Från Gran Canaria till Lissabon – Öarna på expeditionskryssningen i Atlanten

Från Gran Canaria till Lissabon – Öarna på expeditionskryssningen i Atlanten

Från Gran Canaria till Lissabon – Öarna på expeditionskryssningen i Atlanten

Från Gran Canaria till Lissabon – Öarna på expeditionskryssningen i Atlanten

Reseinformation 11 dagar MS Spitsbergen
Avresa
1 mars 2023
Pris från
kr 32 588
Frukost, lunch och middag ingår

Följ med på en storslagen expedition till Madeira och Kanarieöarna med alltifrån laurisilvaskogar och idylliska palmklädda dalar till sandstränder och turkosa vatten.

Mångskiftande landskap och ekosystem

Din expedition börjar på Gran Canaria, som ofta kallas en ”miniatyrkontinent” på grund av öns mångskiftande landskap och ekosystem. Utforska huvudstaden Las Palmas innan du påbörjar din kryssning. Få en autentisk inblick i den traditionella kanariska livsstilen på La Gomera, såsom deras unika visselspråk. Utforska skimrande naturliga pooler, lavaformade klippor och pinjeskogar i El Hierro innan du åker till La Palma, som har fått smeknamnet La Isla Bonita, ”den vackra ön”.

Höga vulkaner och laurisilvaskogar

Teneriffa domineras av El Teide, världens tredje största vulkan. Gör dig redo att uppleva ett unikt landskap med kratrar, vulkaner, forntida klippor och strömmar av förstenad lava. Utforska Lanzarotes vulkanformade landskap eller ta det lugnt på en av öns legendariska stränder. Madeira har fått det passande smeknamnet ”Atlantens trädgård”. Prova exotiska frukter och världsberömda viner i huvudstaden Funchal innan du tar dig vidare till öns inland.

Gyllene sand och historiska hamnar

Madeira får nästan all uppmärksamhet, men Porto Santo erbjuder dem som har koll en blandning av vacker natur, lätt böljande kullar och kilometer efter kilometer av orörda sandstränder. Strosa genom den lilla och kompakta huvudstaden eller promenera till några av de vackra utsiktspunkterna. Din expedition slutar i Lissabon, med dess historiska stadsdel och UNESCO-världsarv i närheten.

Från Gran Canaria till Lissabon – Öarna på expeditionskryssningen i Atlanten Från Gran Canaria till Lissabon – Öarna på expeditionskryssningen i Atlanten
 • Dag 1
  Las Palmas de Gran Canaria, Spanien

  Miniatyrkontinenten

  Preliminär avgångstid: 19:00

  Gran Canaria är van att ha nyfikna utforskare på besök. Den tredje största ön i ögruppen har en rik historia med pirater, kapare och upptäcktsresande – inklusive självaste Christofer Columbus. Och under de senaste årtiondena har många olika geologer kommit till ön för att studera vulkanterrängen. Nu är det din tur att utforska ”miniatyrkontinenten” och se dess dramatiska bergsterräng.

  Öns huvudstad Las Palmas är en guldgruva för historieentusiaster. Ta dig till Vegueta, Las Palmas gamla stadsdel, där det känns som du har rest bakåt i tiden. Strosa genom smala kullerstensgränder och bakgator och beundra de gamla kyrkorna och färgglada kolonialhusen. Besök katedralen Santa Ana och dess klocktorn som erbjuder en panoramautsikt över den gamla stadsdelen, hamnen och vidare.

  Merparten av Gran Canarias besökare kommer för att se de geologiska underverken några timmar utanför huvudstaden. Öns mest utmärkande naturliga inslag är dess vulkanbassäng Caldera de Tejeda, mitt i det bergsrika inlandet. Med sevärdheter som den heliga klippformationen Roque Bentayga är detta ett utmärkt område att utforska för att lära sig mer om öarnas fascinerande geologiska historia.

  När du klivit ombord på MS Spitsbergen kan du göra dig hemmastadd i hytten och gå på den obligatoriska säkerhetsgenomgången. Gör dig bekant med vetenskapscentret, Explorer Lounge & Bar, restaurangen och observationsdäcket, eftersom du kommer att tillbringa en hel del tid på dessa platser. Efter välkomstdrinken kan du sjunka ner i en fåtölj på Explorer Lounge med ett glas vin – din expedition har äntligen startat!

  Om du känner för att förlänga din resa rekommenderar vi att boka vårt valbara efterprogram i Las Palmas och utforska mer av denna vackra ö. Programmet inkluderar en övernattning i Las Palmas samt en utflykt till stadens viktigaste sevärdheter och den imponerande kratern Caldera de Bandama.

  Dag 1
  Las Palmas de Gran Canaria, Spanien

  Miniatyrkontinenten

 • Dag 2
  San Sebastián de la Gomera, Spanien

  Ett paradis bortom turiststråken

  Vårt första stopp är den historiska ön La Gomera, den tredje minsta i Kanarieöarna. Om du vill få en autentisk inblick i den traditionella kanariska livsstilen behöver du inte leta längre än till La Gomera.

  San Sebastián grundades 1487 och är öns charmiga huvudstad. Columbus besökte ön innan han åkte till Amerika, och det gjorde även brittiska och portugisiska pirater som ville plundra den nya världen.

  San Sebastián är så pass litet att det går att utforska till fots. Strosa längs den gamla stadsdelens huvudgata, Calle Real, för att se allt staden har att erbjuda. Kyrkan Iglesia de la Virgen de la Asuncion är ett måste. Det är en traditionell byggnad i barockstil och det sägs att Columbus och hans män bad här innan de satte segel.

  Det är bara en kort promenad till 1400-talsfortet Torre del Conde, en vacker vitkalkad byggnad omgiven av härlig grönska. Bege dig till det spännande arkeologiska museet i La Gomera, där du kan lära dig allt om öns första bosättare och mycket mer.

  La Gomeras branta raviner och smala dalar gjorde att befolkningen var tvungna att utveckla ett unikt sätt att kommunicera på över långt avstånd: en skarp vissling som kallas el silbo. Det är alltid en höjdpunkt att lyssna på en demonstration av denna traditionella form av kommunikation på en tillvalsutflykt.

  Toppen av denna nästan cirkulära vulkanö är krönt av den häpnadsväckande nationalparken Garajonay, som nu är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Följ med på en tillvalsutflykt för att njuta av härliga vandringar genom laurisilvaskogar och idylliska palmklädda dalar till höga bergsvandringar och toppar med panoramautsikter.

  En spektakulär cirkulär stig följer öns omkrets och erbjuder vandringsleder som passar alla olika nivåer. Även om vi inte föreslår att du går hela sträckan på 140 kilometer, så är det väl värt att ta en promenad till den svarta sanden på Playa la Guancha där en fantastisk panoramautsikt väntar.

  Dag 2
  San Sebastián de la Gomera, Spanien

  Ett paradis bortom turiststråken

 • Dag 3
  Puerto La Estaca, Spanien

  Kanarieöarnas utkant

  El Hierro är endast en miljon år gammal och är därmed den yngsta, minsta och västligaste ön i Kanarieöarna. Känslan av avlägsenhet är uppenbar när du kliver iland på ön. Det är en rak linje över havet till Amerika härifrån.

  Precis som många andra öar i ögruppen är El Hierro en vulkanö med karakteristiska mörka klippor som bildats av vulkanutbrott, starka vindar och jordskred. Med den unika geologin som utspelar sig vid en sköldvulkan i tidigt utvecklingsskede, är det inte att undra på att UNESCO har utnämnt El Hierro till ett internationellt biosfärområde.

  El Hierro saknar naturhamnar, så de flesta byarna ligger inåt landet. Valverde är den enda huvudstaden på Kanarieöarna som inte ligger vid kusten. Den ligger dock endast 6 kilometer från La Estaca, vår hamn för dagen. Valverde grundades 1610 – mycket senare än de andra huvudstäderna på Kanarieöarna – och är en avslappnad liten stad. Här finns inga trafikljus eller eleganta butiker, utan endast den lättsamma atmosfären som genomsyrar ögruppens mest traditionella huvudstad.

  Det bästa sättet att utforska El Hierro är utan tvekan till fots. På en tillvalsutflykt kan du besöka öns naturliga sevärdheter, som ligger utspridda kors och tvärs över ett nätverk av markerade leder som passar alla nivåer. Se glittrande naturliga pooler, lavaformade klippor, pinjeskogar, fridfulla blomsterängar och vridna träd som böjts av väder och vind. När det är dags att ta farväl av El Hierro kommer du att kunna uppskatta denna vackra öpärla på en helt ny nivå.

  Dag 3
  Puerto La Estaca, Spanien

  Kanarieöarnas utkant

 • Dag 4
  Santa Cruz de la Palma, Spanien

  La Isla Bonita

  La Palma lever gott och väl upp till sitt smeknamn La Isla Bonita, ”den vackra ön”. På La Palma finns orörda pinje- och laurisilvaskogar, bananplantager och palmlundar och den är helt klart Kanarieöarnas grönaste ö. Lägg till klippiga raviner, mäktiga berg och branta klippor så har du en ö som har allt.

  Förr i tiden fungerade Santa Cruz de la Palma som en handelsplats på vägen till den nya världen. Idag anses öns huvudstad vara en av de mest lockande städerna i ögruppen.

  Bege dig till Calle Real, Santa Cruz vibrerande huvudgata för att påbörja din utforskning av staden. Missa inte det storslagna Plaza de España med renässansbyggnader, såsom Santa Cruz klassiska rådhus. Många anser att det är det bästa exemplet på kanarisk arkitektur.

  Du kommer att se traditionella träbalkonger på många gator som är rikligt prydda med växter och blommor. Om du vill se de allra vackraste exemplaren ska du bege dig till Avenida Maritima, som ligger endast fem minuter från Plaza de España.

  Inget besök till Santa Cruz är komplett utan en promenad i distrikten La Canela och Sant Telmo, med sin gamla koloniala atmosfär. Om du gillar egendomliga byggnader bör du bege dig till excentriska Museo Insular de La Palma som ligger i ett gammalt kloster. Här finns allt från naturhistoria och lokala konsthantverk till astronomi- och konstutställningar.

  La Palma erbjuder fantastiska vandringsupplevelser och en del turer börjar i Santa Cruz. Men de finaste vandringsområdena ligger lite längre bort. De centrala högländerna, vulkanerna i söder och den spektakulära nationalparken Caldera de Taburiente erbjuder fantastiska vandringar som räknas som några av de allra bästa i hela ögruppen. Följ med oss på en tilläggsutflykt och njut av några av de finaste vandringslederna i hela Kanarieöarna.

  Dag 4
  Santa Cruz de la Palma, Spanien

  La Isla Bonita

 • Dag 5
  Santa Cruz de Tenerife, Spanien

  Kanarieöarnas tak

  Legenden säger att när Alexander von Humboldt steg iland på Teneriffas kust en dimmig morgon 1799, tyckte han att utsikten var en besvikelse. Det varade tills dimman skingrades och de första solstrålarna lyste upp berget Teides snötäckta topp. Redan dagen efter var han på väg mot bergstoppen. Han lockades av en nästan magnetisk dragningskraft som tycks oemotståndlig för många. Välkommen till Teneriffa, Kanarieöarna största ö.

  Santa Cruz är Kanarieöarnas gemensamma huvudstad och har en livlig hamn, en gammaldags charm och ett elegant modernt inslag. Det imponerande Plaza de España, i närheten av hamnen, är det bästa stället att börja utforska staden. Härifrån kan du promenera uppför Plaza de la Candelaria och beundra utsikten över det gamla kasinots och Palacio Cartas fasader från 1700-talet.

  Calle del Castillo är en populär plats för att gå runt och titta i små butiker. Rutnätet av gamla gator som korsar platsen är Santa Cruz historiska hjärta. Håll utkik efter de vackra torgen Príncipe de Asturias och Los Patos när du utforskar, och ta dig sedan till Parque Garcia Sanabria som är en riktig fröjd för sinnena. Parque Garcia Sanabria är fylld av tropiska blommor, ormbunkar och andra växter, och du kan upptäcka skulpturer som ligger gömda bland träden och konstutställningarna.

  Ingen resa till Teneriffa vore komplett utan ett besök till Teide nationalpark och dess huvudattraktion, den kolossala El Teide. Följ med på en av våra tillvalsutflykter till världens tredje största vulkan. Den sträcker sig 3 718 meter över havet och är tillräckligt stor för att skapa sitt eget vädersystem på ön. Gör dig redo att utforska ett unikt landskap med kratrar, vulkaner, forntida klippor och strömmar av förstenad lava.

  Vandringsmöjligheterna som erbjuds i nationalparken är naturligtvis enastående. Olika leder i olika längder bjuder på några av ögruppens mest natursköna vyer. Se bara till att ta med ett par rejäla vandringsskor eller kängor, och kameran såklart.

  Dag 5
  Santa Cruz de Tenerife, Spanien

  Kanarieöarnas tak

 • Dag 6
  Arrecife, Spanien

  Eldön

  Vårt nästa stopp ligger bara 125 km utanför Afrikas kust. Lanzarote är Kanarieöarnas östligaste ö, med ett kargt, ökenliknande landskap, som står i skarp kontrast till sina frodiga gröna syskon i väster. Ön bjuder på ett enastående landskap av eroderade vulkanformationer, djupa u-formade raviner och vertikala klippor som ger vika för ett centralt slättland med eolisk sand. Lanzarote är en geologs dröm!

  Långt innan Arrecife officiellt blev stadens administrativa centrum var det en populär fiskehamn. Idag är det en välkomnande solkysst stad med gott om charm. Gå över bron för att besöka San Gabriel, en av två slott med utsikt över hamnen. Lär dig lite mer om öns historia på det lilla museet och njut av den fantastiska utsikten från slottet.

  Det är bara en kort promenad till Arrecifes gamla stadsdel, som ligger utspridd längs Charco de San Ginés lagun. Eleganta vitkalkade fiskestugor, färgglada båtar som guppar i vattnet och livliga barer och restauranger skapar en trevlig maritim atmosfär. Strosa runt detta charmiga område och håll utkik efter de historiska byggnaderna. Besök 1600-talskyrkan San Ginés och runt hörnet ligger Arrecifes första byggnad med två våningar, Casa de los Arroyo, från 1700-talet.

  När du är färdig med rundturen kan du slå dig ner på en restaurang, beställa tapas och något att dricka och njuta av livet på en av jordens soligaste platser.

  Lanzarotes ess i rockärmen är öns fantastiska stränder. Bege dig till El Reducto, stadens största strand. Denna vita sandstrand skyddas av naturliga korallrev och ser ut som en stor bassäng. Det är en perfekt plats för att solbada och vattnet är klart och lugnt.

  Eller så kan du följa med på en tillvalsutflykt för att utforska Lanzarotes naturliga underverk. Det spektakulära vulkanlandskapet i nationalparken Timanfaya, den kända Jameos del Agua-lagunen och de långa lavatunnlarna ligger alla inom bekvämt räckhåll. Och låt dig inte luras av bristen på berg – att vandra på vulkanstigarna i Lanzarote är en unik upplevelse du inte får missa!

  Dag 6
  Arrecife, Spanien

  Eldön

 • Dag 7
  Till sjöss

  Mot Madeira

  Efter alla äventyr du har upplevt hittills på expeditionen kommer du att uppskatta en avslappnande dag till sjöss för att ladda batterierna. Återhämta dig i badtunnorna eller lägg dig ute på däck och spana efter vilda djur medan vi åker mot Madeira. Eller svettas i gymmet eller panoramabastun.

  Missa inte expeditionsteamets fascinerande föreläsningar där de delar med sig av sin kunskap om Madeira och förbereder dig inför kommande äventyr. Föreläsningarna idag kan handla om ämnen som öarnas historia och djurliv, såsom fåglar och valar. Lär dig mer om hotet från invasiva växter på Madeira och hur lokalbefolkningen jobbar för att få bort dessa växter från nationalparken.

  Dagarna till sjöss är ett perfekt tillfälle att ägna lite tid åt att lära känna besättningen och dina medresenärer. Varför inte småprata i baren och ta reda på vad du och dina medpassagerare har gemensamt.

  Dag 7
  Till sjöss

  Mot Madeira

 • Dag 8
  Funchal, Portugal

  Atlantens trädgård

  Madeira ligger inbäddad i grönområden av fuktiga laurisilvaskogar och reser sig majestätiskt upp ur Atlanten i utsvävande gröna nyanser. Generösa lager av ormbunkar, mossor och lavar täcker vulkanklippor och gamla träd, vilket skapar en tät djungelmiljö. Funchal, öns huvudstad, ligger i en naturlig amfiteater på öns soliga sydkust. Staden skulle inte kunna ha ett mer idylliskt läge.

  Det är en pittoresk och ändå kosmopolitisk stad som inte har förlorat något av sin gamla charm. Vandra längs de slingrande smala gränderna i den historiska gamla stadsdelen och beundra de färgrika målningarna som pryder husen, affärerna, kaféerna, galleriorna och museerna. Se till att provsmaka Madeiras kända starkvin på en av de många barerna eller restaurangerna.

  Ett besök till katedralen Sé Catedral do Funchal är ett måste. Katedralen dateras till 1485 och ståtar med ett vackert trätak. Det är ett klassiskt exempel på emanuelstil. En kort promenad från katedralen ligger den historiska marknaden som kryllar av spännande sevärdheter och ljudupplevelser från försäljarna som säljer färska produkter. Varför inte prova några lokala specialiteter, såsom den exotiska ananas-banana, som bokstavligt talat är en ananasbanan som bara växer på Madeira.

  Du kommer säkert att vilja ta linbanan till den pittoreska byn Monte som bjuder på en fantastisk utsikt över Funchal och bukten. När du ändå är där uppe kan du besöka 1700-talskyrkan Nossa Senhora do Monte såväl som det paradisiska Monte-palatsets tropiska trädgård. När du strosar runt på denna fristad kommer du att få ta del av dess stora samling av exotiska växter liksom dess konstutställningar från hela världen.

  Om du är ute efter något minnesvärt kan du glida tillbaka ner till Funchal i en carros de cesto, en slags korgflätad kärra. De ser i princip ut som videkorgar med säten på träskidor, så håll i dig när du glider nerför den nästan två kilometer långa sträckan från Monte till Funchal.

  Du får gärna följa med på en tillvalsutflykt som tar dig längre in till Madeiras hemligheter för att utforska isolerade små byar, odlingsterrasser och en dramatisk topografi.

  Dag 8
  Funchal, Portugal

  Atlantens trädgård

 • Dag 9
  Porto Santo

  Den magiska gyllene sanden

  Porto Santo är så litet att det skulle kunna få plats sex lika stora öar på sin systerö Madeira. Men det är just den ringa storleken som gör ön så attraktiv. Madeira får nästan all uppmärksamhet, men Porto Santo erbjuder dem som har koll en blandning av vacker natur, lätt böljande kullar och kilometer efter kilometer av orörda sandstränder.

  Stanna ute på däck och håll utkik efter delfiner och sjöfåglar när vi närmar oss ön. Gulnäbbade liror, havssulor och storlabbar är vanliga här under vintermånaderna. Om du har tur kan du även få syn på en kentsk tärna, svartbent strandpipare, mindre lira och spetsstjärtad petrell.

  Vi kommer att lägga till vid Vila Baleira för dagen, Porto Santos lilla och kompakta huvudstad. Det är endast en kort promenad till det palmprydda torget Largo de Pelourinho där de flesta av öns kulturella landmärken finns. Börja med den charmiga lilla kyrkan, Nossa Senhora da Piedade som byggdes på 1400-talet. Casa de Colombo är ett annat måste, det var nämligen här Christofer Columbus bodde och fick en son med en lokal adelsdam.

  Gör som lokalborna och koppla av på ett kafé medan du smuttar på portvin, öns distinkta rödbruna vin. De allra flesta besökare lockas hit av den drygt åtta kilometer långa gyllene sandstranden längsmed kusten. Du kan ta det lugnt och ha det skönt i det turkosa vattnet eller gå på en promenad om du har energi över.

  På en tillvalsutflykt kan du promenera hela vägen ner till Ponta da Calheta, där en underbar utsikt över den bergiga ön Ilhéu da Cal väntar dig. En alternativ vandring tar dig norr om topparna av Pico do Castelo och Pico Branco, och som belöning får du se allt ur fågelperspektiv. För något lite annorlunda kan du korsa ön för att dricka källvattnet från Fonte da Areia som sägs kunna göra mirakel och garantera evig ungdom.

  Dag 9
  Porto Santo

  Den magiska gyllene sanden

 • Dag 10
  Till sjöss

  Koppla av och reflektera

  Njut av en sista avkopplande dag till sjöss. Det börjar närma sig slutet av resan, så idag kan du ägna dagen åt reflektion.

  Vårt expeditionsteam delar gärna med sig av de bästa stunderna på resan och håller en sista föreläsning om kryssningen. De kommer att sammanfatta alla fascinerande sevärdheter som du har sett under resans gång. Vår fotograf ombord spelar ofta upp ett bildspel som sammanfattar din resa den här dagen och besättningen kan även arrangera en föreställning ombord.

  Men det kommer inte vara några problem att hitta en lite mer avskild plats om du föredrar att reflektera ostört. Nu är det dags att redigera dina foton, uppdatera din resedagbok eller helt enkelt läsa klart den där boken du påbörjade. Men se även till att hålla ögonen öppna efter delfiner och sjöfåglar när vi kommer närmare och närmare fastlandet.

  Njut av en avskedsmiddag och ett avskedstal från kaptenen. Därefter kan du luta dig tillbaka i Explorer Lounge med en drink i handen och insupa panoramautsikten. Passa även på att prata om höjdpunkterna på expeditionen med dina nyfunna vänner medan vi närmar oss Lissabon.

  Dag 10
  Till sjöss

  Koppla av och reflektera

 • Dag 11
  Lissabon, Portugal

  Legendariska Lissabon

  Preliminär ankomsttid: 07:00

  Denna morgon kommer du att avsluta din expedition med en härlig utsikt över Lissabon när vi färdas längs floden Tejo. Lissabon är byggd på sju kullar längsmed den natursköna floden Tajo och är en av de mest förtrollande metropolerna i södra Europa – med en fascinerande historia.

  Om du har tid kan du utforska den gamla stadsdelen innan du åker hem. En promenad genom Lissabons klassiska distrikt Baixa, Barrio Alto och Alfama är ett måste. Nästan allt av historiskt intresse finns här liksom ett stort antal små affärer och modebutiker.

  Börja vid Praça do Comercio i distriktet Baixa och ta dig till Praça Rossio för att se statyn av kung Pedro IV innan du går upp till Largo do Chiado där du kan utforska Bairro Altos smala gator. Bland Alfamas labyrintartade gator, i närheten av det gamla islamiska kvarteret, ligger Lissabons katedral, resterna av den romerska amfiteatern och den imponerande moriska fästningen från 1000-talet som erbjuder en panoramautsikt över staden.

  Torre de Belém och Mosteiro dos Jerónimos, som båda är upptagna på UNESCO:s världsarvslista, ligger också i närheten. Belém är nära knuten till upptäcktsresornas epok och upptäcktsresande, såsom Vasco da Gama. Stadsdelen är också känd för den berömda smördegsbakelsen Pastél de Belém som du säkert vill provsmaka.

  Om du vill utforska Lissabon och dess omgivningar ytterligare innan du återvänder hem rekommenderar vi att du följer med på vårt valbara efterprogram. Du kommer inte bara att få uppleva Lissabons fascinerande historiska stadsdelar. Här väntar också möjligheten att utforska kungliga tillflyktsorter utanför stan, inklusive staden Sintra, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, palatset Monserrate och stränderna i staden Cascais under en guidad utflykt. Därefter återvänder du till Lissabon och spenderar natten där.

  När du återvänder hem har du med största sannolikhet redan börjat planera ditt nästa äventyr. Vi ser fram emot att snart få hälsa dig välkommen ombord igen!

  Dag 11
  Lissabon, Portugal

  Legendariska Lissabon

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
1.

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Boka tryggt

  Vår populära Boka tryggt-policy är tillbaka, vilket betyder att du kan känna dig trygg inför ditt nästa äventyr tillsammans med oss.
  Policyn gäller alla nya bokningar som görs mellan 16 februari 2022 och 30 juni 2022 samt för expeditionskryssningar som avgår senast 31 december 2022.
  Läs mer och beställ

Vad som ingår

Priset inkluderar

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangen Aune
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Dra nytta av fartygets Vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med dig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Flygresa
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och sjöförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Ett stort fartyg i vattnet
En stor säng i ett rum
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7,344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen kommer att ta dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten

Några alternativ: