Det ultimata äventyret – Machu Picchu, Patagonien och Antarktis

Det ultimata äventyret – Machu Picchu, Patagonien och Antarktis

Det ultimata äventyret – Machu Picchu, Patagonien och Antarktis

Det ultimata äventyret – Machu Picchu, Patagonien och Antarktis

Reseinformation 28 dagar MS Roald Amundsen
Avresa
7 oktober 2023
Pris från
kr 147 255
Frukost, lunch och middag ingår

Följ med på en resa från det mytomspunna inkariket längs Sydamerikas färgstarka och skiftande Stillahavskust och vidare till majestätiska isberg på den frusna kontinenten Antarktis.

Från Machu Picchu och vidare längs Stillahavskusten

Resan börjar i Lima och härifrån tar du flyget till Cuzco – inkarikets huvudstad, som är full av kultur. Från Cuzco gör vi en klassisk tågresa genom bergen som tar dig till ”den förlorade staden” Machu Picchu.

När du återvänder till Lima ligger expeditionsfartyget i hamnen och vi påbörjar kryssningen söderut längs Stillahavskusten. Varje dag är full av nya upplevelser, från det rika djurlivet kring Ballestasöarna och soldränkta stränder i Arica till Atacamaöknen och historiska La Serena.

Från Patagonien till den frusna sjunde kontinenten

Vi fortsätter söderut och utforskar den färgstarka och Unesco-listade staden Valparaiso innan vi beger oss till Patagonien. Fartyget passerar vidsträckta fjordar, karga berg och isberg och lägger till i charmiga Castro, isolerade Puerto Edén och hisnande vackra Puerto Natales. Vi går genom Beaglekanalen till Sydamerikas södra spets, och om vädret tillåter gör en landstigning på Kap Horn.

Efter att ha korsat Drakes sund är vi sedan framme vid den frusna kontinenten Antarktis. Eftersom vi kommer under senvåren är isbergen fulländade och pingvinerna bygger sina bon. Här är den ena dagen aldrig den andra lik. Tack vare vår flexibla resplan kan vi få ut så mycket som möjligt av vädret och djurlivet, vilket garanterar en oförglömlig vistelse i Antarktis.

Det ultimata äventyret – Machu Picchu, Patagonien och Antarktis Det ultimata äventyret – Machu Picchu, Patagonien och Antarktis
 • Dag 1
  Lima, Peru

  ”Kungarnas stad”

  7 oktober 2023

  Upptäck museum, pyramider och gastronomi i Perus huvudstad

  Lima är Perus största stad, belägen mellan Stilla havet och Anderna, och en plats där traditioner möts i en spännande blandning både inom kultur och gastronomi. Det ursprungliga namnet var La Ciudad de los Reyes, ”Kungarnas stad”. Den historiska stadskärnan är full av kolonialarkitektur och spår efter den svunna inkacivilisationen.

  Missa inte Barranco-området med sina väggmålningar, kreativa kaféer och moderna konstmuseer. Men den ultimata upplevelsen i Lima måste vara maten, och det finns mängder av prisbelönta restauranger att välja bland. Natten tillbringar du på ett centralt beläget hotell.

  • Inkluderad Rundtur med panoramavyer i Lima
  Dag 1
  Lima, Peru

  ”Kungarnas stad”

 • Dag 2
  Lima/Cuzco/Heliga dalen

  ”Världens mittpunkt”

  8 oktober 2023

  Ta en promenad och upplev kolonialarkitektur och uråldriga inkaruiner

  Efter frukost tar vi flyget från Lima till Cuzco, den före detta huvudstaden i inkariket vars namn betyder ”världens mittpunkt”. Stadens ursprungliga form sägs ha liknat en puma. I pumans hjärta ligger Plaza de Armas, som är känd för kolonialarkitektur och färgstarka karnevaler. Vid huvudet ligger fortet Sacsayhuamán och tempelområdet, som fått sitt namn efter rikets mytologiska skyddsfågel.

  Strosa runt bland ruinerna av bostäder, helgedomar, torn, tunnlar, väggar med sicksackmönster och trapetsformade dörröppningar. Efter lunch på restaurang fortsätter vi till Tambo del Inko Resort i den heliga dalen, som är en perfekt plats att avsluta dagen på.

  Dag 2
  Lima/Cuzco/Heliga dalen

  ”Världens mittpunkt”

 • Dag 3
  Heliga dalen/Machu Picchu/Heliga dalen

  ”Inkarikets förlorade stad”

  9 oktober 2023

  Häpna över de mystiska ruinerna Ollantaytambo och Machu Picchu

  Vi börjar i Ollantaytambo, en gång i tiden kejsare Pachacutis ägor, med en mängd bad, tempel och militärbaracker och går sedan ombord på det lyxiga tågat Hiram Bingham till Machu Picchu medan vi njuter av en brunch längs vägen. Machu Picchu byggdes kring år 1450 och övergavs under den spanska erövringen. Den täta växtligheten höll Machu Picchus hemligheter dolda i århundraden.

  ”Den förlorade staden” från Inkariket har nu blivit enormt känd och är ett av världens främsta resmål. Utforska stadens ruiner och beundra precisionen i Inkafolkets stenhuggeri på denna mytomspunna plats. Efter en händelserik dag på de två platserna åker vi tillbaka till Tambo del Inka Resort med tåg.

  Dag 3
  Heliga dalen/Machu Picchu/Heliga dalen

  ”Inkarikets förlorade stad”

 • Dag 4
  Heliga dalen/Cuzco/Lima/Callao

  Inkarikets centrum

  10 oktober 2023

  Vi utforskar inkarikets historia innan vi återvänder till fartyget och påbörjar nästa del av expeditionen

  Efter frukost beger vi oss till Cuzcos fantastiska katedral som byggdes av spanjorerna under mitten av 1500-talet ovanpå lämningarna av ett inkapalats. Därifrån fortsätter vi till Koricancha för att beundra det fina Dominikanerklostret Santo Domingo som byggdes på grunden av soltemplet, det viktigaste templet i inkariket.

  Vi flyger sedan till Lima och åker till hamnen i Callao där expeditionsfartyget MS Roald Amundsen väntar inför nästa del av ditt äventyr. Efter incheckning äter vi en välkomstmiddag tillsammans med kaptenen, besättningen och expeditionsteamet och höjer en skål för resan som väntar!

  Dag 4
  Heliga dalen/Cuzco/Lima/Callao

  Inkarikets centrum

 • Dag 5
  Paracas, Peru

  Fåglar och brandy

  11 oktober 2023

  Provsmaka lokala delikatesser och brandy, och se de världsberömda geoglyferna

  Den avslappnade semesterorten Paracas är för de flesta känd som ”El Chaco” och erbjuder en mängd restauranger vid vattnet och en boulevard där du kan provsmaka lokala delikatesser och skölja ner dem med ett glas pisco, en slags brandy gjord på druvor. Men ta det försiktigt, pisco kan vara starkt!

  Mitt emot hamnen i Paracas finns en geoglyf formad som en ljusstake som kan ha koppling till de gamla, mystiska Nascalinjerna. De finns i Pisco-dalen och dit anordnar vi en tillvalsutflykt. Du kan också ta en båttur till Ballestasöarna i närheten, där det finns en mängd olika djurarter.

  • Inkluderad Ballestasöarna
  Dag 5
  Paracas, Peru

  Fåglar och brandy

 • Dag 6
  Till sjöss

  Vykortsvackert

  12 oktober 2023

  Njut av en fridfull och avslappnande dag när vi lär oss mer om regionen och håller utkik efter fåglar

  Under dagen till havs kan du koppla av och beundra utsikten från observationsdäck eller loungen. Under hela resans gång håller expeditionsteamet föreläsningar i vetenskapscentret där de delar med sig av sin breda kunskap om regionen.

  Det är inte alla föreläsningar som hålls inomhus. Ibland guidar expeditionsteamet från däck och hjälper exempelvis till att identifiera sjöfåglar som följer fartyget. Det finns även en professionell fotograf ombord som fotograferar under resans gång men som också kan visa dig grunderna inom expeditionsfotografering.

  Dag 6
  Till sjöss

  Vykortsvackert

 • Dag 7
  Arica, Chile - Heldag

  Den eviga vårens stad

  13 oktober 2023

  I den här livliga staden vid havet är du garanterad solsken

  Det råder solgaranti i denna kuststad, som har ett av världens torraste klimat. Stränderna är perfekta för surfing och solbad och du har en fantastisk utsikt från klippan El Morro. I staden finns en mängd sevärdheter, exempelvis underbara San Marcos-katedralen, livliga promenadstråk och alla syn- och doftintryck på marknaden El Agro.

  På det arkeologiska museet finns mumier som är ännu äldre än de i Egypten. Söder om staden kan du utforska det orörda Playa Corazones och grottorna i Cuevas De Anzota.

  • Inkluderad Kustvandring i Atacama
  Dag 7
  Arica, Chile - Heldag

  Den eviga vårens stad

 • Dag 8
  Iquique, Chile - Halvdag

  Chiles bästa strandhotell

  14 oktober 2023

  Gör en utflykt till en övergiven gruvort och upplev dess intressanta historia.

  Iquique är en av Chiles mest kända kuststäder och sjuder av aktivitet året om. Vårt huvudsakliga mål här är att besöka den närliggande övergivna salpetergruvstaden Humberstone i Atacamaöknen. När vi kommer tillbaka till Iquique kan du promenera längs stranden, shoppa taxfree i köpcentret Zofri, ta en rundtur i museumsfartyget La Esmeralda eller följ gatan Baquedano med sin georgianska arkitektur fram till Astoreca-palatset.

  Här hittar du också en mängd trendiga fik och restauranger där du kan provsmaka lokala specialiteter och en mängd olika fisk- och skaldjursrätter samt chumbeque, en efterrätt som består av en tunn, friterad deg och fruktkarameller.

  • Inkluderad Humberstone och Santa Laura
  Dag 8
  Iquique, Chile - Halvdag

  Chiles bästa strandhotell

 • Dag 9
  Till sjöss

  Koppla av ombord

  15 oktober 2023

  Utnyttja fartygets bekvämligheter och öva på att ta foton

  Under en heldag till havs får du möjlighet att njuta länge av den goda maten i våra restauranger, besöka våra spa- och träningsanläggningar eller bara ta det lugnt med en drink i Explorer Lounge medan du ser världen passera förbi.

  Du kan också leta efter intressanta böcker i biblioteket i vårt vetenskapscenter. Du kommer utan tvekan vilja ta massor av foton, så varför inte se till att de håller högsta klass? Vår professionella fotograf ombord ger gärna med råd och tips på hur du tar så bra foton som möjligt med din kamera.

  Dag 9
  Till sjöss

  Koppla av ombord

 • Dag 10
  La Serena, Chile - Ankrad - Heldag

  ”Kyrkornas stad”

  16 oktober 2023

  Besök historiska kyrkor, strosa runt i de vackra trädgårdarna och titta på stadens nykoloniala arkitektur.

  Chiles äldsta stad är belägen vid havet med vackra sandstränder längs hela Avenida del Mar och har en distinkt nykolonial stil. Moderna byggnader blandas med klassisk arkitektur som de drygt 30 varsamt restaurerade stenkyrkorna, varav vissa är 350 år gamla.

  Strosa genom välskötta offentliga trädgårdar, såsom den japanskinspirerade Jardín del Corazón eller handla konsthantverk på La Recova-marknaden. Det arkeologiska museet hyser förkoloniala artefakter medan den undangömda gränden Patio Colonial i närheten av Balmaceda har gott om lugna kaféer och matställen.

  • Inkluderad Coquimbo och La Serena
  Dag 10
  La Serena, Chile - Ankrad - Heldag

  ”Kyrkornas stad”

 • Dag 11
  Valparaíso, Chile

  UNESCO:s ”juvel i Stilla havet”

  17 oktober 2023

  Ta dig tid att beundra den historiska arkitekturen och de magnifika vyerna

  Staden är byggd på branta bergssluttningar med utsikt över havet och Valparaiso är en labyrint av monument, kyrkor, historiska bergbanor, trendiga barrios, kullerstensgator, färgglada hus och charmiga torg. Cerros Alegre och Concepción erbjuder den bästa utsikten medan det historiska hamndistriktet ståtar med kolonialarkitektur, livliga marknader, ett sjöfartsmuseum och museet för modern konst.

  Ägna tid åt att beundra arkitekturen och spana efter fartyg i hamnen i närheten och fortsätt till det kuperade Concepción med panoramautsikt, trendiga kaféer och en labyrint av smala gränder. Baburizza-palatset i närheten av Paseo Yugoslavo innehåller det lokala konstmuseet och ett flertal restauranger.

  Dag 11
  Valparaíso, Chile

  UNESCO:s ”juvel i Stilla havet”

 • Dag 12-13
  Till sjöss

  Fördjupa dina kunskaper till havs

  18 oktober 2023 - 19 oktober 2023

  Få ny kunskap, kom i form eller slappna av medan vi korsar havet

  Vi har nu två heldagar till havs som ger dig mängder av tid att njuta av allt fartyget har att erbjuda. Ditt expeditionsteam erbjuder fascinerande föreläsningar om områdena du kommer att besöka och du kan också simma i poolen, slappna av i bastun och badtunnor eller hålla formen i gymmet och på löparbanan utomhus.

  Därefter kan du ta en drink i baren och lära känna dina medpassagerare. Ute till havs kan du få en glimt av den mäktiga albatrossen, så ha kikarna redo!

  Dag 12-13
  Till sjöss

  Fördjupa dina kunskaper till havs

 • Dag 14
  Castro, Chile - Ankrad - Heldag

  Huvudstaden på Chiloé

  20 oktober 2023

  Upplev museer, fisk och skaldjur samt klassisk arkitektur i denna kosmopolitiska stad

  Längst in i en fjord i mitten av Chiloé har Castro utvecklats till en kosmopolitisk huvudstad som fortfarande har det klassiska chiloé-arvet intakt. Du kommer att kunna promenera bland trähus på pålar i starka färger som omger fjorden vid varvet Gamboa.

  Den närliggande San Francisco-kyrkan är ett mästerverk i trä i nygotisk stil. Andra sevärdheter inkluderar Plaza de Armas, museet för modern konst och regionalmuseet. Du kan även prova på det stora utbudet av högkvalitativa restauranger med färska skaldjur och njuta den vackra utsikten över fjorden.

  Dag 14
  Castro, Chile - Ankrad - Heldag

  Huvudstaden på Chiloé

 • Dag 15
  Till sjöss

  Med kurs söderut

  21 oktober 2023

  Luta dig tillbaka och ta in vyerna när vi passerar orörda öar och höga, gröna berg

  Vi fortsätter vår resa och sätter kurs mot Puerto Edén förbi de många öarna i Aysén, Chiles mest glesbefolkade region. Att vara på expeditionskryssning handlar om att njuta av stunden och att ta sig tid att reflektera över naturen och världen omkring sig.

  Med panoramautsikten i Explorer Lounge eller i en badtunna ute på däck kan du slappna av och ta in de natursköna vyerna när vi sakta glider förbi orörda öar och gröna berg. Expeditionsteamet fortsätter hålla intressanta föreläsningar i vårt vetenskapscenter om den lokala geografin, klimatet och fågellivet.

  Dag 15
  Till sjöss

  Med kurs söderut

 • Dag 16
  Ankrad - Halvdag

  Portal till paradiset

  22 oktober 2023

  Håll utkik efter sällsynta djur i den spektakulära naturen kring denna avlägsna by

  Den här lilla orten bjuder på exceptionella miljöer i nationalparken Bernardo O’Higgins, det största skyddade området i Chile som består av häpnadsväckande fjordar och vackra berg. Håll utkik efter sydandinska hjortar på de närliggande sluttningarna, uttrar i vattnet och skarvar i skyn.

  Puerto Edén kan bara nås sjövägen och är en av de svåraste platserna att nå i Chile. Det finns inga vägar till den isolerade byn, och det finns endast stigar och spänger som binder samman husen för det fåtal som bor här. Ett dussintal av dem är det sista kända samhället som tillhör ursprungsbefolkningen Kawéskar.

  Dag 16
  Ankrad - Halvdag

  Portal till paradiset

 • Dag 17-18
  Puerto Natales, Chile - Heldag

  Bohemiska barer och utsikt över Anderna

  23 oktober 2023 - 24 oktober 2023

  Ge dig iväg på en tur för att få se det magnifika landskapet i Anderna och utforska pittoreska pärlor som Puerto Natales

  Staden är vackert belägen med utsikt över södra Anderna och är dessutom en perfekt utgångspunkt för att besöka nationalparken Torres del Paine. Följ med på en tillvalsutflykt och tillbringa en heldag i nationalparken eller utforska Puerto Natales med sina bohemiska barer, butiker, plåthus och restauranger.

  Besök konstnärsbyn Etherh Aike som har ett brett utbud av souvenirer, eller ta en drink på Last Hope Bar som säger sig vara världens sydligaste belägna destilleri. Håll också utkik efter kondorer, chilenska flamingor och en mängd andra fågelarter.

  Dag 17-18
  Puerto Natales, Chile - Heldag

  Bohemiska barer och utsikt över Anderna

 • Dag 19
  Chilenska fjordar

  Följa strömmen

  25 oktober 2023

  Spana längs stränderna och i vattnet efter djurliv när vi färdas längs den orörda kusten

  Vår resa längs den chilenska kusten fortsätter söderut förbi de många öarna och fjordarna i Chiles provins Magallanes. Vi är nu framme i den västra delen av Magellans sund, som har fått sitt namn efter den kända portugisiska upptäckaren som var först med att korsa det.

  Dagens aktiviteter bestäms av expeditionsteamet som utifrån vädret och sina kunskaper om området väljer ut de mest intressanta platserna att utforska. Kom ihåg att spana längs stränderna efter idylliska vattenfall, fågelliv och kolonier med magellanpingviner och, om du har tur, sjöelefanter. Du kan också få syn på valar i vattnet.

  Dag 19
  Chilenska fjordar

  Följa strömmen

 • Dag 20-21
  Till sjöss

  Kap Horn och Drakes sund

  26 oktober 2023 - 27 oktober 2023

  Vi reser genom det kuperade Eldslandet och förbi Kap Horn på vägen till Antarktis.

  Efter att ha rundat nationalparken Alberto de Agostini, som har formats av glaciärer, kommer vi fram till Beaglekanalen och öarna i Eldslandet. Beroende på rådande väder går vi iland på historiska Kap Horn, platsen där Stilla havet och Atlanten möts.

  Det är allmänt känt att det kan råda svåra förhållanden här, men om förhållandena tillåter får du chansen att gå i land på detta berömda landmärke. Därefter sätter vi kurs söderut mot Drakes sund medan expeditionsteamet förbereder dig på äventyret i Antarktis innan de första isbergen blir synliga.

  Dag 20-21
  Till sjöss

  Kap Horn och Drakes sund

 • Dag 22-25
  Antarktiska halvön

  Den mytomspunna frysta kontinenten

  28 oktober 2023 - 31 oktober 2023

  Utforska ett fantastiskt landskap klätt i snö och is

  Äntligen är vi framme i Antarktis, en unik miljö full av glaciärer, shelfis och enorma isberg. Under fyra dagar utforskar vi vidsträckta, frusna territorier på den Antarktiska halvön och Sydshetlandsöarna. Här genomför vi noggrant planerade aktiviteter utifrån rådande förhållanden. Expeditionsteamet följer med på turer i våra mindre expeditionsbåtar där vi har möjlighet att gå i land.

  Håll utkik efter pingvinkolonier och annat djurliv samt spår från valfångsttiden. Ombord kan du också delta i forskningsprojekt och bidra med dina egna observationer till världens kunskap om denna region.

  Dag 22-25
  Antarktiska halvön

  Den mytomspunna frysta kontinenten

 • Dag 26-27
  Till sjöss

  Tillbaka från världens botten

  1 november 2023 - 2 november 2023

  Skäm bort dig själv och varva ner efter alla spännande upplevelser i Antarktis

  Dessvärre är det nu dags att vända norrut. Oavsett hur länge du befinner dig på denna inspirerande plats känns det aldrig tillräckligt. Under de kommande två dagarna när fartyget sätter kurs mot Sydamerika får du tillfälle att varva ner efter alla spännande upplevelser i Antarktis.

  Skäm bort dig själv med några sköna behandlingar i vårt spa. Passa också på att smälta alla intryck från resan. Jämför era bästa foton och utbyt erfarenheter om de olika utflykterna ni följde med på. Träffa expeditionsteamet i vetenskapscentret för att prata om allt du har sett och lärt dig längs vägen.

  Dag 26-27
  Till sjöss

  Tillbaka från världens botten

 • Dag 28
  Ushuaia / Buenos Aires

  Ett kärt farväl

  3 november 2023

  Ta ett kärt farväl av expeditionsfartyget innan vi flyger till Buenos Aires

  När vi kommer till Ushuaia väntar transfer till flygplatsen och flygresa till Buenos Aires. Därifrån kan du antingen flyga direkt hem eller stanna ett par dagar för att utforska staden. Du kan också boka ett efterprogram till de fantastiska Iguazúfallen vid den brasilianska gränsen.

  Tyvärr är det dags att ta farväl av expeditionsfartyget, besättningen och det fantastiska expeditionsteamet som har jobbat så hårt för att göra ditt äventyr så oförglömligt och glädjefullt som möjligt. Vår målsättning är att inspirera våra resenärer att värdesätta vår fantastiska planet. Vi hoppas att snart få se dig ombord på ett nytt äventyr!

  Efterprogram

  Har du lust med fler upplevelser? Eftersom du ändå är här, varför inte lägga till ett efterprogram och se de fantastiska Iguazúfallen vid den brasilianska gränsen. Du får då besöka Iguazús vattenfall och utsiktsplatser på både den argentinska och brasilianska sidan. I resan ingår en naturskön tågresa till de övre vattenfallen.

  Dag 28
  Ushuaia / Buenos Aires

  Ett kärt farväl

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
7.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Expedition Machu Picchu/Peru före kryssningen

 • En övernattning i Lima och två nätter på Hotel Tambo del Inka, inklusive frukost
 • Trerätterslunch och middag dag 2 och 3 samt lunchlåda dag 4
 • Tur- och returflyg i ekonomiklass Lima-Cusco-Lima
 • Samtliga transfers och tågresor enligt beskrivningen, med engelsktalande guide
 • Entréavgifter enligt programmet

Transfer

 • Transfer från fartyget till flygplatsen i Ushuaia efter expeditionskryssningen

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Ushuaia till Buenos Aires

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där gästerna får hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
 • Programmet på land i Peru äger rum på hög höjd (staden Cuzco ligger på 3 350 meter över havet), vilket kan kräva relativt god fysisk form. I vilken ordning platserna besöks kan variera.
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon

Några alternativ: