Hurtigruten til Amazonas regnskog, Kanada och världens längsta fjord

Från början av 2017, kommer Hurtigrutens expeditionsfartyg att segla till regnskogarna i Sydamerika och Viking bosättningar och nationalparker i Newfoundland . I Arktis kan du utforska det största fjord-komplex i världen.

Nya resor till Sydamerika , Afrika och Europa


Föreställ dig gröna, frodiga Amazonas med alla dess ljud och liv. Föreställ vita brasilianska stränder. Föreställ dig den heta Saharaöknen eller kalla fjordarna i Norge. Vi seglar i kölvattnet av den stora Thor Heyerdahl och erbjuder olika expeditioner - var och en ger dig fantastiska upplevelser. Våra expeditionsfartyg MS Fram och MS Midnatsol, kommer att segla längs kusten i länder som Brasilien, Argentina, Chile, Peru och Ecuador. Vissa sträckor inkluderar även Syd Atlantiska öar som Falklandsöarna och Sydgeorgien där du kommer möta lokalbefolkningen och med pingviner, fåglar, valar, sälar och andra vilda djur.

Kanske den mest spektakulära av de nya resor följer Amazonfloden i regnskogen.

Antarktis

Hurtigruten förstärker sitt engagemang i Antarktis. Från vintern 2016, är serviceerbjudande tredubblats när också MS Midnatsol seglar till södra halvklotet i sommarsäsongen. De chilenska fjordar, Kap Horn och Magellan Strait är några av höjdpunkterna.

Resorna är anpassade efter säsongsvariationer. Du kan följa djurlivet i området, isförhållanden och den lokala kulturhistorien. Du kan ta vandringar på tusenåriga glacierer, vandra bland pingviner, kajaka mellan sälar och snorkla i iskallt vatten.

Oavsett vad du har sett på tidigare resor: Antarktis är annorlunda än något annat du någonsin kommer att uppleva. Utforska de mest avlägset områden i världen och lämna fotspår där ingen människa har varit förut. Her bor det inga mänskliga invånare, men det är fortfarande hem till miljontals pingviner och sälar. Missa inte de spektakulära valarna.

Du kan resa med MS Midnatsol, ett fartyg med cirka 500 gäster. Det tar dig från Punta Arenas för att utforska de djupa fjordarna i Chile, det spektakulära landskapet och naturen i Patagonien och Kap Horn - till sedan fördjupa dig i höjdpunkterna i Antarktis. Eller du kan resa i spåren av den stora upptäcktsresanden Roald Amundsen med MS Fram - det ultimata explorer fartyget. MS Fram tar cirka 200 gäster och det kan du delta i mer extrema upplevelser, segling av Ushuaya i Argentina.

Besök kanadensiska kustpärlor och exotiska Grönland

Hurtigruten arktiska program sträcks från Newfoundland till Kanada. Du kan besöka L'Anse aux Meadows. Den lilla fiskebyn på UNESCO: s världsarvslista är den plats där norska Anne Stine och Helge Ingstad och deras dotter Benedicte i1960 gjorde upptäckten av en vikingabosättning.

Hurtigruten erbjuder också besök till storslagna nationalparker, provinshuvudstaden i St Johns och till platser som Saint-Pierre och Miquelon, Red Bay och Battle Harbour.

På den östra kusten av Grönland, kan du utforska Kangertittivaq eller Scoresby som är den längsta fjorden i världen. Den sträcker sig 350 kilometer. Resor till denna speciella fjorden kombineras med besök till Island, Jan Mayen med nordligaste vulkanen i världen, Beerenberg och Lofoten.

Att resa med oss ​​ger dig möjlighet att träffa lokalbefolkningen och lära dig om deras historia och traditioner. Kom nära naturen, djurlivet och kulturen på en av våra många spännande expeditioner med antingen MS Fram eller MS Spitsbergen - varje tar dig på fantastiska äventyr i vackra omgivningar.

Island

Utforska landet av is och eld, med glaciärer och vulkaner sida vid sida. Detta är det perfekta resmålet för upptäcktsresande som söker det oväntade. Njut av vandringar in genom lavafält, bada i naturliga varma spa och utforska vildmarken, vilda djur, historia och bosättningar i denna spektakulära land.

Segla i kölvattnet av vikingarna med våra fartyg MS Spitsbergen och bevittna de majestätiska glaciärer, vattenfall , gejsrar och berg .

Spitsbergen

Runt Spitsbergen  erbjuder Hurtigruten avgångar till iskanten och runt i skärgården. Njut av det unika djurlivet och hisnande landskap som inte kan ses någon annanstans i världen. Uppleva midnattssolen, vilket innebär konstant dagsljus , eller njuta av den magiska polarnatten med fascinerande norrsken. Du kan gå med på fantastiska aktiviteter från skotersafari, hundspann och snöskovandring under vintern - båtturer, kajakpaddling och isfjord-safari på sommaren. Har vi ​​tur kan vi se kungen av Arktis : Isbjörnen.

Res med MS Nordstjernen, MS Fram eller MS Spitsbergen och utforska det extraordinära arktiska landskapet . Följ med oss på en arktisk äventyr till höga norden!