlemsnummer vid bokningen samt uppvisar medlemskort vid incheckningen. Dessa förmåner gäller för resor under minst 3 sammanhängande dygn ombord.

2. Regler 

Medlemskapet gäller för alla som vid registreringen:

 • Har rest mer än 3 dygn på en tidigare resa med oss (på samma bokning)
 • Är minst 18 år

Medlemskapet är kostnadsfritt. Företag, föreningar, myndigheter och anställda i Hurtigruten har ej tillgång till detta.

3. Registrering

Registrering av medlemskap görs skriftligt genom att skicka in ansökningsformulär från broschyr ombord för registrering av 1893 Ambassadörsprogram, eller online. Par som delar samma adress behöver endast fylla i och skicka in en registrering (i bådas namn). Vid registrering, använd för- och efternamn på fakturamottagaren från din senaste resa (för efterföljande registrering via post eller online) eller fakturamottagaren på din nuvarande resa (för registrering ombord).

Endast ett medlemskort per hushåll. Medlemmar behöver inte ansöka om ett extra kort för medresenärer. Vid förlust eller skada på ditt medlemskort, kan ett gratis medlemskort begäras (se Punkt 10 “Kontakt”).

4. Medlemsvillkor och avslutande

Medlemskapet börjar så snart medlemmen tar emot sitt medlemskap via post. Medlemskortet bekräftar medlemskapet, och skickas inom fyra till åtta veckor efter registrering till angiven postadress.

Medlemskap och rätt till medföljande förmåner och service förfaller automatiskt om medlemmen ej slutför en ny resa med Hurtigruten på minst 3 sammanhängande dygn ombord inom en period på fem år från första datum som 1893 Ambassadörmedlem.

Medlemskapet förlängs automatiskt på ytterligare 5 år om medlemmen slutför en ny resa med Hurtigruten bestående av minst 3 sammanhängande dygn

Medlemmen kan när som helst avsluta medlemskapet utan uppsägningstid. Skicka en skriftlig uppsägelse till ett lokalt Hurtigruten-kontor på nedanstående angiven adress (se Punkt 10 “Kontakt”).

Hurtigruten kan upphöra med sitt 1893 Ambassadörprogram när som helst med ett meddelande 3 månader på förhand. Publicering i medlemmarnas nyhetsbrev, samt på hemsidan, utgör tillräckligt meddelande om avslutande. Rätten till extraordinärt upphörande kvarstår opåverkat av detta.

Hurtigruten har rätt att avsluta medlemskapet utan meddelande och utan att ange skäl i de fall där kunden överträder villkoren för deltagande.

5. Överförbarhet och omfattning

Medlemskap och tillhörande fördelar och service är ej överförbara. Rabatt för tidigare gäster som del av 1893 Ambassadörprogram gäller endast för kortinnehavaren och medresenärer som reser i samma hytt.  5% rabatt på utvalda utflykter som bokats ombord på utflykter längs Norges kust gäller för kortinnehavaren och för max en medresenär.

6. Giltighet

Ditt medlemskap startar så snart du mottar ditt medlemskort. Hurtigruten förbehåller sig rätten att när som helst ändra villkoren för deltagande, villkor och innehåll i 1893 Ambassadörprogram.

7. Ansvarsskyldighet

Ansvarsskyldighet för service i 1893 Ambassadörprogram baseras på resekontraktet för medlemmen ombord. Det finns ingen rättighet till en motsvarande kontantsumma för underlåtenhet att erbjuda eller använda en tjänst i 1893 Ambassadörprogram.

8. Deklaration om dataskydd

Medlemskap kan inte ges om namn, adress och födelsedatum inte anges vid tiden för ansökan. Medlemmen accepterar att Hurtigruten lagrar personliga uppgifter och använder dessa för att hantera den egna databasen för medlemmar och för den egna kommunikationen. Hurtigruten vidarebefordrar ej data till tredje part. Det inkluderar ej vidarebefordran av adressdata till postorderföretag som organiserar Hurtigrutens brevkampanjer med informationsmaterial för Hurtigruten. Dessa postorderföretag är ej tillåtna att vidarebefordra dessa data. 

9. Avregistrering

Medlemmar kan när som helst välja att få sin personliga data raderad efter registering för 1893 Ambassadörprogram och kan avsluta utskick av direktreklam eller e-post. Se Punkt 10 “Kontakt”.

10. Kontakt 

Om du har frågor om 1893 Ambassadörsprogram, kontakta oss gärna:
E-post: [email protected]
Bokning:
E-post [email protected]