Utforska naturen och kulturen längs Centralamerikas Stillahavskust

Utforska naturen och kulturen längs Centralamerikas Stillahavskust

Utforska naturen och kulturen längs Centralamerikas Stillahavskust

Utforska naturen och kulturen längs Centralamerikas Stillahavskust

Reseinformation 14 dagar MS Roald Amundsen
Avresa
25 april 2023
Pris från
kr 40 444
Frukost, lunch och middag ingår

Upplev naturen, kulturen, stränderna och städerna längs Centralamerikas Stillahavskust med en kryssning från Costa Rica till El Salvador, Nicaragua till Mexiko.

Vackra stränder och fantastisk biologisk mångfald

Centralamerikas kust är välsignad med mil efter mil av orörda stränder, bukter och vikar. Det orörda vattnet och de skyddade ekosystemen utgör en säker livsmiljö för tusentals djur, fåglar och marint liv.

I Puntarenas får du följa med på en spännande tur längs vattendraget Río Grande de Tárcoles till Guacalillos mynning. Det finns sedan tillvalsutflykter till vulkaner i frodiga nationalparker i San Juan del Sur och Acajutla som båda har ett rikt djurliv. Eller åk på en katamarantur i Huatulcos natursköna bukter och beundra alla vackra orkidéer, palmer och kaktusar i Puerto Vallartas botaniska trädgårdar. Cabo San Lucas är ett favoritställe bland kändisar och har några av de bästa stränderna i området.

Pulserande städer och kulinariska läckerheter

Resan börjar i Costa Ricas huvudstad San José och fortsätter sedan till Puerto Corinto där vi besöker Nicaraguas gamla huvudstad Léon. Från San Juan del Sur är en rundtur i kolonialstaden Granada nästa punkt på programmet. I Acajutla kan det även erbjudas tillvalsutflykter till de salvadoriska städerna Sonsonate eller Nahuizalco och Ataco. Det kan även finnas tillvalsutflykter till Tapachula, en kulturellt mångsidig stad i närheten av Puerto Chiapas där kinesisk och mexikansk kokkonst frodas sida vid sida.

Under resan kan du få prova en rad lokala delikatesser med alltifrån tamales till tejuino. Beställ en Churchill-sundae i Puntarenas eller prova läckerheter från Baja California-köket i San Diego. Det kan även erbjudas tillvalsutflykter till ett soppkök i Huatulco och en matlagningskurs i Puerto Vallarta. Eller vad sägs om ett besök till det frestande Chocolate City i närheten Puerto Chiapas?

Utforska naturen och kulturen längs Centralamerikas Stillahavskust Utforska naturen och kulturen längs Centralamerikas Stillahavskust
 • Dag 1
  San José, Costa Rica

  Det charmiga ”Chepe”

  25 april 2023

  Eftersom San José är litet och kompakt hinner du med att besöka många sevärdheter i Costa Ricas huvudstad, som är kärleksfullt känd som ”Chepe”, innan det är dags att krypa till kojs på hotellet.

  Under senare år har San Josés stadskärna upplevt något av en pånyttfödelse. Byggnaderna från 1800-talet i Barrio Escalante har förvandlats till ett eftertraktat område och en attraktiv grogrund för kreativa uppstartsbolag, designbutiker, en livlig konstscen, mikrobryggerier och en kulinarisk revolution.

  I Edificio Steinvorth, Mercado Escalante och Calle 33 hittar du en färgrik blandning av butiker, restauranger, gallerier och matställen som passar alla smaker, oavsett om du är ute efter exklusivitet och elegans eller en lättsam och bohemisk stil.

  Ta en promenad genom Barrio Amón, ett populärt distrikt nordväst om Plaza España, som erbjuder gott om historia och arkitektur. Se de gamla viktorianska herrgårdarna som tillhörde Costa Ricas cafetalero (kaffeplantageägare), varav vissa har omvandlats till hotell, kaféer, barer och kontor. Avnjut en kall Libertas eller Segua, en av de lokala hantverksölen.

  San José hyser även många av Costa Ricas bästa museer. Lär dig mer om landets förcolumbianska och moderna kultur på museerna Museo de Jade, Museo de Arte Contemporaneo y Diseño (MADC), Museo de Oro och konstgalleriet TEOR/ética.

  Titta förbi Mercado Central, en inomhusmarknad med många butiker, souvenirer och sodas som säljer billiga traditionella rätter. Även om många av varorna har importerats utstrålar platsen en gammaldags, autentisk känsla. Prova lokala tilltugg som batido (smoothie), tamales, casados eller glass.

  Dag 1
  San José, Costa Rica

  Det charmiga ”Chepe”

 • Dag 2
  Puntarenas, Costa Rica

  Spana efter djurliv längs floden Río Grande de Tárcoles

  26 april 2023
  Preliminär avgångstid: 18:00

  Efter frukost ger vi oss ut på en båttur längs floden Río Grande de Tárcoles till Guacalillos mynning, som är känd för sin biologiska mångfald. I mangroveskogarna finns uppskattningsvis 300 arter av inhemska fåglar och flyttfåglar, så ha kikaren och kameran redo för att spana efter färgglada tofskarakaror, kungsfiskare, hägrar, skedstorkar, gula skogssångare, potoer och den röda aran.

  Längs flodkanterna kan du få syn på hjälmbasilisker, leguaner och apor. Dessa mangrover är även hemvisten för den största populationen av spetskrokodiler i världen. Med upp till 25 krokodiler per kvadratkilometer finns det goda chanser att få syn på en (vissa upp till 4,5 meter långa) längs flodstränderna.

  Efter rundturen åker vi till Puntarenas där MS Roald Amundsen ligger och väntar. Puntarenas var en gång den största och mest blomstrande lasthamnen i Costa Rica, men är numer ett transitnav för människor som reser runt i regionen. Puntarenas erbjuder ticos (smeknamnet på San Josés invånare) en uppskattad weekendsemester på kusten.

  Promenera längs strandpromenaden och prova några av de färskaste och godaste skaldjuren som finns på ön. Varför inte prova hummer eller ceviche? Om du sugen på något sött rekommenderar vi att du beställer en Churchill, Puntarenas officiella tilltugg, som är en dessert med hyvlad is, frukt, sirap och glass.

  När det är dags att gå ombord på MS Roald Amundsen kommer detta toppmoderna, hybriddrivna expeditionsfartyg göra ett imponerande intryck. Efter incheckningen hålls en obligatorisk säkerhetsgenomgång. Du får sedan avnjuta den första av många läckra måltider, där kaptenen även utbringar en välkomstskål. Kaptenen presenterar dig sedan för expeditionsteamet, som kommer att vara dina föreläsare och guider på resan, både ombord och iland.

  Dag 2
  Puntarenas, Costa Rica

  Spana efter djurliv längs floden Río Grande de Tárcoles

 • Dag 3
  San Juan del Sur, Nicaragua

  Nicaraguas bästa surfstränder

  27 april 2023

  Det första stoppet är strandstaden San Juan del Sur på södra Stillahavskusten, en vacker hästskoformad vik som har blivit populär som Nicaraguas ledande surfdestination. Den en gång sömniga fiskebyn är känd för sina mörka sandstränder, böljande gröna kullar, färgglada viktorianska fjällpanelhus, färska skaldjursrestauranger och en avslappnad surflivsstil.

  Luta dig tillbaka och koppla av på stranden medan du njuter av solen och spanar på folk. En kort promenad från staden ligger en spektakulär 1 500 år gammal hällristning med en skulpterad bild av en jaktscen på en stor sten. Om du tar den timmes långa promenaden upp till Cristo de la Misericordia, en 25 meter hög staty av Jesus, kommer du att belönas med pittoresk utsikt över staden och stranden.

  Den inkluderade aktiviteten för idag är en busstur i staden Granada. Granada ligger vid Nicaraguasjöns strand och erbjuder en utsikt över vulkanen Mombacho. Här finns en del av landets finaste koloniala 1500-talsarkitektur. Vi kommer att besöka huvudtorget vid Parque Central, där du kan beundra den utsmyckade Granadas katedral och klostret Convento San Francisco. Vi avrundar rundturen med ett besök på en lokal skola där vi planerar att lämna av skänkt skolmaterial.

  En annan möjlighet är att följa med på en tillvalsutflykt till vulkanen Masaya. Bussen tar dig nära den aktiva vulkanens krater där du troligen kommer att få se ånga som stiger upp från fumarolerna. Vi kommer att stanna till vid Catarina som erbjuder en panoramautsikt över Laguna de Apoyo och Nicaraguasjön, och även vid en hantverksmarknad.

  • Inkluderad Upplev färgglada Grenada
  Dag 3
  San Juan del Sur, Nicaragua

  Nicaraguas bästa surfstränder

 • Dag 4
  Puerto Corinto, Nicaragua

  León: en stad med en fascinerande revolutionshistoria

  28 april 2023

  En timmes bussresa från Puerto Corinto ligger Nicaraguas gamla huvudstad, León. Med sin stora studentbefolkning är León en kosmopolitisk och pulserande stad, som anses vara landets intellektuella och liberala centrum. Promenera längs gatorna och lyssna på de livliga diskussionerna från de lokala kaféerna och barerna.

  León ståtar med några av de mest eleganta exemplen på kolonial arkitektur i Nicaragua, i synnerhet dess många kyrkor och torg. Basílica de la Asunción är den största katedralen i Centralamerika och stadens konstmuseum rymmer en av de bästa konstsamlingarna i Latinamerika.

  Léons gator berättar sin egen historia om stadens revolutionshistoria genom politisk gatukonst längs väggar och byggnaders sidor. Det finns färgglada sandinistiska väggmålningar som skildrar protest, inbördeskrig och porträtt av revolutionshjältar som Carlos Fonseca.

  Om du verkligen vill fördjupa dig i landets historia ska du besöka Museo Histórico de la Revolución. Guiderna är tidigare revolutionärer och de ger en autentisk förstahandsredogörelse om hur det var att leva genom de olika tidsåldrarna. Museo de Leyendes y Traditiones och Galería de Héroes y Mártres erbjuder också intressanta insikter.

  • Inkluderad Koloniala Leon
  Dag 4
  Puerto Corinto, Nicaragua

  León: en stad med en fascinerande revolutionshistoria

 • Dag 5
  Acajutla, El Salvador

  Vit sand, blå vågor ... och kaffe

  29 april 2023

  Vi lägger till i Acajutla, El Salvadors viktigaste hamn för export av kaffe, socker och perubalsam. Det var ursprungligen en maya-by, och det finns spår av dess historia vid ruinerna i närheten av hamnen. Bortsett från detta kan du njuta av den härliga atmosfären, leta efter fynd i butikerna och promenera längs de mörka sandstränderna.

  Hamnrestaurangerna serverar dig gärna utsökta skaldjur och introducerar dig till typiska salvadoranska rätter. Beställ en pupusa, El Salvadors nationalrätt, som är en majstortilla fylld med antingen ost, fläsk eller bönor och toppad med surkålssallad och tomatsås. Glöm inte att även prova några lokala kaffesorter. Området är känt för sitt kaffe.

  Det finns även ett antal tillvalsutflykter att välja bland här. Besök städerna Sonsonate eller Nahuizalco och Ataco som ligger inåt land från Acajulta. En annan möjlig utflykt tar dig till Cerro Verde nationalpark som ståtar med 500 hektar av vacker natur. Det är även här de mäktiga vulkanerna Izalco och Ilamatepec finns. Denna utflykt kan även innehålla ett besök till UNESCO-skyddade Joya de Cerén, en förcolumbiansk maya-by från 600-talet f.Kr. Den är bevarad i vulkanisk aska, vilket har gjort den känd som den arkeologiska ”Amerikas Pompeji”.

  • Inkluderad Acajutla – Konst med blommor och ungdomsorkester
  Dag 5
  Acajutla, El Salvador

  Vit sand, blå vågor ... och kaffe

 • Dag 6
  Puerto Chiapas, Mexiko

  En stad grundad på kaffe och kakao

  30 april 2023

  Vi anländer till Puerto Chiapas i Mexiko. Detta är den viktigaste hamnen i anslutning till det pulserande kommersiella centrumet Tapachula, cirka 30 minuters bilresa inåt landet. Den bördiga jorden i provinsen Soconusco är känd för att producera kaffe, bananer, kakao och sockerrör.

  Tack vare regionens rykte om förstklassiga kaffe- och kakaoplantager flockades invandrande tyska, kinesiska och franska arbetare hit och deras inflytande är synligt, särskilt i staden. Kinesisk kokkonst har smält samman med spansk kultur och regionala maya- och mestiskulturer, och du kommer märka att några fusionrätter även har hittat vägen till Puerto Chiapas restauranger från Tapachulas lilla Chinatown.

  Det kan eventuellt erbjudas några fascinerande tillvalsutflykter från Puerto Chiapas, såsom en rundtur i det mångkulturella Tapachula. De gamla ruinerna Izapa tros datera ända tillbaka till år 1 500 f.v.t. och det kan även vara där den heliga mayakalendern har sitt ursprung. Den guidade turen här kommer att utforska en serie stenristningar som skildrar det mytomspunna Livets träd.

  En annan potentiell tillvalsutflykt tar dig till platsen med det passande namnet ”Chocolate City”, som erbjuder en inblick i hur lokalt odlade kakaobönor omvandlas till de godsaker vi alla känner till, älskar och trånar efter.

  Om du hellre vill spana efter djur som pelikaner, hägrar, kolibrier, storkar och sköldpaddor är det bättre att du följer med på tillvalsutflykten med båt till de närliggande vattendragen och lagunerna i mangroveskogarna, tillsammans med en professionell kapten och guide.

  • Inkluderad Chiapas genom historien
  Dag 6
  Puerto Chiapas, Mexiko

  En stad grundad på kaffe och kakao

 • Dag 7
  Huatulco, Mexiko

  Bays nationalpark

  1 maj 2023

  Vi tillbringar dagen i Huatulco som ståtar med 9 natursköna bukter, 36 orörda stränder, skyddade vikar och en rad olika ekostugor och strandhotell.

  I nationalparken finns tre av de nio bukterna och den har flera ekosystem, såsom lövskog, mangrover, savann, våtmarker och korallrev. Parken är hemvisten för över 700 växtarter, 130 däggdjur, 300 fågelarter och fler än 80 arter av reptiler och groddjur, vilket gör den till en dröm för naturälskare, fågelskådare och fotografer.

  Några tillvalsutflykter för att utforska och uppleva Huatulco kan inkludera besök till Chahué, Tangolunda, Organo och Bahia Maguey på en romantisk katamaran. Eller kanske en busstur till Bahia Conejos, floden Copalita och konsthantverksmuseet i staden La Cruceita.

  En annan möjlig tillvalsutflykt erbjuder en djupdykning i mexikansk kultur genom att besöka tre små samhällen. Kliv in i ett soppkök i Piedra de Moros för att se hur äkta tortillas och tamales tillagas. Besök en fikonkaktusplantage i Pueblo Viejo och utforska traditionella ätbara och medicinska växter i Las Pozas.

  • Inkluderad Huatulco från land och hav
  Dag 7
  Huatulco, Mexiko

  Bays nationalpark

 • Dag 8-9
  Till sjöss

  Lugnet till havs

  2 maj 2023 - 3 maj 2023

  Efter en aktivitetsfylld vecka kan det kännas skönt med en avkopplande dag till sjöss utan något planerat program. Du kan passa på att reflektera över dina upplevelser, redigera dina bilder, uppdatera din resedagbok, vila trötta ben eller skicka några meddelanden till nära och kära där hemma.

  Du kan koppla av och beundra landskapet från observationsdäcken eller inifrån loungen, ta en uppfriskande simtur eller mjuka upp dina trötta muskler i spaområdet. Eller delta i en konstkurs där du kan skapa dina egna konstverk inspirerade av resorna hittills.

  Titta förbi fartygets vetenskapscenter för att få mer djupgående insikter i geologi och biologi. Om du har samlat in prover på expeditionen hittills kan du analysera dem under mikroskopet tillsammans med expeditionsteamets chefsforskare.

  Du kan hålla dig aktiv genom att delta i vårt yoga- och hälsoprogram. Passa på att ta långa, härliga morgonpromenader på däck i den friska havsluften och delta i spänningsavslappnande stretchpass för att stärka dina leder.

  Delta i hälsokurser om hur du uppnår fysisk och mental balans genom att avlägsna hinder för din inre energi eller låt våra massageterapeuters magiska händer lindra eventuell spänning och värk.

  Dag 8-9
  Till sjöss

  Lugnet till havs

 • Dag 10
  Puerto Vallarta, Mexiko

  Lockande mexikansk semesterort

  4 maj 2023

  Puerto Vallarta ligger längs Bahía de Banderas och är en av Mexikos främsta kustdestinationer. Den livliga staden har gott om personlighet, medan stränderna och det marina livet erbjuder flera natur- och vattensportalternativ.

  I El Malecóns centrum sprudlar strandpromenaden av aktivitet. Stanna till för att beundra gatuartisterna när du går runt och tittar bland de många stånden som säljer souvenirer och kalla förfriskningar som jalisco tejuino (en regional dryck gjord på fermenterad majs) och agua frescas.

  Titta upp mot himlen för att se papantlaflygarnas häpnadsväckande dans när de snurrar runt upp och ned som en mänsklig majstång. Beundra de vänliga lokalbornas musik och dans på torgen och kanske även delta om du har dansskorna på dig.

  Puerto Vallarta är ett utmärkt ställe för att fynda lokala mexikanska hantverk, såsom färgglada väskor, silversmycken, träleksaker och lädervaror, men förvänta dig att ett vänligt prutande kommer att äga rum.

  Passa på och besök Isla Cuale, en stor utomhusmarknad i närheten av stadens landmärke Guadalupebasilikan eller ta dig till Mercado Municipal Rio Cuale, som har 160 stånd och ett stort mattorg som serverar tamales, tacos, mole och andra traditionella mexikanska rätter.

  Följ med på en tillvalsutflykt till Vallartas botaniska trädgård med dess orkidéhus och imponerande utbud av inhemska palmer, agave och kaktusar. Eller varför inte lära dig några autentiska recept på en mexikansk matlagningskurs? Du kanske lär dig laga den fyllda paprikarätten chile relleno eller den trefärgade chiles en nogada som har en smakblandning av sött och salt.

  Dag 10
  Puerto Vallarta, Mexiko

  Lockande mexikansk semesterort

 • Dag 11
  Cabo San Lucas, Mexiko

  El Arco de Cabo San Lucas i Baja California

  5 maj 2023

  Halvön Los Cabos ligger på den sydligaste spetsen av Baja California, där Californiaviken förenas med Stilla havet, och består av en blandning av öken- och kustlandskap. Med sina vackra stränder och azurblå vatten har Cabo San Lucas länge varit den föredragna semesterorten bland hollywoodstjärnor och rika semesterfirare. Den har ett rykte som en feststad där du kan roa dig i havet dagen lång och njuta av den pulserande barscenen.

  El Arco de Cabo San Lucas, där Californiaviken förenas med Stilla havet, är Cabos mest igenkännliga landmärke, och består av imponerande spetsiga granitberg som är formade som bågar, staplar och nålar. Vattnet här myllrar av havsliv. Förutom fisk kan du se sjölejon, rockor och till och med valar.

  Följ med på en tillvalsutflykt till El Arco där du även kommer att besöka Baja Californias kändaste strand, den vackra Playa del Amor, som ligger i en skyddad bukt med kristallklart vatten och perfekt vit sand. Eller ta dig till den cyniskt namngivna Playa del Divorcio på andra sidan av El Arco.

  Du kan även ta dig till centrala Cabo San Lucas och besöka Museo de Historia Natural för att lära dig mer om regionens geologi, botanik och antropologi, samt de lokala bevarandeinsatserna för delfiner, valar och havssköldpaddor.

  Se även till att prova Baja Californias lokala specialiteter, såsom almejas chocolatas (chokladmusslor), och nyfångad fisk och skaldjur som är friterade och inrullade i härliga, nybakade tortillas.

  • Inkluderad Mariachi-show ombord
  Dag 11
  Cabo San Lucas, Mexiko

  El Arco de Cabo San Lucas i Baja California

 • Dag 12-13
  Till sjöss

  Koppla av ombord

  6 maj 2023 - 7 maj 2023

  Vi vinkar adjö till Mexiko när vi åker vidare till vår slutdestination, San Diego. Du kommer att få lite egentid för att smälta alla intryck som du har fått på de fantastiska platserna vi har besökt under de senaste dagarna.

  Vid det här laget på resan har du förmodligen lärt känna dina medresenärer väl och hunnit prata om era gemensamma intressen och de upplevelser ni har delat. Du kan umgås med dem i Explorer Bar över en drink eller i Fredheim bistro över en matbit. Besättningen och expeditionsteamet kommer också att finnas nära till hands för att hjälpa till och de tar gärna en pratstund med de som vill.

  Vårt föreläsningsprogram hålls fortfarande ombord och erbjuder ett brett utbud av intressanta ämnesområden som du kan lära dig mer om. Finslipa dina färdigheter inom expeditionsfotografering ute på däck medan du spanar efter vilda djur och sjöfåglar. Om vädret tillåter kan du delta i vårt yoga- och meditationsprogram eller koppla av i spaområdet efter behag.

  Expeditionsteamet kommer att visa upp ett sammanfattande bildspel av din expedition innan vi anländer till San Diego, som ger dig en chans att återuppleva höjdpunkterna på äventyret längs Stillahavskusten. Om du har tur kommer besättningen även att framföra en improviserad farvälshow för dig.

  Dag 12-13
  Till sjöss

  Koppla av ombord

 • Dag 14
  San Diego, USA

  Amerikas finaste stad

  8 maj 2023
  Preliminär ankomsttid: 08:00

  Vi tar ett kärt farväl till MS Roald Amundsen när vi lägger till i den imponerande staden San Diego, där din expeditionsresa avrundas på bästa möjliga sätt.

  Välkommen till ”Amerikas finaste stad” och Kaliforniens ”Strandstad”! Med sin berusande blandning av mångfaldig urban elegans, avslappnad surfstämning och solsken året runt erbjuder San Diego allt du kan tänka dig.

  Du kan ägna din sista dag åt vattensporter eller att sola på en av de många stränderna. Eller så kan du ta en spårvagnstur och utforska centrum, från det historiska Gaslamp Quarter till hamnområdet i San Diego Bay.

  Kulturfantaster bör gå raka vägen till Balboa Park, även känt som ”Smithsonian of the West”, med sina 17 museer, konstgallerier och andra scenkonstplatser. Och matälskare kommer också att ha gott om alternativ att välja bland i en smältdegel av kulinariska läckerheter, lokala viner och hantverksöl.

  Det finns så mycket att göra och se i San Diego att vi starkt rekommenderar att du bokar ett efterprogram för att utforska mer av vad staden och dess omgivningar har att erbjuda innan du återvänder hem.

  Dag 14
  San Diego, USA

  Amerikas finaste stad

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
25.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i San Jose före expeditionskryssningen, inklusive frukost
 • Transfer
 • Transfer från hotellet till fartyget i Puntarenas inklusive en båttur i djungeln och lunch före expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Yoga- och meditationspass med instruktör
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon

Några alternativ: