Djupgående expedition till Patagonien och Chiles fjordar

Djupgående expedition till Patagonien och Chiles fjordar

Djupgående expedition till Patagonien och Chiles fjordar

Djupgående expedition till Patagonien och Chiles fjordar

Reseinformation 16 dagar MS Roald Amundsen
Avresor
25 mars 2023
19 mars 2024
Pris från
kr 60 499
Frukost, lunch och middag ingår

Följ med på vår expeditionskryssning genom Patagonien och de chilenska fjordarna från Ushuaia till Valparaíso. Du kommer att besöka avlägsna nationalparker och komma nära inpå både Garibaldi-glaciären och Brüggen-glaciären.

Äventyrets början

Äventyret börjar med en övernattning i romantiska Buenos Aires innan du flyger till Ushuaia för att gå ombord på det hybriddrivna fartyget MS Roald Amundsen. Du kommer att kastas rakt in i äventyret när vi försöker landstiga på Kap Horn. Vågorna från Stilla havet och Atlanten möts här, vilket ofta skapar utmanande förhållanden. Detta faktum gör det bara ännu mer spännande om vi lyckas gå i land. Vi fortsätter sedan till den lilla staden Puerto Williams och försöker ta oss vidare till Garibaldi-fjorden, ett av UNESCO:s biosfärområden och hemvisten för glaciären med samma namn.

Patagoniens nationalparker

När vi anländer till Puerto Natales kan du få chansen att följa med på en valbar utflykt till den världsberömda nationalparken Torres del Paine. Därefter tar vi oss till Brüggen-glaciären, som är den längsta glaciären på södra halvklotet utanför Antarktis. De isolerade men välkomnande samhällena Puerto Edén och Caleta Tortel står näst i tur. Castro är en charmig rustik stad med tillgång till Chiloé nationalpark medan Niebla med sin gamla spanska fästning är det sista stoppet före den pulserande och kulliga staden Valparaíso.

Djupgående expedition till Patagonien och Chiles fjordar Djupgående expedition till Patagonien och Chiles fjordar
 • Dag 1
  Buenos Aires, Argentina

  En stad med många passioner

  Det finns en puls i Buenos Aires som gör Argentinas huvudstad helt unik. Om du frågar någon som bor här, så kommer de att säga att det är smältdegeln av olika människor som genomsyrar staden med sådan energi. Som ”hamnbor”, kom de från olika delar av världen med alla sina olika kulturer. Följden av detta blev en härlig blandning av romantisk musik, folk som dansar tango så fort tillfälle ges, Maradona-galna fotbollsfans, kolonial arkitektur från gamla världen och smakrik latinamerikansk mat.

  Du kommer att övernatta på ett hotell i staden och sedan ta ett tidigt flyg morgon därpå. Beroende på när du anländer, så kanske du har lite tid över till att utforska denna vibrerande huvudstad. Gör ett besök till Teatro Colón, ett vackert operahus som dateras tillbaka till 1908, och fortsätt sedan till det historiska Café Tortoni för en kopp Paris-inspirerat kaffe och chokladdoppade churros. Caminito är ett färgstarkt gatumuseum i kvarteret La Boca med livliga marknader och restauranger som ståtar med folkdansuppträdanden och tangoshower. Om du känner för att fortsätta festen in på småtimmarna finns det gott om barer och bolicheklubbar att välja bland i det trendiga distriktet Palermo.

  Se till att anlända till Buenos Aires några dagar tidigare för att utforska staden till fullo eller följa med på vårt valbara förprogram till det vilda Patagonien.

  Dag 1
  Buenos Aires, Argentina

  En stad med många passioner

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia, Argentina

  ”Eldslandet”

  Preliminär avgångstid: 19:00

  Det blir en tidig start idag. Vi träffas i hotellobbyn på morgonen och beger oss till flygplatsen för att ta flyget till Ushuaia. Provinshuvudstaden i Argentinas Tierra del Fuego (Eldslandet) ligger i en vik med Martial-glaciärens snötäckta berg i norr. Ushuaia göra anspråk på den tvivelaktiga titeln ”världens sydligaste stad”, vilket även görs av två andra chilenska städer. Ditt hem till sjöss, MS Roald Amundsen, väntar i hamnen. När du har gått ombord på fartyget ska du se till att hämta ut din kostnadsfria vind- och vattentäta expeditionsjacka och gå på den obligatoriska säkerhetsgenomgången innan avresan. Därefter får du lite tid till att gå runt på fartyget och göra dig hemmastadd i hytten innan vi avnjuter en välkomstmiddag tillsammans. Din expedition har officiellt startat!

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia, Argentina

  ”Eldslandet”

 • Dag 3
  Till sjöss

  Där två hav möts

  På morgonen kommer vi att färdas genom den natursköna Beaglekanalen, där du kan få se sällsynta, inhemska Peales delfiner och andra vilda djur. När vi har tagit oss igenom kanalen fortsätter vi ner till det mytomspunna Kap Horn. Denna udde på Isla Hornos upptäcktes 1616 av holländaren Willem Schouten, som kallade den Kaap Hoorn efter staden Hoorn i Nederländerna. Under många århundraden var det en viktig milstolpe i den gamla sjörutten ”Clipper route” som förband Europa med Fjärran Östern och Oceanien. Det fortsätter vara en viktig punkt på jorden runt-seglingar än idag.

  Vid området omkring ön möts Atlanten och Stilla havet, vilket skapar kraftfulla vågor som blir ännu starkare av de virvlande västvindarna. För kappseglare är det en bragd att runda Kap Horn, besläktat med känslan hos en bergsbestigare som bestiger Mount Everest. Eftersom vattnet här brukar vara vilt kan vi inte garantera att vi kan gå iland. Men om vi har tur och vädret är tillräckligt stabilt för att gå iland på ön och upp till udden, så kommer du att vara en av de lyckligt lottade i världen som kan skryta om det.

  Dag 3
  Till sjöss

  Där två hav möts

 • Dag 4
  Puerto Williams, Chile

  Kanske världens sydligaste stad.

  Puerto Williams ligger på Isla Navarino, mellan bergskedjan Dientes de Navarino och Beaglekanalens södra strandkant, och det finns få platser som känns mer som ”världens ände” än denna stad. Även om det är en av tre utmanare till titeln ”Världens sydligaste stad”, har Puerto Williams en lugn atmosfär som påminner mer om ett mindre samhälle. Passa på att gå till posten här och skicka vykort till vänner och familj. De kommer förmodligen att bli glada över att få en hälsning hela vägen från ”världens ände”.

  Staden började som en militär utpost 1953 och de flesta av de 3 000 invånarna är knutna till den lokala flottbasen. Omkring 70 invånare tillhör det inhemska yaghan-folket och kallar också Puerto Williams sitt hem. De har bott i Tierra del Fuego-regionen i 10 000 år. Vill du veta mer om historien om folket och staden ska du besöka Martin Gusindes antropologiska museum. Där kan du utforska yaghan-folkets artefakter, kartor, fotografier och en traditionell kanot.

  Det finns möjlighet att se en replik av Yelchos stäv, fartyget som räddade Shackletons manskap som satt strandade på Elefantön 1916. Du kan även ge dig ut på vandringar och fördjupa dig i det underbara landskapet, antingen på egen hand eller som en del av en guidad tillvalsutflykt. Om vädret är fint kan det även finnas möjlighet att ge dig ut på kajakpaddling. Passionerade fågelskådare ska se till att ha kikaren nära till hands eftersom det finns många sjöfåglar i området, såsom den mäktiga albatrossen.

  • Inkluderad Presentation om Yaghan-kultur ombord
  Dag 4
  Puerto Williams, Chile

  Kanske världens sydligaste stad.

 • Dag 5
  Garibaldi-glaciären eller Della Pia-glaciären, Chile

  Glaciärens spektakulära skådespel

  Dagens mål är att åka på en naturskön kryssning på Garibaldi-fjorden i nationalparken Alberto de Agostini hela vägen upp till Garibaldi-glaciären. Detta är en storslagen region där Anderna stupar ner i Stilla havet och stora glaciärer förser de vackra chilenska fjordarna med is, och ibland isberg. Vattnet är färgat med glaciärsediment, vilket ger det en gräddblå färg, och de branta klipporna glittrar med små vattenfall som porlar fram överallt, ibland i fullt flöde från den senaste tidens nederbörd.

  Från vår erfarenhet av tidigare resor kan det ibland förekomma starka vindar och tjock havsis i området som kan blockera vår rutt. Men om vädret och vattnet är på vår sida kommer vi att ta oss fram till Garibaldi-glaciären vid den inre änden av fjorden, en av de mest imponerande glaciärerna i hela Chile. Väggen består av sönderfallande safir- och turkosfärgade istorn som kan vara högre än vissa byggnader. En konfetti av is i alla former, nyanser och storlekar täcker vattnet under glaciärväggen. Även om vi inte kan garantera att du får vara med om denna upplevelse när vi är vid glaciären kan du ha turen att få se ismassor brytas loss från glaciärväggen och rasa ner i en jättelik explosion av is och vatten. Detta skådespel är en fröjd för ögonen, med det är troligtvis det dramatiska ljudet som ekar genom fjorden som kommer att lämna det starkaste intrycket.

  Tack vare det syre- och planktonrika kalla vattnet som kommer från glaciären erkänns fjorden även som ett av UNESCO:s biosfärområden. Sälar och sjölejon kan sticka upp sina huvuden ur vattnet eller ses vid stranden. Ett antal sjöfåglar kan också ses flyga ovanför oss eller sitta på småöar av flytande is. En fågel du ska hålla utkik efter i skyn är kondoren, som tillhör Nya världens gamar med en vingbredd på upp till tre meter.

  Dag 5
  Garibaldi-glaciären eller Della Pia-glaciären, Chile

  Glaciärens spektakulära skådespel

 • Dag 6
  Chilenska fjordar

  Kryssning genom paradiset

  Detta vilda och avlägsna område dominerades en gång i tiden av den kanotfarande inhemska befolkningen som levde, seglade och jagade i dessa fjordar i århundraden. Beundra lugnet i denna labyrint av vattenvägar, med en massa öar, glaciärer och branta bergssluttningar. Gå ut på däck och njut av utsikten över de höga bergen som sluttar rakt ner i det isiga vattnet medan du spanar efter vilda djur, såsom sjöelefanter, delfiner och valar.

  Under hela resans gång håller expeditionsteamet föreläsningar i vetenskapscentret för att dela med sig av sin breda kunskap om regionen. Ämnesområdena sträcker sig från precolumbiansk historia, de omgivande bergens och öarnas geologi, lokalsamhällenas folklore och så vidare. Men alla föreläsningar hålls inte inomhus. Fartyget lockar sjöfåglar som flyger jämsides med oss och expeditionsteamet kan också hjälpa dig att känna igen och identifiera dessa befjädrade följeslagare från däck. Det finns även en professionell fotograf ombord som, förutom att ta bilder från vår resa tillsammans, kommer att finnas till hands för att visa dig grunderna inom expeditionsfotografering.

  Dag 6
  Chilenska fjordar

  Kryssning genom paradiset

 • Dag 7-8
  Puerto Natales, Chile

  Torres del Paine nationalpark

  På vägen in och ut från Puerto Natales måste vi åka genom White Narrows, en passage som endast är 80 meter bred. Detta trånga farvatten måste navigeras noggrant eftersom vi endast kan passera i dagsljus och vid stilla vatten.

  Puerto Natales grundades 1911 av skotska och tyska invandrare som kom för att exportera lamm och ull tillbaka till Europa. Idag har staden cirka 20 000 invånare, och en ständig ström av äventyrsresenärer från olika delar av världen passerar förbi för att ta sig till den världskända nationalparken Torres del Paine. Följ med på vår tillvalsutflykt till nationalparken för att utforska ett landskap med en fantastisk mångfald, från vidsträckta grässlätter till kuperad bergsterräng med mäktiga toppar som hyser ett varierat djurliv. Förutom de fler än 100 fågelarterna, såsom kondoren ska du även hålla utkik efter lamor, pumor och rävar.

  Du kan även tillbringa tid i själva Puerto Natales. Staden har sett en ökning av trendiga matställen, bohemiska barer och butiker som säljer friluftsutrustning. Om du gillar gin kan du ta en rundtur i Last Hope Distillery, som kan vara det sydligaste destilleriet i världen, eller så kan du ta dig till Etherh Aike, en hantverksby som säljer olika hantverk och presenter. Längs vattnet finns det många bildsköna platser, såsom den gamla piren med sina trästolpar som slingrar sig ut i fjorden och snötäckta berg i bakgrunden. Fingrarna på Monumento de la Mano och dansfigurerna i Monumento al viento erbjuder fotomöjligheter du inte vill missa.

  Vi ger oss av tidigt på morgonen den andra dagen, men fartyget kommer att ligga i hamnen över natten.

  • Inkluderad Vyer i Puerto Natales
  Dag 7-8
  Puerto Natales, Chile

  Torres del Paine nationalpark

 • Dag 9
  Brüggen-glaciären, Chile

  Den längsta glaciären på södra halvklotet

  Brüggen-glaciären har sitt ursprung i det södra patagoniska isfältet och sträcker sig nästan 66 kilometer, vilket gör den till den längsta glaciären på södra halvklotet utanför Antarktis. Brüggen-glaciären, som har fått sitt namn efter den tyska geologen, har en vägg som är 4,5 kilometer bred och 80 meter hög, och är full med djupa och slingrande sprickor. Otroligt nog är Brüggen-glaciären unik i Bernardo O'Higgins nationalpark eftersom det är den enda glaciären som växer år efter år. När de flesta glaciärer i världen generellt sett drar sig tillbaka verkar denna glaciär bryta mot trenden med en genomsnittlig tillväxt i längd, höjd och densitet på så mycket som 50 meter om dagen.

  För att nå glaciären måste vi åka österut genom fjorden Seno Eyre där du kan beundra landskapet runt omkring dig. Tempererad skog sträcker sig längs kusten och ibland kan ett och annat sjölejon dyka upp. Det är också vanligt att delfiner simmar i vattnet, medan sjöfåglar, såsom måsar och tärnor flyger i skyn. Om väder- och vågförhållandena tillåter ger vi oss ut i våra små båtar för att utforska fjorden och glaciären, som vi är noga med att inte komma för nära. Ibland kalvar Brüggen-glaciären så att ismassor rasar ner i vattnet, vilket är en mäktig syn- och ljudupplevelse – på säkert avstånd.

  Dag 9
  Brüggen-glaciären, Chile

  Den längsta glaciären på södra halvklotet

 • Dag 10
  Puerto Edén, Chile

  En portal till paradiset

  Bosättningen Puerto Edén ligger vid änden av en halvö i en fjord i Bernardo O´Higgins nationalpark. Även om parken verkligen är ett paradis bortom huvudlederna kan Puerto Edén endast nås till sjöss och det är en av Chiles mest svåråtkomliga bebodda platser. För att komma hit måste vi segla genom Angostura Inglesa, ett smalt sund vid den södra änden av Messierkanalen som endast kan navigeras vid stillvatten och i dagsljus. Dessa trånga farvatten är endast 180 meter breda på vissa platser, med lågt liggande öar och branta berg på båda sidor där de städsegröna träden i de magellanska subpolära skogarna växer.

  Puerto Edéns isolering beror delvis också på regionens klimat som kännetecknas av ofta förekommande nederbörd, hög luftfuktighet och kraftiga stormar. Det finns inga vägar till, från eller inom byn, bara gångvägar belagda med plankor och stigar som kopplar samman de knappt 200 invånare som bor här. Byn är också hemvisten för de återstående två dussin personerna av kawéskar-folket. Det unika samhället har utnämnts till en levande mänsklig skatt av UNESCO, som erkänner folkets kulturella betydelse och behovet av att skydda deras arv. Du kan gå runt i byn på egen hand och träffa och prata med lokalborna. Du kommer att beundra deras samspel med lokala växter och marina djur, och utan tvekan respektera deras önskan att bevara deras värdefulla historia och sedvänjor.

  • Inkluderad Besök ett samhälle
  Dag 10
  Puerto Edén, Chile

  En portal till paradiset

 • Dag 11
  Tortel, Chile

  Aisén-regionens charm och chilotisk arkitektur

  Söder om nationalparken San Rafael Laguna mellan det norra och södra patagoniska isfältet ligger Caleta Tortel, en avlägsen by vid mynningen av Rio Baker som är den största floden i Chile. Den första vägen till Caleta Tortel öppnades 2003, vilket gjorde byn lite mindre isolerad. Tack vare de omgivande glaciärernas smältande is har vattnet fått en vacker blandning av turkosa och mjölkblå färger. Om vädret tillåter kommer du att kunna sitta nära vattnet på en kajakutflykt.

  Byn växte upp som en del av träindustrin, vilket förklarar varför större delen av byn har byggts i trä av en cypressväxtart från den omgivande skogen. Det är vanligt i hela Aisén-regionen att husen är byggda på styltor i chilotisk stil, eftersom migrerande arbetare från Chiloé i norr sökte sig hit för att arbeta. De 500 invånarna utgör nu ett sammansvetsat samhälle som fortfarande är kopplat till skogsbranschen och här finns en skola, ett bibliotek, en vårdcentral, en polisstation och till och med några restauranger. Det finns inga riktiga vägar i byn, utan istället finns en labyrint av plankbelagda gångvägar som slingrar sig över vattnet och runt bergsfoten. Som en tillvalsutflykt kan du ta en rundtur i byn med en lokal guide. Lokalborna är kända för att ge sina gäster ett varmt välkomnande och du kommer att bli inbjuden till en folkdansföreställning och få chansen att köpa hantverk från lokalbor. Du kan också lära dig mer om områdets fascinerande historia, som bland annat upptäckten av 8 000 år gamla grottmålningar och bevis på att den unika chilesaurusen strövade omkring i området för 145 miljoner år sedan.

  • Inkluderad Besök i samhället Tortel
  Dag 11
  Tortel, Chile

  Aisén-regionens charm och chilotisk arkitektur

 • Dag 12
  Till sjöss

  Patagoniens farvatten

  Din expeditionskryssning fortsätter norrut genom Patagoniens kända farvatten. Det sägs att när Magellan seglade här på 1520-talet på sin världsomsegling så trodde han och hans besättning att urinvånarna var jättar som var över fem meter långa. Han gav dem alltså namnet ”patagons” efter en litterär karaktär i en spansk bok som var populär på den tiden. Även om urinvånarna var längre än de flesta européer vid den tiden så var de verkligen inga jättar. Men namnet blev kvar och regionen har sedan dess kallats Patagonien. Idag är området framför allt känt för det vackra andiska havslandskapet snarare än de så kallade jättarna, även om du faktiskt kan se ett annat jättedjur som simmar i havet. Du kan fortfarande gå på intressanta föreläsningar om t.ex. sjöfåglar, geografi eller inhemsk kultur. Eller varför inte delta i en konstkurs där du kan måla något från dina upplevelser eller engagera dig i ett projekt för medborgarforskning i vetenskapscentret?

  Dag 12
  Till sjöss

  Patagoniens farvatten

 • Dag 13
  Castro, Chile

  Chilotisk charm

  Castro är huvudstaden på ön Chiloé och ligger insvept bland vindpinade kullar och grönska. De flesta besökare går raka vägen till kajen i distriktet Gamboa för att se de berömda ”palafitos”, färgglada trähus som har byggts på styltor längs Fiordo de Castro. Men den här lilla storstaden har mycket mer än så att erbjuda. Gillar du antikviteter? Ta dig ner till det centrala torget för att besöka UNESCO-världsarvet Iglesia San Francisco, en gammal nygotisk träkyrka som dateras tillbaka till 1567 när staden grundades. Om din smak lutar mer mot det moderna är Museo de Arte Moderno Chiloé värt ett besök. Blir du hungrig på vägen genom staden kan du besöka en av de många utsökta restaurangerna.

  Du kan även få möjlighet att boka en tillvalsutflykt till den närliggande Chiloé nationalpark. Denna vandring tar dig genom parkens valdivianska regnskog som består av städsegröna sydbokar och inhemska Fitzroya cupressoides, den största trädarten i Sydamerika. Om du har tur kan du få syn på sjölejon, sjöfåglar och valar längs kusten.

  • Inkluderad Castro och dess kyrkor
  Dag 13
  Castro, Chile

  Chilotisk charm

 • Dag 14
  Niebla, Chile

  Fästningen i dimman

  Den lilla kuststaden Niebla ligger på en pittoresk halvö med utsikt över viken Bahía Corral på ena sidan och Río Valdivias mynning på den andra. Namnet betyder ”dimma” på spanska, som Stilla havets vindar brukar dra in över området. Lokalborna från den närliggande staden Valdivia tycker om att besöka Niebla för dess livliga folkmarknad och mörka sandstrand. Ta en promenad på den breda stranden och om marknaden Feria Costumbrista är öppen kan du även prova ett urval av traditionella empanadas, antichuchos, churros för att bara nämna några läckerheter.

  Bortsett från själva staden kommer du sannolikt att tillbringa större delen av din tid här till att utforska det gamla spanska fästningens ruiner och dess tillhörande museum. Castillo de la Pura y Limpia Concepción de Monfort de Lemus, eller endast Niebla fästning för enkelhetens skull, byggdes av spanjorerna mellan 1671 och 1679. Det är en av fyra huvudfästningar som tillsammans med ett nätverk av andra mindre bröstvärn med tinnar en gång skyddade skepp och städer från pirater som brukade färdas i dessa farvatten och plundra samhällena. Lär dig mer om regionens strategiska historia i museet, gå runt fyren, posera bredvid en rad rostiga kanoner och insup den vackra utsikten över floden och bukten.

  • Inkluderad Höjdpunkter i Valdivia
  Dag 14
  Niebla, Chile

  Fästningen i dimman

 • Dag 15
  Till sjöss

  Resan norrut

  Din expeditionskryssning närmar sig sitt slut, men det är inte över än. Vi rekommenderar att du gör det mesta av din återstående tid på MS Roald Amundsen, oavsett om du föredrar att ägna dig åt att spana efter fåglar och andra djur ute på däck, prata med dina nya vänner eller njuta av din favoritdrink i Explorer Lounge & Bar. Expeditionsteamet sammanfattar kryssningens höjdpunkter och håller dig engagerad. Vår fotograf ombord kan även spela upp ett bildspel med bilder tagna på din äventyrliga expeditionskryssning.

  Dag 15
  Till sjöss

  Resan norrut

 • Dag 16
  Valparaíso, Chile

  UNESCO:s ”juvel i Stilla havet”

  Preliminär ankomsttid: 08:00

  Din resa tar slut när vi når hamnen i Valparaíso. Den UNESCO-listade staden som är byggd på branta bergssluttningar med utsikt över havet är ett virrvarr av monument, kyrkor, historiska bergbanor, trendiga barrios, kullerstensgator, färgglada hus och charmiga torg. Cerro Alegre och Concepción erbjuder förmodligen den bästa utsikten medan det historiska hamndistriktet ståtar med kolonial arkitektur, livliga marknader, ett sjöfartsmuseum och det samtida konstmuseet. Du kommer med all sannolikhet att bli fascinerad av denna färgglada och ovanliga stad, så varför inte stanna ett par extra dagar. Härifrån kan du även följa med på ett efterprogram till Påskön, som är känt för sina mystiska statyer med jättehuvuden.

  Dag 16
  Valparaíso, Chile

  UNESCO:s ”juvel i Stilla havet”

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
25.

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
19.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Hotell

 • Övernattning i Buenos Aires före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Buenos Aires till Ushuaia

Transfer

 • Transfer från hotellet i Buenos Aires till Buenos Aires flygplats innan expeditionskryssningen
 • Transfer från Ushuaia flygplats till fartyget, inklusive en kort rundtur i staden

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu samt gymmet inomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: