Island och Grönland – arktisk expeditionskryssning under midnattssolen

Island och Grönland – arktisk expeditionskryssning under midnattssolen

Island och Grönland – arktisk expeditionskryssning under midnattssolen

Island och Grönland – arktisk expeditionskryssning under midnattssolen

Reseinformation 24 dagar MS Fridtjof Nansen
Avresa
6 juni 2023
Pris från
kr 115 939
Frukost, lunch och middag ingår

Följ med på en 24 dagar lång upptäcktsresa full av hisnande landskap, fascinerande kulturer och arktiskt djurliv där vi först reser runt Island och sedan fortsätter mot Grönlands orörda västkust.

Eldens, isens och älvornas land

Expeditionen börjar i Islands kulturfyllda huvudstad Reykjavik och fortsätter sedan norrut runt hela landet. Fartyget stannar i natursköna Stykkishólmur, den lugna fiskebyn Patreksfjördur och Islands näst största stad Akureyri.

På väg mot Grimsey korsar vi polcirkeln innan vi fortsätter till Bakkagerði, där det påstås att älvor bor. Höga ryolitfjäll och det majestätiska Dyrfjöll gör platsen häpnadsväckande. Till sist utforskar vi ”Islands Pompeji”, Heimaey, innan vi återvänder till Reykjavik.

Spektakulära västra Grönland

Vi korsar sedan Danmarksundet, precis som vikingarna en gång gjorde, och kommer fram till färgglada Qaqortoq. Här får vi träffa vänliga lokalbor, se den första grönländska fjorden Kvanefjorden och ge oss ut för att upptäcka djurlivet. Resan fortsätter till Maniitsoq, ”Grönlands Venedig” och historiska Sisimiut innan vi navigerar in i den fascinerande isfjorden Ilulissat, ett av Unescos världsarv.

I Diskobukten väntar en sann expedition när vi utforskar den orörda vildmarken, Vaigatsundets arktiska natur och den trollbindande ”Evighetsfjorden”. Näst på tur är Nuuk, Grönlands bildsköna huvudstad. Därefter får du uppleva spökliga Ivittut och vackra Prins Christan Sund innan äventyret avslutas där det började, i Reykjavik.

Island och Grönland – arktisk expeditionskryssning under midnattssolen Island och Grönland – arktisk expeditionskryssning under midnattssolen
 • Dag 1
  Reykjavík

  Expeditionens början

  6 juni 2023

  Expeditionskryssningen börjar i Islands huvudstad, ett centrum för kultur, historia och nöjesliv

  Expeditionskryssningen startar i Reykjavík där MS Fridtjof Nansen ligger och väntar i hamnen. Reykjavík betyder ”rökig vik” och har fått sitt namn från ångan från de heta källorna. Idag används varmvatten från geotermisk energi i simbassänger och badtunnor.

  Världens nordligaste huvudstad är både traditionell och kosmopolitisk och här finns gott om saker att se och göra. Utforska den välbesökta Laugarvegur med sina charmiga små butiker och barer eller få nya kunskaper om konst, kultur och historia på något av stadens museer. Sedan är det dags att gå ombord, träffa ditt expeditionsteam och påbörja äventyret!

  Förprogram

  Om du anländer några dagar tidigare har du möjlighet att se ännu mer av det här vackra landet. Varför inte boka ett förprogram under två eller fyra dagar med oss för att uppleva den berömda Gyllene cirkeln på Island? Till höjdpunkterna hör ett besök vid vattenfallet Gullfoss och Þingvellir nationalpark. Ta ett dopp i Islands äldsta simbassäng och ge dig ut på vandring i de unika, natursköna omgivningarna!

  Dag 1
  Reykjavík

  Expeditionens början

 • Dag 2
  Stykkishólmur - Heldag

  Välkommen till sagornas land

  7 juni 2023

  Besök de tusen öarnas fjord och naturen som inspirerade Jules Verne

  Vårt första stopp är den pittoreska fiskebyn Stykkishólmur som är belägen på norra sidan av halvön Snæfellsnes. Avsaknaden av trafik och en befolkning på bara ett tusental människor gör att det ibland känns som att tiden stått stilla här. Härifrån har du en fantastisk utsikt över Breiðafjörður (”den breda fjorden”) med alla sina öar.

  Stadens äldre stadsdelar har karaktäristiska, färgglada hus som sticker ut i den orörda naturen. Besök stadens vulkanmuseum och regionalmuseum och provsmaka lokala delikatesser på restaurangen. I den här regionen utspelade sig Jules Vernes bok Resan till Jordens medelpunkt!

  Dag 2
  Stykkishólmur - Heldag

  Välkommen till sagornas land

 • Dag 3
  Patreksfjördur - Heldag

  St Patrick-fjorden

  8 juni 2023

  Håll utkik efter lunnefågel och fjällräv när vi besöker en rosafärgad strand och Islands högsta vattenfall

  Den här fridfulla fiskebyn fick sitt namn efter Saint Patrick när den upptäcktes på 700-talet. Hamnen har ett rikt sjöfartsarv och här pågår full aktivitet än idag, vilket ger dig möjlighet att lära dig mer om olika sorters fisk som finns här. Du kan också ta ett dopp i utomhuspoolen.

  Klippan Latrabjarg i närheten utgör hemvist för lunnefågel, havssula, grissla och tordmule. På den branta klippan är fåglarna skyddade från fjällrävar. I närheten ligger stranden Rauðsandur (”röd sand”) som är känd för sin sand i rosa nyanser och Dynjandi-vattenfallen där sex fall tillsammans bildar det högsta vattenfallet i Västfjordarna.

  Dag 3
  Patreksfjördur - Heldag

  St Patrick-fjorden

 • Dag 4
  Nordvästra Island

  Nordvästra Island

  9 juni 2023

  En dag för en spontan upptäcktsfärd på nordvästra Island

  Något av det bästa med en expeditionskryssning är att vad som helst kan hända när som helst. Det är därför vi har skapat utrymme för en dag för upptäckter utan förbestämda planer.

  Vi siktar på att befinna oss på nordvästra Island, men kaptenen och ditt expeditionsteam kommer att spika en slutgiltig plan utifrån aktuella väderförhållanden och möjligheter.

  Aktiviteterna kan vara att vandra, delta i en strandstädning eller paddla kajak. Om en flock valar visar sig i vattenytan ute till havs kanske vi dröjer oss kvar och tittar på dem. Att vara flexibel under äventyret är vad en expeditionskryssning handlar om.

  Dag 4
  Nordvästra Island

  Nordvästra Island

 • Dag 5
  Akureyri - Heldag

  Den norra huvudstaden

  10 juni 2023

  Se Islands norra huvudstad och ”gudarnas vattenfall”

  Vid Islands längsta fjord ligger den livliga studentstaden Akureyri, som är känd som Islands norra huvudstad. När vi passerar de höga, snöklädda fjällen längs fjordens grönskande kust har du den bästa chansen att få se olika arter av valar. Inne i staden har flera förstklassiga restauranger och två fascinerande museer.

  Du kan också besöka den arktiska botaniska trädgården och beundra kyrkans fantastiska arkitektur.

  Under en tillvalsutflykt får du uppleva Goðafoss, ”gudarnas vattenfall” och den unika sjön Mývatn som är en utmärkt plats får fågelskådning. De som har sett tv-serien ”Game of Thrones” känner kanske igen landskapet!

  Dag 5
  Akureyri - Heldag

  Den norra huvudstaden

 • Dag 6
  Grimsey - Heldag

  Kliv över polcirkeln

  11 juni 2023

  Utforska folktrons och sägnernas ö när vi korsar polcirkeln

  Den lilla, gräsbevuxna ön Grimsey är verkligen en oförglömlig upplevelse. Ön som präglas av folktro och sägner är belägen mitt på polcirkeln, vilket innebär att du kan stå med fötterna på vardera sidan om denna viktiga geografiska gräns. Polcirkelns placering har märkts ut med en stor glob i betong.

  Här bor bara 60 personer, men däremot tusentals sjöfåglar, och lokalbefolkningen beger sig ibland till klipporna på jakt efter ägg. Båtar tar dig från fartyget till den steniga, vindpinade ön och på kvällen återvänder vi till hamnen i Húsavík för natten.

  Dag 6
  Grimsey - Heldag

  Kliv över polcirkeln

 • Dag 7
  Bakkagerði - Heldag

  Älvornas land

  12 juni 2023

  Upplev spektakulära vyer och djurliv tillsammans med det så kallade ”gömda folket”

  Enligt sägnen finns i detta lilla kustsamhälle med bara 100 invånare mängder av älvor, och när du upplever stillheten och ser de mäktiga vyerna är det lätt att förstå varför. Bakkagerði är omgivet av bergstoppar och är välbesökt av vandrare, fågelskådare och naturälskare.

  På klipporna längs kusten lever stormfåglar, tretåiga måsar, ejder och lunnefågel. Efter promenaden kan du avnjuta en måltid med färsk fisk eller traktens specialitet fisksoppa på ett kafé. Du kan också välja att bara njuta av lugnet och de häpnadsväckande vyerna. Kanske får du till och med syn på en älva!

  Dag 7
  Bakkagerði - Heldag

  Älvornas land

 • Dag 8
  Heimaey - Heldag

  Islands Pompeji

  13 juni 2023

  Ett varmt välkomnande väntar på denna eldens ö med sin turbulenta historia

  Med sina 4 000 invånare är Heimaey (”hemön”) den enda bebodda ön bland Västmannaöarna som ligger söder om Islands fastland. 1973 var hela samhället på väg att förstöras av ett vulkanutbrott. Vulkanen Eldfell (”eldberget”) reser sig fortfarande 220 meter över havet.

  Längre ner kan du se den numera stelnade lavan som nästan blockerade hamnen men gick att få stopp på tack vare heroiska insatser. På den blåsiga men gästvänliga ön kan du bege dig uppför vulkanen och få veta mer om öns mörka och turbulenta historia med slavar på flykt, mord, hämnd, magi och pirater.

  Dag 8
  Heimaey - Heldag

  Islands Pompeji

 • Dag 9
  Reykjavík

  Paus – början på nästa del av din resa

  14 juni 2023

  Ta en tur till den Blå lagunen för en oförglömlig spaupplevelse under bar himmel

  När vi återvänder till Reykjavík får du en ny chans att utforska alla sevärdheter som du kanske missade under ditt första besök. Kom ihåg att det här är en stad full av konst, kultur, gallerier och museer. Men om du bara vill ta det lugnt passar det utmärkt med en resa till den berömda Blå lagunen.

  Här kan du slappna av i geotermiskt vatten vars blå färg beror på kiseldioxid och andra mineraler från det omkringliggande vulkanlandskapet. Du kan även njuta av en drink eller prata med lokalbefolkningen och andra besökare i väntan på nästa del av ditt äventyr – Grönland!

  Dag 9
  Reykjavík

  Paus – början på nästa del av din resa

 • Dag 10-11
  Till sjöss

  Genom Danmarksundet

  15 juni 2023 - 16 juni 2023

  Koppla av och lär dig om Arktis när vi följer i vikingarnas fotspår

  MS Fridtjof Nansen styr nu västerut och in i Danmarksundet där Erik Röde och andra upptäcktsresande vikingar en gång seglade på väg till Grönland. Ombord finns gott om bekvämligheter som du kan njuta av under din resa. I vetenskapscentret kan du lära dig allt om Arktis, dess djurliv och invånare.

  Eller varför inte lägga en timme i fartygets gym och höja pulsen? Därefter kan du njuta av ett avslappnande bastubad och blicka ut över havet. Ett annat förslag är ta en drink i Explorer Lounge & Bar och prata med dina medresenärer!

  Dag 10-11
  Till sjöss

  Genom Danmarksundet

 • Dag 12
  Qaqortoq - Heldag

  En idyllisk grönländsk stad

  17 juni 2023

  En tillfälle att titta på grönländskt hantverk och uppleva traditioner i hisnande landskap

  Välkommen till vackra Grönland! Den färgstarka och pittoreska staden har en historia som sträcker sig 4 300 år tillbaka och har gjort sig känd för sitt hantverk. När vi går iland kan du se ansikten och fiskar inhuggna i klipporna och i butikerna hittar du lokalt tillverkade tyger, glasföremål och hudvårdsprodukter.

  Utforska det frodiga, gröna landskapet på de omgivande sluttningarna och runt den närliggande sjön. Från klipporna i utkanten av staden har man en hisnande utsikt över bukten. Efter promenaden bjuds du in på en kaffemik, där din värd berättar traditionella historier medan du bjuds på kaffe och kaka.

  Dag 12
  Qaqortoq - Heldag

  En idyllisk grönländsk stad

 • Dag 13
  Kvanefjord

  Upptäcktsdag i Kvanefjord

  18 juni 2023

  Utforska det orörda landskapet med isberg och isflak.

  Orörda Kvanefjorden är ett 50 kilometer långt inlopp i Sermersooq, som betyder ”platsen med mycket is”. När vi passerar fjordens isberg och isflak i vitt och toner av blått är du en av de få personerna som får beundra det majestätiska landskapet på denna outforskade destination.

  Kaptenen och expeditionsteamet hittar beroende på väder- och isförhållanden tillfällen att ta en tur i fartygets expeditionsbåtar och kanske gå iland för att sträcka på benen och titta på djurlivet. Ha din kamera redo för att fånga äventyret på bild!

  Dag 13
  Kvanefjord

  Upptäcktsdag i Kvanefjord

 • Dag 14
  Maniitsoq - Heldag

  Grönlands Venedig

  19 juni 2023

  Fyratusen års kultur väntar dig i norra ”Venedig”

  Maniitsoq, ett namn som betyder ”den ojämna platsen”, kallas ibland skämtsamt för ”Grönlands Venedig” då staden är belägen i en skärgård full av naturliga kanaler. Men istället för gondoler kan du få syn på en flock knölvalar!

  Grönlands sjätte största stad Maniitsoq grundades vid fjordens mynning år 1755 och har idag 2 500 invånare. På museet som tidigare var ett späcklager kan du se 4 000 år gamla artefakter från regionens bosättningar. Här finns också restauranger, där du serveras av de vänliga och välkomnande ägarna.

  Dag 14
  Maniitsoq - Heldag

  Grönlands Venedig

 • Dag 15
  Sisimiut - Heldag

  Pälsar, rävlyor och utomhusäventyr

  20 juni 2023

  Äventyr i midnattssolens rike bland myskoxar och fjällrävar

  Sisimiut är en modern stad med ett spektakulärt läge cirka 40 kilometer norr om polcirkeln. Här har människor varit bosatta i över 4 500 år och i det lilla museet finns artefakter från regionen. Människorna är stolta över sina traditioner som de håller fast vid än idag.

  Sisimiut betyder ”människorna vid rävlyorna”, en referens till alla fjällrävar som lever här. Här finns även myskoxe, vars tjocka päls används till det tyget qiviut. Staden fungerar som en regional knutpunkt och är en populär plats för friluftsaktiviteter som skidåkning och turer med hundspann.

  Dag 15
  Sisimiut - Heldag

  Pälsar, rävlyor och utomhusäventyr

 • Dag 16
  Ilulissat - Heldag

  Ilulissatfjorden – Unesco-världsarv

  21 juni 2023

  Njut av en naturskön vandring till en av inuiternas bosättningar i färgstarka världsarv

  Nu har vi anlänt till Diskobukten, en av Grönlands främsta sevärdheter. Ilulissat-buktens näringsrika vatten var en gång i tiden en plats dit enorma populationer av valar, valrossar och sälar kom för att äta. Erik Röde var den första europén som tog sig in i bukten år 985.

  Idag är området ett världsarv samt en samlingspunkt för äventyrslystna grönländare och besökare. Här kan du göra en kort men upplevelserik vandring från de färgglada husen vid vattnet till den gamla bosättningen Sermermiut eller bara koppla av och se hur isbergens färg skiftar när de sakta driver förbi.

  Dag 16
  Ilulissat - Heldag

  Ilulissatfjorden – Unesco-världsarv

 • Dag 17
  Vaigatsundet - Heldag

  Vi utforskar Vaigatsundet

  22 juni 2023

  En dag när vi i båtar eller till fots utforskar ett orört, majestätiskt landskap

  Nu har vi kommit fram till den nordligaste punkten på vår resa och har en dag på oss att utforska det avlägsna och vilda Vaigatsundet. Kaptenen och expeditionsteamet bedömer utifrån väder- och isförhållanden vad som är bästa möjliga alternativ.

  Om allt går som planerat finns det flera platser vi kan ta oss till i båtar eller kajak där vi kan gå iland för att beundra den mäktiga glaciären och den arktiska floran. I sundet finns ett rikt djurliv, så håll utkik efter späckhuggare, grönlandsvalar och olika sorters sälar. Det kommer att kännas som om du är en av de första att utforska platsen – och på vissa ställen stämmer det säkert!

  Dag 17
  Vaigatsundet - Heldag

  Vi utforskar Vaigatsundet

 • Dag 18
  Evighetsfjorden - Heldag

  Upptäcktsdag på ”Evighetsfjorden”

  23 juni 2023

  Upplev ”Evighetsfjorden” och dess drömlika landskap med glaciärer och höga fjäll

  Namnet på denna magnifika plats är översatt till ”Evighetsfjorden” och har verkligen en drömlik atmosfär. Fjorden som omges av 2 000 meter höga fjäll sträcker sig 74 kilometer in i landet och är upp till 700 meter djup.

  I den innersta delen av fjorden möter Maniitsoqs istäcke vattnet i en rad åsar och isgrottor och kalvar gigantiska isberg. Regionen är glest bebodd med några små fiskebyar. Vårt mål för dagen är att göra en naturvandring, men det exakta programmet bestäms av kaptenen och expeditionsteamet beroende på aktuella förhållanden.

  Dag 18
  Evighetsfjorden - Heldag

  Upptäcktsdag på ”Evighetsfjorden”

 • Dag 19
  Nuuk - Heldag

  Grönlands fotogeniska huvudstad

  24 juni 2023

  Utforska Grönlands huvudstad och vandra i natursköna Paradisdalen

  Grönlands huvudstad, belägen vid fjordsystemets mynning, ger ett fascinerande intryck med sina färgglada hus och sin blandning av gammal och ny arkitektur. Nuuk, som grundades år 1728, är Grönlands äldsta bosättning, men har trots detta färre än 18 000 invånare.

  Den pittoreska staden bjuder på en katedral, museer samt flera restauranger och kaféer. Missa inte att besöka Hans Egedes hus där Nuuks grundare en gång bodde. Huset är från 1721 och den äldsta byggnaden på Grönland. Du kan även göra en naturvandring genom Paradisdalen med dess fantastiska vyer och lilla sjö.

  Dag 19
  Nuuk - Heldag

  Grönlands fotogeniska huvudstad

 • Dag 20
  Ivittuut - Halvdag

  Myskoxar och en fornnordisk bosättning

  25 juni 2023

  En kuslig, övergiven gruvstad som ligger bakom de allierades seger under andra världskriget

  Ivittuut är idag en spökstad med övergivna byggnader, vildvuxna gator och rostiga maskiner, men spelade en viktig roll under andra världskriget. Här bröts kryolit, ett mineral som behövs vid framställning av aluminium. Detta gav de allierade en fördel i flygplanstillverkning, vilket var en av hemligheterna bakom deras seger. Platsen ockuperades till och med av amerikanska trupper för att skydda den från tyskarna.

  För tusen år sedan var området även hemvist åt fornnordiska bosättare men idag finns ingen av deras bosättningar kvar. Nu finns endast myskoxar och spöken från det förflutna kvar på denna kusliga men mycket vackra plats.

  Dag 20
  Ivittuut - Halvdag

  Myskoxar och en fornnordisk bosättning

 • Dag 21
  Prince Christian Sund

  En flod av smält is

  26 juni 2023

  I upptäcktsresanden John Cabots fotspår bland spetsiga fjälltoppar

  Förvänta dig några av planetens mest fantastiska panoramavyer när vi styr in i Prins Christian Sund. Upptäcktsresanden John Cabot kallade vyn av isberg och isflak ”en flod av smält is”. Fjälltoppar på över 2 000 meter i mattgrå och gröna toner står i skarp kontrast till de kritvita glaciärerna.

  De enda tecknen på mänsklig närvaro är väderstationen som amerikaner byggde under andra världskriget samt den lilla jakt- och fiskebyn Aappilattoq. Om vägen blockeras av havsis har vi en alternativ rutt via Cape Farewell, Grönlands sydligaste punkt.

  Dag 21
  Prince Christian Sund

  En flod av smält is

 • Dag 22-23
  Irmingerhavet

  Tillbaka till Island

  27 juni 2023 - 28 juni 2023

  Koppla av på fartyget medan du smälter dina intryck från Grönland.

  Efter att ha utforskat Grönlands underverk reser vi tillbaka över Danmarksundet till Island. Man kan fundera på om några av de tidiga bosättarna som lämnade Grönland återvände den här vägen. Allt vi vet är att torp och kyrkor från 1400-talet hittades övergivna, en lång tid efter deras sista livstecken.

  Nu får du chans att njuta av fartygets bekvämligheter och tillsammans med dina medresenärer reflektera över alla upplevelser. Det är en av de sista kvällarna ombord, så passa på att vistas i den sociala atmosfären i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 22-23
  Irmingerhavet

  Tillbaka till Island

 • Dag 24
  Reykjavík

  Äventyret är slut för den här gången

  29 juni 2023

  Runda av din resa och ta en sista chans att uppleva höjdpunkterna i denna underbara stad

  MS Fridtjof Nansen återvänder till Islands huvudstad tidigt på morgonen. När du har gått iland får du en sista chans att utforska den charmiga staden och uppleva dess unika miljö och sevärdheter.

  Vi är säkra på att har fått många fantastiska upplevelser längs Grönlands västkust och runt Island med oss. Hoppas vi ses på ett nytt äventyr i framtiden!

  Efterprogram

  Vill du förlänga din vistelse? Om du vill upptäcka mer av Island kan du boka vårt efterprogram och förlänga din vistelse för att ser mer av Reykjavik och de omgivande geotermiska fenomenen. Island har trots allt så mycket mer att erbjuda att du kanske vill stanna kvar ett tag till!

  Dag 24
  Reykjavík

  Äventyret är slut för den här gången

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juni:
6.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Utbud av inkluderade utflykter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föreläsningar i olika ämnen
 • Besök fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program som ger gästerna möjlighet att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gymmen inomhus och utomhus, samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Fridtjof Nansen

Byggd år 2020
Varv Kleven Yards, Norway
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet i Hurtigrutens flotta med specialbyggda fartyg – och tillhör nästa generations expeditionsfartyg. Hon tar oss med till några av jordens mest spektakulära hörn.

Läs mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Några alternativ: