Hurtigruten investerade i nya polarcirkelbåtar för MS Fram.

De trotsar vind och våg, är extremt robusta och godkända för de antarktiska vattnen. Vi talar naturligtvis om de två nyinköpta polarcirkelbåtarna som ska komplettera utrustningen på MS Fram och trygga ännu mer hisnande utflykter. De nya båtarna är sju meter långa och kan ta upp till tolv personer. De är mycket sjödugliga och säkra och tar snabbt våra gäster till intressanta destinationer, oavsett om dessa befinner sig mellan isbergen i Antarktis eller Diskobukten utanför Grönland eller om man helt enkelt vill glida fram genom spektakulära islandskap.

Båtarna döptes högtidligt efter de berömda norska polarforskarna Amundsen och Nansen inför sina faddrar, expeditionsledare Karin Strand och Dr Milagros Aguirre, och hela besättningen.

Små båtar, enorma möjligheter.

Med lite tur kan gästerna få se valar från båtarna i vattnen runt Grönland. En tur genom Lemairkanalen i Antarktis i en av de nya polarcirkelbåtarna är en garanterad höjdpunkt under expeditionen. Denna vattenled är känd för sin skönhet och sitt överflöd av isberg och omges av berg och glaciärer som reser sig upp till 1 000 meter över havet. En imponerande syn som utgör en magisk upplevelse från en av båtarna!

Att kryssa mellan isberg med en polarcirkelbåt gör definitivt stor skillnad när det gäller upptäcktsresor och upplevelser.

Utflykter med små båtar i Grönland

Småbåtsturer på Grönland

Båtresa till Qooroq Isfjord

Skriva ut eller dela sidan?