Tropiska vatten och avlägsna ösamhällen i Karibien

Tropiska vatten och avlägsna ösamhällen i Karibien

Tropiska vatten och avlägsna ösamhällen i Karibien

Tropiska vatten och avlägsna ösamhällen i Karibien

Reseinformation 11 dagar MS Roald Amundsen
Avresa
23 september 2023
Pris från
kr 38 164
Frukost, lunch och middag ingår

Din resa börjar i neonstaden Miami. Härifrån åker vi söderut för att uppleva lite mayakultur innan vi bryter kontakten med resten av världen för att utforska ölivet, sjudande havsliv och fascinerande korallrev.

Den storslagna mayakulturen

I Belize finns flera historiska platser från det antika mayariket, men ingen är lika populär som Altun Ha, strax utanför Belize City. Det är en av de bäst restaurerade mayaruinerna, vilket gör att du kan få en verklig inblick i den antika civilisationen.

Ett hav av flora och fauna.

Vita sandstränder, skogstäta öar och ett rikt havsliv väntar dig. Vi stiger iland på den obebodda ön Half Moon Cay vid Lighthouse Reef där det geologiska naturfenomenet Blue Hole ligger. UNESCO:s Seaflower Biosphere Reserve i vattnet runt omkring Isla Providencia har gett upphov till smeknamnet ”De sju färgernas hav” (El mar de siete colores). I Bocas del Toro kan du välja bland några tillvalsutflykter för att utforska det exotiska djurlivet i den UNESCO-listade marina nationalparken Parque nacional marino Isla Bastimentos.

Ösamhällen.

En av fördelarna med att åka på expedition med oss är du får möjlighet att lära dig mer om ösamhällena vi kommer att besöka. På expeditionsteamets föreläsningar får du lära dig mer om deras historia och samhälle. Du kommer att få ett minnesvärt, varmt välkomnande på Big Corn Island från några av de vänligaste människorna du någonsin kommer att träffa, och det är redan innan du provar den lokala maten.

Tropiska vatten och avlägsna ösamhällen i Karibien Tropiska vatten och avlägsna ösamhällen i Karibien
 • Dag 1
  Miami, Florida, USA

  Latinska rytmer

  23 september 2023

  Den soldränkta staden Miami är den perfekta startpunkten på din efterlängtade expeditionsresa och du kommer att tillbringa en natt på ett centralt beläget hotell i Miami Beach. Neonstaden har skaffat sig ett välförtjänt rykte som en av världens mest populära semestermål och det är lätt att förstå varför. Solsken året runt, vita sandstränder och klarblått vatten är bara några anledningar till varför besökare flockas hit.

  Även om allt glitter och prål som du har sett i filmerna finns här, har Miami så mycket mer att erbjuda än cocktails och röda mattor. Om du utforskar staden på närmare håll så kommer du att upptäcka en blomstrande metropol med pulserande latinamerikanska, karibiska, asiatiska och europeiska inslag. Letar du efter trendiga klubbar och barer? Ta dig till South Beach, oavsett tid på dygnet. Är du ute efter en smak av exotisk kubansk kultur? Då ska du bege dig till Little Havanna.

  Vi rekommenderar starkt att du påbörjar resan tidigare med ett valbart förprogram. Det ger dig mer tid och möjlighet att uppleva allt vad Miami och dess omgivningar har att erbjuda.

  Dag 1
  Miami, Florida, USA

  Latinska rytmer

 • Dag 2
  Miami, Florida, USA

  Expeditionen börjar

  24 september 2023
  Preliminär avgångstid: 18:00

  Efter en natt på hotellet får du möjlighet att utforska färgglada Miami Beach eller Downtown Miami under morgonen på egen hand. Återvänd till hotellet för lunch och en inkluderad utflykt – en guidad vandringstur genom Art Deco-distriktet i South Beach.

  Distriktet ståtar med över 800 historiska byggnader i en rad olika stilar, som bland annat Mediterranean Revival och MiMo (Miami Modern). Här finns den största koncentrationen av Art déco-arkitektur i landet, så beundra avenyerna med pastellfärgade väggar, exotiska floramotiv, kromdetaljer och geometriska pärlor. Turen slutar vid piren på eftermiddagen där du går ombord på MS Roald Amundsen.

  Efter att ha checkat in på fartyget hålls en obligatorisk säkerhetsgenomgång innan avgång. Du kan sedan njuta av den första av många läckra måltider, följt av en välkomstskål av kaptenen. Kaptenen presenterar dig sedan för andra fartygsofficerare och expeditionsteamet, som kommer att vara dina föreläsare och guider på resan, både ombord och iland.

  Dag 2
  Miami, Florida, USA

  Expeditionen börjar

 • Dag 3-4
  Till sjöss

  Lugnet till havs

  25 september 2023 - 26 september 2023

  Vi tillbringar dessa två dagar till sjöss och förbereder dig inför de tropiska öupplevelserna som väntar dig. Men först är det bäst att du bekantar dig med det bekväma expeditionsfartyget.

  Unna dig gärna en behandling i vårt spaområde. Delta i en konstkurs. Stärk kroppen och själen med ett yogapass. Ät en lyxig måltid i en av våra tre restauranger eller bara ägna lite tid på däck åt att spana efter sjöfåglar eller andra marina djur.

  Du kan även ta chansen att lära känna expeditionsteamet under dessa dagar till sjöss. De kommer att hålla djupgående föreläsningar inom en rad olika ämnesområden som är relevanta för din kryssningsresa. Föreläsningsämnen kan omfatta oceanografi, mayakultur, korallrev, djurliv i Karibiska havet, öbiogeografi, arkeologi och stjärnskådning.

  Du kan också få tips från fotografen ombord för att kunna ta de perfekta vykortsbilderna.

  Dag 3-4
  Till sjöss

  Lugnet till havs

 • Dag 5
  Belize City, Belize

  Maya-arvet

  27 september 2023

  Välkommen till Belize City, den största staden i Belize, som är ett karaktärsfullt centrum för kolonial arkitektur, livliga shoppingområden och kustnära parker. I stadslandskapet hittar du en färgstark kolonial arkitektur som är en påminnelse om stadens förflutna som landets gamla huvudstad. Om du är ute efter en omfattande introduktion till Belize ska du ta dig till Old Belize. Old Belize är ett museum som upplevs i farten när du tas på en minitågresa genom fem olika utställningar som visar upp Belizes historia och naturliga skönhet. Eller så kan du bara ägna lite tid åt att gå runt och titta i konstbutikerna eller Museum of Belize för att lära dig mer om mayahistorien.

  Vårt huvudresmål för dagen ligger 50 km norr om staden vid de välbevarade Altun Ha-ruinerna. Platsen grävdes inte ut förrän 1968 och ruinerna består av två huvudtorg och tretton strukturer. Om vädret tillåter kan du vandra upp på de gamla templen och föreställa dig hur området såg ut för 2 000 år sedan när Altun Ha var en rik handelsstad. Förutom de gamla torgen ligger Altun Ha i ett område som är rikt på djurliv. Över 200 fågelarter har observerats här såväl som fladdermöss, tvättbjörnar, tapirer, bältor och vitsvanshjort.

  • Inkluderad Arkeologiskt besök till Altun Ha
  Dag 5
  Belize City, Belize

  Maya-arvet

 • Dag 6
  Lighthouse Reef, Belize

  Vackra fåglar på Half Moon Cay

  28 september 2023

  Belizes berömda barriärrev är landets huvudsevärdhet och anses vara ett av de bästa marina områdena i hela Karibien. Ett spännande utbud av havsliv, frodiga sandbankar och möjligheter att delta i olika vattenaktiviteter väntar dig.

  Vi kastar ankar för dagen på den obebodda ön Half Moon Cay i Lighthouse Reef, den mest avlägsna atollen. Ön är mest känd för att erbjuda en fristad åt den sällsynta rödfotade sulan och detta är deras enda häckningsplats i regionen.

  Följ med de lokala guiderna längs sandstigarna till fågeltornet. Här har du en klar utsikt över häckande sulor och majestätiska fregattfåglar. Stora leguaner brukar ibland ligga och sola sig på stigarna, så om du har tur kanske du får syn på en.

  Half Moon Cay är även landets första skyddade marina område och är upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Det kristallklara vattnet hyser utrotningshotade oäkta karettsköldpaddor, karettsköldpaddor och gröna havssköldpaddor. Det finns valbara snorkelutflykter vid naturmonumentet Great Blue Hole, ett enormt slukhål i revet med ett rikt utbud av olika fiskarter.

  • Inkluderad Landstigning vid Half Moon Caye
  Dag 6
  Lighthouse Reef, Belize

  Vackra fåglar på Half Moon Cay

 • Dag 7
  Till sjöss

  Föreläsningar och behagliga tropiska temperaturer

  29 september 2023

  Efter två dagar med utflykter kan det kännas skönt att ladda batterierna på det bekväma och toppmoderna fartyget. Börja dagen med lite yoga eller gå på expeditionsteamets föreläsningar inom ämnesområden som varierar från djurliv till geologi och urbefolkningarna vi kommer att stöta på.

  Detta är också ett perfekt tillfälle att få en överblick över vad som händer i vetenskapscentret. Tack vare att vi tar oss till några av världens mest avlägsna platser kan vi förse det vetenskapliga samfundet med värdefull information – och vi bjuder in dig att delta i dessa projekt för medborgarforskning.

  Under resan kommer till exempel chefsforskaren i expeditionsteamet att ta prover på vattnet med en secchiskiva. Dessa prover innehåller plankton, som utgör basen i havets näringskedja. Deras fördelning, mängd och säsongsvariation är känsliga för klimatförändringar och att studera plankton hjälper det vetenskapliga samfundet att hålla sig à jour med planetens övergripande mönster. Detta är en av de många saker som gör att expeditionskryssningar skiljer sig åt från traditionella kryssningar.

  Tillbringa gärna lite tid ute på däck och njut av den friska havsluften medan du spanar efter vilda djur. Efter en läcker middag kan du koppla av i den eleganta Explorer Lounge eller passa på att blicka upp mot stjärnorna på den klara och mörka himlen.

  Dag 7
  Till sjöss

  Föreläsningar och behagliga tropiska temperaturer

 • Dag 8
  Isla de Providencia

  ”De sju färgernas hav” (El mar de siete colores)

  30 september 2023

  Denna avlägsna colombianska ö i spanska Karibien användes en gång som bas av 1600-talspiraten Henry Morgan för att plundra spanska galleoner som var lastade med gulddubloner. Legenden säger att en stor del av hans skatt finns kvar på ön. Få skulle dock säga emot att öns verkliga rikedom är dess vackra sandstränder, charmiga lokalbor och orörda vatten.

  Tyvärr drabbades ön hårt av orkanen Iona 2020. Återuppbyggnadsarbete pågår och våra besök är mycket viktiga för att stödja lokala företag och samhället som helhet att återhämta sig.

  Det finns inga kollektivbussar, så golfbilen är faktiskt färdmedlet

  som många använder för att ta sig till öns stränder och byar. Det finns ett begränsat antal golfbilar tillgängliga, men att utforska till fots är minst lika roligt.

  Att vandra till öns högsta punkt är ingen barnlek, men du kommer att belönas med en hisnande utsikt över ön och havet bortom. Fregattfåglar, leguaner och den blå geckoödlan Lygodactylus williamsi är några av de lokala djuren som du kan stöta på längs vägen.

  Havet runt ön är grunt och omgivet av vackra koraller. De mångfaldiga korallreven är mittpunkten i UNESCO:s Seaflower Biosphere Reserve – en havsskärgård med sällsynta organismer i Karibiska havet. Här har du chansen att få syn på de berömda clownfiskarna, sköldpaddor och mantor när du snorklar.

  • Inkluderad Traditionell folkloristisk uppvisning ombord
  Dag 8
  Isla de Providencia

  ”De sju färgernas hav” (El mar de siete colores)

 • Dag 9
  Corn Islands, Nicaragua

  Karibiens bäst bevarade hemlighet

  1 oktober 2023

  En sak som vi tycker att vi är bra på är att ta dig till mindre, svåråtkomliga destinationer som ofta inte finns med i resplanen hos de större kryssningsfartygen. Vi planerar att stiga iland på Big Corn Island, som ligger ungefär 80 kilometer utanför Nicaraguas kust.

  På havet uppstår ofta stora dyningar, så ön tar bara emot ett fåtal besökare året runt. Om vind och vågor tillåter oss att vara bland de lyckliga få, kommer du att kunna uppleva en av Karibiens bäst bevarade hemligheter.

  Här finns inga av de vanliga turistfällorna, bara en stillsam öatmosfär med vackra stränder och genuint vänliga lokalbor. Och bli inte förvånad om du hälsas välkommen med lokal dans och musik. Man märker snabbt att det här är en plats där alla känner alla och du kommer att vara välkommen vart du än går. Hummern är saftig och det finns gott om hängmattor.

  Att ta sig runt på ön är enkelt, det finns bokstavligen en asfalterad väg som går runt hela ön. Även om stranden är den självklara attraktionen kommer du att belönas med charmig gatukonst och sömniga restauranger om du känner för att utforska ön. Vandra upp på Mount Pleasant Hill för att insupa utsikten över vikarna och de vackra hästskoformade bukterna.

  I överensstämmelse med resten av expeditionen, så är korallreven som omger både Big Corn Island och Little Corn Island naturligt vackra. Om du inte redan har gjort det, har du nu chansen att ge dig ut på vattnet. Se landskapet sakta passera förbi i en kajak eller på en paddelbräda.

  • Inkluderad Välkomstdans / Uppträdande Big Corn Island
  Dag 9
  Corn Islands, Nicaragua

  Karibiens bäst bevarade hemlighet

 • Dag 10
  Bocas del Toro, Panama

  Marin nationalpark

  2 oktober 2023

  Bocas del Toro är en fantastisk skärgård som består av nio större öar och hundratals mindre öar. Klarblått vatten? Ja! Skogstäta öar? Ja! Obebodda småöar? Check.

  Detta är den typ av plats människor föreställa sig när de drömmer om paradiset. Denna marina nationalpark, som nu är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, är en av världens mest biologiskt variationsrikaste platser på jorden och ståtar med en exotisk blandning av vilda djur som är utspridda över de många öarna.

  En lokal taxibåt tar dig till en av de omgivande öarna där du kommer att gå på en guidad promenad. Ett ställe vi kan komma att besöka är Red Frog Beach där du kan spana efter den inhemska leopardfärgade grodan lithobates miadis.

  Kanske känner du mer för att ta dig till Isla Solarte som erbjuder ett antal vandringsleder. Den tropiska regnskogen är hemvisten för flitiga bladskärarmyror och myllrar av kvitter från ett rikt fågelliv. Om vi har tur kan vi få syn på röda grodor och tretåiga sengångare.

  Det finns även tillvalsutflykter där du kan besöka en hållbar kakaogård eller snorkla i Zapatilla Cay där den populära tv-serien Survivor (amerikanska Robinson) filmades.

  • Inkluderad Upplev Bocas del Toro
  Dag 10
  Bocas del Toro, Panama

  Marin nationalpark

 • Dag 11
  Colón

  Ingången till Panamakanalen

  3 oktober 2023
  Preliminär ankomsttid: 07:00

  Den fantastiska tropiska resan avslutas vid den karibiska ingången till Panamakanalen. Denna pulserande hamnstad är ett populärt uppehåll på kryssningar som går till Karibien och har en mångfaldig befolkning för sin ringa storlek.

  Om du inte är riktigt redo att avrunda ditt äventyr kan du lägga till tre extra nätter och följa med på vårt efterprogram, där du bor på ett exotiskt djungelhotell som ligger inbäddat i regnskogen bredvid Chagresfloden. Under vistelsen kommer du att besöka ett regnskogscenter och en gård som arbetar med återplantering av skog, utforska djungeln på en nattsafari med båt och insupa utsikten över området under en linbanetur.

  Det finns även ett annat efterprogram till Casco Viejo, som utan tvekan är det mest fascinerande området i Panama City. Promenera längs de rustika kullerstensgatorna och torgen, beundra arkitekturen på koloniala kyrkor, herrgårdar och Catedral metropolitana de Panamá, och prova några av de lokala specialiteterna som kaffe och kakao.

  Du kan även boka en annan expeditionskryssning härifrån som tar dig genom de geniala slussarna i den konstgjorda Panamakanalen och ut till Stilla havet på andra sidan. Du kan sedan utforska de många sevärdheterna och kuststäderna i Sydamerika.

  Oavsett vad som väntar härnäst, önskar vi dig en trevlig fortsatt resa och ser fram emot att träffa dig igen på ditt nästa äventyr!

  Dag 11
  Colón

  Ingången till Panamakanalen

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
23.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Hotell

 • Övernattning i Miami före expeditionskryssningen, inklusive frukost och lunch

Transfer

 • Transfer från hotellet till fartyget i Miami inklusive en utflykt före expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu samt gymmet inomhus
 • Yoga- och meditationspass med instruktör
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: