Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten

Reseinformation 26 dagar MS Roald Amundsen
Avresa
18 augusti 2023
Pris från
kr 214 323
Frukost, lunch och middag ingår

Gå ombord på denna expeditionskryssning som försöker segla genom hela den legendariska Nordvästpassagen från Alaska hela vägen till Grönland och Nova Scotia.

Äventyrets början

Din utgångspunkt är den multikulturella staden Vancouver, innan du flyger till Nome i Alaska, den kända guldrushstaden. Gå ombord på MS Roald Amundsen och korsa den första delen av Nordvästpassagen från Stilla havet öster om Berings sund, Tjuktjerhavet, Beauforthavet och Amundsen Gulf.

Förutom experter på biologi och djurlivet kommer expeditionsteamet även att bestå av en fotograf, en arkeolog och en eller flera inuittolkar.

En resa med episka proportioner

Med över 10 dagar av utforskning, ska vi försöka att undvika isflaken och öarna i den natursköna Nordvästpassagen. Du kommer att lära dig om regionens historia på platser som Cambridge Bay, Gjoa Haven, Fort Ross, Beecheyön och Dundas Harbour.

Ditt expeditionsteam väljer ut platser för eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar utifrån sjöisen och väderförhållandena. Vi kommer även att hålla utkik efter möjligheter till att se valar, sälar och kanske till och med isbjörnar.

Vi kommer därefter att korsa Baffinbukten och Davis sund till den fantastiska UNESCO-listade isfjorden Ilulissat på Grönland. Du kommer att besöka den pittoreska staden Sisimiut innan du beger dig till staden Corner Brook i östra Kanada, och slutligen till Halifax, Nova Scotia. Om det inte är möjligt att segla genom hela Nordvästpassagen på grund av havsisen, så kommer du ändå att uppleva Arktis skönhet och se dess djurliv, till exempel isbjörnar.

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten
Attempt

Våra försök att korsa Nordvästpassagen är expeditioner där vi, i sann expeditionsanda, utmanar elementen och norra ishavet för att segla runt dessa avlägsna och isiga farvatten – på ett säkert sätt. Flera olika alternativa rutter kombinerat med vår djupa kunskap om det här området och flexibilitet är nyckelfaktorer för att ge dig den mest fantastiska upplevelsen. Och om vi verkligen lyckas segla runt Baffinön eller segla genom hela Nordvästpassagen, så blir det en helt magisk resa.

 • Dag 1
  Vancouver, Kanada

  En kosmopol i fantastiska omgivningar

  18 augusti 2023

  Din expeditionskryssning börjar i Vancouver. Vancouver som ligger mellan de vackra bergen och English Bay är både en hektisk hamnstad och en riktig kosmopol. Om du har möjlighet att komma några dagar före kryssningen kommer du att förstå varför folk tycker så mycket om British Colombias största stad.

  Dess olika kvarter vibrerar av restauranger i världsklass, många med konceptet ”från gård till bord”. Chinatown och Punjabi Market har Nordamerikas helt klart bästa asiatiska mat medan Little Italy ligger på Commercial Drive.

  Förkasta inte Vancouvers gamla kvarter heller. Gastowns viktorianska byggnader hyser några av de allra coolaste restaurangerna, och den 167 meter höga Vancouver Lookout erbjuder en perfekt panoramautsikt.

  Du kan kolla in alla neonljus och nattlivet längs Granville Street eller bara strosa på en av stränderna i West End. Stränderna är även en perfekt utgångspunkt för att utforska det stora grönområdet Stanley Park.

  För ett enkelt sätt att ta del av Vancouvers höjdpunkter erbjuder vi en halvdagssightseeingtur som ett förprogram. Det omfattar en tur till den spännande bron Capilano Suspension som hänger 70 meter ovanför floden. För den som vill ta sig ännu längre bort kan det väl inte bli så mycket bättre än ett förprogram ombord på tåget Rocky Mountaineer? Utsikten är helt makalös.

  Dag 1
  Vancouver, Kanada

  En kosmopol i fantastiska omgivningar

 • Dag 2
  Nome, Alaska

  Nome är helt fantastiskt

  19 augusti 2023
  Preliminär avgångstid: 22:00

  Du flyger från Vancouver till Nome, där MS Roald Amundsen är redo för expeditionskryssningen.

  Nome ligger på Sewardhalvön och namnet blev känt i Alaska dagen då de ”Three Lucky Swedes” hittade guld i Anvil Creek år 1898. Snart flockades guldgrävare från Yukon och San Francisco på ångbåtarna. Till och med den kände sheriffen Wyatt Earp följde guldet och öppnade en saloon här. Du kan se spår efter guldrushen överallt, bland annat övergivna mudderverk, ångmaskiner från sekelskiftet och gamla järnvägsspår. Ropen om ”Guld! Guld!” hörs än idag längs flodbankarna vid Snake River och på andra platser i området.

  Staden markerade också slutstationen för tre av Roald Amundsens stora expeditioner: Nordvästpassagen år 1906, Nordvästpassagen år 1921 och ett flygförsök för att nå Nordpolen år 1926.

  Därför känns det passande att du går ombord ett expeditionsfartyg som bär hans namn här i Nome, och därefter åker iväg på ditt alldeles egna moderna äventyr i Arktis.

  Dag 2
  Nome, Alaska

  Nome är helt fantastiskt

 • Dag 3-7
  Till sjöss

  Seglatsen och den fantastiska utsikten

  20 augusti 2023 - 24 augusti 2023

  Dessa första dagar till havs ger dig all tid du behöver för att landa och förbereda dig för det kommande äventyret. Du vill helt säkert utforska fartyget och njuta av anläggningarna ombord, som till exempel infinitypoolen, jacuzzin, inomhusgymmet, löpbanan utomhus och vårt spa.

  I vetenskapscentret håller expeditionsteamet även informativa föreläsningar. Varje ämne som tas upp, allt från djurlivet, tektonisk aktivitet, glaciologi till den lokala historian och kulturen utformas för att hjälpa dig att uppskatta de områden som du seglar genom och ge dig information om kommande landstigningar.

  Expeditionsteamet kommer också att gå igenom viktiga riktlinjer från AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du kommer att lära dig hur du kan skydda naturområden, hålla ett säkert avstånd från djur och besöka arktiska samhällen på ett värdigt och respektfullt sätt.

  Vi seglar genom Berings sund och vänder blicken mot himlen för att få syn på en mängd olika sjöfåglar. Det finns över 30 arter att se, bland annat tretåig mås och olika arter av alkor och marmoralkor. Under sensommaren kommer uppemot 10 miljoner bevingade underverk till regionen, så du har gott om olika fåglar att rikta kikaren mot.

  Genom hela Berings sund har du Ryssland västerut och USA österut. Detta är den internationella datumgränsen där du har ”imorgon” till vänster och ”idag” till höger.

  Vi korsar Tjuktjerhavet och når Point Barrow, USA:s nordligaste spets och seglar in i Beauforthavet. Håll utkik efter grönlandsvalar och gråvalar när vi börjar se havsis.

  Vi fortsätter in i Amundsen Gulf där vi hoppas se de enastående och färgglada Smoking Hills – en fantastisk syn med rök som kommer från klipporna på östkusten av Cape Bathurst. Brunkol (lignit) – en kombination av eroderad skiffer och pyrit – antänder spontant vid kontakt med luft, vilket skapar detta fenomen som gör sig mycket bra på bild.

  Dag 3-7
  Till sjöss

  Seglatsen och den fantastiska utsikten

 • Dag 8-17
  Nordvästpassagen

  Hela vägen genom Nordvästpassagen

  25 augusti 2023 - 3 september 2023

  Det är nu dags för oss att försöka korsa hela Nordvästpassagen. Före oss är det bara runt 60 expeditioner som har försökt att segla igenom denna farled, och de allra första försöken gjordes redan år 1497.

  James Cook försökte göra det år 1776 och många har hört talas om den olycksaliga Franklinexpeditionen år 1845. Den första som lyckades segla genom Nordvästpassagen med ett fartyg var den norske upptäcktsresanden Roald Amundsen på en expedition som varade från 1903 till 1906.

  Nu, i vår moderna era, ombord på ett toppmodernt expeditionsfartyg som fått sitt namn efter Amundsen, seglar vi in i Nordvästpassagen på vårt eget äventyr med målet att segla till Grönland och östra Kanada.

  Under vår resa kommer vi att stiga iland på platser med rik historia, besöka inuitsamhällen och förhoppningsvis även få syn på Arktis djurliv, som till exempel isbjörnar, valar, sälar och olika sjöfåglar.

  Det kommer även att finnas möjlighet att ge sig ut på utflykter med mindre båtar mellan isflaken, och i sann expeditionsanda kommer vi att gå iland och uppleva den orörda vildmarken på första parkett.

  Fartygets kapten och expeditionsledare kommer hela tiden att bedöma vädret och sjön och anpassa aktiviteterna och resplanen utifrån var havsisen gör det möjligt att färdas. Som alla bra upptäcktsresanden respekterar vi och samarbetar med naturen, inte mot den.

  Här är några av de platser i regionen som vi hoppas kunna utforska tillsammans under landstigningar och korta promenader, om vind, vågor och havsisen gör det möjligt:

  Ulukhaktok

  Många som bor i detta samhälle med 500 invånare är en del av det lokala konstkooperativet som gör prints, tapeter och andra konsthantverk. Här ligger även världens nordligast belägna golfbana som är värd för en turnering varje sommar.

  Cambridge Bay

  Staden på Victoriaön är en anhalt för fartyg som korsar Nordvästpassagen. Den kallas även ”Iqaluktuuttiaq” eller ”ett bra fiskeställe” tack vare Ekalluk River som lockar röding, myskoxar och renar.

  Gjoa Haven

  Den norske upptäcksresanden Roald Amundsen övervintrade på denna ö år 1903 på expeditionen som ”fristaden” fått sitt namn efter. Under sin tid här lärde han sig viktiga överlevnadsfärdigheter av den lokala inuitbefolkningen Nesilik. Denna kunskap skulle senare ge honom övertaget i den kända tävlingen till Sydpolen år 1911. Det finns en informativ vandringsled, Heritage Centre och Hamlet Centre, som tillägnas områdets historia och kultur.

  Fort Ross

  Ett övergivet kontor för Hudson Bay-kompaniet ligger på den sydligaste delen av Somerset Island. Magasinet här används fortfarande som skydd av resenärer, med våningssängar och hyllor med konserver.

  Beecheyön

  Detta är den sista viloplatsen för de tre medlemmarna av Franklinexpeditionen som seglade in i Nordvästpassagen år 1845 men aldrig återvände. Det är tradition att utforskare i regionen stannar till och visar sin respekt vid gravarna, som Roald Amundsen gjorde år 1903.

  Devonön

  Välkommen till världens största obebodda ö. De enda tecknen på mänskligt liv finns vid den sedan länge övergivna bosättningen i Dundas Harbour samt flera arkeologiska utgrävningar från Thuleperioden.

  Pond Inlet

  Pond Inlet kallas ”Mittimatalik” på inuktitut, vilket betyder ”platsen där landstigningen görs”. Detta är ett traditionellt inuitsamhälle på Baffinön, med fantastisk utsikt över Eclipse Sound och bergen på Bylot Island. Det är också känt för att vara ett bra ställe för att se narval – havets enhörning.

  Dag 8-17
  Nordvästpassagen

  Hela vägen genom Nordvästpassagen

 • Dag 18
  Labradorhavet

  Korsa Baffinbukten och Davis sund

  4 september 2023

  Vi har lämnat Kanada bakom oss och sätter nu kursen mot Grönland. Medan vi seglar över Baffinbukten och Davis sund kan du fortfarande njuta av informativa föreläsningar på vetenskapscentret. En del av de teman som tas upp rör djurlivet som vi kan se, Grönlands kultur, expeditionshistoria, geologi, fotografi och historiska upptäcktsresanden.

  Om du är ute efter fysisk aktivitet kan du gå till gymmet för att få upp pulsen. Du kommer även att ha tillgång till bastun, en infinitypool och två badtunnor utomhus. Njut av något gott att dricka i Explorer Lounge & Bar med en fantastisk utsikt medan du lutar dig tillbaka i en soffa och tittar på de rytmiska vågorna utanför.

  På kvällen kan du dela dina äventyr med expeditionsteamet och lära känna dessa nutida upptäcktsresande. Alla expeditionsteamets medarbetare är levande skattkistor av erfarenhet och information.

  Dag 18
  Labradorhavet

  Korsa Baffinbukten och Davis sund

 • Dag 19
  Ilulissat

  Där isbergen föds

  5 september 2023

  Ilulissat – vilket helt enkelt betyder ”isberg” – ligger naturskönt i isfjorden Ilulissat, som finns med på Unescos världsarvslista. Denna vackra stad utmärks av de färgglada husen som ligger vid fjorden där isberg ständigt glider förbi – det är verkligen en vacker plats.

  Det är även en pulserande knutpunkt för äventyrare som ger sig ut på polarisen, och här finns nästan lika många slädhundar som människor. På våren går en av världens största tävlingar i hundkapplöpning av stapeln här med hundra slädar.

  Precis utanför staden kan du se enorma isberg som flyter i det mörkblå vattnet. De kommer från Jakobshavn Isbræ, en glaciär som kalvar ungefär 35 miljarder ton isberg varje år. Dessa isberg tar sig ner för den 20 km långa fjorden innan de kommer ut i Diskobukten, och de är allt en fotograf kan drömma om.

  Du kommer inte bara att se dessa enorma utmejslade ismassor, du kommer även att höra dem. När de stöter i varandra eller i strandkanten ekar ljudet av is som spricker, mullrar och knarrar i hela fjorden.

  Om det bakgrundsljudet låter som trummor, så låter kraschen och plasket från iskalvningen i vattnet nedanför som cymbaler. Njut av att bara sitta och lyssna på isbergen en stund i denna vackra omgivning.

  Dag 19
  Ilulissat

  Där isbergen föds

 • Dag 20
  Sisimiut

  Modern bosättning, gamla traditioner

  6 september 2023

  Sisimiut – Grönlands andra stad – har ett helt fantastiskt läge 40 km norr om polarcirkeln i det centrala kustområdet i Davis sund. Det är en modern bosättning, men dess rötter sträcker sig långt bakåt. Uppskattningsvis har området bosatts av grönländare i över 4 500 år.

  Stadens namn betyder ”människorna vid rävgryten”, en referens till de många fjällrävsgryt som ligger nära staden. Ett annat djur i området är myskoxen, vars ull används för att göra ett lokalt tyg som kallas qiviut – och sägs vara tio gånger varmare än fårull. Du kanske vill passa på att skaffa dig en halsduk, mössa eller vantar i qiviut medan du är här.

  Sisimiut har en befolkning på ungefär 5 500 invånare och är en viktig lokal knutpunkt och används dessutom ofta som anhalt för båtar som reser mellan Nuuk och Diskobukten. Många kommer hit för att njuta av utomhusnöjen på Grönlands istäcke, bland annat skidåkning och hundspann.

  Det lilla museet har artefakter från utgrävningar av gamla Saqqaq-bosättningar nära staden, en del över 4 000 år gamla. Här ligger också Taseralik Cultural Centre, där du kan lära dig mer om områdets kulturarv.

  Dag 20
  Sisimiut

  Modern bosättning, gamla traditioner

 • Dag 21-22
  Över Labradorhavet

  Över Labradorhavet

  7 september 2023 - 8 september 2023

  Du får tid till att koppla av, lära känna dina medresenärer bättre och dra nytta av bekvämligheterna ombord. I vetenskapscentret kommer expeditionsteamet att hålla föreläsningsprogram om Arktis djurliv och ekosystem.

  Vi stödjer även ett antal projekt för medborgarforskning som du kan delta i. Dessa projekt inkluderar Happywhale, där dina foton bidrar till att identifiera och spåra specifika valars rörelsemönster över hela planeten tack vare deras utmärkande egenskaper.

  Du kan även delta i projektet GLOBE Observer, som kombinerar dina observationer av moln- och himmelsförhållanden underifrån med data som samlats in av satelliter ovanifrån.

  Genom att delta i dessa projekt kommer du inte bara att främja det vetenskapliga samfundet, utan även få en bättre förståelse för världen omkring dig.

  Dag 21-22
  Över Labradorhavet

  Över Labradorhavet

 • Dag 23
  Red Bay

  Kanadas gömda historia

  9 september 2023

  Red Bay var förr en baskisk valfångststation vid Labradorhalvöns södra kust i Belle Isle-sundet. Du kanske får en glimt av en knölval eller en vikval, vilket var det som först lockade de baskiska valfångarna till denna hamn under 1600-talet. Dessa fiskare återvände i ungefär 70 år för att fånga valar och exportera deras raffinerade olja tillbaka till Europa.

  Men alla valfångstfartyg kunde dock inte ta sig till Red Bays stränder. Förlista vrak av chalupas och galeoner är bara några av de fartyg som har hittats i de iskalla vattnen. Dessa upptäckter gör Red Bay till en av de viktigaste arkeologiska platserna under vatten i hela världen.

  När du utforskar denna fascinerande stad, se till att besöka det lokala museet som är en del av Red Bay National Historic Site för att se en åtta meter lång chalupa – ett litet valfångstfartyg – och föreställ dig livet som en baskisk valfångare på Labradorhavet.

  Du kan också hålla utkik efter valben vid det historiska minnesmärket för piraten Kapten Kidds begravda skatt kring Tracey Hill. Även om du kanske inte hittar några gulddubloner så kommer du åtminstone att njuta av en fantastisk utsikt.

  Dag 23
  Red Bay

  Kanadas gömda historia

 • Dag 24
  Corner Brook

  En klassisk kanadensisk stad

  10 september 2023

  När du seglar in i Bay of Islands, som omges av klippiga sluttningar och täta skogar från bergskedjan Long Range Mountains, påbörjar du samma resa som Kapten James Cook gjorde för över 250 år sedan.

  Precis som den kända kaptenen beger vi oss till Corner Brook vid mynningen av Humberfloden. Det är den näst största staden i Newfoundland och Labradorprovinsen efter St. John’s. Om den sistnämnda är trendig och internationell så är Corner Brook helt klart traditionell och lokal.

  Du kan få en känsla av regionens historia här på Corner Brook Museum. Det finns många olika artefakter som kartlägger den inhemska kulturen, industrin och självklart kapten James Cook. Utställningen om krigsbrudar under andra världskriget från England och Skottland är särskilt intressant.

  Vi erbjuder en tillvalsutflykt till Crow Hill, där det finns ett historiskt minnesmärke över kapten James Cook. När du står där den kände brittiske utforskaren en gång stod och spanade, kommer du att ha en fin utsikt över staden. Glöm inte att ta ett foto på själva statyn.

  Andra tillvalsutflykter är bland annat en guidad vandring längs en del av ångtågsbanan i Corner Brook. Eller så kan du få en rejäl adrenalinkick av att åka zipline högt upp över natursköna Humber Valley och njuta av utsikten över Marble Mountain och Steady Brook Falls.

  När det är dags att ge sig av kommer kanske ett lokalt band ombord för att bjuda på en uppvisning och skicka iväg oss med värme från Corner Brook.

  • Inkluderad Musik och berättelser i Newfoundland
  Dag 24
  Corner Brook

  En klassisk kanadensisk stad

 • Dag 25
  Till sjöss

  Dags för avslut

  11 september 2023

  Det är vår sista dag till havs och din kryssning närmar sig sitt slut. Du kanske bara vill tillbringa denna dag till havs genom att koppla av från all spänning som har fyllt de senaste två veckorna.

  Dina tankar kanske naturligt vänder sig hemåt igen, eller så kanske du märker att du redan har lämnat hjärtat kvar på en av de speciella platser som vi har besökt. Idag är en bra dag att fundera över och återuppleva alla de underbara upplevelser som du har haft under resan.

  Expeditionsteamet kommer antagligen också att känna ungefär som du, och du kan delta när de sammanfattar höjdpunkterna under den spännande kryssning som ni just har delat. Du har antagligen också några hundra foton att gå igenom och sortera – natursköna landskap, aktiviteter och många minnen!

  Dag 25
  Till sjöss

  Dags för avslut

 • Dag 26
  Halifax

  Huvudstaden i Nova Scotia

  12 september 2023

  Och med det avslutas din spännande och episka resa från den ena änden av Nordvästpassagen till den andra änden i Halifax.

  Nova Scotias kosmopolitiska huvudstad ligger mitt på östkusten och är en viktig hamnstad som vetter mot en av världens största naturhamnar.

  Med sina röda tegelstenar, landmärket Citadel Hill National Historic Site, ett historiskt bryggeri från 1820 och den storslagna 4 km långa strandpromenaden erbjuder Halifax många olika möjligheter om du vill förlänga din resa.

  Nära där vi lägger till ligger Pier 21, ”Kanadas Ellis Island”, dit tusentals flyktingar kom från hela världen och en lämplig plats för Kanadas Museum of Immigration. Här finns även Maritime Museum of the Atlantic, som har en stor utställning om Titanickatastrofen.

  Inte långt från Downtown Halifax ligger Halifax Common, som öppnade 1763 och är Kanadas äldsta park. Om du gillar konst kommer den omfattande samlingen i Art Gallery of Nova Scotia att göra ett starkt intryck på dig.

  Om du kan, tillbringa ett par extra dagar här på vårt efterprogram innan du åker hem igen. Du kan besöka det historiska samhället i Peggy's Cove och se dess ikoniska fyr. Det finns också tid att visa din aktning för Halifax Fairview Lawn Cemetery, begravningsplatsen för 121 tragiska Titanicpassagerare.

  Dag 26
  Halifax

  Huvudstaden i Nova Scotia

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Augusti:
18.

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Ny säsong

  Känn värmen – vårt största kryssningsutbud utanför polarregionerna någonsin.
  Läs mer och beställ

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Vancouver före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Ekonomiflyg från Vancouver till Nome

Transfer

 • Transfer från hotellet i Vancouver till flygplatsen före expeditionskryssningen
 • Transfer från flygplatsen till fartyget i Nome före expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Utbud av inkluderade utflykter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Medicinskt frågeformulär är obligatoriskt
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: