Atlantkustens pärlor

Bergen - Amsterdam - Normandie - La Coruna - Leixoes - Lissabon

Följ med på ett europeiskt äventyr – från Norges fjordar till Portugals livliga huvudstad Lissabon. Denna unika kryssning äger rum i september 2017 och låter dig utforska storslagna städer, vackra öar och historiska hav – atlantkustens verkliga pärlor.

 • Upplev denna kontinents otroliga kontraster, och besök sex verkligt olika städer på en och samma resa.
 • Håll dig aktiv och följ med på utflykter till städer och kulturellt och historiskt viktiga sevärdheter
 • Lyssna på fascinerande föredrag ombord och lär dig mer om de städer och platser vi besöker
 • Segla längs Europas hela kustlinje med vårt klassiska expeditionsfartyg – MS Fram

Översikt

Upplev europeiska kustpärlor från norr till söder. Resan börjar på Norges västkust i Bergen, även kallad ”porten till det norska fjordriket”. Stadens hanseatiska arv, med det Unesco-listade världsarvet Bryggen och fiskmarknaden Fisketorget, bäddar för en unik upplevelse. Du får en försmak av det urbana liv som sedan väntar oss i Amsterdam, den första hamnen vi anlöper efter att ha korsat Nordsjön.

Från shopping till sevärdheter

Nederländernas huvudstad Amsterdam bjuder på mängder av historia och en modern, urban känsla. Utforska staden till fots, på cykel eller med en kanalbåt. Sedan fortsätter vi vår resa till franska Honfleur, där sightseeing väntar. Längre söderut, i Biscayabukten, vill du kanske bege dig upp på däck och spana efter delfiner, valar och sjöfågel.

När vi stävar vidare söderut kan du verkligen känna att vi börjar komma ikapp sommaren. Herkulestornet, den äldsta romerska fyren som fortfarande är i bruk, hälsar dig välkommen till La Coruña i Spanien som ståtar med både ett keltiskt och ett romerskt arv.

Portugisisk historia och nutid

Resan fortsätter till Portugals två största städer, Porto och Lissabon. Porto är känt för sina många historiska och moderna monument av välkända arkitekter. Lissabon är Europas näst äldsta huvudstad (efter Aten), och här kan du besöka Unescolistade världsarv och njuta av fadokvällar med folkmusikuppträdanden på caféer och barer i hela staden. 

Vi rekommenderar: 

Passa på att förlänga din semester med en extra natt på hotell i Lissabon, för att hinna uppleva allt den historiska staden har att erbjuda. Våra reseexperter hjälper dig gärna med bokningen av flyg, transfers och hotell! Du når vår kundtjänst på: 0771990490 

25% rabatt

Få 25% rabatt på din Europa-segling i September

Just nu får du 25% rabatt på din resa längs Atlantkusten. Resan börjar i norska Bergen och tar dig på ett äventyr från lugna fjordar i norr till livligt storstadsliv i söder. På vägen får du lära känna Atlantkustens finaste pärlor. 

Boka din senast den 31 augusti 2017 och få 25% rabatt. Prisexempel: 

 • Nu från 14.918 kr per person, tidigare från 19.891 kr  per person

Boka din resa senast den 31 augusti 2017 direkt hos oss på Hurtigruten. Prisexempel inkluderar helpension och gäller per person när minst två personer reser tillsammans och delar invändig hytt. Erbjudandet gäller bara nya beställningar och kan inte kombineras med andra erbjudanden och rabatter. Läs mer om erbjudandet här

 

I priset ingår: 

 • En resa med Hurtigruten med helpension i vald hyttkategori 
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Landstigningar och aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Te och kaffe ombord

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
 • Hälsointyg obligatoriskt
Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Lär dig mer om de hamnar och städer vi besöker på denna sydgående expedition längs Europas kustlinje. Längs denna gamla handelsrutt hittar vi många livliga städer, historiska platser och fantastisk natur.

21. September 2017

Avresa från Bergen, Norge
Dag 1
Bergen_©Altafoto_Day 1_1200x600.png

Porten till fjordarna


Ort: Bergen, Norge

Denna 9 dagar långa expedition startar på Norges västkust – i Bergen, känt som "porten till fjordarna". Före avresan på eftermiddagen rekommenderar vi att du ser dig om i denna internationella stad med småstadscharm, omgiven av sju vackra fjäll. Promenera genom de pittoreska gatorna och besök välkända sevärdheter som Håkonshallen med Rosenkrantztornet, Mariakyrkan, Bergens hamn och den berömda fiskmarknaden. Bergen grundlades år 1070 och vi rekommenderar ett besök på de världsarvslistade vackra husen på kajen – Bryggen.

Dag 2
At sea_ ©Barbara Schoog_Day 2_1200x600.png

Ut på öppet hav


Ort: Nordsjön

En dag till sjöss är det perfekta sättet att inleda äventyret på. Föreläsningsteamet har förberett intressanta föreläsningar åt dig. Du kan också ta en drink eller en kaffe i baren eller utsiktsloungen, avnjuta goda måltider i restaurangen eller bara koppla av på däck. 

Dag 3
Amsterdam_ ©JeniFoto_Shutterstock_Day 3_1200x600.png

I Europas hjärta


Ort: Amsterdam, Nederländerna

Amsterdam utvecklades från en liten fiskeby på 1200-talet till en av världens charmigaste och viktigaste kulturstäder. Få städer blandar historia med storstadsliv som Nederländernas huvudstad. Ta en historisk promenad, besök imponerande museer eller utforska staden till fots, på cykel eller med kanalbåt. Vi tillbringar nästan två dagar här, så du har gott om tid att följa med på våra utflykter och lära känna stora delar av staden.

Dag 4
English Channel_ ©John Hemmings_Shutterstock_Day 4_1200x600.png

Där stad och hav möts


Ort: Amsterdam och engelska kanalen

Lewis Pugh, utnämnd av FN till havets beskyddare och Hurtigrutens första ambassadör, har genomfört en rad otroliga simturer världen över. En av dem var genom just denna kanal, något han beskrev som "simmandets Mount Everest".

Dag 5
1200x600_Honfleur_shutterstock_Johannes-Valkama.jpg

Bonjour, Normandie


Ort: Honfleur, Frankrike

Under morgontimmarna anländer vi i Honfleur, vid mynningen till floden Seine. Utforska den vackra stadens intressanta byggnader och museer eller följ med på en av våra utflykter för att upptäcka ännu mer av den fascinerande regionen. Besök D-Day ständerna, minnesmärken, kyrkogårdar och museer för att lära dig mer om Normandies roll i andra världskriget. Staden Bayeux, känd för sin UNSECO-listade väv och historiska centrum med orörda medeltida byggnader. 

Dag 6
At sea_ ©Heather Poon _Day 6_1200x600.png

Djurlivet till sjöss


Ort: Biscayabukten

En dag till sjöss innebär att du kan hålla utkik efter sjöliv i form av delfiner, valar och sjöfåglar från däck. Lyssna på expeditionsteamets föreläsningar om historia och biologi i föreläsningssalen eller på däck.

Dag 7
La Coruna_ ©Anibal Trejo_Shutterstock_Day 7_1200x600.png

Upptäck det mystiska arvet efter romare och kelter


Ort: La Coruña, Spanien

A Coruña är staden för alla som älskar historia och kultur. Här har det keltiska och romerska arvet fortfarande en mystisk och magisk dragningskraft. Staden hade sin storhetstid på 1300- och 1400-talet när den fungerade som hamn för engelska pilgrimer på väg mot Santiago de Compostela. På väg in i hamnen passerar vi Herkulestornet, den äldsta romerska fyren som fortfarande är i bruk. Ta en promenad genom den historiska stadskärnan och se spåren efter olika folk och kulturer som gett staden sin fantastiska karaktär.

Dag 8
Porto ©Mariia Golovianko_Shutterstock_Day 8_1200x600.png

Portugisisk charm


Ort: Leixões, Portugal

Från Leixões är resan kort till den intressanta staden Porto. Här i Porto finns monument och byggnader med fantastiska barocksniderier resta av välkända arkitekter, såväl samtida som historiska. Lägg till ett världsberömt dessertvin, en avgjort brittisk anda, ett läge invid en stor flod och du får Porto – Portugals näst största stad och en av Europas charmigaste städer. Stadens historiska centrum Ribeira, på Douroflodens norra strand, är ett av Unescos världsarv. Under en båttur i en kopia av de gamla Rabelobåtarna har du perfekt utsikt över den historiska stadsdelen. Vi tillbringar en dag med att utforska Porto och dess underbara omgivningar.

Dag 9
Lisbon_ ©INTERPIXELS_Shutterstock_Day 9_1200x600.png

Utforska huvudstaden


Ort: Lissabon, Portugal

Lissabon är Europas näst äldsta stad (efter Aten), och här hittar du de Unescolistade världsarven Bélemtornet och klostret Mosteiro dos Jerónimos. Den gamla stadsdelen ligger nära hamnen, så det är bara en kort promenad för dig som vill utforska och se kända byggnader, som den 45 meter höga hissen Elevador de Santa Justa i nygotisk stil. Du kan också avnjuta det portugisiska köket på någon av alla restauranger, caféer och barer innan du tar flyget hem. 

29. September 2017

Ort Lissabon, Portugal
Ombord Upplevelser

Utflykter

Utmana din inre äventyrare och upplev allt Europa har att bjuda på, med vårt stora urval av utflykter.

Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill köpa flygbiljetter till och från Bergen respektive Lissabon, samt transfer till och från flygplatserna. Vill du förlänga din semester med en natt på hotell i Lissabon? Vi hjälper dig gärna!