Madeiras och Kanarieöarnas underverk – Karneval i Santa Cruz de Tenerife

Madeiras och Kanarieöarnas underverk – Karneval i Santa Cruz de Tenerife

Madeiras och Kanarieöarnas underverk – Karneval i Santa Cruz de Tenerife

Madeiras och Kanarieöarnas underverk – Karneval i Santa Cruz de Tenerife

Reseinformation 11 dagar MS Spitsbergen
Avresa
8 februari 2024
Pris från
kr 35 763
Frukost, lunch och middag ingår

Upptäck de naturliga underverken på Madeira och Kanarieöarna, inklusive festligheterna på världens näst största karneval.

Eldön Din expedition startar på Gran Canaria, den tredje största av Kanarieöarna. Strosa omkring på de smala kullerstensgränderna och bakgatorna i huvudstaden Las Palmas innan du går ombord på din kryssning. Vårt första stopp är Lanzarote – eldön. Låt dig fascineras av dess djupa u-formade raviner och vertikala klippor, och utforska den solkyssta huvudstaden Arrecife.

El Carnaval Upplev rytmerna, färgerna och praktfullheten under karnevalen i Santa Cruz de Tenerife, världens största karneval efter sambafesten i Rio. Bevittna en av de mest efterlängtade delarna av karnevalen, Gran Coso Apoteosis, eller följ med på en utflykt till Teide nationalpark och dess kolossala huvudattraktion, El Teide. Ta sedan in Madeira, ”Atlantens trädgård”. Njut av exotiska frukter och världskända Madeiraviner innan du seglar till de orörda sandstränderna i Porto Santo.

Ett paradis för vandrare La Palma erbjuder fantastiska vandringsupplevelser och en del turer börjar i huvudstaden Santa Cruz. Se hur ön lever upp till sitt smeknamn La Isla Bonita, ”den vackra ön”. Vi tar oss sen till avlägsna El Hierro, ett UNESCO-biosfärområde. I slutet av kryssningen får du en glimt av det traditionella livet på Kanarieöarna i La Gomera innan du avslutar din expedition i Gran Canaria.

Madeiras och Kanarieöarnas underverk – Karneval i Santa Cruz de Tenerife Madeiras och Kanarieöarnas underverk – Karneval i Santa Cruz de Tenerife
 • Dag 1
  Amsterdam/Gran Canaria

  Miniatyrkontinenten

  Gran Canaria är van att ha nyfikna utforskare på besök. Den tredje största ön i ögruppen har en rik historia med pirater, kapare och upptäcktsresande – inklusive självaste Christofer Columbus. Och under de senaste årtiondena har många olika geologer kommit till ön för att studera vulkanterrängen. Nu är det din tur att utforska ”miniatyrkontinenten” och se dess dramatiska bergsterräng.

  Öns huvudstad Las Palmas är en guldgruva för historieentusiaster. Ta dig till Vegueta, Las Palmas gamla stadsdel, där det känns som du har rest bakåt i tiden. Strosa genom smala kullerstensgränder och bakgator och beundra de gamla kyrkorna och färgglada kolonialhusen. Besök katedralen Santa Ana och dess klocktorn som erbjuder en panoramautsikt över den gamla stadsdelen, hamnen och vidare.

  Merparten av Gran Canarias besökare kommer för att se de geologiska underverken några timmar utanför huvudstaden. Öns mest utmärkande naturliga inslag är dess vulkanbassäng Caldera de Tejeda, mitt i det bergsrika inlandet. Med sevärdheter som den heliga klippformationen Roque Bentayga är detta ett utmärkt område att utforska för att lära sig mer om öarnas fascinerande geologiska historia.

  När du klivit ombord på MS Spitsbergen kan du göra dig hemmastadd i hytten och gå på den obligatoriska säkerhetsgenomgången. Gör dig bekant med vetenskapscentret, Explorer Lounge & Bar, restaurangen och observationsdäcket, eftersom du kommer att tillbringa en hel del tid på dessa platser. Efter välkomstdrinken kan du sjunka ner i en fåtölj på Explorer Lounge med ett glas vin – din expedition har äntligen startat!

  Om du känner för att förlänga din resa rekommenderar vi att boka vårt valbara efterprogram i Las Palmas och utforska mer av denna vackra ö. Programmet inkluderar en övernattning i Las Palmas samt en utflykt till stadens viktigaste sevärdheter och den imponerande kratern Caldera de Bandama.

  Dag 1
  Amsterdam/Gran Canaria

  Miniatyrkontinenten

 • Dag 2
  Till sjöss

  Mot Madeira

  Njut av solen under en avslappnande dag till sjöss när vi åker till Madeira. Skaka av dig all stress och oro som du kom ombord med och släpp lös din inre upptäcktsresande. Om du inte redan har gjort det, är det ett perfekt läge att utforska fartygets alla bekvämligheter. Glid ner i en badtunna eller svettas i gymmet eller panoramabastun – den här dagen kan du ägna dig åt vad du vill.

  Missa inte expeditionsteamets fascinerande föreläsningar där de delar med sig av sin kunskap om regionen och förbereder dig inför kommande äventyr. Föreläsningarna idag kan handla om ämnen som Madeiras historia och djurliv, såsom fåglar och valar. Lär dig mer om hotet från invasiva växter på ön och hur lokalbefolkningen jobbar för att få bort dessa växter från nationalparken.

  Under resans gång kan du ägna lite tid åt att lära känna besättningen och dina medresenärer. Varför inte småprata i baren och ta reda på vad du och dina medpassagerare har gemensamt eller bara koppla av i en bekväm sittplats vid ett fönster och se havet passera förbi – det är helt upp till dig.

  Dag 2
  Till sjöss

  Mot Madeira

 • Dag 3
  Funchal, Portugal

  Atlantens trädgård

  Madeira ligger inbäddad i grönområden av laurisilvaskog och reser sig majestätiskt upp ur Atlanten i utsvävande gröna nyanser. Generösa lager av ormbunkar, mossor och lavar täcker vulkanklippor och gamla träd, vilket skapar en tät djungelmiljö. Funchal, öns huvudstad, ligger i en naturlig amfiteater på öns soliga sydkust. Staden skulle inte kunna ha ett mer idylliskt läge.

  Det är en pittoresk och ändå kosmopolitisk stad som inte har förlorat något av sin gamla charm. Vandra längs de slingrande smala gränderna i den historiska gamla stadsdelen och beundra de färgrika målningarna som pryder husen, affärerna, kaféerna, gallerierna och museerna. Se till att provsmaka Madeiras kända starkvin på en av de många barerna eller restaurangerna.

  Ett besök till katedralen Sé Catedral do Funchal är ett måste. Katedralen dateras till 1485 och ståtar med ett vackert trätak. Det är ett klassiskt exempel på emanuelstil. En kort promenad från katedralen ligger den historiska marknaden som kryllar av spännande sevärdheter och ljudupplevelser från försäljarna som säljer sina färska produkter. Varför inte prova några lokala specialiteter, såsom den exotiska ananas-banana, som bokstavligt talat är en ananasbanan som bara växer på Madeira.

  Du kommer säkert att vilja ta linbanan till den pittoreska byn Monte som bjuder på en fantastisk utsikt över Funchal och bukten. När du ändå är där uppe kan du besöka 1700-talskyrkan Nossa Senhora do Monte såväl som det paradisiska Monte-palatsets tropiska trädgård. När du strosar runt på denna fristad kommer du att få ta del av dess stora samling av exotiska växter liksom dess konstutställningar från hela världen.

  Om du är ute efter något minnesvärt kan du glida tillbaka ner till Funchal i en carro de cesto, en slags korgflätad kärra. De ser i princip ut som videkorgar med säten på träskidor, så håll i dig när du glider nerför den nästan två kilometer långa sträckan från Monte till Funchal.

  Du får gärna följa med på en tillvalsutflykt som tar dig längre in till Madeiras hemligheter för att utforska isolerade små byar, odlingsterrasser och en dramatisk topografi.

  • Inkluderad Vandringstur med vinprovning i Funchal
  Dag 3
  Funchal, Portugal

  Atlantens trädgård

 • Dag 4
  Porto Santo, Portugal

  Den magiska gyllene sanden

  Porto Santo är så litet att det skulle kunna få plats sex lika stora öar på sin systerö Madeira. Men det är just den ringa storleken som gör ön så attraktiv. Madeira får nästan all uppmärksamhet, men Porto Santo erbjuder dem som har koll en blandning av vacker natur, lätt böljande kullar och kilometer efter kilometer av orörda sandstränder.

  Stanna ute på däck och håll utkik efter delfiner och sjöfåglar när vi närmar oss ön. Gulnäbbade liror, havssulor och storlabbar är vanliga här under vintermånaderna. Om du har tur kan du även få syn på en kentsk tärna, svartbent strandpipare, mindre lira och spetsstjärtad petrell.

  Vi kommer att lägga till vid Vila Baleira för dagen, Porto Santos lilla och kompakta huvudstad. Det är endast en kort promenad till det palmprydda torget Largo de Pelourinho där de flesta av öns kulturella landmärken finns. Börja med den charmiga lilla kyrkan, Nossa Senhora da Piedade, som byggdes på 1400-talet. Casa de Colombo är ett annat måste, det var nämligen här Christofer Columbus bodde och fick en son med en lokal adelsdam.

  Gör som lokalborna och koppla av på ett kafé medan du smuttar på portvin, öns distinkta rödbruna vin. De allra flesta besökare lockas hit av den drygt åtta kilometer långa gyllene sandstranden längs med kusten. Du kan ta det lugnt och ha det skönt i det turkosa vattnet eller gå på en promenad om du har energi över.

  På en tillvalsutflykt kan du promenera hela vägen ner till Ponta da Calheta, där en underbar utsikt över den bergiga ön Ilhéu da Cal väntar dig. En alternativ vandring tar dig norr om topparna av Pico do Castelo och Pico Branco, och som belöning får du se allt ur fågelperspektiv. För något lite annorlunda kan du korsa ön för att dricka källvattnet från Fonte da Areia som sägs kunna göra mirakel och garantera evig ungdom.

  • Inkluderad Porto Santo - Strand-/kustrengöring
  Dag 4
  Porto Santo, Portugal

  Den magiska gyllene sanden

 • Dag 5
  Till sjöss

  Tillbaka till Kanarieöarna

  Efter några dagar av utforskning iland kan det kännas skönt med ännu en avkopplande dag till sjöss. Slappna av i Explorer Lounge med en drink i handen och njut av utsikten. Håll utkik efter valar och delfiner i vattnet och sjöfåglar i skyn. Det är nu du kan fundera på dina äventyr så här långt, uppdatera din resedagbok och vila benen.

  När vi återvänder till Kanarieöarna kommer du att vara utvilad och redo för vad som komma skall. Denna ögrupp utanför Afrikas västkust har en helt egen historia. Öarna beboddes först av folk med berbiska rötter och det sägs att de har fått besök av fenicier, greker, karthager och romare innan spanjorerna bosatte sig här. Kanarieöarna med sina aktiva vulkaner, såsom den mäktiga Teide, är en plats som bara väntar på att utforskas.

  För att bättre förbereda dig och låta spänningen växa inför nästa del av äventyret kan du läsa på i biblioteket om de platser som återstår att besöka, eller gå på expeditionsteamets föreläsningar i Explorer Lounge. Föreläsningarna kan bland annat handla om ämnen som Kanarieöarnas vulkaner, vinframställning, djurliv eller botanik.

  Dag 5
  Till sjöss

  Tillbaka till Kanarieöarna

 • Dag 6
  Santa Cruz de Tenerife, Spanien

  Karnevaldags!

  Välkommen till Santa Cruz de Tenerife, Kanarieöarnas gemensamma huvudstad. Santa Cruz är en viktig plats för spansk kultur med en sprudlande hamn, en gammaldags charm och ett elegant, modernt inslag. Pricken över i:et är dock den UNESCO-listade karnevalen – den näst största karnevalen i världen. Rios må vara större, men de flesta anser att karnevalen i Santa Cruz är mer lättåtkomlig och har en säkrare, vänligare atmosfär.

  Självklart ser vi till att du inte missar något av festen. Idag får du bevittna en av de mest efterlängtade delarna av karnevalen, Gran Coso Apoteosis, eller den stora karnevalparaden. Gör dig redo för en minnesvärd uppvisning av färger när du beundras av de noggrant dekorerade fordonen. Se karnevaldrottningen och vinnarna i karnevaltävlingen passera längs Santa Cruz huvudgator innan du bjuds på ett spektakulärt fyrverkeri.

  Teneriffa har dock mer att erbjuda än bara karnevaler. Den inre delen av ön domineras av Teide nationalpark och vulkanen Teide – den högsta punkten på spansk mark. Följ med till denna häpnadsväckande nationalpark på en av våra tillvalsutflykter. El Teide sträcker sig 3 718 meter över havet och skapar en imponerande miljö för äventyr. Utforska ett unikt landskap med kratrar, vulkaner, forntida klippor och strömmar av förstenad lava.

  Vandringsmöjligheterna som erbjuds i nationalparken är naturligtvis enastående. Olika leder i olika längder bjuder på några av ögruppens mest natursköna vyer. Se bara till att ta med ett par rejäla vandringsskor eller kängor, och kameran såklart.

  • Inkluderad Upplev La Laguna, som är uppförd på UNESCO's världsarvslista och Santa Cruz' karnevalsmuseum
  Dag 6
  Santa Cruz de Tenerife, Spanien

  Karnevaldags!

 • Dag 7
  Santa Cruz de la Palma, Spanien

  Isla Bonita

  La Palma lever gott och väl upp till sitt smeknamn La Isla Bonita, ”den vackra ön”. På La Palma finns orörda pinje- och laurisilvaskogar, bananplantager och palmlundar och den är helt klart Kanarieöarnas grönaste ö. Lägg till klippiga raviner, mäktiga berg och branta klippor så har du en ö som har allt.

  Förr i tiden fungerade Santa Cruz de la Palma som en handelsplats på vägen till den nya världen. Idag anses öns huvudstad vara en av de mest lockande städerna i ögruppen.

  Bege dig till Calle Real, Santa Cruz livliga huvudgata, för att påbörja din utforskning av staden. Missa inte det storslagna Plaza de España med renässansbyggnader, såsom Santa Cruz klassiska rådhus. Många anser att det är det bästa exemplet på kanarisk arkitektur.

  Du kommer att se traditionella träbalkonger på många gator som är rikligt prydda med växter och blommor. Om du vill se de allra vackraste exemplaren ska du bege dig till Avenida Maritima, som ligger endast fem minuter från Plaza de España.

  Inget besök till Santa Cruz är komplett utan en promenad i distrikten La Canela och Sant Telmo, med sin gamla koloniala atmosfär. Om du gillar egendomliga byggnader bör du bege dig till excentriska La Palma Island Museum som ligger i ett gammalt kloster. Här finns allt från naturhistoria och lokala konsthantverk till astronomi- och konstutställningar.

  La Palma erbjuder fantastiska vandringsupplevelser och en del turer börjar i Santa Cruz. Men de finaste vandringsområdena ligger lite längre bort. De centrala högländerna, vulkanerna i söder och den spektakulära nationalparken Caldera de Taburiente erbjuder fantastiska vandringar som räknas som några av de allra bästa i hela ögruppen. Följ med oss på en tilläggsutflykt och njut av några av de finaste vandringslederna i hela Kanarieöarna.

  • Inkluderad La Palma – La Isla Bonita
  Dag 7
  Santa Cruz de la Palma, Spanien

  Isla Bonita

 • Dag 8
  Puerto La Estaca, Spanien

  Kanarieöarnas utkant

  El Hierro är endast en miljon år gammal och är därmed den yngsta, minsta och västligaste ön i Kanarieöarna. Känslan av avlägsenhet är uppenbar när du kliver iland på ön. Det är en rak linje över havet till Amerika härifrån.

  Precis som många andra öar i ögruppen är El Hierro en vulkanö med karakteristiska mörka klippor som bildats av vulkanutbrott, starka vindar och jordskred. Med den unika geologin som finns sig vid en sköldvulkan i tidigt utvecklingsskede, är det inte att undra på att UNESCO har utnämnt El Hierro till ett internationellt biosfärområde.

  El Hierro saknar naturhamnar så de flesta byarna ligger inåt landet. Valverde är den enda huvudstaden på Kanarieöarna som inte ligger vid kusten. Den ligger dock endast 6 kilometer från La Estaca, vår hamn för dagen. Valverde grundades 1610 – mycket senare än de andra huvudstäderna på Kanarieöarna – och är en avslappnad liten stad. Här finns inga trafikljus eller eleganta butiker, utan endast den lättsamma atmosfären som genomsyrar ögruppens mest traditionella huvudstad.

  Det bästa sättet att utforska El Hierro är utan tvekan till fots. På en tillvalsutflykt kan du besöka öns naturliga sevärdheter, som ligger utspridda kors och tvärs över ett nätverk av markerade leder som passar alla nivåer. Se glittrande naturliga pooler, lavaformade klippor, pinjeskogar, fridfulla blomsterängar och vridna träd som böjts av väder och vind. När det är dags att ta farväl av El Hierro kommer du att kunna uppskatta denna vackra öpärla på en helt ny nivå.

  • Inkluderad Utforska El Hierro
  Dag 8
  Puerto La Estaca, Spanien

  Kanarieöarnas utkant

 • Dag 9
  La Gomera

  Ett paradis bortom turiststråken

  Den näst minsta ön bland Kanarieöarna är också den vildaste av dem. Om du vill få en autentisk inblick i den traditionella kanariska livsstilen ska du bege dig till La Gomera.

  San Sebastián grundades 1487 och är öns charmiga huvudstad. Columbus besökte ön innan han åkte till Amerika, och det gjorde även brittiska och portugisiska pirater som ville plundra den nya världen.

  San Sebastián är så pass litet att det går att utforska till fots. Strosa längs den gamla stadsdelens huvudgata, Calle Real, för att se allt staden har att erbjuda. Kyrkan Iglesia de la Virgen de la Asuncion är ett måste. Det är en traditionell byggnad i barockstil och det sägs att Columbus och hans män bad här innan de satte segel.

  Det är bara en kort promenad till 1400-talsfortet Torre del Conde, en vacker vitkalkad byggnad omgiven av härlig grönska. Bege dig till det spännande arkeologiska museet i La Gomera där du kan lära dig allt om öns första bosättare och mycket mer.

  La Gomeras branta raviner och smala dalar gjorde att befolkningen var tvungna att utveckla ett unikt sätt att kommunicera på över långt avstånd: en skarp vissling som kallas el silbo. Det är alltid en höjdpunkt att lyssna på en demonstration av denna traditionella form av kommunikation på en tillvalsutflykt.

  Toppen av denna nästan cirkulära vulkanö är krönt av den häpnadsväckande nationalparken Garajonay, som nu är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Följ med på en tillvalsutflykt för att njuta av härliga vandringar genom laurisilvaskogar och idylliska palmklädda dalar till höga bergsvandringar och toppar med panoramautsikter.

  En spektakulär cirkulär stig följer öns omkrets och erbjuder vandringsleder som passar alla olika nivåer. Även om vi inte föreslår att du går hela sträckan på 140 kilometer, så är det väl värt att ta en promenad till den svarta sanden på Playa la Guancha där en fantastisk panoramautsikt väntar.

  • Inkluderad Det traditionella La Gomera
  Dag 9
  La Gomera

  Ett paradis bortom turiststråken

 • Dag 10
  Arrecife, Spanien

  Eldön

  Vårt nästa stopp ligger bara 125 km utanför Afrikas kust. Lanzarote är den östligaste ön av Kanarieöarna, med ett kargt, ökenliknande landskap, som står i skarp kontrast till sina frodiga gröna syskon i väster. Ön bjuder på ett enastående landskap av eroderade vulkanformationer, djupa u-formade raviner och vertikala klippor som ger vika för ett centralt slättland med eolisk sand. Lanzarote är en geologs dröm!

  Långt innan Arrecife officiellt blev stadens administrativa centrum var det en populär fiskehamn. Idag är det en välkomnande solkysst stad med mycket charm. Gå över bron för att besöka San Gabriel, ett av två slott med utsikt över hamnen. Lär dig lite om öns historia på det lilla museet och njut av den fantastiska utsikten från slottet.

  Det är bara en kort promenad till Arrecifes gamla stadsdel, som ligger utspridd längs Charco de San Ginés lagun. Eleganta vitkalkade fiskestugor, färgglada båtar som guppar i vattnet och livliga barer och restauranger skapar en trevlig maritim atmosfär. Strosa runt detta charmiga område och håll utkik efter de historiska byggnaderna. Besök 1600-talskyrkan San Ginés och runt hörnet ligger Arrecifes första byggnad med två våningar, Casa de los Arroyo, från 1700-talet.

  När du är färdig med rundturen kan du slå dig ner på en restaurang, beställa tapas och något att dricka och njuta av livet på en av jordens soligaste platser.

  Lanzarotes ess i rockärmen är öns fantastiska stränder. Bege dig till El Reducto, stadens största strand. Denna vita sandstrand skyddas av naturliga korallrev och ser ut som en stor bassäng. Det är en perfekt plats för att solbada och vattnet är klart och lugnt.

  Eller så kan du följa med på en tillvalsutflykt för att utforska Lanzarotes naturliga underverk. Det spektakulära vulkanlandskapet i nationalparken Timanfaya, den kända Jameos del Agua-lagunen och de långa lavatunnlarna ligger alla inom räckhåll. Och låt dig inte luras av bristen på berg – att vandra på vulkanstigarna i Lanzarote är en unik upplevelse du inte får missa!

  • Inkluderad Vandring på Lanzarote
  Dag 10
  Arrecife, Spanien

  Eldön

 • Dag 11
  Gran Canaria / Flyg till Norge

  Farväl till expeditionen

  Preliminär ankomsttid: 06:00

  Din expedition avslutas där allt började, på Gran Canaria. Detta är din möjlighet att lära känna ön bättre och upptäcka allt ”miniatyrkontinenten” har att erbjuda.

  När det gäller mångfald har Gran Canaria allt: dyner, subtropiska dalar, djupa raviner, palmoaser, pinjeskogar, spektakulära klippor och kuperade bergsryggar. Och då har vi inte ens nämnt solen, stränderna och havet än. Gran Canaria har över 96 kilometer strand! Och du behöver inte gå långt, eftersom det redan finns stränder i Las Palmas.

  De flesta av öns naturskatter ingår nu i ett av UNESCO:s biosfärområden och lämpar sig utmärkt för att vandra. Gran Canaria har nästan 1 000 kilometer med markerade vandringsleder. Många av dem är väldigt gamla och skapades för att binda samman isolerade byar under de första årtiondena av den spanska erövringen. Lämna kusten, snöra på vandringskängorna och njut av att ha landskapet för dig själv.

  Gran Canaria är också en av de bästa Kanarieöarna att lära dig om guancherna, ögruppens ursprungliga invånare. Museo Canario i Las Palmas bör vara ditt första stopp, men det finns fascinerande arkeologiska utgrävningar utspridda på ön.

  Varför inte förlänga din vistelse så att du kan se mer av ön? Under vårt valbara efterprogram kommer du att lära dig varför denna ö kallas ”miniatyrkontinenten”. Programmet inkluderar en övernattning på ett hotell i Las Palmas och en utflykt som tar dig till huvudstadens landmärken och den frodiga kratern Caldera de Bandama.

  Oavsett vad som står på tur för dig så ser vi fram emot att välkomna dig tillbaka på ditt nästa äventyr.

  Dag 11
  Gran Canaria / Flyg till Norge

  Farväl till expeditionen

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Februari:
8.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Flyg

 • Flyg tur och retur i ekonomiklass från Norge till Las Palmas, inklusive alla skatter   

Transfer

 • Transfer från flygplatsen till fartyget samt fartyget till flygplatsen i Las Palmas 

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangen Aune
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Dra nytta av fartygets Vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med dig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och sjöförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Ett stort skepp i en vattenförekomst
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7 344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Ett stort skepp i en vattenförekomst

MS Spitsbergen tar med dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

Ett stort fartyg i vattnet

Några alternativ: