Kakaofarm och ursprungssamhälle

Upplev livet i en Ngäbe-by, besök en ekologisk kakaoodling och provsmaka deras gudomliga choklad samtidigt som du stöder lokalsamhället.

  • Följ den fascinerande processen från kakaoodling till färdig choklad
  • Lär dig mer om Ngäbe-folket
  • Spana efter vilda djur i den ekologiska kakaoodlingen
  • Njut av en delikat chokladprovning
  • Svårighetsgrad

    God kondition

  • Längd

    5 tim.

  • Min. antal deltagare

    10

  • Bokningskod

    A-BOC4

  • Från

    kr 1 093

Turen till Örebä chokladfarm i Bocas del Toro visar inte bara hur kakaoodling och chokladtillverkning går till utan också hur livet ser ut i en Ngäbe-by. Med sin prunkande grönska och en demonstration av den inhemska chokladproduktionen, en snabbt växande näring, är det här en våra absolut populäraste turer.

Turen organiseras helt och hållet av de infödda Ngäbe-bönderna och visar den fascinerande processen för framställning av ekologiskt skuggodlad kakao. Guiden förklarar varje moment från odling, skörd och torkning till rostning och chokladtillverkning. Har du tur får du också se pilgiftgrodor, sengångare och tukaner längs vägen. Ta tillfället i akt att köpa mörk choklad, rostad kakao eller den 100-procentigt rena choklad som används för bakning och varm choklad. Här finns också konsthantverk tillverkade av ursprungsbefolkningen och hela förtjänsten går oavkortat till samhället som till stor del använder den för utbildning och hälsovård. Så följ med och njut av utsökt choklad, en av Panamas mest eftertraktade exportprodukter, och stöd den lokala befolkningen på samma gång (enbart kontanter). Observera att vissa områden på turen kan vara smutsiga.

 

Praktisk information

  • Längd på utflykt: 5 tim.
  • Språk: Engelska 
  • Inklusive: Gummiskor eller vandringskängor, regnkläder, solkräm och hatt rekommenderas.
  • Vandring: Endast korta sträckor till fots. Vandring i kuperad lerig terräng.
  • Denna tur är inte lämplig för rullstolsburna.