Alaska

– Glaciärer, vildmark och orörd tundra
Misty fjords National Monument, Alaska
 • En verkligt gränsland
  Segla med föregångarna inom expeditionskryssning till det fantastiska Alaska och utforska ett sant gränsland med en stark känsla av äventyr.
 • Naturens underverk
  Upplev den vidsträckta vildmarken, vackra fjordar, vikar, glaciärer, isberg och bergskedjor, en verklig fest för alla dina sinnen.
 • Ett fantastiskt djurliv
  Håll dig aktiv med vandringar, kajakpaddling och båtfärder medan du håller utkik efter magnifika varelser som björnar, valar och örnar.
 • En unik inhemsk kultur
  Vi besöker avlägsna små samhällen och historiska städer för att lära oss om Alaskas fascinerande traditioner och historia.
Misty fjords National Monument, Alaska
Alaska är ett paradis för vilda djur. Valar söker föda i Alaskas vatten, björnar strövar omkring på stränderna eller fångar lax i floderna. Sjölejon solar sig på klipporna, örnar svävar från träd till träd och sälar flyter på isberg djupt in i fjordarna.
I Kodiak kan man lära sig mer om kontakterna mellan ryssar och indianer. Området har en historia av rysk pälshandel, och ryssarnas inflytande syns än i dag i form av en vacker ryskortodox kyrka.
Saxman Village
Bald Eagle, Sitka

Kryssningar i Alaska

Utforska flere destinationer

Hitta din resa bland våra destinationer runt om i världen.

Res med experterna

– Ditt expeditionsteam i Alaska

Våra experter finns med ombord för att skydda både resenärerna och de orörda, ömtåliga miljöerna. De har också en ovärderlig roll som värdar under hela expeditionen.

Ledare och lärare

På våra expeditioner i Alaska och Kanada leder expeditionsteamet aktiviteter som vandringar, guidade rundturer, besök på historiska platser och utforskningar av naturen, floran och faunan (fåglar, björnar och mycket annat).

“Våra turer i Explorer-båtar och småbåtar är ett fantastiskt sätt att få uppleva mindre platser som större fartyg inte kan komma nära.”

– Tomasz Zadrozny, assisterande expeditionsledare