Efterprogram på Mashpi Reserve

Följ med oss till lyxiga Cloudforest Lodge och upptäck x – en hotspot för biologisk mångfald.

 • Upptäck mer av Ecuador med Hurtigruten Expeditions
 • Vistas i ett unikt område och ekosystem
 • Upptäck Mashpi Reserve med dagliga aktiviteter och upplevelser i regnskogen
 • Njut av häpnadsväckande utsikt över omgivningens skogsklädda berg
 • Årstid

  Tillgängliga hela året

 • Längd

  5 dagar

 • Min. antal deltagare

  2

 • Bokningskod

  GALMASPRE23

 • Från

  kr 14 499

Resplan

Dag 1: Quito

Ankomst till flygplatsen i Quito från Galápagosöarna. Resten av dagen tillbringas på egen hand. Övernattning.

Dag 2: Quito-Mashpi Reserve

Transfer på morgonen till Mashpi Lodge omkring 100 km nordväst om Quito. Mashpi Reserve är ett privatägt reservat i Quito-distriktet som utgör en del av Choco-regnskogen i Ecuador. Området är känt som en av världens främsta platser för biologisk mångfald. Den dramatiska höjdskillnaden, från 2 800 meter till 1 000 meter, gör att vi får uppleva den spektakulära mångfalden i Andernas natur medan vi reser genom den torra dalen Pomasqui mot Kordiljärernas västra flank och en prunkande regnskog på vägen mot Mashpis magiska värld.

Efter tre timmars åktur anländer vi till Mashpi Lodge. Vi äter lunch och vilar en stund inför eftermiddagens aktiviteter. Under informationsmötet får du veta mer om skogen bland molnen och hur den bevaras samt de aktiviteterna du kan välja bland under din vistelse. Du kommer också att få tips på vad du ska ha på dig och ta med dig på utflykterna.

Under det första äventyret utforskar vi en av lederna i reservatet som väljs ut av guiderna utifrån rådande förhållanden. Den här promenaden fungerar som en introduktion till de ekologiska processerna och bevarandet av skogen i Chocó-regionen. Samtliga leder erbjuder fantastiska vyer och unika sevärdheter, bland annat en skog med så kallade ”järnpalmer” (Iriartea deltoidea), möjligheter till fågelskådning och andra överraskningar.

Gäster som vill veta mer om molnskogens ekologi kan varje kväll lyssna till olika föreläsningar med teman som Mashpis hemliga djurliv eller den biologiska mångfalden i Chocó för mer information om området och pågående forskningsprojekt. Föreläsningarna hålls kl. 19.30 av någon av naturforskarna eller biologerna som arbetar här.

Njut av middag och övernattning på hotellet.

Dag 3–4: Mashpi Reserve

Skogen belönar alltid morgonpigga när gryningsljuset lockar fram fascinerande arter i jakt på föda. Hotellets terrass är en utmärkt plats för att titta på fåglar medan du avnjuter en kopp kaffe, te eller varm choklad. Guiderna hjälper dig att få syn på djuren och ger dig en chans att använda deras teleskop för att kunna närstudera alla de fågelarter som finns i Mashpi. Aktiviteten inleds kl. 06.30 och pågår i ungefär en timme. Därefter äter vi frukost i hotellets restaurang.

Idag har du möjlighet att välja bland flera olika upplevelser i regnskogen, men du kan också stanna kvar och njuta i hotellets spa. Dina guider rekommenderar det program som passar bäst för dagen utifrån dina intressen, din fysiska kondition samt väder- och ledförhållanden. Välj bland de många lederna och aktiviteterna.

Besök Life Centre för fler upptäckter, ta ett bad i de uppfriskande vattenfallen och dammarna, klättra upp till observationstornet för att få en panoramautsikt över området eller testa Sky Bike, ett spännande sätt att uppleva trädkronorna på nära håll. Du kan också delta i vandringar i mörker för att se Mashpi-skogens nattdjur, eller varför inte glida fram i avslappnat tempo bland trädkronorna i den täta regnskogen med linbana (mot tilläggskostnad).

Dag 5: Mashpi Reserve-Quito

Dagen börjar tidigt, 06.30, i hotellobbyn för att kunna se de många fågelarter kommer till hotellet för att äta. Efter en kopp kaffe promenerar vi längs vägen för att hitta flockar med blandande fågelarter. Insektsätande fågelarter rör sig ofta tillsammans när de söker efter föda. I en enskild flock kan det finnas över 20 olika arter, vilket gör det här till en riktig högtidsstund för fågelälskare. Aktiviteten pågår i en timme, och vi återvänder sedan till hotellet för frukost.

Det finns tid för en kort vandring eller någon annan aktivitet under dagen. Fråga din guide vad som passar bäst.

Transfer tillbaka till hotellet i Quito avgår från Mashpi Lodge kl. 11.30. Du kommer att få en kostnadsfri lunchlåda att ta med dig på resan.

Efter ankomsten till hotellet i Quito kan du ägna resten av dagen åt att utforska Ecuadors kulturarvsstad i din egen takt. Övernattning.

Dag 6: Quito, avresa

Frukosten på hotellet är den sista punkten på efterprogrammet.

Praktisk information

Detta ingår:

I priset ingår två nätter på hotell i Quito med frukost, tre nätter på Mashpi Lodge med helpension och alkoholfria drycker, transfer mellan hotellet i Quito och Mashpi Lodge. Guidade aktiviteter och utflykter i Mashpi Reserve.

Ingår ej: Middag på hotellet i Quito, dryck utöver det som finns beskrivet, tur med linbana, dricks.

Kommentarer/övrigt:

 • Den här turen finns tillgänglig som efterprogram i kombination med en resa som avslutas i Quito vid återkomst från Galápagosöarna.
 • Promenadsträckor i ojämn terräng förekommer. Den här rundturen är inte lämplig för gäster med nedsatt rörlighet.
 • Minsta antal deltagare: 2
 • Om det minsta antalet deltagare inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att ställa in programmet upp till 6 veckor före avresa.