Antarktis

– Isolerat, orört och förtrollande
 • En genuin polarexpedition
  Gå ombord för ett äventyr utan motstycke med ledaren inom antarktiska expeditionskryssningar.
 • En helt annan värld
  Gå iland på jordens mest unika och avlägsna plats. Utforska den frusna vildmarken på dagliga landstigningar och olika aktiviteter.
 • Ett fascinerande djurliv
  Bekanta dig med nyfikna och orädda antarktiska djur som pingviner, valar och sälar i deras naturliga livsmiljö.
 • Hållbart resande
  Segla med flottan som har de mest miljömedvetna expeditionskryssningsfartygen. Lär dig mer om vår planets mest ömtåliga ekosystem och få en djupare förståelse för den värld vi delar.
Upplev den överväldigande kraften i naturen och det myllrande djurlivet, som dessa kungspingviner i Fortuna Bay, Sydgeorgien.
Besök pingvinerna på Bluff Cove på Falklandsöarna
Marscherande pingviner på Cuverville Islands. Antarktis är en vildmark som kryllar av liv – segla med oss och möt pingvinerna i deras högljudda och myllrande kolonier.

Exspeditionskryssningar

Filtrera resa:

Djurliv i Antarktis

Antarktis landskap är blott och isolerat och kan tyckas obebodligt, men det är hem för många varelser.

Sälar

Det finns fyra sorters sälar som lever i vattnen runt Antarktis: sjöleopard, krabbätarsäl, weddellsäl och sydlig sjöelefant. Alla sälar är relativt långsamma rovdjur som jagar genom att vänta på platser där deras byten sannolikt kommer att dyka upp. De flesta av dem bryr sig inte alls om människor – förutom sjöleoparden.

Denna säl, som har fått sitt namn efter sina karakteristiska fläckar, är känd för att ibland attackera människor i små båtar. De är vilda rovdjur som kan tänka sig att äta lite vad som helst. Även om de inte attackerar människor särskilt ofta är det bäst att hålla avstånd till dessa sälar.

Valar

Under sommaren är vattnen runt Antarktis fulla med olika typer av valar som är där för att äta fisk, bläckfisk, pingviner och plankton. Späckhuggare är en av de arter som resande kan få se under sin resa hit. Späckhuggarna är de mest aggressiva och ambitiösa jägarna, och ger sig ofta efter sälar, sjöfåglar och andra valar. De kan lätt övermanna djur som är mycket större än de själva, förutsatt att de jagar i grupp.

Trots att de är kända för att vara aggressiva mot annat djurliv är de inte kända för att attackera människor i det vilda. En del späckhuggare i fångenskap har attackerat sina tränare, men generellt sett utgör dessa djur ingen fara för människor.

Marscherande pingviner på Cuverville Islands. Antarktis är en vildmark som kryllar av liv – segla med oss och möt pingvinerna i deras högljudda och myllrande kolonier.

Pingviner

Denna lustiga antarktiska varelse äter mestadels krill och väldigt små fiskar. De spenderar merparten av sitt liv i vattnet, men kommer oftast upp på land för att para sig och ta hand om sina små.

Även om antarktiska pingviner inte ser människor som ett hot eller som en potentiell måltid så är det alltid bäst att vara försiktig i närheten av dem. De är inte blyga, och kan närma sig människor – de kan dock bitas så behandla dem som de vilda djur de är.