Upptäcktsresa i Sydamerika – äventyr på land och till havs

Upptäcktsresa i Sydamerika – äventyr på land och till havs

Upptäcktsresa i Sydamerika – äventyr på land och till havs

Upptäcktsresa i Sydamerika – äventyr på land och till havs

Reseinformation 13 dagar MS Roald Amundsen
Avresa
7 oktober 2024
Pris från kr 79 230
kr 68 648
Frukost, lunch och middag ingår

13 dagar lång expedition genom Panamakanalen och längs den sydamerikanska Stillahavskusten där vi korsar den andiska högplatån

Upptäcktsresa längs Stillahavskusten

Vårt äventyr i Sydamerika börjar med en resa genom den legendariska Panamakanalen. Besök samhället där Panamahattarna tillverkas och den fascinerande ruinstaden Chan Chan när vi tar dig på en resa från Centralamerikas djungler till den andiska högplatån, Altiplano. Efter en vecka till havs där vi utforskar Stillahavskustens höjdpunkter fortsätter äventyret på land.

Andernas mysterier

Vi flyger till den tidigare inkahuvudstaden Cuzco, varifrån du kan upptäcka regionens alla mytomspunna platser, däribland Machu Picchu, innan vi tar oss till den högt belägna Titicacasjön. Här välkomnas vi av urofolket som lever på flytande öar, och vi besöker de spännande Sillustani-gravarna.Ett sista stopp i Lima ger dig chansen att upptäcka mer av Sydamerikas hetaste matdestination.

Upptäcktsresa i Sydamerika – äventyr på land och till havs Upptäcktsresa i Sydamerika – äventyr på land och till havs
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón 

  7 oktober 2024

  Gör dig redo för ditt äventyr

  Vår expeditionskryssning i Sydamerika börjar i Colón, en hamnstad på den östra sidan av Panamakanalen. Den livliga staden bjuder på allt från heta källor och en blomstrande hantverksscen till spännande restauranger.   

  Om du vill se mer av Panama kan du följa med på ett av våra förprogram som finns som tillval.

  Oavsett vad du väljer att göra i Panama ligger vårt expeditionsfartyg MS Fram redo och väntar i hamnen. Väl ombord är det dags att göra sig hemmastadd i hytten, utforska fartyget och lära känna expeditionsteamet. 

  Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón 

 • Dag 2
  Panamakanalen

  Genom Panamakanalen 

  8 oktober 2024

  Vi navigerar genom ett mästerverk inom ingenjörskonsten

  Under de tidiga morgontimmarna anländer vi till Panamakanalen, ett nätverk av avancerade slussar som sträcker sig över åtta mil genom både naturliga och konstgjorda vattenvägar. Om vädret tillåter berättar expeditionsteamet hela historien bakom det ambitiösa projektet ute på däck. 

  Halvvägs genom kanalen kommer vi fram till Gatúnsjön, en av världens största konstgjorda sjöar, omgiven av frodig regnskog. Håll utkik efter djur som krokodiler, alligatorer, apor och sengångare. 

  Efter drygt 12 timmar har vi tagit oss från Atlanten till Stilla havet. 

  Dag 2
  Panamakanalen

  Genom Panamakanalen 

 • Dag 3
  Till havs

  På väg mot Ecuador 

  9 oktober 2024

  Njut av en dag till havs

  När vi sätter kurs mot Ecuador får du tid att koppla av och bekanta dig med fartyget. Bege dig ut på däck för att spana efter regionens djurliv – valar syns ofta till i vattnet här. Vårt expeditionsteam, som håller till i fartygets vetenskapscenter, håller intressanta föreläsningar kring en rad olika ämnen. 

  Passa på att lära dig mer om våra spännande forskningsprogram. Om du föredrar att koppla av kan du sjunka ner i en badtunna eller se världen passera förbi utanför fönstren i bekväma Explorer Lounge & Bar. Framåt kvällen kan du titta på stjärnorna ute på däck – den perfekta avslutningen på en dag till havs. 

  Dag 3
  Till havs

  På väg mot Ecuador 

 • Dag 4
  Manta, Ecuador

  Tillverkad i Montecristi 

  10 oktober 2024

  Upptäck Panamahattens födelseplats – i Ecuador

  Det är inte varje dag man ber om Neptunus välsignelse. Vi gör det under en traditionell och rolig ceremoni när vi korsar ekvatorn denna morgon. 

  Senare under dagen stiger vi för första gången iland i Sydamerika. Fartyget lägger till i Manta, men vårt utflyktsmål är staden Montecristi. Här kan du handla en äkta Panamahatt, handvävd av bladen från jipijapa-träd. 

  Ta en promenad för att se den mäktiga vita kyrkan eller beundra stadens färgglada gatukonst och väggmålningar. Väl tillbaka i Manta gör vi ett besök på det arkeologiska museet. 

  Dag 4
  Manta, Ecuador

  Tillverkad i Montecristi 

 • Dag 5
  Puerto Bolívar, Ecuador

  Spännande Puerto Bolívar 

  11 oktober 2024

  En livlig hamn med en charmig atmosfär

  Idag utforskar vi Puerto Bolívar, en hamn i staden Machala där råvaror som kaffe, kakao, räkor och otaliga mängder bananer börjar sin resa ut i världen. Från Puerto Bolívar, som kallas världens bananhuvudstad, fraktas mer av det ”gröna guldet” än någon annanstans i Ecuador. 

  Själva Machala har all den charm som du kan förvänta dig av en liten hamnstad, såsom vänliga lokalbor, mysiga torg och vackra monument. Prova utsökta skaldjur på en av alla hamnrestauranger och njut av utsikten över mangroveträsken på Isla Jambeli. Efteråt kan du utforska marknaderna, torgen och Casa de la Cultura-museet till fots.  

  Dag 5
  Puerto Bolívar, Ecuador

  Spännande Puerto Bolívar 

 • Dag 6
  Till havs

  Vetenskap och avkoppling 

  12 oktober 2024

  Avkoppling, utforskning eller bådadera

  Vår kryssning längs Stillahavskusten fortsätter mot Peru. Ta in de vackra vyerna ute på däck, njut av den utsökta maten ombord eller passa på att utnyttja fartygets alla bekvämligheter. 

  Expeditionsteamet anordnar fler föreläsningar och bjuder på intressanta fakta om en rad olika ämnen i vårt vetenskapscenter. Här kan du lära dig om allt från inhemska samhällen och kulturer till regionens geologi och förcolombiansk historia. 

  Ute på däck hjälper expeditionsteamet till att identifiera alla de sjöfåglar och djur som gillar att följa efter fartyget ute till havs. Från fartygets fotograf kan du få tips om hur du får de bästa bilderna. 

  Dag 6
  Till havs

  Vetenskap och avkoppling 

 • Dag 7
  Salaverry, Peru

  Trujillo och Chan Chan 

  13 oktober 2024

  Upptäck Trujillos forntida kungadömen

  Hamnstaden Salaverry ligger nära Perus tredje största stad, Trujillo, och flera spännande arkeologiska platser. Färgglada Trujillo bjuder på allt från en barockkatedral och kyrkor i kolonialstil till neoklassiska herrgårdar samt en av världens längsta mosaikväggar. 

  Strax utanför Trujillo ligger lämningarna efter Chan Chan, en stad från chimúrikets tid som uppstod omkring 900 e.Kr. På andra sidan av staden ligger mochekulturens mystiska sol- och månpyramider som är ännu äldre än Chan Chan. 

  Väl tillbaka på fartyget bjuds du på ett framträdande med traditionella peruanska danser. 

  Dag 7
  Salaverry, Peru

  Trujillo och Chan Chan 

 • Dag 8
  Callao, Peru

  Från Callao till Cuzco 

  14 oktober 2024

  Mot Cuzco och Heliga dalen

  Efter en vecka längs Stillahavskusten anländer vi i Callao. Det har blivit dags att ta farväl av vårt expeditionsfartyg och starta nästa etapp av ditt äventyr i Sydamerika.

  Från Lima flyger vi till vackra Cuzco, inkarikets huvudstad, belägen drygt 3 400 meter över havet. I Cuzco kan du se några av landets viktigaste historiska monument, såsom Santa Domingo-kyrkan och fästningen Sacsayhuamán. Glöm inte att besöka den tolvkantiga stenen inte långt från torget.

  Dagen avslutas med en utsökt middag följt av en natt i Cuzco där du kan ladda batterierna inför morgondagens utflykt till Machu Picchu.

  Dag 8
  Callao, Peru

  Från Callao till Cuzco 

 • Dag 9
  Machu Picchu

  Mystiska Machu Picchu 

  15 oktober 2024

  En resa till ”Inkarikets förlorade stad”

  Dagen börjar med en transfer till Ollantaytambo i Heliga dalen. Därefter kliver vi ombord på det lyxiga Hiram Bingham-tåget där vi bjuds på brunch och ser det andiska landskapet passera förbi utanför fönstren på väg till Machu Picchu.

  Historiker tror att Machu Picchu byggdes omkring år 1450 och sedan övergavs efter den spanska erövringen. Platsen, som förblev dold av djungeln, återupptäcktes inte förrän 1911. Staden har förblivit ett mysterium då inkafolket inte efterlämnade några skriftliga redogörelser om Machu Picchu. Upptäck vandringslederna runt ruinerna och beundra precisionen i inkafolkets stenhuggeri. Kanske träffar du även på några av alla vänliga lamor som lever här.

  Efter en händelserik dag återvänder vi till Cuzco för ännu en natt på hotell.

  Dag 9
  Machu Picchu

  Mystiska Machu Picchu 

 • Dag 10
  Vägen över Altiplano

  Vägen över Altiplano

  16 oktober 2024

  Korsa den imponerande andiska högplatån

  Njut av en oförglömlig bussresa över den norra andiska platån, mer känd som Altiplano.

  Altiplano är en av världens största högplatåer, belägen omkring 3 500 meter över havet. Den stora platån sträcker sig över Bolivia, norra Peru och södra Chile. Under den äventyrsfyllda dagen tar vi dig med genom häpnadsväckande landskap, omgivna av de respektingivande Anderna. Du bjuds på flera tillfällen att fånga det fascinerande landskapet på bild och en utsökt picknicklunch längs vägen.

  Efter utflykten kan du vila ut och förbereda dig inför vårt besök vid Titicacasjön när vi övernattar i Puno.

  Dag 10
  Vägen över Altiplano

  Vägen över Altiplano

 • Dag 11
  Titicacasjön

  Urofolket vid Titicacasjön 

  17 oktober 2024

  Flytande öar i Sydamerikas största sjö

  Titicacasjön har en slående skönhet.. Vi besöker Llachón, ett landsbygdssamhälle som bjuder på vackra vyer över sjön. Dessutom får du följa med på en guidad kajaktur i det stilla, djupblå vattnet. Slutligen görs en guidad vandring innan vi får njuta av en traditionell lunch hos en familj.

  Efter lunch gör vi en båtutflykt till urofolkets flytande öar, som glänser likt guld i solen. De unika öarna har vävts för hand av vass som växer i sjön.

  Efter ännu en händelserik dag kan du koppla av på hotellet i Puno.

  Dag 11
  Titicacasjön

  Urofolket vid Titicacasjön 

 • Dag 12
  Sillustani-gravarna

  Sillustani-gravarna   

  18 oktober 2024

  Besök vid Sillustani-gravarna

  Innan vi tar oss till flygplatsen för vidare resa till Lima gör vi ett stopp vid Sillustani-gravarna, en kyrkogård från tiden före inkariket som ligger omgiven av Umayosjön.

  Gravarna, eller chullas som de även kallas, är tornlika strukturer som byggdes ovan jord av collafolket. Några av gravarna är upp till 12 meter höga och stora nog att rymma en hel familj. Njut av en picknicklunch på stranden på denna fridfulla – och gåtfulla – plats.

  Efter att ha utforskat det arkeologiska mästerverket fortsätter vi mot flygplatsen och Lima. Väl framme i Lima möts du av en lokal guide som tar dig till hotellet innan du får möjlighet att tillbringa kvällen på egen hand.

  Dag 12
  Sillustani-gravarna

  Sillustani-gravarna   

 • Dag 13
  Lima, Peru

  Limas Unesco-världsarv 

  19 oktober 2024

  Äventyret slutar i Perus mathuvudstad

  Expeditionen avslutas i Lima, en gång känd som ”Kungarnas stad”. Ta gärna en dag eller två på dig att utforska denna spännande plats.

  Limas gamla stadskärna är ett av Unescos världsarv. Staden genomsyras av arkitektur från den spanska kolonialtiden med allt från kyrkor och kloster till ståtliga herrgårdar. I Lima kan du också se arvet från inkariket i ruinerna av de ceremoniella pyramiderna Huaca Pucllana och Huaca Huallamarca.

  Sydamerikas mathuvudstad bjuder även på en blandning av gourmetrestauranger och spännande street food. Vi rekommenderar att du provar ceviche – fisk marinerad i limejuice, lök och chili – som är Perus nationalrätt. Det blir den perfekta avslutningen på ditt äventyr.

  Dag 13
  Lima, Peru

  Limas Unesco-världsarv 

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
7.

Vad som ingår

Landprogram Peru/Machu Picchu och Titicacasjön (efter kryssningen)

 • Två nätter på hotell i Cuzco samt två nätter på hotell i Puno, inklusive halvpension
 • En natt i Lima, inklusive frukost
 • Lunch dag 8, 9 och 11. Picknicklunch dag 10 och 12
 • Flyg i ekonomiklass från Lima till Cuzco samt Juliaca till Lima
 • Samtliga transferresor, utflykter och tågresor enligt beskrivningen, med engelsktalande guider
 • Entréavgifter enligt programmet

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter

 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
 • Programmet på land i Peru äger rum på hög höjd. Titicacasjön ligger på cirka 3 800 meters höjd medan Cuzco ligger på omkring 3 400 meters höjd, vilket kan kräva relativt god fysisk form. I vilken ordning platserna besöks kan variera

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Bokningsbara behandlingar i wellness- och spa-avdelningen ombord
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: