Ta med barnen på Hurtigruten med vårt Young Explorers-program

På tre av våra fartyg längs norska kusten erbjuder vi nu Young Explorers för nyfikna och aktiva äventyrare i åldrarna 7 till 13 år.

Ta med unga äventyrare ombord!

För att tillgodose våra yngre gäster (och deras föräldrar) har vi skapat ett program för unga äventyrare – Young Explorers – som ser till att ingen har tråkigt ombord. Vi har redan genomfört programmet på kryssningar med MS Midnatsol till Antarktis och från 1 april kan alla barn utforska också den norska kusten på det här aktiva och underhållande sättet.

Deltagandet i Young Explorers är gratis och finns tillgängligt på våra resor längs norska kusten med MS Finnmarken, MS Midnatsol och MS Trollfjord.

Vad får barnen uppleva?

Young Explorers ser till att hålla barnen aktiva och nyfikna. De får en djupare förståelse för naturen, klimatet och kulturen och de får lära sig mer i olika ämnen såsom djurliv, historia, berömda upptäckare och lokal mat. Varje dag arrangeras aktiviteter ombord med anknytning till dessa teman. Programmets särskilda ledare planerar och organiserar alla aktiviteter. Målet är att barnen ska ha roligt medan de lär sig nya saker och samtidigt trigga sin äventyrslust. Ledarna som håller i de dagliga aktiviteterna för unga utforskare ombord talar både norska, engelska och tyska.

Young Explorer erbjuder följande:

  • Dagliga aktiviteter ombord som anknyter till olika teman.
  • Miljöarbete, till exempel att städa stränder i samarbete med Hurtigruten Foundation. Minst en utflykt per kryssning.
  • Barnen får ett Young Explorer-paket i början av resan med en t-shirt och en loggbok. I boken kan de skriva in sina observationer om djurliv, naturupplevelser och saker de lärt sig under resan.
  • Varje eftermiddag sammanfattar vi och diskuterar dagens tema. Barnen får också en stämpel i loggboken utifrån aktiviteterna som de har deltagit i. 
  • Ett eget Young Explorer-kit finns att köpa ombord.
  • Tips på barnvänliga aktiviteter på land är Pirbadet, Vitensenteret och Hurtigrutemuseet.

Ps! Young Explorers är tillgängligt på resor längs norska kusten med MS Finnmarken, MS Midnatsol och MS Trollfjord. Du kan delta i programmet även om du bara är ombord för en dag (notera dock att en natt ombord är minimum för att få Young Explorer-paketet utan kostnad).

Datum för Young Explorers på Hurtigruten under 2017

Här är en översikt över de utvalda kryssningar längs den norska kusten som erbjuder Young Explorers-program under 2017. Alla avgångar är från Bergen och programmet pågår under hela den klassiska rundresan: Bergen - Kirkenes - Bergen

MS Trollfjord (13 avgångar)

MS Finnmarken (11 avgångar)

MS Midnatsol (7 avgångar)

1 April  12 Juni 9 Juni
12 April  23 Juni 20 Juni
17 Juni 4 Juli 1 Juli
28 Juni 15 Juli 12 Juli
9 Juli 26 Juli 23 Juli
20 Juli 6 Augusti 3 Augusti
31 Juli 17 Augusti 14 Augusti
11 Augusti 30 September  
22 Augusti 11 Oktober  
24 September 16 December  
5 Oktober 27 December  
16 Oktober    
21 December    

Skriva ut eller dela sidan?