Rafsundet.jpg

15 % rabatt för PRO- och LO-medlemmar

Nu har vi en egen gruppresa för PRO- och LO-medlemmar. I detta resepaket ingår sjöresa, flyg och helpension. Dessutom får alla PRO- och LO-medlemmar 15 % rabatt!

Den klassiska sydgående resan från Kirkenes till Bergen

Vår resa börjar i Kirkenes den 26 april 2018 och tar oss hela vägen ner till Bergen. Under den sex dagar långa resan får man uppleva massor av underbar natur, inte minst, Lofoten och Vesterålen på dagtid! Eftersom vi reser i april kommer vi dessutom åka in i vackra Lyngenfjorden, något vi bara gör i perioden april-maj, en alldeles speciell upplevelse.

Denna segling är också en av våra fyra kulturkryssningar där vi fokuserar extra mycket på norsk musik, kultur, konst och historia. Ett flertal unika aktiviteter ombord är inkluderade i din resa och du väljer själv om du vill lägga till ytterligare fantastiska utflykter i land.

Psst! Bokar du din resa före 28 februari 2018 får du 500 NOK i fickpengar per person!**

 • Nicklas.jpg

  Din reseledare på denna resa:

  Nicklas Svensson

  Mitt namn är Nicklas Svensson och jag arbetar för Hurtigruten. Det är jag som kommer att vara reseledare på denna underbara tur.

  I min värld är våren den bästa tiden på året att segla med Hurtigruten längs den norska kusten, då man får uppleva olikheter i landskapet och naturen. Vi börjar i det lite karga, vintriga Kirkenes och åker ner mot milt, blomstrande Bergen.

  Kontakta mig gärna om ni har frågor angående gruppresan: [email protected]

 • Boka resa från 11 520:- för PRO- och LO-medlemmar!

  Kontakta våra resespecialister för att boka denna underbara gruppresa:

  Pris från: 13 549 SEK* per person (utan rabatt) inklusive flyg tur/retur från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo samt helpension. 

  Det är möjligt att boka anslutningsflyg och andra hyttkategorier för extra kostnad. Vänligen uppge önskemål under bokningen hos våra resespecilaister. 

   Observera: Vi blir 20 resande på denna gruppresa, så det är begränsat antal platser.

  Resan dag för dag

 • dag-1.jpg

  Dag 1: Kirkenes

  Huvudstaden i Barentsregionen

  Avresa: 26 april 2018

  Ditt äventyr startar med en flygresa från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo till Kirkenes, staden där Hurtigruten vänder. När fartyget påbörjar resan söderut har du efter lunch tid att koppla av och njuta av utsikten över det arktiska landskapet på däck eller i panoramasalongen. Ännu har du bara sett hälften av vad vår resa längs den norska kusten har att erbjuda så förbered dig på många nya upplevelser.

  De hamnar som vi besökte på natten på den norrgående resan kan du nu se i dagsljus på den sydgående. På eftermiddagen lägger fartyget återigen till i Vardø, Norges östligaste hamn. Om vädret tillåter kanske du har lust att ta ett vinterbad i Norra ishavet. På våren har vi en presentation av de vadarfåglar som bor längs den norska kusten. Med kurs söderut går vi sedan längs Varangerhalvön till Båtsfjord, innan vi kommer fram till Berlevåg på kvällen. Här finns en av Norges mest berömda manskör som till största delen består av yrkesfiskare.

 • Dag-2.jpg

  Dag 2: Mehamn - Tromsø

  Spänning och fascination

  Vi lägger till i Mehamn mitt i natten. Här har du möjlighet att följa med på en oförglömlig snöskotertur genom ett av Europas mest extrema naturområden. Upplev snöklädda dalar, frisk vinterluft och kanske även det fascinerande norrskenet på den stjärnklara himlen.

  I Honningsvåg kan du följa med på en utflykt med frukost till Nordkap, där vi längs vägen besöker avlägsna delar av Finnmark. Innan vi stannar i Hammerfest kan du njuta av en kopp ”energikaffe” och få en kort introduktion om ”Melkøya – världens nordligaste terminal för naturgas” ombord. På hösten bjuder vi in dig att smaka på torkat renkött på däck. Hammerfest grundades 1789 och blev med tiden Norges polarhuvudstad och utgångspunkt för många jaktexpeditioner upp till Arktis. Här hittar du den Unescolistade Meridianbågen, ett monument som restes 1854 för att markera den första exakta mätningen av jordklotet. 

  Läs mer här

 • dag-3.jpg

  Dag 3: Tromsø - Stamsund

  Välkommen till Lofoten

  Vi kommer till i Harstad på morgonen och här kan du följa med på en klassiker i Hurtigrutens utflyktsprogram: En smak av Vesterålen. Ta del av historien, se orörd natur och upplev några fantastiska sevärdheter som Trondenes kyrka, ett av Norges kulturarv från den sena medeltiden. Stannar du ombord kan du beundra denna gamla kyrka från när vi går mot Risøyrenna, en grund passage endast 7 meter djup. Den grävdes ut speciellt för Hurtigruten på 1920-talet för att få en genväg mellan Harstad och Sortland. Man kan se sandbankarna genom det klara, gröna vattnet. Ögrupperna i Lofoten och Vesterålen bjuder på några av de mest fantastiska naturupplevelserna under hela resan längs kusten. Lofoten är känd för sin vackra natur med branta fjäll, vildmark och små pittoreska fiskelägen. Seglingen genom Lofoten i dagsljus är en av höjdpunkterna för många av våra gäster.

  Läs mer

 • dag-4.jpg

  Dag 4: Bodø - Rørvik

  Romantiskt möte med de Syv Søstre

  Att korsa polcirkeln vid 66°33’N kan ses som en viktig händelse i livet. Idag firar vi detta ute på däck med en arktisk tradition – en sked med tran gjord på torsklever. Längs Helgelandskusten passerar vi hundratals holmar, bördig jordbruksmark och branta granitväggar. Från däck kan du se det unika fjället Torghatten (258 m över havet) som är känd för sitt karaktäristiska hål på mitten. Hålet är 160 m långt, 35 meter högt och 20 meter brett och skapades under istiden.

  En annan höjdpunkt är fjällkedjan De Syv Søstre, sju fjäll som är mellan 900 och 1 100 meter höga. Det är lätt att förstå hur dessa ”systrar” har inspirerat forntidens folksagor. Enligt sägnen var dessa sju trollsystrar döttrar till kung Sulis. 

  Läs mer

 • dag-5.jpg

  Dag 5: Trondheim - Ålesund

  Norges klippfiskhuvudstad

  Idag får du tillfälle att bekanta dig med Trondheim. Följ med expeditionsteamet ut i småbåtar på någon av de utflykter som vi erbjuder under sommaren. När vi är tillbaka ombord seglar vi igenom den majestätiska Trondheimsfjorden, som är 17 mil lång och upp till 25 km bred. Precis som alla andra norska fjordar är den djup, som mest 577 meter.

  När vi seglar längs kusten kommer du att märka hur viktigt fisket varit och är för de norska kustsamhällena. Kristiansunds strategiska läge vid havet har gett staden goda förutsättningar för fiske, skeppsbyggnad och oljeindustri. Staden anses idag vara Norges klippfiskhuvudstad, tack vare dess långa historia som landets exportcentrum för klippfisk. 

  Läs mer

 • dag-6.jpg

  Dag 6: Bergen

  Sista kapitlet på en sagolik resa

  1 maj 2018

  Under natten gör fartyget korta stopp i Ålesund, Torvik och Måløy och sedan börjar världens vackraste kustresa att närma sig sitt slut. Innan vi lägger till i Bergen återstår ännu några sjömil av det fascinerande landskapet. Njut av Nordfjord som ligger under den mäktiga Jostedalsglaciären.

  Några sjömil söder om Florø passerar vi inloppet till vackra Sognefjorden och njuter sedan av utsikten över de många öar som radar upp sig längs kustlinjen. När du slutligen går i land i Bergen bär du med dig minnen från en unik resa full av oförglömliga upplevelser och möten med lokalbefolkning, djurliv och fantastiska natur. Och även om resan är slut för den här gången hoppas vi snart få se dig ombord igen på ett nytt äventyr. Från Bergen går ditt flyg tillbaka till Stockholm, Köpenhamn eller Oslo. 

  Läs mer

 • * Insides hytt, del i dubbelhytt. 

  ** Fickpengarna (500 NOK) läggs till på ditt Cruise Card och kan enbart brukas ombord på fartyget för att köpa ex. utflykter, mat eller saker i shopen.

  Skriva ut eller dela sidan?