Island

– Isens och eldens land
Välkommen till Island. Historia, djurliv och den robusta naturen gör Island till en minnesvärd destination. Thingvellir National Park.
 • En äkta arktisk expedition
  Med våra unika kunskaper om arktiska farvatten kommer vi att visa dig Islands innersta själ på en expedition långt upp i norr.
 • Som ingen annanstans
  Öns drama, historia, djurliv och ojämförbara, kuperade landskap gör Island till en verkligt minnesvärd destination, rik på dolda hemligheter.
 • Ett unikt, vackert landskap
  Vi tar dig till vulkaniska landskap, vattenfall, glaciärer och charmiga städer på vandringar och under dagliga aktiviteter.
 • Hållbart äventyr
  Våra expeditionskryssningar skapas med hållbarhet som en absolut prioritet – att skydda vilda djur, stödja lokala samhällen och vår planets framtid.
Välkommen till Island. Historia, djurliv och den robusta naturen gör Island till en minnesvärd destination. Thingvellir National Park.

Exspeditionskryssningar

Filtrera resa:

Uppleva Island

Sagoön Island är isens och eldens land, med glaciärer och vulkaner sida vid sida. I dess orörda natur kommer du att få se storslagna landskap, gejsrar och imponerande vattenfall. Kontrasterna förstärks av de långa, mörka vintrarna och somrarna med midnattssol, samt enorma orörda naturområden precis utanför de moderna städerna.

En bro mellan kontinenter

Island ligger i Nordatlanten, nära polcirkeln, och är på många sätt en bro mellan kontinenter. Det tar fem timmar att flyga från Reykjavik till New York, och tre timmar till London. Precis som resten av Norden har Island tack vare Golfströmmen ett tempererat klimat, med friska somrar och förvånansvärt milda vintrar.

Fornnordisk och kosmopolitisk

Kulturen på denna 103 000 km2 stora ö har formats av folkets isolering och naturens krafter. De ca 330 000 öborna känner alla till sina gamla sagor, och de har i både kultur och språk hållit nära kontakt med sitt fornnordiska arv. Huvudstaden Reykjavik har en kosmopolitisk stämning, vilket är förvånansvärt för en så liten stad. Den är ett centrum för kreativitet och design, känd för sina färgglada hus, urbana modernitet och pulserande nattliv.

Alvfolket

Med Hurtigruten kan du välja mellan en rad olika expeditioner, med utfärder till aktiva vulkaner, frodiga dalar, storslagna fjordar, svarta sandstränder och dånande älvar. Du kanske till och med får träffa alvfolket, som sägs ha en hel del att säga till om på Island.