Djupgående expedition till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien

Djupgående expedition till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien

Djupgående expedition till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien

Djupgående expedition till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien

Reseinformation 23 dagar MS Fram
Avresor
11 avgångar mellan nov 2022 och feb 2024
Pris från
kr 126 106
Frukost, lunch och middag ingår

Följ med på denna expeditionskryssning där du har tid att utforska Falklandsöarna, Sydgeorgien och det fantastiska Antarktis på djupet.

Falklandsöarna och Sydgeorgien

Från de vindpinade gröna kullarna och vita sandstränderna till den vänliga huvudstaden Stanley finns det mycket dold skönhet och charm på Falklandsöarna. Även om djurlivet här är mycket rikt kommer det inte i närheten av djurlivet på Sydgeorgien där stränderna är packade med sälar, pingviner och andra sjöfåglar. Våra resplaner är inte ristade i sten när vi besöker Antarktis. Det ger oss friheten att ta dig med dit du kommer att få bästa möjliga upplevelse trots de lokala vind- och isförhållandena. Med över 20 möjliga landstigningsplatser finns det mycket att välja på.

En värld av is och under

Du kommer att tillbringa fem dagar med att utforska Antarktis unika värld. Dess islandskap och djurliv förändras under sommarsäsongen. Under de sena vårmånaderna i oktober och november finns det mer snö och pingvinerna börjar med uppvaktning och häckning. Det är ovanligt att se valar förrän i december eller januari. Det är också då de första pingvinäggen kläcks. I februari och mars är valskådningen som allra bäst, och söta pingvinungar tultar runt. Under alla årstider kan du följa med expeditionsteamet på föreläsningar, landstigningar, iskryssningar och olika tilläggsaktiviteter.

Djupgående expedition till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien Djupgående expedition till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Dynamiskt och varierande

  Din expedition börjar med en övernattning i Santiago, Chiles pulserande och kulturella centrum. Staden har allt du kan förvänta dig av en huvudstad och är fylld till brädden med museer, vacker arkitektur och förstklassiga restauranger. Det finns en mängd olika platser och sevärdheter värda ett besök, och du kommer förmodligen inte ha tid att se allt.

  Ta den historiska linbanan upp till Cerro San Cristóbal för att insupa den imponerande utsikten över staden och de andinska glaciärerna bortom. Detta är den största parken i staden och här ligger även den nationella djurparken och botaniska trädgårdar. Den häftiga stadsdelen Bella Vista omger parken, där du kan promenera omkring bland lugna kaféer under dagen och latininspirerade barer och klubbar på kvällen.Ta en promenad till presidentpalatset från 1700-talet och det historiska hjärtat Plaza de Armas för att se till att du har gott om bilder på de största landmärkena. Om du har tid över kan du gå till fiskmarknaden Mercado Central för att prova den klassiska chilenska skaldjursgrytan caldillo de congrio.

  Känner du att du behöver mer tid till att utforska staden rekommenderar vi att kommer några dagar tidigare. Du kanske till och med vill följa med på vårt valfria förprogram till den fantastiska Atacamaöknen eller chilenska Patagonien?

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Dynamiskt och varierande

 • Dag 2
  Santiago de Chile/Punta Arenas

  Gå ombord på expeditionsfartyget

  Preliminär avgångstid: 19:00

  Du måste lämna Santiago tidigt på morgonen, så se till att ställa väckarklockan. Från flygplatsen flyger du till Punta Arenas, huvudstaden i Chiles sydligaste region som ligger på Brunswickhalvön, strax norr om Magellans sund. Det började som en straffkoloni och blomstrade under guldrushen och fåruppfödningens glansdagar på 1880-talet och början av 1900-talet. Det är nu en av endast två lågskattehamnar i Chile.

  MS Fram ligger och väntar på dig här för att påbörja din expeditionskryssning till Antarktis. Ombord på fartyget kommer expeditionsteamet och besättningsmedlemmarna att hälsa dig välkommen. De kommer att hålla en hälso- och säkerhetsgenomgång för alla gäster innan vi sätter segel. Gå ut på observationsdäcket för att få en sista glimt av Punta Arenas medan fartyget lämnar hamnen och påbörjar resan söderut. Slå dig sedan ner med en drink i Explorer Lounge & Bar, vänd blicken mot Antarktis och bara njut av utsikten.

  Dag 2
  Santiago de Chile/Punta Arenas

  Gå ombord på expeditionsfartyget

 • Dag 3
  Till sjöss

  Genom Magellans sund

  När du bläddrar igenom dina bilder långt efter att den storslagna resan är över, kommer du att inse att det var här i Magellans sund som äventyret verkligen började. Det fick sitt namn efter den portugisiske upptäcktsresanden Fernando de Magallanes som upptäckte sundet när han var kapten för en spansk expedition som skulle segla jorden runt 1520. När du insuper de fascinerande vyerna runt omkring dig kan du ägna en tanke åt Fernando och hans besättning som kartlade dessa vatten i ett skrangligt skepp för 500 år sedan.

  Med vår kurs satt mot Falklandsöarna lämnar vi dig i händerna på det kunniga expeditionsteamet. Du kommer märka att de inte bara är inspirerande lärare och uppmärksamma värdar, utan även äkta äventyrare som har sin beskärda del av berättelser att dela med sig av. Oavsett om det handlar om marinbiologi, arktisk överlevnad, oceanografi eller fotografering kommer deras entusiasm att smitta av sig i varje föreläsning., Du kan lyssna på dem i föreläsningssalen och i vetenskapscentret för att lära dig mer om Falklandsöarnas intressanta historia och fascinerande djurliv. Om du är intresserad av konst kan du gå på konstkurser och till och med lära dig att knyta knopar, vilket kommer till nytta vid landstigningarna.

  Många sköna stunder väntar också i våra restauranger som ligger på akterdelen av fartyget. Du kommer upptäcka att du alltid har en utmärkt utsikt oavsett var bordet är placerat. Sundet ser också imponerande ut när du lutar dig tillbaka i badtunnorna utomhus på däck 7.

  Dag 3
  Till sjöss

  Genom Magellans sund

 • Dag 4-6
  Falklandsöarna

  Det charmiga ölivet

  Falklandsöarna är förmodligen mest känt för sitt brokiga förflutna. Öarna upptäcktes av britterna, koloniserades av Frankrike och Spanien och det utkämpades sedan ett krig om dem mellan Argentina och Storbritannien i Falklandskriget. Du kommer att förstå varför dessa öar är så åtråvärda när du ser den naturliga skönheten som ligger gömd här under de tre dagarna vi utforskar dem.

  Bland de vindpinade gröna kullarna ligger stora gårdar som har varit familjeägda i flera generationer. Det finns även stränder! Den vita sanden och det klara vattnet kan enkelt förväxlas med Karibien. Du kommer att få se kolonier av pingviner vid sidan av betande får, medan karakaror patrullerar i skyn och gäss söker efter föda vid vattenkanten.

  Det finns nästan 800 öar här och listan över möjliga platser att besöka är ganska lång. Istället för att följa en strikt resplan föredrar vi att vara spontana och flexibla. Det är trots allt ett äventyr! Expeditionsteamet och kaptenen kommer att betrakta havet och väderförhållandena vid den tidpunkten och sedan välja de säkraste platserna för den dagen. Så oavsett om det blir att vi besöker Saunders Island, West Point, Carcass Island eller en annan plats, kan du vara säker på att det är det bästa alternativet för din expedition.

  En plats som vi sannolikt kommer att kunna besöka är Stanley, skärgårdens huvudstad på Östra Falkland. Det är en utmärkt liten stad att utforska till fots och en bra utgångspunkt för de valfria utflykterna du kan välja bland. När du är i centrum kommer du troligtvis att vilja besöka utbudet av lokala butiker och kanske till och med gå på en engelsk pub för att dricka en pint med de vänliga lokalborna.

  Dag 4-6
  Falklandsöarna

  Det charmiga ölivet

 • Dag 7-8
  Till sjöss

  Kryssning i Sydatlanten

  Efter Falklandsöarna tillbringar vi två dagar till sjöss med kurs mot det vackra Sydgeorgien. Med ett smeknamn som ”Sydpolens Galápagos” kan du räkna med att se en skärgård med ett imponerande och varierande djurliv.

  Men det är fortfarande ett par dagar kvar tills dess, så passa på att träffa medlemmarna i expeditionsteamet för att ta reda på vad du kan förvänta dig av denna destination. De kommer att berätta allt de vet om Sydgeorgien, såsom information om områdets djurliv, polarhistoria, dess geologi, glaciologi och legendariska norska valjaktssagor.

  En av de med fascinerande berättelserna är den om Sir Ernest Shackleton, besättningen på det olycksaliga fartyget Endurance och deras beundransvärda mod. Du kommer också att lära dig mer om hur du gör ditt besök så säkert och hållbart som möjligt, och du kan delta i programmen för medborgarforskning genom att hjälpa till att samla in uppgifter för vetenskaplig forskning.

  Dag 7-8
  Till sjöss

  Kryssning i Sydatlanten

 • Dag 9-13
  South Georgia

  Antarktiska oceanens Serengeti

  Om du älskar vilda djur kommer du att älska Sydgeorgien. Smeknamn som ”Antarktiska oceanens Serengeti” och ”Sydpolens Galápagos” utlovar mycket, och öarna lever upp till sitt rykte. När du kommer hit förstår du varför Sydgeorgien är en favoritplats för naturfotografer från hela världen.

  Sydgeorgien ligger unikt placerat inom det antarktiska ekosystemet men utanför havsisens räckvidd, vilket gör det till en idealisk hemvist för tusentals häckande pingviner och sälar. Det finns flera större populationer av kungspingviner som föredrar det varmare vädret här till skillnad från sina kejsarkusiner i Antarktis. Både Sydgeorgien och Sydsandwichöarna har identifierats som viktiga fågelområden och är födoplatser för många sjöfåglar, såsom albatrosser, pingviner, petreller, skarvar, labbar och tärnor.

  Vi kommer att tillbringar fem dagar i Sydgeorgien där vi planerar att gå i land på flera möjliga platser för att ta dig närmare vildmarken och djurlivet.En av dessa platser är bosättningen Grytviken som hyser en norsk sjömanskyrka från 1913 och är den sista viloplatsen för antarktisforskaren Sir Ernest Shackleton.

  Men precis som med Falklandsöarna så är vår resplan inte huggen i sten. Vi känner till alla intressanta platser och kolonier av pingviner som vi kan ta dig till, men vi anpassar alltid våra planer efter väderförhållandena.Det är det som gör våra expeditionskryssningar så minnesvärda.

  Dag 9-13
  South Georgia

  Antarktiska oceanens Serengeti

 • Dag 14
  Till sjöss

  I riktning mot Antarktis

  Med längre uppehåll på både Falklandsöarna och Sydgeorgien har du verkligen fått möjligheten att fördjupa dig i destinationerna och deras djurliv. Vårt expeditionsteam lägger nu fokus på expeditionens höjdpunkt – Antarktis. De kommer att hålla omfattande föreläsningar och presentationer inom ämnesområden, såsom polarutforskningens historia, miljön och, naturligtvis, områdets djurliv.

  Under hela resans gång kommer expeditionsteamet att ta vattenprover som du kan studera under mikroskopen i vetenskapscentret för att se djurliv på cellnivå.

  När vi närmar oss Antarktis kommer expeditionsteamet att gå igenom IAATO:s strikta miljöriktlinjer och hållbarhetsregler som vi följer.Detta är en kontinent tillägnad fred, vetenskap och turism. Ingen mänsklig aktivitet som kan störa den naturliga balansen som finns här är tillåten. Vi vill inte lämna något annat än fotspår eller ta något mer än bilder. I vissa fall suddar vi till och med ut våra fotspår för att förhindra pingviner från att fastna i dem.

  Du är alltid välkommen att ta del av fartygets bekvämligheter. Om du ännu inte har svettats i gymmet eller bastun, har du nu din chans. Glöm inte att gå ut på däck med jämna mellanrum på vägen till Antarktis. Det är alltid något speciellt med att se det första enorma isberget.

  Dag 14
  Till sjöss

  I riktning mot Antarktis

 • Dag 15-19
  Antarktis

  En värld av is och under

  Glöm allt du har upplevt tidigare. Antarktis är i en helt annan liga. Oavsett hur höga förväntningar du har, så gör Antarktis en aldrig besviken. Här finns 90 % av världens is som täcker en enorm yta.Det enda landet i världen med större yta är Ryssland. Det finns faktiskt land under all is, men på vissa ställen skulle du behöva gräva dig igenom fyra kilometer snö och is för att se det.

  Du kommer förmodligen att se dina första sälar och pingviner från fartyget och bara det är en fantastisk upplevelse. Men vänta tills du står på samma strand som en koloni med tusentals pingviner. Eller när en säl dyker upp bredvid dig när du paddlar kajak bland isbergen på en valfri aktivitet. Du kanske blir så hänförd av spänningens ögonblick att du inte ens kommer ihåg att ta fram kamera.

  Precis som Antarktis islandskap förändras genom årstiderna, förändras även djurlivet. Tidigt på våren finns det mycket mer snö, vilket gör att landskapet ser ännu mer orört ut. Det är vid denna tidpunkt pingvinerna träffas. Vi ser sällan valar vid den här tiden på året, i oktober och november. I december är det vanligare att se valar igen. Det är även då de första pingvinäggen kläcks, vilket alltid är en bedårande syn. Februari och mars är kulmen för valskådning, när stora mängder lysräkor i vattnet lockar till sig de flesta valarter som kommer för att vräka i sig mat.

  Det finns mindre snö då, vilket gör att du kan se de klumpiga små pingvinungarna springa omkring. Om du är intresserad av fåglar finns det 46 fågelarter här, såsom flera olika petreller, albatrosser och tärnor.

  Vårt expeditionsteam kommer att ta väl hand om dig så att du kan njuta av allt som Antarktis har att erbjuda under de kommande fem dagarna. Du kan följa med dem på iskryssningar och landstigningar för att verkligen utforska islandskapen på denna frusna kontinent. Om du är här tidigt på året när snöförhållandena är goda kan du till och med få chansen att ge dig ut på vandring med snöskor. Precis som tidigare så finns det ingen fast lista över platser vi kommer att besöka. Vi anpassar oss efter väderförhållandena, vilket gör att vi väljer de bästa landstigningsplatserna utifrån rådande vind och havsis.

  Dag 15-19
  Antarktis

  En värld av is och under

 • Dag 20-22
  Drakes sund och Beaglekanalen

  Håll utkik efter land vid horisonten

  De fem oförglömliga dagarna på Antarktis är över och MS Fram har satt kurs tillbaka norrut genom Drakes sund. Sundet är känt för sina starka vindar och strömmar, men kan också vara tyst och stilla, vilket har gett upphov till smeknamnen ”Drakes skakningar” och ”Drakes sjö”. Men oroa dig inte, även vid svår sjögång kommer du att vara helt säker på vårt specialbyggda expeditionsfartyg.

  Under tillbakaresan kommer expeditionsteamet att sammanfatta våra upplevelser på Antarktis, så att du kan hålla Antarktis i färskt minne ett tag till. När resan håller på att nå sitt slut är det också ett bra tillfälle att gå igenom bilderna du har tagit på kryssningen. Och det finns fortfarande tid kvar att göra alla dina favoritaktiviteter på fartyget ett par gånger till.

  När vi har tagit oss igenom Drakes sund åker vi in i den natursköna Beaglekanalen, som är omgiven av höga berg som sluttar rakt ner i det iskalla vattnet. Håll utkik efter Peales delfiner och andra vilda djur när vi färdas i detta vilda och avlägsna område som verkar nästan helt orört av människor.

  Dag 20-22
  Drakes sund och Beaglekanalen

  Håll utkik efter land vid horisonten

 • Dag 23
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Låt äventyret aldrig ta slut

  Preliminär ankomsttid: 08:00

  Vi anländer till Punta Arenas och tillbaka till civilisationen igen på morgonen. Du kommer att ta en transfer till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Santiago där du får en andra chans att utforska Chiles huvudstad.Om du hellre känner för att förlänga din semester kan du följa med på ett efterprogram till Påskön, som är känt för sina mystiska statyer med jättehuvuden. Det är upp till dig. Men innan dess måste du först säga farväl till dina medresenärer, besättningen och expeditionsteamet.

  Hur avslutar man ett äventyr på 23 dagar till sjöss omgiven av några av de mest avlägsna och respektingivande landskap som mänskligheten känner till? Svaret är: det gör man inte. Äventyret kommer att fortsätta med minnena och den kunskap du nu bär med dig. Det lever kvar i bilderna och berättelserna du tar med dig tillbaka till vänner och familj. Vi hoppas att din upplevelse på en hållbar expeditionskryssning har varit inspirerande, att det har förnyat din vördnad för naturen och återväckt ditt engagemang att skydda den.

  Dag 23
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Låt äventyret aldrig ta slut

Avresor

2022

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
November:
5.
26.
December:
17.

2023

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januari:
7.
28.
Februari:
18.
November:
2.
23.

2024

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januari:
4.
25.
Februari:
15.

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Singelerbjudande vid utvalda avgångar

  Vill du resa på egen hand? På utvalda avgångar på våra expeditionsresor behöver du inte betala tillägg på din hytt om du vill resa själv.
  Läs mer och beställ

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Santiago de Chile före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Santiago de Chile och Punta Arenas

Transfer

 • Transfer från hotellet i Santiago de Chile till Santiago de Chiles flygplats före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan Punta Arenas flygplats och fartyget, inklusive en kort rundtur och en lunchlåda

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurang Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar inom olika ämnesområden
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och trix för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gymmet inomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter vid landstigningar

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar när vi är i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Kostnadsfri vind- och vattentät expeditionsjacka
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar innan våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria utflykter med våra lokala partner
 • Valfria smågruppsaktiviteter med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: