Från Lissabon till Hamburg – Höjdpunkter på Europas Atlantkust

Från Lissabon till Hamburg – Höjdpunkter på Europas Atlantkust

Från Lissabon till Hamburg – Höjdpunkter på Europas Atlantkust

Från Lissabon till Hamburg – Höjdpunkter på Europas Atlantkust

Reseinformation 13 dagar MS Fridtjof Nansen
Avresor
19 april 2023
22 april 2024
Pris från
kr 43 846
Frukost, lunch och middag ingår

13 dagar lång expeditionskryssning från Lissabon till Hamburg med höjdpunkter på Europas Atlantkust

Iberiska höjdpunkter

Vårt äventyr börjar i Lissabon. Härifrån navigerar vi längs den iberiska halvön till vackra Porto. Sedan utforskar vi Galiciens och Baskiens historiska, kulturella och gastronomiska höjdpunkter.

Historia och kultur

I Frankrike bjuds du på underbara upplevelser i Bordeaux, Île-d’Yeu och Bretagne. Förvänta dig vilda kustlandskap, vackra fiskebyar, medeltida städer och sjöfartshistoria. Utforska kanalstaden Harlingen innan vårt äventyr längs den europeiska Atlantkusten avslutas i kosmopolen Hamburg.

Från Lissabon till Hamburg – Höjdpunkter på Europas Atlantkust Från Lissabon till Hamburg – Höjdpunkter på Europas Atlantkust
 • Dag 1
  Lissabon, Portugal

  Legendariska Lissabon

  Preliminär avgångstid: 20:00

  En av södra Europas mest förtrollande städer

  Den portugisiska huvudstaden är genomsyrad av historia och kultur. Njut av en promenad genom de klassiska distrikten Baixa och Bairro Alto, Chiado samt Alfama, de gamla islamiska kvarteren med ruinerna av en romersk amfiteater och en morisk fästning.

  Du kan även besöka Belémtornet och Jerónimosklostret, två av Unescos världsarv, en bit utanför staden före avresa. Sedan är det dags att gå ombord på MS Fridtjof Nansen och börja ditt äventyr till havs.

  Förprogram

  Om du har tid kan du välja till vårt förprogram för en sightseeingtur för att se mer av staden och dess omgivningar.

  Dag 1
  Lissabon, Portugal

  Legendariska Lissabon

 • Dag 2
  Llençois, Porto

  Charmiga Porto

  Utforska Portos Unesco-listade stadskärna

  Vårt första stopp blir Leixões, Portugal. Härifrån kan du besöka fyren Farol de Leça, kyrkan Capela da Boa Nova och den vackra stranden Praia Azul.

  Du kan också ta bussen till Porto – staden som är berömd för sitt portvin och har en Unesco-listad historisk stadskärna. Porto är en stad som gjord för att promenera i. Förälska dig i de pastellfärgade byggnaderna, de färgglada fasaderna med mosaik, gatukonsten, de utsmyckade kyrkorna och panoramavyerna över Duoro.

  Strosa längs strandpromenaden i Ribeira, korsa Dom Luís I-bron, smaka på petiscos och njut av en portvinsprovning i Vila Nova de Gaia.

  • Inkluderad Vandringstur i Porto
  Dag 2
  Llençois, Porto

  Charmiga Porto

 • Dag 3
  Ferrol, Spanien

  Höjdpunkter i Galicien

  Se det galiciska arvet i Ferrol

  Ferrol är en av de bäst bevarade hamnstäderna från 1700-talet. Promenera längs gatorna i Barrio de la Magdalena och besök sjöfartsmuseer. Du kan också utforska Costa Artabras spektakulära kustlandskap i nordväst.

  Prova lokala maträtter som pulpo á feira – bläckfisk med potatis och paprikakrydda – på restaurangerna Playa de Doniños och Playa de San Xurxo.

  Camino Inglés, en av pilgrimslederna på Camino de Santiago, börjar i Ferrol. Du kan också besöka Santiago de Compostela, ett av Unescos världsarv och en av världens viktigaste platser för kristna.

  • Inkluderad Upptäck Ferrol till fots
  Dag 3
  Ferrol, Spanien

  Höjdpunkter i Galicien

 • Dag 4
  Gijón, Spanien

  Gijóns gyllene stränder

  Upplev kulturen i Asturien

  Asturiens kulturcentrum Gijón, som ligger vid Biscayabukten, har utvecklats från en liten romersk fiskeby till en framträdande hamnstad.

  Upptäck staden på en promenad genom de charmiga stadsdelarna Cimadevilla och Barrio del Carmen där du kan utforska vackra barockkyrkor och Plaza del Marqués. Du kan också vandra på den kuperade halvön Cimadevilla, Gijóns historiska centrum.

  Koppla av på den gyllene sanden längs Playa de San Lorenzo, njut av en kustvandring eller unna dig själv nyfångad fisk och andra lokala delikatesser tillsammans med ett glas cider.

  • Inkluderad Gijons höjdpunkter
  Dag 4
  Gijón, Spanien

  Gijóns gyllene stränder

 • Dag 5
  San Sebastián (Pasaia), Spanien

  Utforska San Sebastián

  Upptäck Baskiens kronjuvel

  Vår expeditionskryssning fortsätter till Baskien. San Sebastián har något för alla typer av besökare, däribland matfantaster, kulturälskare och surfare.

  Besök den historiska stadsdelen Parte Vieja som bjuder på en gotisk kyrka, barockbyggnader och vackra torg. Koppla av på stranden La Concha eller ta en linbana till Monte Igueldo. Den branta stigningen uppför Monte Urgull ger dig en fantastisk utsikt över bukten från stadens fästning.

  Passa på att provsmaka traditionell, baskisk mat. Pintxos, ett slags tapas på bröd, är det perfekta tilltugget under dina äventyr i staden.

  • Inkluderad Stadstur i San Sebastián och typisk pintxo
  Dag 5
  San Sebastián (Pasaia), Spanien

  Utforska San Sebastián

 • Dag 6
  Bordeaux, Frankrike

  Bordeaux, ”Vinstaden”

  Skåla i Bordeaux

  Bordeaux gamla stadsdel, ett Unesco-världsarv, är full av kultur och hantverk. Om du uppskattar konst och arkitektur kan du besöka den berömda vattenspegeln vid Place de la Bourse, den gotiska katedralen St André eller Musée des Beaux-Arts Bourdeax.

  Men vin är det som utgör själen i Bordeaux. Regionen har över 8 500 vinslott och producenter samt flera vingårdar som ligger en kort resa från staden. Prova och jämför några av de 60 appellationerna, med alltifrån ett rött, utsökt Bordeaux Supérieur till de söta Sauternesvinerna.

  • Inkluderad Rundtur med historia och arv i världsarvsstaden Bordeaux
  Dag 6
  Bordeaux, Frankrike

  Bordeaux, ”Vinstaden”

 • Dag 7
  Île-d’Yeu, Frankrike

  Avslappnade Île-d’Yeu

  Utforska charmiga Île-d’Yeu

  Île-d’Yeu kompenserar för sin ringa storlek med en otrolig mångfald i sina landskap. Den lilla ön bjuder på allt från stenstränder och sanddyner till tallskog och frodiga ängar.

  Ön bosattes av bönder för över 5 000 år sedan och här finns allt från vackert välbevarade dösar och bautastenar till medeltida slott, fyrar, naturhamnar och små byar. Hyr en cykel eller upptäck öns sevärdheter till fots.

  Île-d’Yeus hamnar är för små för vårt fartyg, så om vädret tillåter lägger vi till utanför ön och använder våra expeditionsbåtar för att ta oss iland.

  Dag 7
  Île-d’Yeu, Frankrike

  Avslappnade Île-d’Yeu

 • Dag 8
  Morbihan, Frankrike

  Vild och vacker natur i Bretagne

  Upplev Morbihans kustlinje

  Ta del av kulturen i Bretagne när vi utforskar regionen Morbihan. Området erbjuder några av Bretagnes vackraste landskap och sevärdheter, däribland de branta klipporna vid Côte Sauvage, den medeltida staden Vannes och Carnacstenarna, som kan mäta sig med Stonehenge.

  Vi kanske gör ett stopp i Baie de Quiberon där det finns flera historiska platser att upptäcka. Om vi kastar ankar vid Belle Île kan du utforska den respektingivande 1600-talsfästningen Citadelle Vauban i den charmiga hamnen Port de Le Palais. Sträck på benen under en kustvandring eller koppla av på stranden Donnant. Du kan även besöka Les Aiguilles de Port Coton som en gång målades av Claude Monet.

  • Inkluderad Vandring längs den vilda kusten
  Dag 8
  Morbihan, Frankrike

  Vild och vacker natur i Bretagne

 • Dag 9
  Douarnenez, Frankrike

  Fascinerande Finistère

  Inspirerande kustlandskap och sjöfartshistoria

  Vi använder våra expeditionsbåtar för att gå iland i den pittoreska hamnstaden Douarnenez som bjuder på färgstarka hamnmiljöer, sandstränder och branta klippor som inspirerat berömda konstnärer som Renoir och Boudin. Förutom fiskestugor och sjömanskapell har Douarnenez ett underbart sjöfartsmuseum med båtar från hela världen.

  Om vi på grund av vädret inte kan gå in i Douarnenez beger vi oss till Brest, en fascinerande stad med en mängd fästningar från medeltiden. Här kan du besöka det nationella sjöfartsmuseet inuti den militära fästningen Château de Brest. Brest är också en modern stad med ett livligt hamnområde som är perfekt för en promenad med fin utsikt.

  • Inkluderad Strandstädning på Kervel Beach
  Dag 9
  Douarnenez, Frankrike

  Fascinerande Finistère

 • Dag 10
  Saint-Malo, Frankrike

  Citadellet i Saint-Malo

  En vacker stad genomsyrad av historia

  Från havet är Saint-Malo en mäktig syn, kantad av bastioner och sluttande stränder.

  Gör en rundvandring längs vallarna för den bästa utsikten över staden och de kringliggande öarna. Följ den historiska leden genom en labyrint av charmiga kullerstensgator bakom de gamla stadsmurarna och besök Demeure de Corsaire för att lära dig mer om de fruktade sjörövarna och stadens pirathistoria. Du kan också besöka klostret Mont-Saint-Michel eller promenera till Île de Grand Bé vid lågvatten. På ön finns lämningarna av en gammal fästning där den berömda lokala författaren Chateaubriand ligger begravd.

  • Inkluderad Innanför murarna i Saint-Malo
  Dag 10
  Saint-Malo, Frankrike

  Citadellet i Saint-Malo

 • Dag 11
  Till sjöss

  Båtresa genom kanalen

  Reflektera och koppla av till havs

  Njut av en avkopplande dag ombord medan vi färdas genom den kanal som skiljer Kontinentaleuropa från Brittiska öarna.

  Medan britterna kallar den Engelska kanalen är den på kontinenten mer känd som ”La Manche” eller någon variant på det. Holländarna kanske har det mest diplomatiska namnet på den ... de kallar den enbart för ”Het Kanaal” – kanalen.

  Oavsett namn passerar en fjärdedel av världens maritima handel genom denna kanal. Expeditionsteamet delar gärna med sig av sin kunskap om dessa historiska vatten.

  Dag 11
  Till sjöss

  Båtresa genom kanalen

 • Dag 12
  Harlingen, Nederländerna

  Harlingens rika arv

  Upplev den frisiska hamnstaden Harlingen

  Promenera eller cykla i Harlingen, en stad med kanaler och idylliska hamnar samt den sista traditionella keramikfabriken i Nederländerna. Harlingen är belägen vid Vadehavet, ett av Unescos världsarv.

  I de gamla hamnarna Noorderhaven och Zuiderhaven finns traditionella segelfartyg och historiska lagerbyggnader. Missa inte Harlingen Aardewerkmuseum där du kan beundra frisisk keramik.

  • Inkluderad Zodiackryssning längs de gamla hamnarna
  Dag 12
  Harlingen, Nederländerna

  Harlingens rika arv

 • Dag 13
  Hamburg, Tyskland

  Tysklands Hansaskatter

  Avsluta resan i Tysklands näst största stad

  Vår expeditionskryssning avslutas i Hamburg, Tysklands näst största stad och en av de grönaste städerna i hela Europa

  Det finns mycket att se och göra i Hamburg – en pärla i Nordeuropa som tack vare sina kanaler brukar jämföras med Venedig. Om du har tid kan du besöka flera av stadens sevärdheter i Altstadt, däribland S:t Nikolai-kyrkan och den historiska gatan Deichstraße.

  I Hamburg finns också flera Unesco-världsarv. Till dessa hör Chilehaus och världens största historiska samling av lagerhus i Speicherstadt. För konstälskare rekommenderas ett besök på Kunsthalle som är landets främsta konstmuseum.

  Dag 13
  Hamburg, Tyskland

  Tysklands Hansaskatter

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
19.

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
22.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är väldigt begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna får hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter arrangerade av våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Bokningsbara behandlingar i wellness- och spa-avdelningen ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Fridtjof Nansen

Byggd år 2020
Varv Kleven Yards, Norway
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet i Hurtigrutens flotta med specialbyggda fartyg – och tillhör nästa generations expeditionsfartyg. Hon tar oss med till några av jordens mest spektakulära hörn.

Läs mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: