Atacamaöknen, Chile

Förprogram i Atacamaöknen (slutar i Valparaíso)

Följ med oss på en rundtur på fyra nätter/fem dagar för att se Atacamaöknens natursköna sevärdheter och koppla av på ett lyxigt hotell. Rundturen börjar i Santiago de Chile och slutar i Valparaíso.

 • Njut av en kulturell oas mitt i den natursköna Atacamaöknen
 • Bo på ett lyxigt all inclusive-hotell
 • Utforska området runt San Pedro, Atacamaregionens huvudsakliga kulturella centrum
 • Besök fascinerande saltslätter, gejsrar och arkeologiska platser
 • Lär dig om stjärnkonstellationerna i Atacamaöknen
 • Resmål

  Antarktis, Sydamerika

 • Årstid

  Vår

 • Längd

  5 dagar

 • Min. antal deltagare

  6

 • Bokningskod

  VAPATAPRE23

 • Från

  kr 24 607

Dag 1: Santiago de Chile

Övernattning på hotell i Santiago de Chile, inkl. frukost.

Dag 2: Santiago de Chile/San Pedro Atacama

Transfer till Santiago de Chiles flygplats och direktflyg därifrån till Calama. Härifrån åker vi till San Pedro de Atacama, som ligger 2 400 meter över havet. Transfern genom Atacamaöknen tar ungefär en och en halv timme. San Pedro är en liten by med smala gränder och traditionella lerstenshus. Den är känd som Chiles arkeologiska huvudstad och det viktigaste kulturcentret i Atacamaregionen.

Checka in på Cumbres Atacama Hotel som är byggt i den inhemska arkitektoniska stilen Ayllus, eller atacamisk stil på en åtta hektar stor tomt. Hotellet erbjuder en enastående upplevelse som kombinerar komfort, avkoppling, utsökt kokkonst och en känsla av norra Chiles mystiska atmosfär.

Njut av ett litet mellanmål när du kommer fram. Före middagen kan du följa med på en astronomisk tur med en hotellguide som berättar om detta spännande ämne. Du får även använda ett teleskop för att lära dig att känna igen de vanligaste stjärnkonstellationerna.

Njut av ett mellanmål vid ankomst och middag på hotellet. Få en god natts sömn.

Dag 3–5: San Pedro de Atacama

Frukost på hotellet. Ta chansen att koppla av vid hotellets pool eller välj bland ett urval av heldags- och halvdagsturer som erbjuds av hotellet. Se gejsrar, saltslätter, laguner i höga Anderna och andra geologiska och arkeologiska platser i området. Ett erfaret team av guider följer med på utflykterna. Det finns också cyklar tillgängliga så att du kan utforska det närliggande landskapet och San Pedro på egen hand.

Det här är bara några av de upplevelser, inklusive den astronomiska turen, du kan anmäla dig till på hotellet (beroende på tillgänglighet, tid och väder):

Valle de la Luna, ungefär kl. 16.00–19.30

Har förklarats som naturskyddsområde och naturmonument. Här tar vi oss uppför sanddynen Duna Mayor och får bland annat en fantastisk utsikt över Cordillera de la Sal, dödens dal och saltslätterna med en dramatisk solnedgång i bakgrunden. Om tiden tillåter kan du ge dig ut på denna utflykt redan samma dag som du ankommer till hotellet. Inklusive en cocktail.

Géiser del Tatio, ungefär kl. 05.30–12.00

Beläget 4 300 meter över havet och cirka 89 km från San Pedro de Atacama. Åk genom det geotermiska fältet där du kan se gejsrar och fumaroler. Fortsätt till Machuca och håll utkik efter vikunjor och flamingor. Den här turen är inklusive frukost.

Arkeologisk rundtur, halvdag

Du kommer att besöka den arkeologiska platsen Tulor, där de äldsta spåren efter mänsklig bosättning på Atacamas saltslätter har hittats, och lära dig om Atacamafolkets historia och utveckling. Lunch och middag på hotellet. Övernattning.

Dag 5: San Pedro de Atacama/Santiago/Valparaíso

Du kommer att köras tillbaka till Calama flygplats på morgonen för ta flyget tillbaka till Santiago de Chile, följt av transfer till piren i Valparaíso där Hurtigrutens fartyg väntar på dig.

Observera att på grund av förändrade förhållanden kan sevärdheternas ordningsföljd variera.

Praktisk information:

Detta ingår:

I priset ingår en övernattning med frukost på hotell i Santiago de Chile, tre övernattningar på Hotel Cumbres San Pedro de Atacama, inklusive helpension och fri bar mellan kl. 11.00 och kl. 23.00 (husets dryck), flygresa tur och retur Santiago de Chile–Calama inkl. aktuella skatter, transfer till/från flygplatsen i Santiago och Calama/San Pedro, två halvdagsutflykter och en heldagsutflykt med engelsktalande guide, användning av spa, uppvärmd pool och badtunnor.

Ingår ej:

Måltider dag 1 (Santiago de Chile), dricks.

Övrig information:

 • Den här turen finns som tilläggsprogram före kryssning, kombinerad med resor som börjar i Valparaíso.
 • Denna rundtur kräver god fysisk form och är inte lämplig för gäster med nedsatt rörlighet. Rundturen äger rum på hög höjd.
 • Utflykterna som är inkluderade i denna tur anordnas av hotellet och är kanske inte uteslutande för Hurtigrutens gäster.
 • Utflykterna är beroende av rådande väderförhållanden.
 • Om det minsta antalet deltagare inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att ställa in programmet upp till 6 veckor före avresa.