Hurtigruten Foundation

För ansvarsfulla, hållbara och meningsfulla resor.

Genom att upprätta stiftelsen Hurtigruten Foundation vill vi se till att morgondagens gäster kan få samma meningsfulla reseupplevelser som dagens gäster får.

Hurtigruten har alltid varit stolta över att kunna erbjuda säkra och ansvarsfulla reseupplevelser, och vi är fast beslutna att stödja de områden vi besöker. Nu tar vi vårt engagemang till en ny nivå – och vi ber våra gäster och partner att hjälpa oss att maximera den positiva effekten av våra insatser.

Genom att upprätta stiftelsen Hurtigruten Foundation vill vi se till att morgondagens gäster kan få samma meningsfulla reseupplevelser som dagens gäster får. Hurtigruten Foundation ökar medvetenheten om möjligheter och svårigheter i de områden vi besöker – och samlar in pengar för att utnyttja respektive övervinna dem. Vi vill säkerställa att vår miljöpåverkan är så liten som möjligt och att vår närvaro är positiv på de platser vi besöker och för lokalbefolkningen. Auktioner ombord har bidragit till bland annat världens mest ambitiösa projekt för att återställa den naturliga bomiljön i Syd-Georgien, skydd av albatrossen och underhåll av forskningsstationer i Antarktis. Vi stöder flera lokala program, till exempel Clean up Svalbard och Association of Greenlandic Children. Vi välkomnar nu dig ombord på det här viktiga arbetet för hållbara resor.

Stöd gärna Hurtigruten Foundation. Alla bidrag mottages tacksamt, IBAN:  NO28 1503 6902 385.

Eftersom vårt mål är att bli den mest hållbara aktören inom polarområdena, tycker vi det är helt rätt ha samarbeta med Lewis Pugh. Han är en av världens mest kända långdistanssimmare och äventyrare och är utsedd till "Havets beskyddare" av FN. Pugh är Hurtigruten Foundations första ambassadör och tillsammans kommer vi att stärka insatsen för att skydda den sårbara miljön. 


Läs mer om Lewis Pugh här!

Skriva ut eller dela sidan?