Foto: Michael Bound Hurtigruten

Säker och hållbar

Med utgångspunkt i 125 års erfarenhet av utforskning vet vi hur vi ska ta hand om dig och, på samma gång, värna om djurlivets livsmiljöer och de avlägsna samhällen som du kommer att besöka med oss. Hurtigruten förbinder sig att skydda miljön och vi var det första kryssningsföretaget som tog bort onödig engångsplast från våra fartyg och hotell.

Läs mer om hållbarhet

Ett äventyrsarv

Vi har legat i framkant av havsutforskning sedan 1893, tänjt på gränserna och färdats till nya horisonter från pol till pol. Den här historien är stolt inbäddad i DNA:t i alla våra nutida expeditionskryssningar. Följ med oss på en resa och upplev hur det känns att vara en del av vårt levande arv.

Läs mer om Hurtigrutens historia

Foto: Hurtigruten Museum
Foto: Andrea Klaussner Hurtigruten

Autentisk ända till kärnan

Kärnan i en expeditionskryssning med Hurtigruten är ren och skär utforskning. Vi låter dig komma i omedelbar kontakt med naturen i dess mest oslipade form, tar dig upp nära sällsynt djurliv, och det liv som genuint lokala människor lever. Lägg dagens ibland ytliga och vilseledande underhållning åt sidan. Förvänta dig istället nya insikter, ny inspiration och en mer ingående förståelse för – och uppskattning av vår planet i all dess prakt.

Läs mer om genuina upplevelser ombord

Teknik för framtiden

Hurtigruten har investerat i toppmoderna hybridmotorer för att driva mer miljövänliga expeditionsfartyg. De sofistikerade batterisystemen och andra innovativa miljötekniska lösningar har utformats i samarbete med Rolls Royce och kommer minska bränsleförbrukning och utsläpp avsevärt. MS Roald Amundsen är den första av dessa banbrytande fartyg som ska revolutionera utforskningen av haven till det bättre.

Läs mer om hållbar teknik

Foto: Blueye Robotics
Foto: Genna Roland Hurtigruten

Ditt expeditionsteam

För en enastående expeditionsupplevelse behöver du extraordinär expertis. Ditt expeditionsteam utgörs av moderna upptäcktsresande och förstklassiga föreläsare från hela världen. Vårt hängivna team som jobbar med att hålla varje expeditionskryssning säker och hållbar leder också diskussioner om en rad olika ämnen för att fördjupa din kunskap om varje landstigningsplats och destination.

Läs mer om expeditionsteamet

Spännande destinationer

MS Roald Amundsen ger sig ut på fascinerande expeditioner över hela världen, från de avlägsna arktiska delarna av Nordvästpassagen ner till de stora pingvinkolonierna i Antarktis. Många av de farvatten och landstigningsplatser du kommer besöka är knappt bebodda av människor och du kommer få glimtar av livet i avlägsna småsamhällen och det sällsynta djurlivet.

Läs mer om destinationer med MS Roald Amundsen

Foto: Andrea Klaussner Hurtigruten