Camping på Danco Island, Antarktis

Camping i Antarktis (en Amundsen-natt)

Precis som de tidiga upptäcktsresandena ger vi oss ut på natten och slår läger under Antarktis natthimmel för en upplevelse utöver det vanliga. Även om Amundsen, Scott och Nordenskjold hade en annan typ av utrustning använde de den bästa utrustningen som fanns på den tiden. Det gör vi med. I denna aktivitet används toppmodern campingutrustning som uppfyller Antarktis riktlinjer för camping på snö.

Alla deltagare för denna aktivitet väljs från en tyst auktion för att stödja Hurtigruten Foundation.

 • Sov under den antarktiska natthimlen med endast tältets tunna duk mellan dig och snölandskapet.
 • Kom nära inpå Antarktis naturliga miljö
 • Precis som de tidiga upptäcktsresandena ger vi oss ut på natten
 • Håll dig varm och bekväm med förstklassig campingutrustning
 • Svårighetsgrad

  Passar de flesta

 • Längd

  Sent på kvällen till tidig morgon, max 10 timmar

 • Kommentarer

  Utflykten är beroende av rådande väder- och isförhållanden. Alla tält är 2-personstält. Begränsat antal platser. Alla deltagare i denna aktivitet väljs ut genom lottning.

Detta är en aktivitet som äger rum efter middag och före frukost och som endast erbjuds när rutten, vädret och is- och snöförhållandena är gynnsamma.

När Scott anlände till Sydpolen den 17 januari 1912 hittade han ett silkestält som var uppslaget tillsammans med en norsk flagga och en vimpel från Amundsens fartyg, Fram. Tältet var ett mästerverk för sin tid, utformat för nödsituationer. Det kunde få plats i fickan på en anorak och vägde mindre än 1 kg.

Föreställ dig att du sover under den antarktiska natthimlen med inget mer än tältets tunna duk mellan dig och snölandskapet. Precis som de tidiga upptäcktsresandena ger vi oss ut på natten för att vandra i de legendariska polarutforskarnas fotspår. Även om Amundsen, Scott och Nordenskjold hade en annan typ av utrustning använde de den bästa utrustningen som fanns på den tiden. Det gör vi med. I denna aktivitet används toppmodern campingutrustning som uppfyller Antarktis riktlinjer för camping på snö.

Äventyret inleds med en genomgång innan vi campar av den erfarna expeditionspersonalen som följer med oss på utflykten. Vi slår läger efter middag med gästerna som deltar från början till slut. Om du aldrig har slagit upp ett tält förut har du nu chansen. När lägret har slagits upp kan du antingen gå och lägga dig eller sitta ute och förundras över nattens tystnad eller lyssna på pingviner i fjärran. Beroende på var vi stiger iland kan vi ta korta promenader till närliggande utsiktsplatser och besöka pingvinkolonier i den skinande antarktiska natten. Om du vill kan du stiga upp tidigt och titta på soluppgången utanför tältet.

På morgonen tar vi ner lägret. Båtarna hämtar sedan upp oss och tar oss tillbaka till fartyget. Tillbaka ombord kan vi avnjuta en speciell frukost och prata om upplevelsen.

Som medlem i IAATO (International Association of Antarctica Tour Operators, internationell organisation för researrangörer verksamma i Antarktis) följer Hurtigruten alla riktlinjer för övernattningar på det antarktiska fastlandet. Vi lämnar ingenting efter oss och tar bort alla spår av vår närvaro för att skydda djurlivet och den ömtåliga miljön. Följ med oss på denna unika och oförglömliga upplevelse!

Praktisk information

 • Bokningskod: KAN ENDAST BOKAS OMBORD
 • Mat för nödsituationer, all campingutrustning som uppfyller Antarktis riktlinjer, speciell frukost som serveras på fartyget efter campingen och ett specialcertifikat.
 • Vandringsinformation: Vandringen sker mestadels på snö, campingplatsen är också på snö. Viss vandring med utrustning till lägret krävs. Vi erbjuder även korta vandringar om förhållandena och platsen tillåter det.
 • Man får inte ta med mat på land.