Hur du tar med ett fordon på Hurtigrutens kustresa

Du kan ta med ditt fordon ombord, oavsett om du gör en kortare resa eller kommit för att upptäcka hela den norska kusten. Här finns svar på vanliga frågor som hjälper dig att komma ombord så snabbt och smidigt som möjligt.

Vanliga frågor och svar

Vi rekommenderar att du förbokar en plats på bildäck. Vi kan inte garantera att det finns lediga platser om du väljer att dyka upp utan en bokning.

Var redo att köra ombord kl. 18.00 i Bergen och senast en timme före avgång i Trondheim, Bodø, Tromsø och Kirkenes. Anländ minst 30 minuter före avgång i alla andra hamnar.

I de flesta hamnarna går du ombord, checkar in och återvänder till ditt fordon. Besättningen meddelar dig när det är dags att köra ombord. I Bergen sker incheckningen i terminalen.

Hamnar med korta stopp
Vi ber gäster som går ombord i hamnar där vi endast stannar i upp till 15 minuter att köra på fartyget innan de checkar in. En besättningsmedlem ger dig ett transitkort. Visa kortet i receptionen vid incheckningen.Kontrollera vår resplan för att se hur länge vi stannar i varje hamn.

Vänligen ange följande information vid incheckningen:

  • Registreringsnummer
  • Fordonstyp
  • Fordonsfärg

I Bergen finns en parkeringsplats nära terminalen som är utmärkt med ”Hurtigruten och FjordLine”.

I Trondheim och Bodø finns parkeringsplatser nära kajen. Det går även att parkera på kajen, men utrymmet är begränsat.

I Tromsø parkerar man precis vid båtplatsen.

I Kirkenes finns en parkeringsfil utmärkt på kajen.

Mindre hamnar har vanligtvis inte en dedikerad parkeringsplats. Här får du hitta en lämplig plats att parkera nära kajen.

Observera! Fordonsordningen baseras på vilken hamn de olika fordonen ska till. Du får mer information under incheckningen.

Vår besättning kan köra på och av ditt fordon i många hamnar. Vi kan dock inte garantera att tjänsten finns tillgänglig.

Ja, förutom från våra säsongsbaserade stopp i Geirangerfjorden och Hjørundfjorden då fartyget inte lägger till här. I stället tas gästerna iland med hjälp av tenderbåtar.

Tyvärr tillåter vi inte husbilar och husvagnar ombord. Du kan läsa mer om godkända fordonsmått nedan.

Nej, gäster får inte besöka fartygets bildäck medan vi reser. Ta därför med allt bagage du behöver från ditt fordon och gå ombord via terminalen i Bergen och kajen i alla andra hamnar.

Fartygets bildäck öppnar först när vi har lagt till. Därmed kan du njuta av utsikten ända tills vi har kommit fram. Besättningen visar dig till ditt fordon och meddelar när du kan starta motorn. Observera! På sydgående resor kör besättningen av fordon i Trondheim på grund av den tidiga ankomsttiden (06.30). Du kan hämta dina nycklar i receptionen.

Mått och vikt för fordon:

  Maxlängd i meter Maxbredd i meter Maxhöjd i meter Maxvikt i kilo
MS Kong Harald 6,40 2,40 2,25 5000
MS Nordkapp 6,50 2,45 2,10 5000
MS Nordlys 6,50 2,40 2,20 5000
MS Polarlys 6,50 2,45 2,20 5000
MS Richard With 6,40 2,40 2,30 5000
MS Trollfjord 6,30 2,40 2,30 5000
MS Vesterålen 5,40 2,30 1,90 2800
MS Nordnorge 6,50 2,40 2,30 5000