A small boat in a large body of water

MS Fridtjof Nansen – Praktisk information

Från inresekrav till wifi ombord – här är allt du behöver veta innan du reser med MS Fridtjof Nansen.

LIVET OMBORD PÅ MS FRIDTJOF NANSEN

Vi vill påminna våra gäster om att endast drycker som säljs och/eller erbjuds i restauranger, barer, hytter och sviter kan konsumeras ombord. Eventuella alkoholhaltiga drycker som köps i anlöpningshamnar måste förvaras separat ombord på fartyget av vår besättning. Dina inköp kommer att ges tillbaka till dig och levereras till din hytt under resans sista dag.

Du kommer att få ett cruise card-kort när du stiger ombord. Det är en del av incheckningsförfarandet i enlighet med ISPS-koden. Alla våra gäster ombeds att ta med detta kort när de stiger av fartyget vid alla anlöpningshamnar och landstigningar. Kortet fungerar som ett kontrollsystem på landgången, vilket gör det möjligt för fartyget att veta vilka av våra gäster som befinner sig ombord eller på land när som helst. Utöver att vara nyckelkortet till hytten är det även ditt betalkort ombord. Kortet är det enda betalningsmedlet för tjänsterna ombord. Du måste ha Visa, Diners eller MasterCard för att kunna aktivera cruise card-kontot.

På kvällen innan kryssningen avslutas kommer utgifterna att räknas samman och betalas ombord och ett kvitto skickas till dig med e-post. Observera att när du betalar med kreditkort ombord på fartyget kommer ditt konto att debiteras i euro, som är den officiella valutan ombord. Kreditkort som används för betalningar ombord måste vara giltiga i minst tre månader efter att resan har avslutats. Växelkursen är den som anges av ditt kreditkortsföretag. Observera att det inte finns några valutaväxlingstjänster eller kontantuttagsmöjligheter ombord.

Det dagliga programmet visas på informationsskärmarna runt omkring på fartyget och tv:n i din hytt, och i programmet kan du se varje dags hamnbesök, landstigningar, föreläsningar, måltider och aktiviteter ombord. För att få enkel åtkomst till dagliga uppdateringar ombord rekommenderar vi att du använder Hurtigrutens ombord-app. Mer information om Hurtigrutens app hittar du här.

Alla våra publicerade planer kan komma att ändras.

Observera att användning av passagerarstyrda drönare inte är tillåtet under resan. Detta är för att upprätthålla den allmänna säkerheten och för att skydda det känsliga djurlivet och andra gästers personliga säkerhet.

Alla eluttag i hytterna har 220V/50Hz. Sviterna har 110V för rakapparater. Fartyget har kontinentaleuropeiska 2-vägsuttag, vilket kan kräva en adapter.

På många av våra expeditionskryssningar gör vi landstigningar i områden med snö och våt, lerig mark. Vädret kan vara uselt och kallt. För en upptäcktsresande är det här normalt. Du kommer därför att få låna ett par specialdesignade stövlar som håller dig både torr och varm så att du kan fokusera på upplevelsen, inte på nerkylda tår.

På några av våra rutter kommer vi att be dig använda våra stövlar då vi har sett till att de sköljs ordentligt och konstateras rena från frön eller annat biologiskt material som oavsiktligt skulle kunna leda till spridning av invasiva arter till ömtåliga miljöer.

Om du behöver ett par stövlar på din resa lånar vi ut dem utan kostnad under hela resan. Vi har storlekar från 32 till 50. Om du behöver en mindre eller större storlek än så, ber vi dig att ta med dina egna stövlar på resrutter som går till Svalbard, Antarktis, arktiska Kanada, Island eller Norge.

Hurtigruten-appen är din digitala guide ombord. Vi rekommenderar att du laddar ner den i förväg för att följa aktiviteterna ombord, göra restaurangbokningar, boka utflykter och hitta all info från det att du stiger ombord. Eftersom appen är ansluten till fartygets wifi fungerar den endast när du är ombord.

Trådlöst nätverk finns tillgängligt i hela fartyget. Observera att anslutningen är begränsad och att både internet och telefoner då och då kommer att vara utom räckhåll på grund av fartygets position. På grund av kapacitetsbegränsningar är det tillhandahållna inkluderade nätverket begränsat till surfning och inte strömning. Kontakta receptionen om du har frågor om den trådlösa användningen.

Arbetsspråket ombord är engelska. Meddelanden och skriftlig information kan även ges på franska, tyska och kinesiska på utvalda avgångar. Föreläsningarna kommer att streamas i hytterna.

Denna tjänst är kostnadsfri för alla svitgäster. Det finns ingen självbetjäningstvätt tillgänglig för gäster. Istället kommer du att få ett tvättformulär som du måste fylla i. Priser syns på formuläret.

Fartygen har ett urval av böcker inom olika ämnen som är tillgängliga för gästerna ombord.

Fartyget uppfyller internationella säkerhetskrav och är ett modernt fartyg som är lämpligt för att färdas i de angivna destinationerna, inklusive i isigt vatten.

Alla gäster kommer att få en genomgång av viktiga säkerhetsrutiner och hur man använder säkerhetsutrustningen och var den finns före avresan. Det finns ett säkerhetsmeddelande på hyttdörrens insida som vi uppmuntrar alla gäster att läsa noggrant.

Under resan kommer särskilda säkerhetsregler att gälla vid landstigningar med expeditionsbåtarna. Vi ber dig att följa instruktionerna från expeditionsledaren och besättningen/personalen. Särskilda flytvästar för landstigningarna tillhandahålls för alla passagerare. Det kommer även att hållas en obligatorisk genomgång om säkerhetsriktlinjerna.

Du kan lämna in din post i receptionen så skickar vi den i varje hamn där det är möjligt, mot kostnaden för frimärken. Leveranstiden för posten kan vara relativt lång. Hurtigruten Expeditions tar inget ansvar för förlorad post.

Vi serverar en välsmakande frukost, lunch och middag ombord, enligt ditt dagliga program. Mattider kommer att meddelas i det dagliga programmet. I restaurangerna använder vi oss av mattider. Vi ber alla gäster att boka sina mattider med hovmästaren eller via Hurtigrutten-appen. Ange information om särskilda önskemål angående bordsplacering och kostbehov till försäljningskontoret/resebyrån före din avresa.

Tabletter mot sjösjuka finns att köpa i receptionen. Om du brukar bli sjösjuk, rekommenderar vi att du tar med dig piller som du känner till. Du kan även köpa ”åksjukearmband” ombord.

Hurtigruten följer ISPS-koden (International Ship and Port Security System, den internationella koden för sjöfartsskydd på fartyg och i hamnanläggningar) där allt bagage måste genomgå röntgen-/metalldetektorinspektion vid ankomsten till hamnanläggningen eller fartyget. ISPS-koden omfattar även handbagagekontroller i alla anlöpningshamnar under kryssningen.

Lista över förbjudna artiklar:

 1. Droger, narkotika och olagliga substanser
 2. Alla skjutvapen, inklusive kopior, icke-skjutande vapen, startpistoler och deras komponenter (inklusive, men inte begränsat till, följande artiklar: pistoler, fungerande eller kopior; all slags ammunition; luftpistoler eller tryckluftspistoler, inklusive paintballvapen; signalpistoler; pistoltändare; pistol-/vapendelar; pelletspistoler; spjutpistoler; startpistoler; realistiska kopior av skjutvapen)
 3. Alla sprängämnen, inklusive kopior (inklusive, men inte begränsat till, följande artiklar: sprängkapslar, dynamit, fyrverkerier, pyroteknik, handgranater, sprängdeg, bombkomponenter, krut)
 4. Spetsiga vapen och vassa föremål (inklusive, men inte begränsat till, följande artiklar: kaststjärnor; stiletter eller dolkar; knivar eller saxar med blad som är längre än 7 cm (inklusive fällknivar); öppna rakhyvlar; spjut eller spjutpistol; bågskytteutrustning, armborst och pilar till dessa; sablar och svärd; religiösa eller traditionella knivar; yxor)
 5. Trubbiga vapen (inklusive, men inte begränsat till, följande artiklar: knogjärn, klubbor, batonger, slagor, nunchaku eller andra föremål som är anpassade eller avsedda att användas som vapen)
 6. Fasthållningsutrustning (inklusive, men inte begränsat till, följande artiklar: handbojor; fasthållningsremmar för ben eller huvud)
 7. Högspänningsenheter och föremål som innehåller inkapaciterande ämnen (inklusive, men inte begränsat till, följande artiklar: elchock- och gaspistoler; tårgas och pepparspray; fosfor, syra och andra farliga kemikalier som kan användas för att skada, inkapacitera eller förgifta)
 8. Brandfarliga ämnen om de inte är i begränsad mängd (inklusive, men inte begränsat till, följande artiklar: bensin, sprit, tändvätska, färg, thinner, stora batterier, etc.)
 9. Ljus eller rökelse
 10. Tankar, flaskor eller cylindrar med komprimerad gas (inklusive, men inte begränsat till, följande artiklar: dyktankar, propantankar, stora aerosolburkar)
 11. Artiklar med värmeelement (inklusive, men inte begränsat till, följande artiklar: elvärmare, värmefiltar, infravärmare, strykjärn, varmvattenberedare, kaffemaskiner, etc.)
 12. Fjärrstyrda eller enskilda flygenheter (inklusive, men inte begränsat till, följande artiklar: drönare, leksaker, alla slags drakar)
 13. Självbalanserade hoverboards, scooters, Segways
 14. Utrustning med EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacons), amatörradio, satellittelefoner, transformatorer, laser och laserpekare, enheter för signalstörning

Ovanstående lista är inte komplett. Säkerhetsansvarig besättningsmedlem och kaptenen har rätt att avgöra om ett föremål som deklareras eller upptäcks ombord är lagligt eller ej.

I vår butik ombord kan du köpa kläder som lämpar sig för expeditionskryssningar. Vårt expeditionsteam ger dig gärna expertråd om hur du klär dig rätt för destinationerna. Vi erbjuder ett stort utbud av både varma och praktiska kläder och vi fokuserar på tyger med naturfibrer. Utöver ett litet urval av tvål, tandkräm och andra personliga tillhörigheter erbjuder vi även souvenirer, hantverk och vykort.

Vi erbjuder ett rikt och varierat program med tillvalsutflykter på land. I många hamnar erbjuder vi en inkluderad utflykt som kan bokas utan extra kostnad. I många fall kan den inkluderade utflykten kombineras med andra valfria utflykter i hamnen. De flesta utflykter kan bokas i förväg, men de kan också bokas ombord om det fortfarande finns platser kvar.

Vi rekommenderar att du bokar i god tid för att undvika besvikelse på grund av att utflykten är fullbokad. Observera att registreringen är bindande och när du har stigit ombord kommer expeditionsteamet att informera dig om bokningsfristerna för utflykterna som fortfarande är tillgängliga. Våra utflykter har engelsktalande guider om inte annat anges och andra språk kan inte garanteras om inte annat anges. Utflykterna kan komma att ändras och avbokas på grund av väderförhållanden. De är också beroende av antalet deltagare.

Alla landstigningar och utflykter med liten båt under vår upptäcktsresa i Antarktis ingår i programmet. Förutom de tillvalsutflykter som finns att boka arrangerar expeditionsteamet även en mängd olika aktiviteter under resan. Dessa aktiviteter varierar beroende på plats och årstid, men kan inkludera vandring, utflykt med liten båt, kajakpaddling, vandring med snöskor och camping. En begränsad mängd kajakturer går att boka för utvalda resor, men alla andra aktiviteter bokas ombord och i mån av tillgång.

Vi vill påminna våra gäster om att endast våra stabila expeditionsbåtar gör det möjligt för oss att ta dig på säkra utflykter till sjöss och iland till områden som annars skulle vara oåtkomliga. Du måste vara ganska rörlig för att kunna gå ombord på dessa båtar, men det finns annars ingen anledning att oroa dig för att färdas i dem. Besättningen kommer att visa dig vad du ska göra och så länge du följer deras instruktioner kommer det att gå snabbt och enkelt efter några gånger. På alla landstigningar med expeditionsbåtar förväntas gästerna att bära rätt typ av skodon. Se den separata punkten ”Lån av utrustning” för mer information om skodon. Landstigningar kan endast göras i gynnsamma förhållanden.

Man får endast röka ombord i avsedda områden på däck utomhus. Det är inte tillåtet att röka i hytter eller på privata balkonger. Det är strikt förbjudet att kasta cigarettfimpar överbord. En städavgift på cirka 150 EUR kommer att tas vid rökning i hytten. Detta för att täcka tvättkostnaden av sängkläder och gardiner, så att hytten åter uppfyller en rökfri standard. Enligt norsk lag klassas e-cigaretter som tobakscigaretter, därför får man endast röka dessa i de avsedda rökområdena.

När fartyget fyller på bränsle är rökning förbjudet. Detta kommer då att meddelas ombord.

Rökning är inte tillåtet under naturlandstigningar i AECO- och IAATO-områden, förutom vid landstigningar i städer.

Om du har särskilda önskemål (t.ex. kost eller medicinska) ber vi dig meddela oss så snart som möjligt, och senast 8 veckor före kryssningsavgången. Vi kommer att göra vårt bästa för att uppfylla alla önskemål, men kan inte garantera att vi kan göra det, och under inga omständigheter kommer något önskemål att utgöra någon del i en kontraktsmässig överenskommelse.

À la carte-middagar

Om fartyget har restaurangen Lindstrøm är våra svitgäster välkomna att äta där. Bokningar måste göras ombord och erbjuds i mån av tillgång.

Frukost i sviten

Om fartyget har en Lindstrøm-restaurang är våra svitgäster välkomna att äta en lyxig frukost där, som serveras vid bordet. Erbjuds inte på ombordstigningsdagen.

Svit-incheckning

Svitgäster tilldelas de första incheckningstiderna, och på fartyg med Lindstrøm-restaurang får de välkomsttilltugg och förfriskningar.

Takeaway

Vi erbjuder takeaway från vår restaurang Fredheim på en del fartyg, kl. 07.30–08.30 för frukost och därefter från kl. 12.00 till kl. 21.00 för alla andra måltider från Fredheims meny, som finns tillgänglig på din tv-skärm. Du kan beställa din mat över telefon.

Välkomsthälsning

Efter incheckningen på ombordstigningsdagen välkomnas svitgästerna med en karbinhakeklocka, en flaska champagne och en välkomsthälsning från kaptenen i sviten.

Bäddning

Svitgäster får en daglig bäddning, med bland annat rena handdukar och choklad eller liknande på kudden.

Tvättservice

Det finns ingen självbetjäningstvätt tillgänglig för gäster. Istället får du ett tvättformulär som du måste fylla i. Priser syns på formuläret.

Minibar

Minibar finns tillgänglig i sviter och kommer att fyllas på dagligen. Den första påfyllningen är gratis.

Rumsservice

Rumsservice ingår för följande sviter på MS Fridtjof Nansen och MS Roald Amundsen, endast under restaurang Lindstrøms öppettider:

 • MA #800 #801

 • MC #932 #919 #856 #849 #756 #749

 • MD #701

 • MF #700

Vi vill påminna dig om att vara försiktig när du går ombord på fartyget till sjöss, speciellt när du tar dig ut på däck. Se till att hålla utkik efter varningsskyltarna om våta och hala däckområden. Var uppmärksam på att dörrarna mot ytterdäcket kan vara farliga under blåsiga förhållanden. Se till att följa skyltarna och meddelandena när det inte rekommenderas att gå ut. Håll fast i räcken men inte i dörrkarmar för att undvika olyckor när du går inne i fartyget.

PRAKTISK INFORMATION: MS FRIDTJOF NANSEN

Informationen och beskrivningarna har kontrollerats av vår personal och/eller lokala representanter för att säkerställa att de är korrekta. Men ändringar kan göras efter publicering, och det kan finnas tillfällen då Hurtigruten eller lokala leverantörer kan dra tillbaka vissa tjänster eller fartygets ledning kan vidta ytterligare åtgärder för att följa covid-19-restriktioner. Skulle vi bli medvetna om någon betydande förändring som kan anses påverka din semesterupplevelse kommer vi att göra vårt bästa för att informera dig om den.Många områden vi besöker är mycket avlägsna och påverkas av långvarigt kallt väder eller svår terräng. Tjänsterna som erbjuds är beroende av lokala förhållanden.

Varje expeditionskryssning är unik. Alla rutter och utflykter är preliminära och kan komma att ändras då väder, hav och isförhållanden kan påverka resrutten. Utflykter kan också bero på minimi-/maximiantal. Hurtigruten AS förbehåller sig rätten att ändra resplanen och innehållet i utflykter utan föregående meddelande (se villkor).

Hurtigruten Expeditions kan inte tillåta barn under 5 år att resa med oss till Antarktis och Sydgeorgien. Av säkerhetsskäl kommer barn under 12 år att beaktas för deltagande vid varje landstigning.

MS Fridtjof Nansen är lämpat för rullstolsanvändare. Personer i behov av särskild assistans måste resa med en följeslagare. Observera att landgången måste användas av rullstolsanvändare för att gå ombord/stiga av.

I hamnar där tidvattenförhållanden eller andra omständigheter kräver användning av en bärbar landgång, eller vid landstigning med tenderbåtar, är det inte möjligt att använda/ta rullstolar. Gäster som använder rullstol måste ta med en egen, vikbar stol i standardstorlek.

Reguljärflyg
De flygpriser som erbjuds är särskilda paketresepriser som inte kan ändras eller avbokas utan kostnad. Alla flygpaketpriser är baserade på specifika bokningsklasser. Om den relevanta bokningsklassen inte finns tillgänglig, kan ett tillägg tillkomma.

I ekonomiklass kommer du att serveras snacks eller smörgåsar beroende på flygbolag. Om detta inte ingår i flygbolagets serviceutbud kan du köpa drycker och snacks för en extra avgift. På interkontinentala flygningar ingår detta vanligtvis.

Vi kan erbjuda uppgraderingar till business class på vissa sträckor. Beroende på flygbolag, kan detta också innefatta säten med mer benutrymme. Observera att uppgradering kanske inte gäller för alla sträckor.

Bagagereglerna varierar mellan olika flygbolag och om de inte följs kan avgifter tillkomma eller bagaget nekas transport. I regel kan varje gäst ta med sig ett handbagage som väger ca 6–8 kg ombord (mått och vikt beror på respektive flygbolag). Ditt tillåtna incheckade bagage är en väska eller ett kolli (23 kg), men det kan variera beroende på flygförbindelse. Kontrollera med ditt flygbolag vad som gäller.

Ytterligare riktlinjer för transport kan hittas i de respektive villkoren för våra flygpartners. Meddela oss vid bokningstillfället om du planerar att ta med en rullstol eller behöver hjälp på flygplatsen. Flygningar kan göras tidigt på morgonen eller på kvällen, men de är alltid anpassade till våra resor. Observera att vissa flyg kan ha anslutningsflyg eller mellanlandningar.

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar avseende tidtabeller, reserutter, liksom för den flygplanstyp som kan komma att användas.

Våra ordinarie flygpartners är Lufthansa, British Airways, KLM/Air France, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines, LATAM, Iberia och Iceland Air. Observera att ombokning eller återbetalning av en redan utfärdad biljett debiteras före avresan. En återbetalning av en biljett efter resan är inte möjlig. Alla flygtider som meddelats vid tiden för bokningen är preliminära och kan komma att ändras; kontrollera flygtiderna innan du reser.

Flyg som ingår i resa, Buenos Aires–Ushuaia
Flygningar mellan Buenos Aires och Ushuaia drivs av LATAM Airlines eller Aerolineas och avgår vanligtvis tidigt på morgonen och anländer till Buenos Aires på eftermiddagen eller tidigt på kvällen vid returresan. Observera att flygbolaget kommer att bekräfta de slutgiltiga flygtiderna mellan Buenos Aires och Ushuaia bara ett par dagar före avresedagen. Kontakta vår gästdisk på hotellet i Buenos Aires för slutgiltiga flygtider och ditt boardingkort en dag innan avresan.

Det finns enbart ekonomiklass på dessa flyg och det är inte möjligt att göra uppgraderingar till högre bokningsklasser. En lätt måltid och alkoholfria drycker serveras under flygningen. Du kan resa med incheckat bagage med maxvikt 23 kg och ta med ett handbagage ombord på max. 8 kg.

Observera att denna tillåtna bagagevikt kan vara annorlunda än den hos flygbolaget som du nyttjar för din långdistansflygning till/från Buenos Aires. Vi ber dig att kontrollera de villkor som gäller för flygbagaget och se till att du inte tar med mer än vad som är tillåtet.
Observera att flyget till/från Ushuaia är planerat för att avgå/ankomma från och till Jorge Newberry National Airport, Buenos Aires inrikesflygplats.

Du behöver minst 4 timmar för ta dig mellan flygplatserna i Buenos Aires till ditt anslutningsflyg från Ezeiza, Buenos Aires internationella flygplats. Flygplatsen kan komma att ändras, men vi kommer att förse dig den senaste informationen tillsammans med dina resehandlingar.

På grund av sent varsel om charterflygtiderna rekommenderar vi starkt att du planerar en övernattning i Buenos Aires i slutet av din resa med hänsyn till anslutande flyg. Vi kan inte påta oss ansvar om du skulle missa ditt egenbokade returflyg i händelse av en försening av flyget mellan Buenos Aires och Ushuaia.

The standard of the hotels we use is equivalent to 4-stars, centrally located or if more convenient for your booked arrangement, close to the airport. There is no official hotel rating and local hotel categories apply. All rooms have private facilities.

Single rooms may be smaller and less conveniently situated and may be double rooms for sole occupancy or purpose-built single rooms. Hotels may charge for some facilities, e.g. saunas. The price for the overnight includes breakfast, if not stated differently on your confirmation.

Hurtigruten Expeditions erbjuder ett urval av valfria för- och efterprogram som kan läggas till din Hurtigruten-resa. Detta kan vara en halv- eller heldagsutflykt eller en övernattningstur. På grund av förändrade förhållanden kan ordningsföljden av sevärdheter variera. Ett minsta antal deltagare gäller. För gäster med nedsatt rörelseförmåga erbjuds för- och efterprogram på begäran.

Det finns alltid en engelsktalande läkare och sjuksköterska ombord. Fartyget har en sjukstuga med nödvändig utrustning och medicin för att kunna ge första hjälpen och hantera smärre akutfall. I händelse av ett allvarligt akutfall kommer närmaste sjukhus att kontaktas. Medicinska konsultationer och läkemedel kommer att debiteras den berörda passageraren. Samtliga gäster måste ha en giltig rese-/sjukvårdsförsäkring.

Om du är beroende av medicinering, kom ihåg att ta med tillräckligt med medicin, också för att klara oförutsedda förseningar. Vi rekommenderar att medicin förvaras i handbagaget och är väl märkt med tydliga användningsinstruktioner. Informera fartygsläkaren snarast möjligt om du är beroende av livsviktig medicin. Sjukdom ombord kan medföra karantän och fartygsläkarens och kaptenens order måste efterföljas.

Ta en liten stund för att bekanta dig med de nödvändiga resehandlingar du ombeds tillhandahålla innan du går ombord på fartyget. Det är gästens ansvar att hålla sig informerad och inhämta alla nödvändiga resehandlingar samt att ha dem tillgängliga då detta krävs.

Ett pass är den enda identifikationen som accepteras på en Hurtigrutenresa. Pass måste vara giltiga i minst sex månader efter resans planerade hemkomst.

Vi beklagar att vi inte kan acceptera något ansvar om du nekas tillgång till ett flyg, eller inresa till Svalbard, eller på annat sätt påverkas av svårigheter eller kostnader till följd av att ditt pass inte godkänts, eller om du inte har fått det visum eller annan dokumentation som krävs.

På vissa expeditionskryssningar krävs vaccinationer. Alla passagerare är ansvariga för att se till att de uppfyller alla krav vid tidpunkten för resan. På specifika resor krävs ett vaccin mot gula febern. Kontrollera informationen på resesidorna.

Ett hälsoformulär krävs för några av våra expeditionskryssningar och -destinationer. Se mer information på vår sida med inresekrav.

Transfer ingår såsom visas i dina resehandlingar. Hurtigruten Expeditions erbjuder transfer med buss från flygplatsen till piren och vissa hotell. Transfertiderna anpassade till fartygets ankomst- och avgångstider och ditt flygs ankomst- och avgångstid. Väntetider på flygplatsen kan förekomma.

Tiden som erfordras för flygplatstransfern kan variera beroende på destination men det tar vanligtvis mellan 45 och 60 minuter (beroende på trafik). Undantag är möjligt om en längre transfertid behövs på grund av ett större avstånd mellan flygplats och hamn. Du kommer att få ytterligare information om din transfer tillsammans med dina resehandlingar.

För gäster med rörelsenedsättning finns transfermöjligheter för rullstolsbundna på begäran.

Väderförhållanden kan göra landstigningar och tenderkryssningar med små båtar svårare eller ibland omöjliga. Kom ihåg att oförutsedda förändringar ofta visar sig vara höjdpunkten på en resa. Vi inbjuder dig till att vara öppen för det oväntade och flexibilitet är viktigt på våra expeditionskryssningar.

Användbara länkar: