Svalbard

– Avlägset, mystiskt och extremt
 • Den högarktiska regionen med experterna
  Som föregångaren inom äventyrsresor i Svalbard använder vi vår kunskap för att visa dig det absolut bästa av denna arktiska pärla.
 • En oförglömlig vildmark
  Kom nära glaciärer, fjordar och spektakulära nationalparker för att uppleva en skönhet som skiljer sig från vad man kan se på andra platser på jorden.
 • Isbjörnens rike
  Möt det rika djurlivet med allt från valar och fjällrävar till ett fantastiskt fågelliv och isbjörnen, Svalbards okrönte konung.
 • Hållbart äventyr
  Våra expeditionskryssningar är skapade med hållbarhet som högsta prioritet. Delta i strandstädningar och få en djupare förståelse för Svalbards ekosystem.

Kryssningar til Svalbard

Utforska flere destinationer

Hitta din resa bland våra destinationer runt om i världen.

Karta

Utforska Svalbard

Upptäck några av de möjliga ilandsstigningsplatser du kan besöka under en expeditionskryssning till Svalbard.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Utforska Svalbard

Upptäck några av de möjliga ilandsstigningsplatser du kan besöka under en expeditionskryssning till Svalbard.

 • 1

  Longyearbyen

  är en liten och färgstark stad med den arktiska vildmarken alldeles inpå knutarna.

 • 2

  Barentsburg

  är ett ryskt samhälle med ett gruvarv och ett intressant pomormuseum.

 • 3

  Ny Ålesund

  Vill du skicka ett vykort från den nordligaste staden i världen? Det här är rätta stället. Som porten till nordpolen, avlägsen men charmig, har Ny-Ålesund en fascinerande upptäckarhistoria.

 • 4

  North West Spitsbergen National Park

  Utforska de många vackra fjordarna i området, som Kongsfjorden, Krossfjorden och Liefdefjorden, där den väldiga Monaco-glaciären finns.

 • 5

  Moffen

  är en liten ö norr om Wijdefjorden vid Spetsbergens kust och den största i ögruppen Svalbard.

 • 6

  80° North

  Hurtigruten planerar att segla ovanför den 80:e breddgraden och du befinner dig då mindre än 600 sjömil från den geografiska Nordpolen.

 • 7

  Kvitøya

  Denna avlägsna ö – den östligaste i Svalbards skärgård – är nästan helt täckt av Kvitøyjøkulens istäcke, därav namnet "Kvitøya” eller ”Vitön” på svenska.

 • 8

  North East Svalbard Nature Reserve

  Nordöstra Svalbard åtnjuter det största beståndet av isbjörnar i skärgården. Det har också ett fantastiskt djurliv med stora möjligheter att få se valrossar och uppleva det rika fågellivet.

 • 9

  South East Svalbard Nature Reserve

  Edgeøya är den tredje största ön i Svalbards skärgård med ett landskap som till stor del inte är isbelagt, till skillnad från stora delar av Svalbard. Kapp Lee är en underbar plats där du hittar kulturarv från alla epoker av mänsklig utforskning av Svalbard.

 • 10

  South Spitsbergen National Park

  Isbjörnar är kända för att jaga på isflaken i området, så med lite tur kan vi få syn på några av dessa storslagna rovdjur.

Segla med experterna

– Ditt expeditionsteam på Svalbard

Våra experter finns med ombord för att skydda både resenärerna och de orörda, ömtåliga miljöerna. De har också en ovärderlig roll som värdar under hela expeditionen.

Ledare och lärare

På våra expeditioner på Svalbard leder expeditionsteamet aktiviteter som landstigningar, strandstädningar och fågelskådning i närheten av fågelklippor och glaciärer.

“Det bästa är när våra gäster får den där äkta känslan för det storslagna och överväldigande i naturen.”

– Friederike, assisterande expeditionsledare

Upplev Svalbard

Spetsbergen är Norges arktiska krona. Eftersom det ligger halvvägs mellan norska fastlandet och Nordpolen förväntar man sig extrem kyla, men tack vare Golfströmmen har Spetsbergen och de andra öarna i Svalbard ett förvånansvärt milt klimat med tydligt avgränsade årstider. Det finns ett rikt växt- och djurliv med bland annat sälar, tusentals sjöfåglar som kommer dit varje sommar, fjällräv, räv och det största rovdjuret: isbjörnen.

Klondikestämning

När man besöker Spetsbergen är det en stor upplevelse att besöka de vitt skilda och fascinerande bosättningarna som Longyearbyen, Barentsburg eller Ny-Ålesund. De har alla en helt egen atmosfär. Men en sak har de gemensamt: en pionjärkänsla, en stämning som i det gamla Klondike. Longyearbyen är en färgglad, modern stad med utmärkta hotell och restauranger, regelbundna flyg till norska fastlandet, samt en imponerande mängd aktiviteter där det finns något för alla.

Nära naturen

Med Hurtigruten kan du välja mellan ett antal expeditioner antingen med MS Fram eller MS Nordstjernen, eller så kan du lägga till Spetsbergen till din resa längs norska kusten. Du flyger i så fall från Tromsø. Våra utflykter i expeditionsstil tar dig nära det arktiska djurlivet, spökstäder efter tidiga valstationer och isolerade gruvbyar, forskningsbyar, spektakulära fjordar och isberg.