Expeditionskryssning till Galápagosöarna – Nio av de bästa öarna

Expeditionskryssning till Galápagosöarna – Nio av de bästa öarna

Expeditionskryssning till Galápagosöarna – Nio av de bästa öarna

Expeditionskryssning till Galápagosöarna – Nio av de bästa öarna

Reseinformation 11 dagar MS Santa Cruz II
Avresor
26 avgångar mellan apr 2024 och mar 2025
Pris från kr 98 792
kr 66 189
Frukost, lunch och middag ingår

11 dagar lång expeditionskryssning till Galápagosöarna

Vackra Quito

Quito är en av Sydamerikas charmigaste huvudstäder. Denna världsarvsstad bjuder på arkitektur från den spanska kolonialeran, mysiga restauranger och hantverksbutiker. Provsmaka välsmakande, ecuadorianska specialiteter och promenera genom färgglada marknader, fulla av lokala hantverk under dina två dagar i staden. Dag två bjuder vi på en guidad tur i Quitos historiska stadskärna och besöker ”staden i världens mitt” där du kan stå på båda sidorna av ekvatorn samtidigt.

Respektingivande Galápagosöarna

Efter att ha utforskat Quitos historiska stadskärna och besökt ekvatorn, sätter vi kurs mot Galápagosöarna där ett oförglömligt havsäventyr väntar. På denna resplan stannar vi till vid nio fantastiska öar i Galápagos: Baltra, Santa Cruz, Isabela, Fernandina, Floreana, Santiago, Rábida, Bartolomé och Genovesa. Vi får uppleva pittoreska landskap med en rad olika ekosystem och se många av de djurarter som gjorde dessa öar så kända. På denna aktiva kryssning, med ett expeditionsteam av lokala guider ombord, kommer du närmare många av naturens underverk i våra små pangabåtar, kajaker och båtar med glasbotten.

Expeditionskryssning till Galápagosöarna – Nio av de bästa öarna Expeditionskryssning till Galápagosöarna – Nio av de bästa öarna
 • Dag 1
  Quito

  Pulserande Quito 

  Äventyret börjar i den livliga staden Quito

  Resan börjar på ekvatorn, i ett frodigt område vid foten av Anderna. Quito, belägen på 2 850 meters höjd, är världens näst högst belägna huvudstad. Stadens främsta sevärdhet är den enastående, gamla stadsdelen som står på en tidigare inkabosättning. Staden som är ett Unesco-världsarv är full av välbevarad kolonialarkitektur, med färgstarka torg, magnifika kyrkor och imponerande monument. Checka in på hotellet innan du börjar utforska staden.

  Om du har möjlighet kan du även anlända tidigare och följa med på ett av våra förprogram som finns som tillval.

  Dag 1
  Quito

  Pulserande Quito 

 • Dag 2
  Quito 

  Besök historiska Quito  

  Korsa ekvatorn när vi besöker ”Staden i världens mitt”

  Idag bjuds du på en guidad tur i Quitos historiska stadskärna – ett av Sydamerikas största och bäst bevarade områden från kolonialeran. Promenera längs kullerstensgatorna, beundra den vackra arkitekturen och prova utsökt choklad som är tillverkad med ecuadoriansk kakao längs vägen.

  Sedan har det blivit dags att bege sig till ”Staden i världens mitt”, belägen drygt 25 kilometer norr om Quito. Efter lunch besöker vi det berömda monument som symboliserar ekvatorn. Ha kameran redo för att föreviga ögonblicket när du står med fötterna på båda sidorna av jordklotet.

  Dag 2
  Quito 

  Besök historiska Quito  

 • Dag 3
  Galápagosöarna 

  Kryssningen börjar 

  Gör dig redo för de spektakulära Galápagosöarna

  Ditt äventyr på land närmar sig sitt slut och det har blivit dags för nästa del av resan. Efter frukost och en kort flygresa anländer du till Batra och de spektakulära Galápagosöarna. En transfer tar dig direkt till hamnen där ditt komfortabla expeditionsfartyg MS Santa Cruz II ligger och väntar.

  Under eftermiddagen börjar vi utforska Galápagosöarna. Vi följer längs med Santa Cruz norra kust på väg till Cerro Dragóns – Drakkullens – fascinerande landskap där vi går iland. Under den första delen av vår vandring passerar vi en lagun med bräckt vatten som ofta besöks av strandfåglar och amerikanska flamingor. Längre in på ön bjuder vandringsleden på vackra vyer över bukten och ögruppens västra öar – samt möjligheter att få en första glimt av några landleguaner.

  Dag 3
  Galápagosöarna 

  Kryssningen börjar 

 • Dag 4
  Isabela och Fernandina

  Djurparadisen Isabela och Fernandina 

  Håll utkik efter ikoniska djur längs kusten och i vattnet

  Vi börjar dagen i Punta Vicente Roca på ön Isabelas nordvästra spets. Efter frukost utforskar vi kusten i pangabåtar och lär oss mer om områdets geologi från de naturforskare som är dagens guider.

  Detta är en häckplats för flera fågelarter, så håll utkik efter galápagosskarv, galápagospingviner och sulor. Om vädret tillåter kan du snorkla längs klipporna och kanske få syn på gröna havssköldpaddor, klumpfisk och sälar.

  Under eftermiddagen utforskar vi Fernandina, en ö med både en unik miljö och ett stort antal havsleguaner. Spana efter sjölejon, ullhandskrabbor, hökar och pingviner längs kusten.

  Dag 4
  Isabela och Fernandina

  Djurparadisen Isabela och Fernandina 

 • Dag 5
  Santa Cruz 

  Darwins Santa Cruz 

  Möt Galápagosöarnas berömda jättesköldpaddor

  Idag utforskar vi ön Santa Cruz. Under morgonen går vi iland i Puerto Ayora för att besöka forskningsstationen Charles Darwin.

  På detta uppfödningscenter för jättesköldpaddor kan du se både nyfödda sköldpaddor och Darwins berömda finkar – fåglarna han använde som grund för evolutionsteorin. Dessutom finns en spännande kaktusskog som fungerar som hemvist för ett stort antal landfåglar.

  Dagens lunch intas i det något svalare, frodiga höglandet medan jättesköldpaddorna mumsar på gräs eller tar ett litet bad.

  Här erbjuds även andra aktiviteter, däribland en tur med mountainbike eller ett besök på en sockerplantage.

  Dag 5
  Santa Cruz 

  Darwins Santa Cruz 

 • Dag 6
  Floreana 

  Pittoreska Floreana 

  Upptäck Galápagosöarnas historia och djurliv

  Efter frukost ger vi oss av på en tur i pangabåt bland kanalerna på Floreanas norra kust innan vi får njuta av en otrolig utsikt över ön från Baroness Cove. Därefter går vi iland vid Post Office Bay för att besöka den gamla brevlådan som fungerat som ögruppens postkontor under två sekel.

  Efter lunch får du möjlighet att utforska havets underverk från en pangabåt eller vår båt med glasbotten runt den lilla ön Champion. Det är en av de bästa platserna för snorkling i hela ögruppen.

  Härifrån reser vi vidare till Cormorant Point för en promenad från stranden till en lagun med bräckt vatten där du vanligtvis kan få syn på amerikanska flamingor, stjärtänder och andra fåglar.

  Dag 6
  Floreana 

  Pittoreska Floreana 

 • Dag 7
  Baltra

  Varva ner på Baltra 

  Koppla av och ladda batterierna

  Koppla av ombord när vi lägger till utanför ön Baltra. Efter att ha utforskat Galápagosöarnas unika natur i fyra dagar är det dags att ta en paus och ladda batterierna inför resten av äventyret. Använd de många bekvämligheterna ombord, läs en bok från biblioteket eller träna i gymmet – det är helt upp till dig.

  Under eftermiddagen går vi iland på stranden Las Bachas, belägen på ön Santa Cruz norra kust. Den ljuvliga, vita sandstranden med turkosfärgat vatten utanför är en perfekt plats för att få syn på karaktäristiska galápagosdjur som flamingor och havssköldpaddor. Passa på att simma eller snorkla innan vi beger oss tillbaka till fartyget för en briefing om morgondagen.

  Dag 7
  Baltra

  Varva ner på Baltra 

 • Dag 8
  Santiago 

  Orörda Santiago 

  Se ikoniska djur och spektakulära landskap

  Idag utforskar vi Santiagos orörda stränder och pittoreska landskap. Beundra de imponerande klipporna vid Buccaneer Cove på den nordvästra kusten där en stor mängd olika havsfåglar och sjölejon lever. Kom närmare naturen genom olika vattenaktiviteter och beundra fantastiska klippformationer som ”Elefantklippan” och ”Biskopen”.

  Under eftermiddagen beger vi oss till Puerto Egas, en av öns främsta turistattraktioner. Under dagens utflykt får du chans att se en koloni sjölejon och Galápagosöarnas exotiska fågelliv. Du kan också simma eller snorkla längs den klippiga strandlinjen, ofta i sällskap av havssköldpaddor.

  Dag 8
  Santiago 

  Orörda Santiago 

 • Dag 9
  Rábida och Bartolomé 

  Vackra Rábida och Bartolomé 

  Njut av Galápagosöarnas spektakulära skådespel

  Dagen börjar på den lilla ön Rábida, belägen utanför Santiagos södra kust. Följ med på en spännande tur i pangabåt för att utforska öns fascinerande, rödfärgade strand. Titta på skådespelet från en koloni sjölejon och spana efter havsleguaner, härmtrastar, gula skogssångare och flera arter av Darwins finkar.

  Under eftermiddagen fortsätter vi till ön Bartolomé, en plats med gyllene stränder som domineras av den imponerande Pinnacle-klippan. Simma eller snorkla, upptäck det färgsprakande undervattenslivet från vår båt med glasbotten eller håll utkik efter galápagospingviner på stranden. Vandra upp till toppen av ön för fantastiska vyer.

  Dag 9
  Rábida och Bartolomé 

  Vackra Rábida och Bartolomé 

 • Dag 10
  Genovesa 

  Fågelparadiset Genovesa 

  Upptäck ett fågelparadis och ta ett uppfriskande bad

  Idag utforskar vi ön Genovesa. Dagen börjar med en brant men kort klättring – endast 30 meter – uppför trappan El Barranco som leder till en platt, stenig platå. Väl på plats kan du promenera omkring och se stora kolonier av nazcasulor, rödfotade sulor, större fregattfåglar och stormsvalor. Efteråt – eller istället – kan du hoppa i en kajak för ett äventyr på vattnet.

  Under eftermiddagen stannar vi till för att bada på den vackra stranden som kantar Darwin Bay. Efter ett uppfriskande dopp kan du promenera omkring och se hundratals öfåglar, ta det lugnt på stranden eller simma, snorkla och paddla kajak.

  Dag 10
  Genovesa 

  Fågelparadiset Genovesa 

 • Dag 11
  Santa Cruz och Baltra 

  Ett sista äventyr 

  Se jättesköldpaddor i det vilda

  Den sista morgonen börjar vi med att utforska ön Santa Cruz norra strand. Efter vår landstigning och en bussresa till öns högre regioner får vi uppleva expeditionskryssningens sista höjdpunkt: jättesköldpaddor i det vilda.

  På öns vindpinade sluttningar, som även fungerar som ett naturreservat, lever två sorters jättesköldpaddor. Det frodiga höglandet har även täta skogar med en mängd galápagostusenskönor, orkidéer och ananasväxter.

  Efter besöket beger vi oss till flygplatsen i Baltra för vidare resa till Guayaquil – om du inte fortsätter till Quito för ännu ett äventyr.

  Förläng din vistelse och följ med på ett av våra efterprogram som finns som tillval för att utforska mer av Ecuador.

  Dag 11
  Santa Cruz och Baltra 

  Ett sista äventyr 

Avresor

2024

April:
2.
16.
30.
Maj:
14.
28.
Juni:
11.
25.
Juli:
9.
23.
Augusti:
6.
20.
September:
3.
17.
Oktober:
1.
15.
29.
November:
12.
26.
December:
10.
24.

2025

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januari:
7.
21.
Februari:
4.
18.
Mars:
4.
18.

Vad som ingår

Hotell

 • Två nätter i Quito före expeditionskryssningen, inklusive frukost och middag dag 2

Flyg

 • Flygresa i ekonomiklass mellan Quito och Baltra samt Baltra och Guayaquil, inklusive alla skatter

Transfers

 • Transfer från hotellet till flygplatsen i Quito före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan flygplatsen och fartyget i Baltra

Utflykt

 • Heldagsutflykt: Historiska Quito och Ciudad Mitad del Mundo (staden i världens mitt), inklusive lunch, före expeditionskryssningen

Tillägg

 • Entréavgift till Galápagosöarnas nationalpark
 • Transit- och kontrollkort för Galápagosöarna
 • Inträde till flygplatsloungen på Guayaquils (eller Quitos) flygplats vid återkomst från Galápagosöarna för gäster som flyger utrikes samma dag som avstigningen

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker*
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter
 • Kostnadsfritt lån av våtdräkt
 • Välkomst- och avskedsdrinkar

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Tillgång till vårt vetenskapscenter med litet bibliotek och mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Tillgång till fartygets badtunnor och gym
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med pangabåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Från Baltra flyger vi till Guayaquil. Om du vill avsluta expeditionen i Quito ber vi dig meddela din bokningsagent
 • Quito ligger omkring 2 850 meter över havet, vilket innebär att du kan uppleva mild höjdsjuka
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.
Ditt fartyg

MS Santa Cruz II

Byggd år 2002
Renoverad 2021
Varv ASENAV Shipyard (CHL)
Passagerarkapacitet 90
Bruttodräktighet 2664 T
Längd 71,8 m
Däcksbalk 13,4 m
Hastighet 10,5 knop
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.

När du utforskar Galápagosöarna med oss ombord på MS Santa Cruz II kommer du att få uppleva en avslappnad atmosfär i enastående omgivningar. Den ringa storleken – med en maximal gästkapacitet på 90 – skapar en mysig och sofistikerad miljö. Du kommer att känna dig som hemma ombord.

Läs mer om MS Santa Cruz II

Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: