Young Explorers-programmet, norska kusten

Med start i april 2018 erbjuder vi ett eget program för nyfikna, aktiva 7-13-åringar – Young Explorers – som reser med MS Finnmarken. En särskild programvärd ansvarar för innehållet med fokus på roliga och samtidigt lärorika aktiviteter som både väcker äventyrslusten och ökar kunskapen om miljö och natur hos deltagarna. Programmet erbjuds under hela året.

Genom Young Explorers får våra yngre gäster en djupare förståelse för naturen, klimatet och kulturen och lär sig nya saker på olika teman som djurliv, lokala mattraditioner, miljöskydd och berömda upptäckare. Därmed får de också en känsla av vad det handlar om att vara en äkta utforskare – en Explorer – i Norges vackra, orörda natur.

Aktiviteter ombord och i land

Varje dag blir det aktiviteter ombord, där vi inleder med en samling för att gå igenom dagens program. Under varje klassisk rundresa gör vi en gemensam miljöaktivitet i land, till exempel städar stränder, något som skapar medvetenhet och förståelse för vikten av balans i den sköra naturen. Aktiviteten sker i samarbete med Hurtigruten Foundation och projektet Hold Norge Rent.

Ett välutrustat fartyg för barn

MS Finnmarken är det mest barnvänliga fartyget i Hurtigrutens flotta. Här finns lekrum, pool, jacuzzi, allmänna utrymmen och till och med konferenslokaler för möten och aktiviteter. Alla deltagare får ett eget Young Explorers-kit i början av resan med t-shirt och loggbok att använda i samband med olika aktiviteter.

Få nya vänner

Genom att delta i Young Explorers är det lätt att träffa nya vänner och lära känna andra barn och ungdomar ombord, också från andra länder än sitt eget. Barnen får lära sig mer om andra kulturer, vad naturen betyder för oss och hur människans sätt att leva påverkar vår ömtåliga och vackra planet.

Utflykter som tillval

Under ett helt år erbjuder Hurtigruten mer än 90 utflykter längs den norska kusten. Av dessa har vi listat runt 20 utflykter som är särskilt lämpade för våra Young Explorers. Vårt utflyktsprogram är under ständig utveckling så du kan vara säker på att det finns nya och spännande utflykter som passar unga utforskare till säsongen 2018/2019.

 

Praktisk information

Alla nyfikna utforskare i åldern 7-13 år är välkomna att delta i Young Explorers. I början av resan får du mer information om hur programmet fungerar och varje dag presenteras sedan dagens aktiviteter och teman. Du behöver inte anmäla dig i förväg till programmet – det går bra att göra när du har kommit ombord. I de flesta fall behöver ingen förälder eller annan äldre person vara med på aktiviteterna, men beroende på gruppens storlek och spridning kan det bli aktuellt att vi ber någon eller några föräldrar att följa med. Alla aktiviteter sker i huvudsak på engelska och skandinaviska språk.

 

Young Explorers i korthet

  • Ett skräddarsytt program för våra yngre gäster (och deras föräldrar) i syfte att underhålla och inspirera nästa generation av äventyrslystna utforskare.
  • Dagliga aktiviteter ombord med anknytning till olika teman för unga utforskare.
  • Utflykter och miljöaktiviteter som strandstädning.
  • Alla får ett Young Explorers-kit med t-shirt och loggbok i början av resan.
  • I loggboken kan barnen rita och skriva ned vad de har sett och lärt sig under dagen.
  • Varje dag har vi samling för våra Young Explorers för att prata om dagens tema.
  • Vårt Young Explorers-kit finns också att köpa ombord.
  • Tips om barnvänliga attraktioner i land.

Skriva ut eller dela sidan?