Copán – Arkeologisk fyndplats med flyg

Äventyr med båt, tuk-tuk och flyg för att besöka Copán Ruinas, en av Honduras fascinerande arkeologiska fyndplatser.

 • Flyg till Honduras fastland
 • Utforska Copán Ruinas rika historia
 • Njut av lunch på en lokal restaurang
 • Svårighetsgrad

  Genomsnittlig kondition

 • Längd

  9 tim

 • Min. antal deltagare

  15

 • Bokningskod

  A-UII2

 • Kommentarer

  Vi rekommenderar bekväma vandringsskor, solskydds- och insektsmedel.

Turen börjar med en båttransfer till Utila Town, där du kommer att ta en tuk-tuk eller golfbil till den lokala flygplatsen för att gå ombord på ett flyg till Copán Ruinas.

Väl i Copán, besöker vi först den arkeologiska platsens center för besökare där guiden kommer att berätta lite om Copáns historia, om vägen som din guidade rundvandring kommer att ta och om centrets keramik och bildsamling. Där finns också en presentbutik och förfriskningar.

Det finns fyra primära platser av intresse som kommer att ses under Copán-besöket: Akropolis, den hieroglyfiska trappan, bollplanen och det stora torget. Akropolis är uppdelad i två stora torg, öst och väst. I väster ser man tempel 11 och 16 med det unika altaret Q som ligger vid dess bas. Tempel 11 byggdes under Yax Pacs regeringstid och är hans viktigaste arkitektoniska bidrag till Copán.

Det här förbryllande templet skulle vara en portal till den övriga världen. Glyferna eller de grafiska tecknen är nu helt dechiffrerade och skildrar var och en av de 16 medlemmarna i Copándynastin. Inuti tempel 16 gjordes en anmärkningsvärd upptäckt när det intakta Rosalilatemplet upptäcktes, komplett med reliefer och färg. När man går ner från Akropolis-nivån till den hieroglyfiska trappan, har man en fantastisk utsikt över bollplanen och mot det stora torget.

Trappan är täckt för att skydda den från vädrets makter, men man kan se det underverk som mayaskriften utgör. Det är den längsta kända texten efterlämnad av mayacivilisationen. Härskare nr 15, känd som ”Smoke-Shell” uppförde den. Glyferna kan inte läsas för när arkeologerna byggde om trappstegen, kunde de inte dechiffrera texten och placerade många på fel plats.

Bollplanen anses vara stadens sociala centrum. Detta är den mest konstnärliga bollplanen i Mesoamerika och se till att inte missa de unika sidomarkörerna som liknar huvuden på arapapegojor. Det slutliga arbetet på bollplanen går tillbaka till tiden för härskaren kallad ”18 Rabbits”. Det stora torget är känt för sina forntida pelare och altare som är utspridda runt detta enorma torg. De flesta av pelarna som står kvar idag restes under ”18 Rabbits” tid, Copáns 13:e härskare.

Efteråt sker transfer till en restaurang i stan för att äta lunch. I mån av tid, kommer du att kunna besöka den centrala parken innan du återvänder till flygplatsen för flyget tillbaka till Utila. Väl i Utila, sker transfer med tuk-tuk till piren för att gå ombord på båtarna för retur till fartyget.

Praktisk information:

 • Detta ingår: Lunch på restaurang Gilfos på Hotel Marina Copán där öl eller läsk ingår.
 • Kommentarer: Vi rekommenderar bekväma vandringsskor, solskydds- och insektsmedel.
 • Språk: Engelska/franska
 • Vandringsinformation: Ungefär 1,5 km med vandring
 • Lämpar sig för rullstolsburna: Ej lämpligt för rullstolsanvändare.