Galápagosöarna – de nio bästa öarna samt Machu Picchu

Galápagosöarna – de nio bästa öarna samt Machu Picchu

Galápagosöarna – de nio bästa öarna samt Machu Picchu

Galápagosöarna – de nio bästa öarna samt Machu Picchu

Reseinformation 15 dagar MS Santa Cruz II
Avresor
26 avgångar mellan mar 2024 och mar 2025
Pris från kr 131 759
kr 99 156
Frukost, lunch och middag ingår

11 dagar lång expeditionskryssning till Galápagosöarna samt ett äventyr på land till Machu Picchu

Äventyr på land i Sydamerika

Den första delen av vårt äventyr sker på land. Vi ger oss av från Lima, Perus livliga huvudstad, och flyger till Cuzco, inkarikets antika centrum, där vi utforskar de många kulturella och arkitektoniska underverken. Därefter reser vi uppför Heliga dalen på ett lyxtåg till den fantastiska bergsstaden Machu Picchu. Vi återvänder sedan till Cuzco och flyger till charmiga Quito, den eviga vårens stad.

Respektingivande Galápagosöarna

Efter att ha utforskat Quitos historiska stadskärna och besökt ekvatorn, sätter vi kurs mot Galápagosöarna där ett oförglömligt havsäventyr väntar. På denna resplan stannar vi till vid nio fantastiska öar i Galápagos: Baltra, Santa Cruz, Isabela, Fernandina, Floreana, Santiago, Rábida, Bartolomé och Genovesa. Vi får uppleva pittoreska landskap med en rad olika ekosystem och se många av de djurarter som gjorde dessa öar så kända. På denna aktiva kryssning, med ett expeditionsteam av lokala guider ombord, kommer du närmare många av naturens underverk i våra små pangabåtar, kajaker och båtar med glasbotten.

Galápagosöarna – de nio bästa öarna samt Machu Picchu Galápagosöarna – de nio bästa öarna samt Machu Picchu
 • Dag 1
  Ankomst till Lima

  Ditt äventyr på land börjar

  Äventyret börjar i Lima,en uråldrig men modern stad

  Välkommen till Peru, ett av Sydamerikas mest fascinerande länder!

  Om du har tid föreslår vi att du tar en promenad för att bekanta dig med Lima efter ankomsten.

  Du kan till exempel ta en tur längs strandpromenaden i det exklusiva Miraflores-distriktet. Här hittar du mängder av restauranger, kaféer och butiker som erbjuder allt du behöver inför ditt äventyr. Lima anses vara Sydamerikas mathuvudstad, så se till att testa några lokala maträtter, exempelvis ceviche – rå fisk marinerad i limejuice, lök och chili.    

  Dag 1
  Ankomst till Lima

  Ditt äventyr på land börjar

 • Dag 2
  Lima

  Upptäck Lima 

  Upptäck Limas historiska stadskärna och mycket mer

  Efter frukost tar vi dig på en stadstur i Lima, där lunch ingår. Upptäck Limas historiska stadskärna som är full av elegant spansk kolonialarkitektur – och ett av Unescos världsarv – samt fler av stadens sevärdheter. Vi gör också ett stopp på fascinerande Museo Larco, ett museum med landets bästa privatsamling av förcolumbiansk konst.

  Efter halvdagsutflykten får du tid att utforska Lima ytterligare. Ta något svalkande att dricka vid ett av stadens storslagna torg och prova mat från regionen innan du återvänder till hotellet för en god natts sömn.

  Dag 2
  Lima

  Upptäck Lima 

 • Dag 3
  Flygresa till Cuzco

  Inkarikets stad och en kulturskatt

  Utforska inkarikets huvudsäte

  Under morgonen flyger vi till Cuzco, staden som en gång i tiden var inkarikets huvudsäte. En lokal guide följer med oss till incheckningen på hotellet och tar oss sedan med på en guidad tur i den mytomspunna staden.  

  Här blandas imponerande ingenjörskonst från inkafolket med utsmyckade byggnader från den spanska kolonialeran. Besök den befästningsliknande anläggningen Sacsayhuaman från 1400-talet eller beundra Santo Domingo-kyrkan – ett kloster byggt ovanpå ruinerna av inkafolket soltempel Koricancha – och dess arkitektur. Efter att ha upplevt höjdpunkterna i denna pärla av historia och arkitektur återvänder vi till hotellet för middag.

  Dag 3
  Flygresa till Cuzco

  Inkarikets stad och en kulturskatt

 • Dag 4
  Machu Picchu

  Res genom tiden till en förlorad värld 

  Upptäck ”Inkarikets förlorade stad”

  Transfer väntar tidigt på morgonen och tar dig till Ollantaytambo i Heliga dalen där du påbörjar tågresan till Machu Picchu genom hisnande, höglänta landskap.

  Efter omkring två timmar stannar tåget i den lilla byn Aguas Calientes och efter en kort busstur är vi framme i Machu Picchu – inkarikets förlorade stad.    

  Här får vi en guidad tur i den en gång i tiden undangömda bosättningen. Låt dig förundras över murarna, terrasserna och ramperna som finns inhuggna i berget. Njut av den fridfulla atmosfären när du blickar ner mot djungeln från denna stad bland molnen.

  Efter lunch återvänder vi till Cuzco där du kan koppla av och få en god natts sömn under din sista hotellnatt.

  Dag 4
  Machu Picchu

  Res genom tiden till en förlorad värld 

 • Dag 5
  Flyg till Quito

  Quito – staden med evig vår 

  Upptäck pulserande Quito

  Dagen börjar med frukost på hotellet. Därefter åker vi till flygplatsen i Cuzco och tar morgonflyget via Lima till Ecuador. Vi anländer i Quito på eftermiddagen.

  Quito, belägen på 2 850 meters höjd, är världens näst högsta huvudstad. Stadens främsta sevärdhet är den enastående, gamla stadsdelen som står på en tidigare inkabosättning. Den världsarvslistade staden är full av välbevarad kolonialarkitektur, med färgstarka torg, magnifika kyrkor och imponerande monument.

  Om du har tid på kvällen rekommenderas ett besök på Calle La Ronda, en gammal gågata med kopplingar till poeter och konstnärer som bott här. Gatan är full av butiker och kaféer och här finns också gott om hantverk till försäljning.

  Dag 5
  Flyg till Quito

  Quito – staden med evig vår 

 • Dag 6
  Quito 

  Besök historiska Quito  

  Korsa ekvatorn när vi besöker ”Staden i världens mitt”

  Idag bjuds du på en guidad tur i Quitos historiska stadskärna – ett av Sydamerikas största och bäst bevarade områden från kolonialeran. Promenera längs kullerstensgatorna, beundra den vackra arkitekturen och prova utsökt choklad som är tillverkad med ecuadoriansk kakao längs vägen.

  Sedan har det blivit dags att bege sig till ”Staden i världens mitt”, belägen drygt 25 kilometer norr om Quito. Efter lunch besöker vi det berömda monument som symboliserar ekvatorn. Ha kameran redo för att föreviga ögonblicket när du står med fötterna på båda sidorna av jordklotet.

  Dag 6
  Quito 

  Besök historiska Quito  

 • Dag 7
  Galápagosöarna 

  Kryssningen börjar 

  Gör dig redo för de spektakulära Galápagosöarna

  Ditt äventyr på land närmar sig sitt slut och det har blivit dags för nästa del av resan. Efter frukost och en kort flygresa anländer du till Batra och de spektakulära Galápagosöarna. En transfer tar dig direkt till hamnen där ditt komfortabla expeditionsfartyg MS Santa Cruz II ligger och väntar.

  Under eftermiddagen börjar vi utforska Galápagosöarna. Vi följer längs med Santa Cruz norra kust på väg till Cerro Dragóns – Drakkullens – fascinerande landskap där vi går iland. Under den första delen av vår vandring passerar vi en lagun med bräckt vatten som ofta besöks av strandfåglar och amerikanska flamingor. Längre in på ön bjuder vandringsleden på vackra vyer över bukten och ögruppens västra öar – samt möjligheter att få en första glimt av några landleguaner.

  Dag 7
  Galápagosöarna 

  Kryssningen börjar 

 • Dag 8
  Isabela och Fernandina

  Djurparadisen Isabela och Fernandina 

  Håll utkik efter ikoniska djur längs kusten och i vattnet

  Vi börjar dagen i Punta Vicente Roca på ön Isabelas nordvästra spets. Efter frukost utforskar vi kusten i pangabåtar och lär oss mer om områdets geologi från de naturforskare som är dagens guider.

  Detta är en häckplats för flera fågelarter, så håll utkik efter galápagosskarv, galápagospingviner och sulor. Om vädret tillåter kan du snorkla längs klipporna och kanske få syn på gröna havssköldpaddor, klumpfisk och sälar.

  Under eftermiddagen utforskar vi Fernandina, en ö med både en unik miljö och ett stort antal havsleguaner. Spana efter sjölejon, ullhandskrabbor, hökar och pingviner längs kusten.

  Dag 8
  Isabela och Fernandina

  Djurparadisen Isabela och Fernandina 

 • Dag 9
  Santa Cruz 

  Darwins Santa Cruz 

  Möt Galápagosöarnas berömda jättesköldpaddor

  Idag utforskar vi ön Santa Cruz. Under morgonen går vi iland i Puerto Ayora för att besöka forskningsstationen Charles Darwin.

  På detta uppfödningscenter för jättesköldpaddor kan du se både nyfödda sköldpaddor och Darwins berömda finkar – fåglarna han använde som grund för evolutionsteorin. Dessutom finns en spännande kaktusskog som fungerar som hemvist för ett stort antal landfåglar.

  Dagens lunch intas i det något svalare, frodiga höglandet medan jättesköldpaddorna mumsar på gräs eller tar ett litet bad.

  Här erbjuds även andra aktiviteter, däribland en tur med mountainbike eller ett besök på en sockerplantage.

  Dag 9
  Santa Cruz 

  Darwins Santa Cruz 

 • Dag 10
  Floreana 

  Pittoreska Floreana 

  Upptäck Galápagosöarnas historia och djurliv

  Efter frukost ger vi oss av på en tur i pangabåt bland kanalerna på Floreanas norra kust innan vi får njuta av en otrolig utsikt över ön från Baroness Cove. Därefter går vi iland vid Post Office Bay för att besöka den gamla brevlådan som fungerat som ögruppens postkontor under två sekel.

  Efter lunch får du möjlighet att utforska havets underverk från en pangabåt eller vår båt med glasbotten runt den lilla ön Champion. Det är en av de bästa platserna för snorkling i hela ögruppen.

  Härifrån reser vi vidare till Cormorant Point för en promenad från stranden till en lagun med bräckt vatten där du vanligtvis kan få syn på amerikanska flamingor, stjärtänder och andra fåglar.

  Dag 10
  Floreana 

  Pittoreska Floreana 

 • Dag 11
  Baltra

  Varva ner på Baltra 

  Koppla av och ladda batterierna

  Koppla av ombord när vi lägger till utanför ön Baltra. Efter att ha utforskat Galápagosöarnas unika natur i fyra dagar är det dags att ta en paus och ladda batterierna inför resten av äventyret. Använd de många bekvämligheterna ombord, läs en bok från biblioteket eller träna i gymmet – det är helt upp till dig.

  Under eftermiddagen går vi iland på stranden Las Bachas, belägen på ön Santa Cruz norra kust. Den ljuvliga, vita sandstranden med turkosfärgat vatten utanför är en perfekt plats för att få syn på karaktäristiska galápagosdjur som flamingor och havssköldpaddor. Passa på att simma eller snorkla innan vi beger oss tillbaka till fartyget för en briefing om morgondagen.

  Dag 11
  Baltra

  Varva ner på Baltra 

 • Dag 12
  Santiago 

  Orörda Santiago 

  Se ikoniska djur och spektakulära landskap

  Idag utforskar vi Santiagos orörda stränder och pittoreska landskap. Beundra de imponerande klipporna vid Buccaneer Cove på den nordvästra kusten där en stor mängd olika havsfåglar och sjölejon lever. Kom närmare naturen genom olika vattenaktiviteter och beundra fantastiska klippformationer som ”Elefantklippan” och ”Biskopen”.

  Under eftermiddagen beger vi oss till Puerto Egas, en av öns främsta turistattraktioner. Under dagens utflykt får du chans att se en koloni sjölejon och Galápagosöarnas exotiska fågelliv. Du kan också simma eller snorkla längs den klippiga strandlinjen, ofta i sällskap av havssköldpaddor.

  Dag 12
  Santiago 

  Orörda Santiago 

 • Dag 13
  Rábida och Bartolomé 

  Vackra Rábida och Bartolomé 

  Njut av Galápagosöarnas spektakulära skådespel

  Dagen börjar på den lilla ön Rábida, belägen utanför Santiagos södra kust. Följ med på en spännande tur i pangabåt för att utforska öns fascinerande, rödfärgade strand. Titta på skådespelet från en koloni sjölejon och spana efter havsleguaner, härmtrastar, gula skogssångare och flera arter av Darwins finkar.

  Under eftermiddagen fortsätter vi till ön Bartolomé, en plats med gyllene stränder som domineras av den imponerande Pinnacle-klippan. Simma eller snorkla, upptäck det färgsprakande undervattenslivet från vår båt med glasbotten eller håll utkik efter galápagospingviner på stranden. Vandra upp till toppen av ön för fantastiska vyer.

  Dag 13
  Rábida och Bartolomé 

  Vackra Rábida och Bartolomé 

 • Dag 14
  Genovesa 

  Fågelparadiset Genovesa 

  Upptäck ett fågelparadis och ta ett uppfriskande bad

  Idag utforskar vi ön Genovesa. Dagen börjar med en brant men kort klättring – endast 30 meter – uppför trappan El Barranco som leder till en platt, stenig platå. Väl på plats kan du promenera omkring och se stora kolonier av nazcasulor, rödfotade sulor, större fregattfåglar och stormsvalor. Efteråt – eller istället – kan du hoppa i en kajak för ett äventyr på vattnet.

  Under eftermiddagen stannar vi till för att bada på den vackra stranden som kantar Darwin Bay. Efter ett uppfriskande dopp kan du promenera omkring och se hundratals öfåglar, ta det lugnt på stranden eller simma, snorkla och paddla kajak.

  Dag 14
  Genovesa 

  Fågelparadiset Genovesa 

 • Dag 15
  Santa Cruz och Baltra 

  Ett sista äventyr 

  Se jättesköldpaddor i det vilda

  Den sista morgonen börjar vi med att utforska ön Santa Cruz norra strand. Efter vår landstigning och en bussresa till öns högre regioner får vi uppleva expeditionskryssningens sista höjdpunkt: jättesköldpaddor i det vilda.

  På öns vindpinade sluttningar, som även fungerar som ett naturreservat, lever två sorters jättesköldpaddor. Det frodiga höglandet har även täta skogar med en mängd galápagostusenskönor, orkidéer och ananasväxter.

  Efter besöket beger vi oss till flygplatsen i Baltra för vidare resa till Guayaquil – om du inte fortsätter till Quito för ännu ett äventyr.

  Förläng din vistelse och följ med på ett av våra efterprogram som finns som tillval för att utforska mer av Ecuador.

  Dag 15
  Santa Cruz och Baltra 

  Ett sista äventyr 

Avresor

2024

Mars:
29.
April:
12.
26.
Maj:
10.
24.
Juni:
7.
21.
Juli:
5.
19.
Augusti:
2.
16.
30.
September:
13.
27.
Oktober:
11.
25.
November:
8.
22.
December:
6.
20.

2025

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januari:
3.
17.
31.
Februari:
14.
28.
Mars:
14.

Vad som ingår

Hotell

 • Två nätter i Lima, två nätter i Cuzco och två nätter i Quito före expeditionskryssningen, inklusive frukost. Middag dag 3–6.

Flyg

 • Flygresa i ekonomiklass från Lima till Cuzco och från Cuzco till Quito (via Lima), inklusive alla skatter
 • Flygresa i ekonomiklass mellan Quito och Baltra, och Baltra och Guayaquil, inklusive alla skatter

Transfers

 • Transfer från flygplatsen till hotellet och hotellet till flygplatsen i Quito före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan flygplatsen och fartyget i Baltra

Utflykter

 • Stadstur i Lima, inklusive lunch, före expeditionskryssningen
 • Resepaket: Cuzco och Machu Picchu enligt beskrivning, inklusive utflykter med lunch, tågbiljetter, entréavgifter och transfer från hotellet till flygplatsen i Lima och inne i Cuzco före expeditionskryssningen
 • Heldagsutflykt: Historiska Quito och Ciudad Mitad del Mundo (staden i världens mitt), inklusive lunch, före expeditionskryssningen

Tillägg

 • Entréavgift till Galápagosöarnas nationalpark
 • Transit- och kontrollkort för Galápagosöarna
 • Inträde till flygplatsloungen på Guayaquils (eller Quitos) flygplats vid återkomst från Galápagosöarna för gäster som flyger utrikes samma dag som avstigningen

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker*
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter
 • Kostnadsfritt lån av våtdräkt
 • Välkomst- och avskedsdrinkar

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Tillgång till vårt vetenskapscenter med ett litet bibliotek och mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv från vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor och gym
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med pangabåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Flygresan från Baltra går till Guayaquil. Om du vill avsluta expeditionen i Quito ber vi dig meddela din bokningsagent
 • Programmet på land i Peru och Quito i Ecuador äger rum på hög höjd. På 3 400 respektive 2 800 meters höjd över havet kan du uppleva mild höjdsjuka.
 • Rundturen på land i Peru omfattar långa resesträckor och vandring över ojämn terräng. Var beredd på ett varierande klimat från svalt på hög höjd till varmt tropiskt väder.
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.
Ditt fartyg

MS Santa Cruz II

Byggd år 2002
Renoverad 2021
Varv ASENAV Shipyard (CHL)
Passagerarkapacitet 90
Bruttodräktighet 2664 T
Längd 71,8 m
Däcksbalk 13,4 m
Hastighet 10,5 knop
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.

När du utforskar Galápagosöarna med oss ombord på MS Santa Cruz II kommer du att få uppleva en avslappnad atmosfär i enastående omgivningar. Den ringa storleken – med en maximal gästkapacitet på 90 – skapar en mysig och sofistikerad miljö. Du kommer att känna dig som hemma ombord.

Läs mer om MS Santa Cruz II

Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: