Fantastisk utsikt från däck
Foto: Wolfgang Abromeit/Guest-image Foto

Varför Hurtigruten?

Bästa äventyrare, följ med på en resa och hitta din inre upptäcktsresande. Vare sig om du väljer en resa längs Norges vackra kust eller följer på en resa i Roald Amundsens fotspår till andra fantastiska platser på vår jord, kommer du verkligen att få uppleva och upptäcka!

Ingen tar dig djupare in i fjordarna eller närmare kustkulturen, lokala traditionerna och människorna som bort längs kajen än Hurtigruten. Du kommer att få se ett unikt och varierat landskap och förstå vad färsk mat från lokala leverantörer faktiskt innebär. Oavsett hur eller när du reser med Hurtigruten kommer du inte bara att känna sig som en äkta upptäcktsresande – du kommer att vara en.

Hurtigrutens unika arv, kombinerat med ett väldigt extremt duktigt expeditionsteam och små expeditionsfartyg, gör det möjligt att erbjuda spännande och naturbaserade upplevelser i några av världens mest avskilda områden. Med en flotta på 15 fartyg är Hurtigruten en av världens största och mest allsidiga levenrantör av aktiva resor i världens polarområden. Res med Hurtigruten och upplev Norge, Svalbard, Grönland, Island, Antarktis, Nordamerika, Europa, Karibien och Centralamerika, Sydamerika och Nordvästpassagen.  

På en resa med Hurtigruten får du...

...autentiska, meningsfulla och spännande upplevelser
...tack vare små de små fartygen i vår flott, besöka små hamnar och segla till otillgängliga platser, där större kryssningsfartyg inte kan gå
...ett expeditionsteam med lång erfarenhet och väldigt god kunskap om de platser vi besöker
...lära dig mer om djur- och fågelliv, kultur och natur
...välja bland hundratals spännande utflykter – vi har utflykter för alla smaker
...fantastiska landskap där du kan koppla av på däck eller i våra panoramasalonger när du inte är med på aktiviteter och utflykter
...njuta av  färsk mat från lokala leverantörer, eller som vi kallar det Norway’s Coastal Kitchen

Välkommen ombord!

Vill du läsa mer om Huritgruten? Beställ gärna en av våra kataloger, direkt hem till brevlådan.