Expedition från Kap Horn till pingvinerna i Antarktis

Santiago de Chile - Antarktis - Punta Arenas

Följ med oss till världens ände och upplev ett verkligt äventyr på södra halvklotet. Vi startar din 15-dagars resa genom att segla från Punta Arenas till Chiles spektakulära fjordar och Kap Horn. Väl framme i Antarktis får vi se unga pingviner i mängder och den imponerande antarktiska naturen!

 • Upplev en av de livligaste årstiderna i Antarktis, när pingvinungarna är som ulligast och jobbar hårt på att växa till sig innan vintern kommer
 • Se sälarna återvända från de subantarktiska öarna samt otaliga valar
 • Följ med på en riktig upptäcktsresa, då vi gör många strandhugg på Antarktis och får närkontakt med naturen och djurlivet
 • Ta del av vårt omfattande program ombord, med föreläsningar om populärkulturella ämnen och aktiviter i vårt fullt utrustade explorer-rum

Översikt

Vi startar med en natt på hotell i Santiago de Chile, och flyger därefter till Punta Arenas där expeditionsfartyget ligger redo. Vår resa söderut börjar med en passage av den extremt smala Canal de Gabriel innan vi seglar in i Garibaldifjorden. Om vädret tillåter kan vi göra en landstigning på Kap Horn. 

Antarktis är nästa stopp. Vi närmar oss nu världens mest avlägsna och minst befolkade plats. Du kommer att känna dig som en äkta upptäcktsresande när du ser det oändliga havet och kontinenten som är täckt av snö och is. Varje dag erbjuder vi landstigningar och kajakpaddlingar, och du får komma närmare tusentals pingviner och sälar samt se de mest häpnadsväckande platser.

På vägen tillbaka försöker vi gå i land på Kap Horn igen, om vi inte redan gjorde det på resan söderut. Annars besöker vi Puerto Williams där det finns ett intressant antropologiskt museum och fornlämningar efter uråldriga indianbosättningar. Sedan beger vi oss in i de chilenska fjordarna med sina branta berg, gröna frodiga dalar och till och med glaciärer, hittar en fin plats att gå i land innan vi återvänder till Punta Arenas, slutstationen för vår expedition.

Fullbokat

Denna resa är fullbokad!

Denna resa är tyvärr fullbokad. Här hittar du fler spännande destinationer och resor

I priset ingår:

 • En resa med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • Vind- och vattenavvisande jacka 
 • Landstigningar med polarcirkelbåtar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Gratis te och kaffe

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla hyttkategorier finns inte tillgängliga på alla avgångar.
 • Pris för enkelhytt fås på begäran.
 • Hurtigruten har flexibel prissättning. Det innebär att priserna sätts baserat på efterfrågan och ledig kapacitet.
Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Detta är en resa där elementen styr. Väder-, vind- och isförhållanden kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik. Eftersom säkerheten har högsta prioritet för oss bestämmer kaptenen den slutgiltiga resplanen under resans gång. Dag-för-dag-programmet är därför bara är en indikation om vad man kan få uppleva.

Januari 2017, februari 2017 och februari 2018

Avresa från Santiago de Chile, Chile
Dag 1
1200x600_Santiago_©Matyas_Rehak_day1-15.png
Foto: Matyas Rehak Foto

En smak av Santiago


Ort: Santiago de Chile, Chile

Innan äventyret börjar tillbringar du en natt på hotell i Santiago de Chile.

Ända sedan grundläggandet år 1541 har Santiago varit Chiles huvudstad. Stadskärnan består av 1800-talets nyantika arkitektur och snirklande bakgator med hus i bland annat jugendstil och nygotik. Santiagos stadsbild formas av flera fristående berg och den snabbflytande Mapochofloden, som kantas av parker som bland annat Parque Forestal. Nästan var man än står i staden kan man se Andernas berg.

Dag 2
1200x600_Punta_Arenas_©Dominic Barrington_day2.png
Foto: Dominic Barrington Foto

MS Midnatsol väntar


Ort: Santiago de Chile and Puntas Arenas, Chile

Dagen efter flyger du till Punta Arenas där expeditionsfartyget MS Midnatsol ligger redo att ta med dig på äventyr.

Dag 3
Magellan Strait_ ©Shutterstock-Kavram_Day 3_1200x600.png

Spektakulär utsikt


Ort: De Chilenska fjordarna

Innan vi fortsätter till Patagoniens sägenomspunna farvatten seglar vi genom en av de mest avlägsna, orörda och vackra platserna på jorden. De chilenska fjordarna är verkligen spektakulära, och du gör klokt i att stanna på däck för att insupa utsikten. Vi seglar söderut i Magellans sund och passerar Isla Tucker innan vi tar oss genom den extremt trånga Canal Gabriel. Magellans sund är uppkallat efter den portugisiske sjöfarare som 1520 upptäckte den södra passagen, och är oerhört viktigt för båttrafiken mellan Atlanten och Stilla havet samt mellan Chile och Argentina.

Dag 4
1200x600_Cape_Horn_©Gian-Rico_Willy_day4-13.png
Foto: Gian-Rico Willy Foto

56 grader syd


Ort: De Chilenska fjordarna och Kap Horn

Om vädret tillåter går vi i land på Kap Horn. Men området är känt för hög sjö och svåra väderförhållanden, så om vi går i land är det verkligen en stor bedrift.

Dag 5-6
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day5-12.png
Foto: Trond Gansmoe Johnsen Foto

Gör dig redo att uppleva Antarktis


Ort: Drakesundet

Vi lägger ett par dagar på att segla genom Drakes sund, sundet som förbinder Sydatlanten med Stilla havet. Här kommer varmt vatten norrifrån som möter det kalla, mindre salta vattnet från söder. Detta gör havet särskilt näringsrikt och lockar till sig ett unikt marint liv. Dagarna till havs är idealiska för att förbereda sig för Antarktis. Du kan antingen se på de filmer vi visar, lyssna på föredrag eller kolla vad som händer i Explorerrummet. Tro oss, Antarktis kommer att ta dig med storm. Allt här är oändligt och vitt, och havet är fullt av isberg och valar. Och det allra bästa är kanske mötet med de enorma pingvinkolonierna. De är inte rädda för människor, så du kan räkna med att få närkontakt med dessa mest charmerande av fåglar.

Days 7-11
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day6-11.png
Foto: Dominic Barrington Foto

Närkontakt


Ort: Antarktis

Följ med i land för att utforska den storslagna antarktiska naturen, möt pingviner och sälar på nära håll och se glaciärer, gamla valfångststationer och reliker. Från däck finns det också stora chanser att få se valar. Nu är du på en av världens mest avlägsna platser och kommer inte att ha långtråkigt en sekund! Här härskar naturens element, och det är väder, vind och isförhållandena som dikterar vår seglingsplan. För oss är säkerheten alltid viktigast och kaptenen bestämmer vart vi ska segla efter att ha sett förhållandena. Väl framme i Antarktis kommer vi att försöka gå i land på flera platser. Vi besöker bland annat Sydshetlandsöarna och Cuverville Island, där en mycket stor koloni hakremspingviner håller till. Neko Harbour är vackert belägen längst in i Andvord Bay. Paradise Harbour fick sitt passande namn av valjägare under förra århundradet. Du kan också se fram emot ett besök på Half Moon Island, med sitt ovanligt rika djurliv. Under vår vistelse kan du följa med expeditionsteamet för att se pingviner, sälar och kanske till och med valar på nära håll, paddla kajak och utforska vattnet och isen i våra små båtar. Ombord ges det flera föredrag och Young Explorers Antarctica kan ägna sig åt ”vetenskapliga experiment”.

Dag 12
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Reflektera över det antarktiska äventyret


Ort: Drakes sund

Efter sex spännande dagar i Antarktis kan du återuppleva allt spännande du har varit med om när resenärerna delar med sig av filmer och foton. Här finns också möjlighet att ha skoj i Explorer-rummet eller koppla av på däck. 

Dag 13
Tierra del Fuego_ ©Shutterstock_Grey82_Day 13_1200x600.png

Möjliga landstigningar


Ort: Kap Horn och de Chilenska fjordarna

Om vi inte gick i land på Kap Horn på väg söderut försöker vi göra det i dag. Annars besöker vi Puerto Williams, där det både finns ett intressant antropologiskt museum och rester av urgamla indianbosättningar. Det är bara den smala Beagle Channel som skiljer Puerto Williams från den argentinska delen av Eldslandet, där höga, snötäckta fjäll skapar en imponerande bakgrund.

Dag 14
Chilean Fjords_ ©Dominic Barrington_Day 14_1200x600.png

Omgiven av natur


Ort: De Chilenska fjordarna

Vi seglar genom de chilenska fjordarna och du får uppleva ytterligare en dag av vild natur och imponerande syner. I en av fjordarna går vi i land och utforskar området omgivna av höga fjäll och glaciärer. Sista dagen avslutas med en avskedsmiddag ombord.

Dag 15
Satiago de Chile_ ©Shutterstock_Maciej Bledowski_Day 15_1200x600 2.png

Resan hem


Ort: Punta Arenas/Santiago de Chile

När vi lägger till i Punta Arenas är äventyret slut och det är dags att ta farväl av de nyfunna vännerna och besättningen. Vi kör dig till flygplatsen där flygplanet tar dig vidare till Santiago de Chile. 

Februari 2017 och 2018

Ort Punta Arenas/Santiago de Chile
Ombord
Upplevelser

Filmer

Fördjupa dig i äventyren som du kan få uppleva under en resa till Antarktis.

Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg till Santiago de Chile, samt transport till och från flygplatsen.