Svalbard, Jan Mayen, Island – Upptäcktsresa till De Arktiska Öarna (Västgående)

Svalbard, Jan Mayen, Island – Upptäcktsresa till De Arktiska Öarna (Västgående)

Svalbard, Jan Mayen, Island – Upptäcktsresa till De Arktiska Öarna (Västgående)

Svalbard, Jan Mayen, Island – Upptäcktsresa till De Arktiska Öarna (Västgående)

Reseinformation 14 dagar MS Fram
Avresa
12 juli 2023
Pris från
kr 67 640
Frukost, lunch och middag ingår

Upptäck pittoreska fjordar, majestätiska glaciärer, bergstoppar och häftigt djurliv på en häpnadsväckande expedition till högarktiska öar.

Världens nordligaste stad

Din expedition börjar i Longyearbyen – staden vid världens topp. Få en inblick i hur det är att bo så här långt norrut när du möter de uthålliga invånarna i denna unika stad. Härifrån fortsätter vi för att uppleva Nordvästra Spetsbergens häpnadsväckande nationalpark. Utforska pittoreska fjordar, branta berg och vackra öar medan du spanar efter djur i landskapet.

En ensam vulkan

Jan Mayen är Norges mest isolerade ö och det 2 277 höga Beerenberg, som tornar upp sig i horisonten, är världens nordligaste aktiva vulkan. Jan Mayen får sällan besök på grund av de ofta ogynnsamma sjö- och väderförhållandena. Vi är en av få som försöker stiga iland på ön. Härifrån seglar vi till Akureyri, Islands livliga ”norra huvudstad”.

Elden och isens land.

Upptäck Grimsey, där stora kolonier med lunnefåglar håller till. Du kommer att kunna njuta av den avslappnade livsstilen i avlägsna fiskebyar som Patreksfjördur och Stykkishólmur innan vi utforskar de vackra omgivningarna. Din resa avslutas sedan i det pulserande Reykjavik där du kommer att vara bara några timmar från Islands berömda laguner, gejsrar, heta källor och vattenfall.

Svalbard, Jan Mayen, Island – Upptäcktsresa till De Arktiska Öarna (Västgående) Svalbard, Jan Mayen, Island – Upptäcktsresa till De Arktiska Öarna (Västgående)
 • Dag 1
  Oslo/Longyearbyen

  Från 59º N till 78º N

  Din resa börjar med en flygresa från Oslo, Norges huvudstad som är omgiven av fjordar, skog och sjöar. Mängden elbilar du kommer att se på vägarna säger någonting om stadens åtagande när det gäller hållbarhet. Det ledde till att Oslo utsågs till Europas gröna huvudstad 2019. När du utforskar den gröna staden kommer du att upptäcka en blomstrande konstscen, modern skönhet och fantastisk mat.

  Tack vare en effektiv och omfattande kollektivtrafik kan du ta dig till alla delar av staden utan bil, så se till att dra nytta av bussarna, tågen och spårvagnarna när du är här! Du kan till och med ta en rundtur i Oslo med cykel och beundra stadens världsberömda arkitektur ute i friska luften.

  Här råder ingen brist på kulturella upplevelser. Du kan ägna dagen åt att besöka några av de många museerna eller gallerierna med modern konst. Fördjupa dig i historia som rör norska polarupptäckter på Fram-museet där det finns flera utställningar och möjlighet att kliva ombord på ett polarfartyg. Få en inblick i vad som måste ha krävts för att leva och arbeta på fartyget när du utforskar däcken och hytterna.

  Om du behöver pusta ut finns det gott om alternativ när det gäller att njuta av norsk husmanskost eller det nya nordiska köket. Välj bland mysiga kaféer, hippa fik, moderna restauranger, korvkiosker eller till och med ett mikrobryggeri.

  Oslo är omgivet av natur och erbjuder mängder av aktiviteter. Om du har tid kan du ta en promenad i skogsområdena som omger staden. Eller så kan du slappna av i någon av de många parkerna innan ditt flyg lyfter mot Longyearbyen i ögruppen Svalbard.

  Dag 1
  Oslo/Longyearbyen

  Från 59º N till 78º N

 • Dag 2
  Longyearbyen

  En livlig, högarktisk gränsstad

  Efter en övernattning på hotell har du möjlighet att utforska den färgglada gränsstaden Longyearbyen på egen hand innan du går ombord på fartyget under eftermiddagen. En utflykt ingår i din resa – eller så kan du välja mellan valbara äventyr innan din kryssning börjar.

  Longyearbyen är en liten stad på Svalbard med 2 000 invånare och ännu fler snöskotrar. Promenera upp till kyrkan några minuter bort under ditt besök. Kanske kommer du att stöta på svalbardrenar som ofta strövar omkring i staden utan bekymmer. Även om det är vilda djur kommer du att märka att de är ganska nyfikna och tama. Strosa längs huvudgatan med sina färgglada byggnader och köp souvenirer och presenter i butikerna i världens nordligaste stad.

  Innan du går in i de flesta byggnader som är öppna för allmänheten är det viktigt att du tar av dig skorna! Det är en sed som sträcker sig tillbaka till gruvtiden, då man ville undvika att dra in sot från kolgruvorna i sina hus. Ett exempel på hur arvet från gruvdriften fortsätter att sätta sin prägel på kulturen på Svalbard.

  Det finns isbjörnar utanför Longyearbyen. Det är ovanligt att få syn på dem i samhället, men det finns däremot gott om konst där dessa ikoniska djur förekommer. Se om du kan hitta isbjörnsstatyn eller den enorma väggmålningen i centrum.

  Väl ombord på fartyget ska du hämta ut din kostnadsfria expeditionsjacka, leta reda på din hytt och delta i den obligatoriska säkerhetsgenomgången. Bekanta dig med restaurangerna, vetenskapscentret, observationsdäcket samt Explorer Lounge & Bar – du kommer att spendera mycket tid här. Därefter tar vi avsked av Longyearbyen och påbörjar vår upptäcktsresa.

  Dag 2
  Longyearbyen

  En livlig, högarktisk gränsstad

 • Dag 3-6
  Nordvästra Svalbards nationalpark

  På utkik efter isbjörnar på Svalbard

  Nu lämnar vi den begränsade civilisation som finns här och går in i fullständigt upptäckarläge. I de här vackra men avlägsna områdena finns varken internetuppkoppling eller master som tillhandahåller mobiltäckning. Utan tillgång till e-post och sms får du en sällsynt möjlighet att logga ut och ta en paus från det moderna samhället. Det är dags att komma i kontakt med sakerna som verkligen betyder något.

  Nordvästra Spetsbergens nationalpark förkroppsligar den arktiska skönheten med sin kuperade och orörda storslagenhet. Det här är en vildmark med branta berg, imponerande glaciärer och nästan kusligt vackra öar. Det är också en av de få platserna i världen där naturlig skönhet och fascinerande historia möts. Här finns en stor mängd gravar, ugnar för raffinering av späck och andra kulturskatter från Svalbards första upptäckare.

  Väder- och sjöförhållanden kommer att avgöra vilka områden vi besöker. Kongsfjorden är ett av de vackraste fjordområdena i Spetsbergen, med panoramavyer över kusten och en grönskande alpin tundra. Med dramatiska bergsformationer som kuliss kan du ha turen att se när glaciärer kalvar och frigör isberg i havet.

  Det är också möjligt att vi stannar till i Ny-Ålesund, en före detta gruvort med rik kultur som nu är ett internationellt forskningscenter. Här finns en pittoresk mix av gamla och nya byggnader och ett flertal forskningsstationer från olika länder med fokus på glaciologi, djurliv och klimatförändringar.

  Det nordvästra hörnet av Svalbard är en magnet för fågelskådare under sommaren. Du kan också hålla utkik efter djurliv som valar, storsäl, valross, svalbardren och Arktis egen kung – den mäktiga isbjörnen. Med lite tur kommer du att få se ett eller flera av dessa rovdjur i toppen av näringskedjan när de strövar längs drivisen på kusten i jakt på sälar.

  Den imponerande terrängen i den här regionen gör den perfekt för friluftsäventyr. Vi kommer att göra allt för att dra nytta av alla möjligheter som kommer i vår väg. Några av aktiviteterna kan inkludera att ta oss iland med våra expeditionsbåtar för att ge oss ut på en vandringstur, delta i en strandstädning eller paddla kajak.

  Dag 3-6
  Nordvästra Svalbards nationalpark

  På utkik efter isbjörnar på Svalbard

 • Dag 7
  Till sjöss

  En avslappnande dag till havs

  Njut av en avslappnande dag till havs med föreläsningar ombord när vi sätter kurs mot Jan Mayen. Dagar till havs kan vara hur aktiva eller avslappnande du vill.

  Titta förbi vetenskapscentret och lär dig mer om platserna du utforskar. Här finns toppmodern vetenskaplig utrustning och ett omfattande bibliotek som kan fördjupa dina kunskaper om Svalbards topografi, historia och djurliv.

  Du kommer inte att vilja missa de fascinerande föreläsningarna som erbjuds av expeditionsteamet. De kommer att sammanfatta expeditionen hittills och dela med sig av sina kunskaper om regionen och förbereda dig för äventyren som väntar. Föreläsningsämnena varierar mellan alltifrån lokalhistoria och historieberättande till biologi och geologi.

  När resan fortsätter kan du lägga tid på att lära känna besättningen och dina medresenärer. Varför inte småprata i baren och ta reda på vad du och dina medpassagerare har gemensamt.

  Dag 7
  Till sjöss

  En avslappnande dag till havs

 • Dag 8
  Jan Mayen

  En isolerad arktisk ö med en aktiv vulkan

  Mitt i Norska havet reser sig Jan Mayen ur dimma. Det är en ö med snötäckta berg, klädda i grön mossa och lavar som nästan ter sig självlysande mot de svarta klipporna. Den vulkaniska ön är i princip så isolerad som en plats kan vara. Det här är en orörd vildmark med surrealistisk atmosfär som saknar permanenta invånare. Allt detta gör det till en oförglömlig del av ditt arktiska äventyr.

  Jan Mayen har två huvudsakliga områden. Den norra delen domineras av Beerenberg, världens nordligaste aktiva vulkan. Den är huvudsakligen täckt av is och hade sitt senaste utbrott 1985. Den södra delen är plattare och saknar glaciärer. Här finns en väderstation där ett 30-tal personer arbetar på sommaren. De är anställda av Norges meteorologiska institut och den norska försvarsmakten.

  Även om det inte finns några inhemska däggdjur på Jan Mayen är ön långt från tom på djurliv. Jan Mayen har utnämnts till ett viktigt fågelområde eftersom sjöfåglar flockas till öns branta klippor för att häcka. På ön finns bland annat stormfågel, spetsbergsgrisslor och alkekungar.

  Det här är inte bara ett hett resmål för fågelskådare, det finns gott om liv i vattnen kring Jan Mayen också. Om vädret tillåter har du chansen att få se flera olika valar i närheten eller sälar som lockas till det fiskrika vattnet.

  Det är väldigt ovanligt att resenärer besöker Jan Mayen. Hurtigruten tillhör de få som gör landstigningar på denna arktiska ö. Om vi lyckas kommer du att sätta din fot på en av världens mest avlägsna platser och få uppleva sällan skådade vyer. Du kommer att uppleva en rofylld känsla, omgiven av den orörda naturen.

  Dag 8
  Jan Mayen

  En isolerad arktisk ö med en aktiv vulkan

 • Dag 9
  Till sjöss

  En avslappnande dag till havs

  Dagarna till havs utgör en möjlighet att varva ner. Slappna av i Explorer Lounge med en drink i handen och njut av utsikten. För ytterligare avkoppling kan du sjunka ner i en badtunna och summera resan hittills med dina medresenärer.

  Om du känner dig pigg i benen kan du ta ett träningspass i gymmet på däck 7. Här finns stora fönster så du missar inget av den fantastiska utsikten utanför medan du tränar.

  Låt expeditionsteamet berätta mer om vad som väntar på norra Island, som utgör nästa del av resan, i vetenskapscentret. Du får veta mer om Islands otroliga landskap, kultur och tro på ”huldufólk”, även känt som isländska alver. Isländska alver.

  Dag 9
  Till sjöss

  En avslappnande dag till havs

 • Dag 10
  Akureyri

  Norra Islands huvudstad

  Akureyri ligger nära foten av den längsta fjorden på Island, Eyjafjörður. När vi färdas längs fjorden har du en fantastisk utsikt över snötäckta bergstoppar och en frodig kust. De näringsrika vattnen gör det här till en av de bästa platserna i landet för att se valar och delfiner. Knölvalar, vitnosdelfiner och tumlare förekommer ofta i dessa vatten och har du tur kan du även få syn på späckhuggare, blåvalar och sillvalar.

  Akureyri har fått smeknamnet ”Islands norra huvudstad” och är en livlig universitetsstad. Staden har en befolkning på nästan 20 000 invånare, vilket gör den till det största samhället utanför den tätbefolkade sydvästra regionen. Det innebär att det finns mycket att se och göra här, med bland annat ett förstklassigt utbud av restauranger och museer. Ta och besök Akureyri Museum där du får en inblick i hur islänningar brukade leva här. Det naturhistoriska museet Norðurslóð kombinerar även utställningar om lokalmiljön och nybyggarnas historia.

  Du kommer att bli imponerad över utbudet av blommor och bladväxter i Akureyris botaniska trädgård. Dess fridfulla atmosfär är som en oas av frodig grönska i de mest osannolika miljöerna. När du utforskar staden får du inte glömma bort att spana in Akureyrikyrkans slående arkitektur, som utformades av den berömda arkitekten Guðjón Samúelsson.

  På en tillvalsutflykt utanför staden kan du utforska olika naturskatter som ofta anses vara några av de mest populära sevärdheterna på Island. Vid vattenfallet Goðafoss, som har fått smeknamnet ”gudarnas vattenfall”, har du chansen att se genomskinligt turkost vatten som slår mot enorma svarta stenar.

  Sjön Mývatn ligger i ett aktivt vulkanområde och ståtar med en unik och vacker geologi med skimrande vatten och färger som hämtade ur en annan värld. Det är också en utmärkt plats för fågelskådning, i synnerhet ejder och strömänder. De som har följt serien Game of Thrones kanske känner igen platsen.

  • Inkluderad Stadstur i Akureyri
  Dag 10
  Akureyri

  Norra Islands huvudstad

 • Dag 11
  Grímsey

  Stig över polcirkeln

  När folk föreställer sig en vindpinad, avlägsen isländsk ö, tänker de förmodligen på Grímsey. Vi kommer att använda våra expeditionsbåtar för att ta oss iland på denna lilla, gröna ö. Ön har bara 60 invånare och de enda bosättningarna ligger på de södra och västra delarna, mestadels runt den lilla hamnen.

  Grímsey är lugn, vacker och genomsyrad av folksagor och sägner. De lokala fiskarnas härdighet tillskrivs Grímseys första bosättare Grímur. Sägen säger att han dräpte jättarna och trollen som bodde på ön och gifte sig med en av deras döttrar.

  Grímseys branta klippor hyser enorma kolonier av sjöfåglar (med 17 000 gånger så många fåglar som människor) och på sommaren firar sig de orädda öborna ner längs klippväggen för att samla in ägg. De anses vara en lokal delikatess. Att få se Grímseys populära sjöfågelart, lunnefågeln, är en stor attraktion för fågelälskare.

  Grímsey är förmodligen mest känd för att polcirkeln passerar ön. Det är den enda delen av Island som polcirkeln korsar. Du får chansen att kliva över polcirkeln.

  Du kan utforska ön till fots och vandra till ”Orbis et Globus”, ett nio ton tungt betongklot som markerar polcirkellinjen. Under promenaden till monumentet kan du insupa det vindpinade landskapet och spana efter fåglar. Det tre meter stora betongklotet flyttas lite varje år av lokalborna eftersom polcirkeln långsamt rör sig norrut med en hastighet på cirka 15 meter per år.

  År 2050 kommer Grímsey att ligga utanför Arktis – så ännu ett skäl att besöka ön nu.

  • Inkluderad Polcirkelceremoni
  Dag 11
  Grímsey

  Stig över polcirkeln

 • Dag 12
  Patreksfjördur

  Väster om Västfjordarna

  När Orlygur Harppsson såg dagens destination för första gången på 800-talet gav han den namnet Patreksfjördur, eller ”Sankt Patriks fjord”, efter sin andliga vägledare. Denna bosättnings dragningskraft på Islands västkust är lika rak på sak än idag – den är helt enkelt fantastisk.

  Utforska stillheten och tystnaden i denna lugna fiskeby. Byn fungerade som en fiskehamn redan på 1500-talet och har en rik sjöfartshistoria. Patreksfjördur tjänade förr i tiden som en bas för engelska, franska och tyska fiskare, köpmän och sjömän.

  När du utforskar den livliga hamnen kommer du att lära dig mer om stadens lokala fisketradition och de olika fiskarterna som finns i dessa vatten. Du kan även ta ett dopp i stadens nya tillskott, en utomhuspool med en underbar utsikt över fjorden. Tack vare områdets otroliga naturskönhet kan du ge dig ut på fantastiska vandringsturer här, om förhållandena tillåter.

  Du kan göra en tillvalsutflykt till Latrabjarg, som är Europas största fågelklippa och kontinentens västligaste punkt. Det är hemvisten för miljontals fåglar, såsom lunnefåglar, havssulor, sillgrisslor och tordmular. Fågelskådningen här är spektakulär. Fjällrävarna kan inte komma åt fåglarna här, så de klamrar sig fast på de höga klipporna och erbjuder utmärkta fotomöjligheter.

  Drömstranden Rauðasandur ligger också i närheten. Till skillnad från andra stränder på Island, som är svarta av vulkansand, är Rauðasandurs sand rosenfärgad med gyllene färgtoner.

  Vattenfallet Dynjandi är en av de stora attraktionerna i området, och det är lätt att se varför. Sex olika små vattenfall utgör tillsammans Dynjandi, vilket gör det till det största vattenfallet på Västfjordarna med en totalhöjd på 100 meter. I ett land som är berömt för sina vattenfall är detta ett av de mest imponerande.

  • Inkluderad Patreksfjörður – Den västligaste byn i Europa
  Dag 12
  Patreksfjördur

  Väster om Västfjordarna

 • Dag 13
  Stykkishólmur

  Välkommen till sagolandet

  Stykkishólmur är en liten fiskeby som erbjuder vacker utsikt över otaliga småöar i den pittoreska fjorden Breiðafjörður. Med en befolkning på ungefär tusen invånare, ingen trafik och en lugn, avslappnad livstakt får man intrycket av en plats där tiden har stått stilla.

  Stykkishólmurs kanske mest utmärkande inslag är de välbevarade husen som finns i samhällets gamla centrum. De färgglada husen står i stark kontrast till de avlägsna bergskedjorna. De har lyckats anpassa de gamla byggnaderna på ett uppfinningsrikt sätt: det gamla biblioteket är nu en konstinstallation, den gamla fritidsgården är nu ett vulkanmuseum och fiskfabriken är nu en restaurang som serverar en utsökt fisksoppa.

  En annan sevärdhet i samhället är Norska huset, som är uppkallat efter det norska importerade träslaget som användes för att bygga huset 1832. Snæfellsnes regionalmuseum ligger inhyst här med roterande utställningar och hantverk till försäljning. Om du vill ha en härlig utsikt över staden ska du vandra upp till toppen av berget med den lilla orange fyren.

  Men de flesta kommer hit för att besöka den fantastiska Snæfellsnes nationalpark. Den kallas för ”Lilla Island” eftersom allt som landet har att erbjuda finns här, såsom fjordar, berg, vattenfall, vulkaner, lavafält och mycket mer.

  En tillvalsutflykt till Snæfellsnes tar dig till några av dess mest populära sevärdheter, såsom den svarta sandstranden Djúpalónssandur. Om du känner att du har mycket extra energi kan du prova på att lyfta stenarna som vikingarna placerades där för att göra ”styrketester”. Det kommer dock med ett varningens ord: den tyngsta stenen väger 154 kg!

  Vi stannar även till vid de bildsköna basaltklipporna Lóndrangar där enorma taggiga klippor skjuter upp ur havet. Intressant fakta: den massiva vulkanen Snæfellsjökull, som tornar upp sig över landskapet inspirerade till den klassiska science fiction-romanen Resan till Jordens medelpunkt av Jules Verne.

  • Inkluderad Upptäcktspromenad i Stykkishólmur
  Dag 13
  Stykkishólmur

  Välkommen till sagolandet

 • Dag 14
  Reykjavik

  Äventyrets slut

  Vår upptäcktsresa avslutas i Reykjavik, världens nordligaste huvudstad. Reykjavik är pittoreskt och kosmopolitiskt på samma gång. Den lilla staden har den perfekta storleken för en vandringstur och den är fullspäckad med konst, kultur och historia.

  Ta en promenad längs den stora shoppinggatan Laugavegur med alla sina butiker och utomhusaffärer, eller bege dig till kyrkan Hallgrímskirkja med sin imponerande arkitektur. Konstälskare ska besöka Reykjaviks konstmuseum, Islands konstmuseum och de många mindre gallerierna och museerna som ligger utspridda i staden. Med alltifrån det omfattande nationalmuseet till det härligt excentriska isländska punkmuseet kommer du utan tvekan att hitta något som intresserar dig.

  Överflödet av geotermiska energikällor på Island har skapat en stark tradition av att bada i offentliga simbassänger och badtunnor som kallas ”heittur pottur”. De är vad pubar är för britterna – ett perfekt sätt att umgås med vänner och varva ner efter en lång dag. Reykjavik har 18 offentliga simbassänger och många av dem är försedda med bastu och heitur pottur.

  Listan över saker att se och göra slutar inte där. Reykjavik betyder ”den rökiga viken” på svenska. Namnet kommer från de första vikingarna som bosatte sig på ön och såg ånga stiga från de geotermiska platserna. Härifrån är det bara några timmar till Islands berömda laguner, gejsrar, heta källor och vattenfall. Om du har tid rekommenderar vi att du bokar ett efterprogram för att utforska regionen.

  Gyllene cirkeln tar dig till tre av Islands mest älskade sevärdheter. Þingvellir nationalparks unika geologi och natur erbjuder en skönhet som nästan inte är av denna värld. Vid Islands berömda vattenfall Gullfoss visar naturen upp sin enorma kraft och det geotermiska området Geysir med sina många heta källor utgör den tredje sevärdheten.

  Oavsett vad som väntar härnäst, önskar vi dig en trevlig fortsatt resa och ser fram emot att träffa dig igen på ditt nästa äventyr!

  Dag 14
  Reykjavik

  Äventyrets slut

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juli:
12.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Oslo till Longyearbyen.

Hotell

 • Övernattning i Longyearbyen före expeditionskryssningen, inklusive frukost och lunch

Transfer

 • All transfer i Longyearbyen, inklusive en utflykt innan expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Observera att Wi-Fi och mobiltäckning är väldigt begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds. På Svalbard finns varken Wi-Fi eller mobiltäckning förutom i Longyearbyen och Barentsburg.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, bastu och gymmet inomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla visumkrav för inresa
 • Ingen dricks förväntas
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: