Expedition Antarktis och Patagonien (sydgående)

Expedition Antarktis och Patagonien (sydgående)

Expedition Antarktis och Patagonien (sydgående)

Expedition Antarktis och Patagonien (sydgående)

Reseinformation 18 dagar MS Roald Amundsen , MS Fridtjof Nansen
Avresor
17 oktober 2023
21 oktober 2024
1 november 2024
Pris från
kr 99 269
Frukost, lunch och middag ingår

18 dagar lång expeditionskryssning från Valparaíso till Patagonien och Antarktis, som slutar i vackra Buenos Aires

Naturliv och fjordar

Från Valparaíso glider vi fram längs de chilenska fjordarna och vattenvägarna i Patagonien. Vi stannar till vid rustika Castro, isolerade Puerto Edén och Puerto Natales, där du kan få chansen att vandra i Torres del Paine nationalpark. Om vädret tillåter gör vi ett försök att stiga iland på det legendariska Kap Horn innan vi korsar Drakes sund.

Islandskap och pingviner

Vi ägnar fyra fantastiska dagar åt att utforska Antarktis enorma, orörda islandskap under ledning av expeditionsteamet. Våren är säsongen då man kan få se pingviner som parar sig. På Antarktis har vi inget fast program, utan vi anpassar ständigt vår resplan för att ta vara på varje möjlighet att komma närmare naturen och ge oss ut på båtturer bland isflaken och landstigningar.

Expedition Antarktis och Patagonien (sydgående) Expedition Antarktis och Patagonien (sydgående)
 • Dag 1
  Valparaíso 

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv 

  Upptäck Valparaíso, ”Stilla havets juvel”

  Expeditionskryssningen till Antarktis och Patagonien börjar i färgstarka Valparaíso. Valparaíso, som även kallas ”Stilla havets juvel”, är byggd på branta sluttningar med utsikt över havet. Att utforska den här Unesco-listade staden är ett rent nöje.

  Staden är en spännande labyrint av gränder och barrios, färgglada hus och marknader med gott om lokala råvaror och lockande dofter och ljud. Du kan beundra spektaklet på en bergbanetur upp till Cerro Alegre och Concepción.

  Du kan också utforska mer av våra regioner om du bokar ett av våra program som finns som tillval.

  Dag 1
  Valparaíso 

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv 

 • Dag 2-3
  Till havs

  Förbered dig för äventyr 

  Kom i expeditionsstämning

  Under de kommande två dagarna till havs får du att lära dig mer om de underverk vi får uppleva under resans gång.

  Expeditionsteamet består av experter på alltifrån oceanografi och geologi till ornitologi och historia. Du kan lyssna till deras fascinerande föreläsningar och presentationer i fartygets vetenskapscenter.

  Ta en kikare och spana efter sällsynta vandringsalbatrosser och stormfåglar. Få ut det mesta av bekvämligheterna ombord och skäm bort dig med en spabehandling i wellnessavdelningen. Passa även på att luta dig tillbaka i infinitypoolen, badtunnorna och bastun eller ta en runda på löparbanan och gymmet.

  Dag 2-3
  Till havs

  Förbered dig för äventyr 

 • Dag 4
  Castro

  Charmiga Castro 

  Pålbyggnader och historiska kyrkor

  Castro ligger insvept bland den frodiga grönskan på ön Chiloé och är Chiles tredje äldsta stad. I staden ligger två Unesco-världsarv: Iglesia San Francisco och Iglesia Nuestra Señora de Gracia de Nercón.

  Det finns flera utsiktsplatser som bjuder på fantastiska vyer över stadens färgglada palafitos, pålbyggnaderna längs vattnet. Om du är ute efter lite kultur ska du ta dig till det regionala museet och museet för modern konst.

  Ta med kikaren eftersom Chiloé är en viktig livsmiljö för fågelarter, såsom eldkronekolibrier och chileflamingor, samt pingviner, svarthalsade svanar, ringkungsfiskare och silverdoppingar.

  • Inkluderad Vandringstur i Castro
  Dag 4
  Castro

  Charmiga Castro 

 • Dag 5
  Till havs

  Med kurs söderut

  Koppla av till havs när vi beger oss mot Puerto Edén

  Vi fortsätter äventyret och sätter kurs mot Puerto Edén. När vi stillsamt passerar förbi de vackra öarna i Aysén får du möjlighet att återknyta kontakten med naturen. Njut av den friska havsluften och spana efter sällsynta djur när vi passerar orörda öar och gröna berg.

  Insup vyerna från däcket, badtunnorna utomhus eller panoramabaren Explorer Lounge & Bar. Expeditionsteamet fortsätter sitt föreläsningsprogram i vetenskapscentret och bjuder på fascinerande fakta om de platser och djur som vi ser under resan.

  Dag 5
  Till havs

  Med kurs söderut

 • Dag 6
  Puerto Edén

  Avlägsna Puerto Edén 

  Upptäck Kawésqar-kulturen i en patagonisk by

  Nästa stopp på resan är den charmiga byn Puerto Edén, som ligger i änden av en djup fjord i Bernardo O’Higgins nationalpark.

  Den lilla byn kan endast nås vattenvägen och färjan till fastlandet går bara en gång i månaden. Byn har inga vägar – det enda sättet att ta sig mellan byggnaderna är på plankbelagda gångvägar. Bland de 250 invånarna finns några av de sista medlemmarna av det inhemska kawésqarfolket. Be dem berätta om sin unika kultur.

  • Inkluderad Besök ett samhälle
  Dag 6
  Puerto Edén

  Avlägsna Puerto Edén 

 • Dag 7-8
  Puerto Natales

  Bohemiska Puerto Natales 

  Porten till Torres del Paine

  Vår expeditionskryssning fortsätter till Puerto Natales, porten till Torres del Paine nationalpark. Du kan välja om du vill uppleva den vackra nationalparken under en buss- eller vandringstur. Båda alternativen bjuder på fantastiska upplevelser.

  Det varierade landskapet består av allt från stäpp, skog och öken till glaciärer och sjöar. Guanacor och nanduer strövar fritt i omgivningarna. Håll utkik efter chilenska flamingor och har du tur kan du även få syn på den mäktiga kondoren.

  Puerto Natales är en populär plats bland vandrare och turister och här finns gott om restauranger, barer och friluftsbutiker. Du kan ge dig av på egen hand för att besöka hantverksbyn Etherh Aike, provsmaka gin på Last Hope Distillery eller ta en avkopplande promenad längs vattnet.

  • Inkluderad Vyer i Puerto Natales
  Dag 7-8
  Puerto Natales

  Bohemiska Puerto Natales 

 • Dag 9
  Chilenska fjordar

  Utforska Chiles fjordar 

  Beundra natursköna landskap med ett rikt djurliv

  Resan söderut längs den chilenska kusten tar dig förbi de natursköna, utspridda ökedjorna i Magallanes-provinsens fjordar. De isolerade öarna och dolda vikarna är en inbjudande tillflyktsort för djur.

  Oavsett om du ger dig ut i våra små expeditionsbåtar eller bara står ute på däck har du chansen att se kolonier av magellanpingviner, sjöelefanter och olika valarter. Du kan även få syn på majestätiska vattenfall längs denna dramatiska och vackra kuststräcka.

  Dag 9
  Chilenska fjordar

  Utforska Chiles fjordar 

 • Dag 10-11
  Till havs

  Runda Kap Horn 

  Landstigningsförsök vid Kap Horn

  När vi har tagit oss genom Beaglekanalen passerar vi Sydamerikas sydligaste spets,  Kap Horn. Denna respektingivande udde är känd för sina utmanande väderförhållanden, men om vädret tillåter försöker vi landstiga där.

  Härifrån fortsätter vi genom det legendariska Drakes sund mot Antarktis. Under resan dit får du information om vad du har framför dig och hur du kan göra ditt besök så säkert och hållbart som möjligt.

  I vetenskapscentret håller expeditionsteamet föreläsningar om Antarktis fauna, historia och geologi, samt om effekterna av klimatförändringar och plastföroreningar. Du kan även engagera dig i våra projekt för medborgarforskning.

  Dag 10-11
  Till havs

  Runda Kap Horn 

 • Dag 12-15
  Antarktis

  Antarktis: en helt ny värld 

  Upplev Antarktis majestätiska miljöer

  Inget kan förbereda dig för Antarktis enorma och frusna skönhet. Isberg som har formats av naturen flyter omkring i sundet. Åsnepingvinerna och hakremspingvinerna uppvaktar varandra medan adéliepingvinerna bygger bon. Otaliga sjöfåglar cirkulerar i skyn. Det är naturen som bestämmer.

  Vi ägnar fyra spännande dagar åt att utforska flera av de över 20 möjliga landstigningsplatserna på och runt Antarktiska halvön och Sydshetlandsöarna. Oavsett var vi befinner oss och vad vi gör så erbjuder varje dag något annorlunda och spännande.

  Vi kan utforska en vulkanisk kratersjö eller landstiga vid istäckta vikar där gammal valjaktsutrustning ligger övergiven. Du kan även få chansen att paddla kajak bland isberg och sälar eller ge dig ut på vandring med snöskor till en spännande utsiktsplats.

  Fågelentusiaster ska vända blicken mot skyn för att spana efter antarktiska sjöfåglar som labbar, stormfåglar och tärnor. Under föreläsningar ombord och guidning på land får du lära dig mer om denna värdefulla livsmiljö och hur vi alla kan bevara den för framtiden.

  Dag 12-15
  Antarktis

  Antarktis: en helt ny värld 

 • Dag 16-17
  Till havs

  Resan till Ushuaia 

  Koppla av och lär dig mer på resan till Argentina

  Efter fyra fantastiska dagar i Antarktis korsar vi återigen Drakes sund och tar oss mot varmare väder i Argentina, vilket ger dig två dagar att njuta av livet ombord. Det finns gott om saker att göra.

  Under dina sista dagar till havs kan du delta i konstkurser eller kanske unna dig en spabehandling. Håll dig i form i gymmet eller beundra utsikten från panoramabastun. Koppla av i utomhuspoolen eller luta dig tillbaka i badtunnorna ute på däck.

  Besök vetenskapscentret och lär dig mer om de saker du har sett, eller använd tiden till att sortera dina foton och få redigeringstips från fartygets fotograf.

  • Inkluderad Presentation om Yaghan-kultur ombord
  Dag 16-17
  Till havs

  Resan till Ushuaia 

 • Dag 18
  Ushuaia och Buenos Aires

  Ushuaia och Buenos Aires 

  Från Ushuaia till Buenos Aires

  Expeditionskryssningen slutar i Ushuaia i Tierra del Fuego, Argentinas sydligaste provins. Härifrån tar du flyget tillbaka till Buenos Aires, men det behöver inte betyda att äventyret tar slut.

  Varför inte boka vårt efterprogram innan du reser hem?

  Dag 18
  Ushuaia och Buenos Aires

  Ushuaia och Buenos Aires 

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
17.

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
21.
November:
1.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Transfer

 • Transfer från fartyget till flygplatsen i Ushuaia efter expeditionskryssningen

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Ushuaia till Buenos Aires efter expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Bokningsbara behandlingar i wellness- och spa-avdelningen ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Fartyg

MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

MS Fridtjof Nansen

Byggd år 2020
Varv Kleven Yards, Norway
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet i Hurtigrutens flotta med specialbyggda fartyg – och tillhör nästa generations expeditionsfartyg. Hon tar oss med till några av jordens mest spektakulära hörn.

Läs mer om MS Fridtjof Nansen

Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: