Från Gran Canaria till Lissabon – Öarna på expeditionskryssningen i Atlanten

Från Gran Canaria till Lissabon – Öarna på expeditionskryssningen i Atlanten

Från Gran Canaria till Lissabon – Öarna på expeditionskryssningen i Atlanten

Från Gran Canaria till Lissabon – Öarna på expeditionskryssningen i Atlanten

Reseinformation 11 dagar MS Spitsbergen
Avresa
9 mars 2024
Pris från
kr 36 154
Frukost, lunch och middag ingår

11 dagar lång expeditionskryssning från Kanarieöarna till Lissabon, däribland Madeira

Rika på både historia och kultur

Utforska kulturarvet och livsstilen på dessa fascinerande öar. Besök det livliga Las Palmas och fantastiska Funchal, det pittoreska Valverde och eleganta Arrecife. Få en autentisk inblick i livet på La Gomera och Lanzarote innan du stiger av i Lissabon, Portugals charmiga och historiska huvudstad.

Sällsynt djurliv bland vulkaniska landskap

Besök världens tredje största vulkan, El Teide, på Teneriffa och utforska de vackra vandringslederna långt bortom turiststråken. Glöm inte att hålla utkik efter sjöfåglar, delfiner och valar under resan till havs.

Från Gran Canaria till Lissabon – Öarna på expeditionskryssningen i Atlanten Från Gran Canaria till Lissabon – Öarna på expeditionskryssningen i Atlanten
 • Dag 1
  Las Palmas de Gran Canaria, Spanien

  Ombordstigning på Gran Canaria

  9 mars 2024
  Preliminär avgångstid: 19:00

  Njut av sevärdheterna och landskapet på Gran Canaria

  Expeditionskryssningen börjar på Gran Canaria. Om du har lite tid över rekommenderar vi att du följer med på det förprogram som finns som tillval, som förlänger resan med en övernattning och guidad tur. Under rundturen gör guiden en djupdykning i stadens historia och arkitektur och öarnas geologi.

  Las Palmas gamla stadsdel, Vegueta, ståtar med färgglada koloniala hus, smala gator och den magnifika katedralen Santa Ana. På öns inland ligger den massiva Caldera de Bandama, en vulkankrater som erbjuder en häpnadsväckande panoramautsikt.

  När vi kommer tillbaka till staden är det dags att gå ombord på MS Spitsbergen, träffa expeditionsteamet och låta äventyret börja.

  Dag 1
  Las Palmas de Gran Canaria, Spanien

  Ombordstigning på Gran Canaria

 • Dag 2
  San Sebastián de la Gomera, Spanien

  Orörda La Gomera

  10 mars 2024

  Beundra La Gomeras nationalparker och laurisilvaskogar

  La Gomera är den näst minsta Kanarieön, där naturen till stor del är orörd. Här kan du få en inblick i den mest autentiska kanariska livsstilen.

  I San Sebastiáns historiska stadskärna kan du besöka barockkyrkan Iglesia de la Virgen de la Asunción, där Columbus och hans besättning sägs ha bett innan de seglade iväg. Du kan även besöka La Gomeras arkeologiska museum för att lära dig mer om de första bosättarna på ön.

  Eller varför inte vandra genom de vackra laurisilvaskogarna och de idylliska palmtäckta dalarna i den bergiga Garajonay-nationalparken, som finns upptagen på Unescos världsarvslista?

  Dag 2
  San Sebastián de la Gomera, Spanien

  Orörda La Gomera

 • Dag 3
  Puerto La Estaca, Spanien

  Det vackra El Hierro

  11 mars 2024

  Beundra den unika geologin i detta Unescos biosfärområde

  Den avlägsna El Hierro är en sköldvulkan och har utsetts till ett biosfärområde av Unesco. De lavaformade klipporna och blommande fälten gör denna ö till något utöver det vanliga.

  Valverde är den enda huvudstaden på Kanarieöarna som inte ligger vid kusten. Den ligger dock endast sex kilometer från Puerto de la Estaca, vår hamn för dagen. Promenera längs gatorna i denna avslappnade huvudstad och insup den traditionella atmosfären.

  Det bästa sättet att utforska denna gröna ö är till fots. Varför inte utforska öns vackra skogar, ängar och vulkaniska formationer som är sammankopplade av slingrande vandringsleder?

  Dag 3
  Puerto La Estaca, Spanien

  Det vackra El Hierro

 • Dag 4
  Santa Cruz de la Palma, Spanien

  La Palma, den vackra ön

  12 mars 2024

  Upptäck det livliga Santa Cruz

  La Palma kallas för La Isla Bonita, ”den vackra ön”,

  och ståtar med tall- och laurisilvaskogar, bananträd och palmlundar. Dess huvudstad, Santa Cruz de la Palma, anses vara en av de vackraste städerna på Kanarieöarna.

  I Santa Cruz ska du ta dig till den pulserande huvudgatan Calle Real. Det storslagna Plaza de España kantas av fantastiska renässansbyggnader, såsom det klassiska rådhuset. På Avenida Maritima kan du se de traditionella träbalkongerna som är rikligt prydda med växter och blommor.

  Strosa omkring i stadsdelarna La Canela och San Telmo för att se spår av den forna kolonialtiden. La Palma erbjuder fantastiska vandringsupplevelser och en del turer börjar i Santa Cruz.

  Dag 4
  Santa Cruz de la Palma, Spanien

  La Palma, den vackra ön

 • Dag 5
  Santa Cruz de Tenerife, Spanien

  Utforska Teneriffa

  13 mars 2024

  Besök historiska torg och vulkanen El Teide

  Vi lägger till vid Santa Cruz de Tenerife, öns huvudstad och porten till El Teide. Vi föreslår att du börjar din sightseeingtur på Plaza de España. Beundra fasaderna på det gamla kasinot och Palacio de Carta från 1700-talet på Plaza de la Candelaria.

  Fortsätt sedan till de vackra torgen Príncipe de Asturias och Los Patos innan du tar en promenad bland de tropiska blommorna, ormbunkarna och gömda skulpturerna i den vackra Parque García Sanabria.

  Eller varför inte besöka Teide nationalpark och dess huvudattraktion, den kolossala El Teide, världens tredje största vulkan? Öns unika landskap med kratrar, vulkaner, forntida klippor och strömmar av förstenad lava är verkligen enastående.

  Dag 5
  Santa Cruz de Tenerife, Spanien

  Utforska Teneriffa

 • Dag 6
  Arrecife, Spanien

  Eldön

  14 mars 2024

  Se Lanzarotes charmiga gamla stadsdel och berömda laguner

  Lanzarote ligger endast 126 km utanför den afrikanska kusten och dess ökenliknande landskap och eroderade vulkanformationer är en geologs dröm. Vi börjar dagen i Arrecife, det administrativa centrumet.

  Arrecife var en gång en populär fiskehamn, men är nu en charmig, solkysst stad. Utforska torget i den historiska stadskärnan, de vita fiskarhusen, San Ginés-kyrkan från 1600-talet och Casa de los Arroyo från 1700-talet.

  Längre bort kan du utforska den fantastiska nationalparken Timanfaya eller den berömda Jameos del Agua-lagunen och dess långa lavatunnlar.

  Dag 6
  Arrecife, Spanien

  Eldön

 • Dag 7
  Till havs

  Resan till Madeira

  15 mars 2024

  Varva ner och njut av en avkopplande dag till havs

  Vi tillbringar en avkopplande dag till havs på vägen mot Madeira. Håll utkik efter sjöfåglar och få tips om hur du kan ta fantastiska djurbilder från vår fotograf ombord.

  Missa inte expeditionsteamets fascinerande föreläsningar om Madeiras historia och djurliv, såsom fåglar och valar. Lär dig mer om viktiga naturvårdsprojekt, exempelvis hur öborna arbetar för att få bort invasiva växtarter från Madeira nationalpark.

  Koppla av i en badtunna, träna i gymmet, svettas i bastun eller bara njut av den lugnande havsutsikten från Explorer Lounge &Bar.

  Dag 7
  Till havs

  Resan till Madeira

 • Dag 8
  Funchal, Portugal

  Gröna Madeira

  16 mars 2024

  Upplev Funchal med singammaldags charm

  Madeira ligger inbäddad i grönområden av fuktiga laurisilvaskogar och reser sig majestätiskt upp ur Atlanten i utsvävande gröna nyanser. Utforska den pittoreska huvudstaden Funchal innan du provsmakar öns berömda starkvin.

  Besök den historiska stadsdelen och se den vackra katedralen. Katedralen dateras till 1485 och dess vackra trätak är ett klassiskt exempel på Emanuelstil. Och glöm inte att prova den söta ananas-bananfrukten som ser ut som en stor gurka.

  Är du ute efter en fantastisk utsikt ska du ta linbanan till den pittoreska byn Monte. Om du vågar kan du glida tillbaka ner till Funchal i en ”carro de cesto”, en slags korgflätad kärra på träskidor. Räkna med en rolig och minnesvärd upplevelse!

  Dag 8
  Funchal, Portugal

  Gröna Madeira

 • Dag 9
  Vila Baleira, Portugal

  Sandstränderna i Porto Santo

  17 mars 2024

  Utforska historien och naturen på en liten, gyllene ö

  När vi närmar oss Porto Santo ska du ha kikaren nära till hands för att spana efter delfiner och sjöfåglar, såsom gulnäbbade liror, havssulor och spetsstjärtade petreller.

  I staden Vila Baleira kan du promenera till det palmkantade torget, Largo do Pelourinho och smutta på ett glas vinho do Porto Santo i en av barerna innan du besöker Christofer Columbus-museet, där den stora upptäckaren lär ha bott. Du kan även hjälpa till att bevara Porto Santos gyllene sand under en strandstädning.

  Här kan du ta en panoramabusstur till Ponta de Calheta, Pico do Castelo och Fonte da Areia, vars vatten sägs garantera evig ungdom. Om du föredrar att vara ute i naturen kan du följa med på en vandring till Pico Branco, där en stor del av öns inhemska flora finns.

  Dag 9
  Vila Baleira, Portugal

  Sandstränderna i Porto Santo

 • Dag 10
  Till sjöss

  Koppla av och reflektera

  18 mars 2024

  Njut av en sista avkopplande dag till sjöss. Det börjar närma sig slutet av resan, så idag kan du ägna dagen åt reflektion.

  Vårt expeditionsteam delar gärna med sig av de bästa stunderna på resan och håller en sista föreläsning om kryssningen. De kommer att sammanfatta alla fascinerande sevärdheter som du har sett under resans gång. Vår fotograf ombord spelar ofta upp ett bildspel som sammanfattar din resa den här dagen och besättningen kan även arrangera en föreställning ombord.

  Men det kommer inte vara några problem att hitta en lite mer avskild plats om du föredrar att reflektera ostört. Nu är det dags att redigera dina foton, uppdatera din resedagbok eller helt enkelt läsa klart den där boken du påbörjade. Men se även till att hålla ögonen öppna efter delfiner och sjöfåglar när vi kommer närmare och närmare fastlandet.

  Njut av en avskedsmiddag och ett avskedstal från kaptenen. Därefter kan du luta dig tillbaka i Explorer Lounge med en drink i handen och insupa panoramautsikten. Passa även på att prata om höjdpunkterna på expeditionen med dina nyfunna vänner medan vi närmar oss Lissabon.

  • Inkluderad Lissabon – fadouppträdande ombord
  Dag 10
  Till sjöss

  Koppla av och reflektera

 • Dag 11
  Lissabon, Portugal

  Legendariska Lissabon

  19 mars 2024
  Preliminär ankomsttid: 07:00

  Denna morgon kommer du att avsluta din expedition med en härlig utsikt över Lissabon när vi färdas längs floden Tejo. Lissabon är byggd på sju kullar längsmed den natursköna floden Tajo och är en av de mest förtrollande metropolerna i södra Europa – med en fascinerande historia.

  Om du har tid kan du utforska den gamla stadsdelen innan du åker hem. En promenad genom Lissabons klassiska distrikt Baixa, Barrio Alto och Alfama är ett måste. Nästan allt av historiskt intresse finns här liksom ett stort antal små affärer och modebutiker.

  Börja vid Praça do Comercio i distriktet Baixa och ta dig till Praça Rossio för att se statyn av kung Pedro IV innan du går upp till Largo do Chiado där du kan utforska Bairro Altos smala gator. Bland Alfamas labyrintartade gator, i närheten av det gamla islamiska kvarteret, ligger Lissabons katedral, resterna av den romerska amfiteatern och den imponerande moriska fästningen från 1000-talet som erbjuder en panoramautsikt över staden.

  Torre de Belém och Mosteiro dos Jerónimos, som båda är upptagna på UNESCO:s världsarvslista, ligger också i närheten. Belém är nära knuten till upptäcktsresornas epok och upptäcktsresande, såsom Vasco da Gama. Stadsdelen är också känd för den berömda smördegsbakelsen Pastél de Belém som du säkert vill provsmaka.

  Om du vill utforska Lissabon och dess omgivningar ytterligare innan du återvänder hem rekommenderar vi att du följer med på vårt valbara efterprogram. Du kommer inte bara att få uppleva Lissabons fascinerande historiska stadsdelar. Här väntar också möjligheten att utforska kungliga tillflyktsorter utanför stan, inklusive staden Sintra, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, palatset Monserrate och stränderna i staden Cascais under en guidad utflykt. Därefter återvänder du till Lissabon och spenderar natten där.

  När du återvänder hem har du med största sannolikhet redan börjat planera ditt nästa äventyr. Vi ser fram emot att få välkomna dig ombord snart igen!

  Dag 11
  Lissabon, Portugal

  Legendariska Lissabon

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
9.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv från vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Flygresa
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och sjöförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Ett stort skepp i en vattenförekomst
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7 344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Ett stort skepp i en vattenförekomst

MS Spitsbergen tar med dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

Ett stort fartyg i vattnet

Några alternativ: