A group of people riding skis on top of a snow covered slope

Hurtigruten Svalbard

Letar du efter fler landbaserade äventyr på Svalbard? Utforska denna otroliga ögrupp med Hurtigruten Svalbard.

365 dagars äventyr med lokala experter

De landbaserade äventyren erbjuds året om på Svalbard. Bo i färgglada Longyearbyen och följ med på spännande vildmarksutflykter. Svalbard är den ultimata destinationen för att se norrsken; detta är den enda bebodda platsen på jorden där du kan uppleva Aurora borealis mitt på dagen. 

På våren återvänder ljuset och transformerar Svalbards snötäckta lanskap. Sommaren bjuder på öppna fjordar, kalvande fjordar och fantastiska bergstoppar under midnattssolen. 

Som ett helägt dotterbolag till Hurtigruten ASA erbjuder Hurtigruten Svalbard allt du behöver för att utforska Norges arktiska krona. Följ med på aktiviteter som organiseras av experterna på Hurtigruten Svalbard och välj mellan flera utmärkta boendealternativ i Longyearbyen.

Besök Hurtigruten Svalbards hemsida för mer information, priser och bokning:

Årstider på Svalbard

Norrskenssäsongen

1 oktober - 28 februari 
Se det fantastiska naturfenomenet Aurora Borealis i den orörda arktiska vildmarken! Från mitten av november till januari är norrskens-chanserna som störst, medan dagarna tidigare eller senare bjuder på vackra pastellfärger i himlen. 
Exempel på norrskensaktiviteter: Norrskenssafari med snöskoter, hundar eller hundsläde.

Den ljusa vintern

1 mars - 17 maj
När solen återvänder till arktis förvandlas både landskapet och atmosfären på Svalbard. Detta ger dig möjligheter att göra unika vinterutflykter. 
Vinterutflykter: Isgrottevandring, snöskotersafari och hundslädeturer. 

Arktisk sommar

18 maj - 30 september
Midnattssolen lyser upp dagarna och fjordarna vaknar till liv under isen. Den arktiska sommaren bjuder på en helt fantastisk upplevelse. 
Aktiviteter på sommaren:fjällturer till fots, fjordkryssning och kajakpaddling.