Mývatn naturbad

Innan vi kommer till Mývatn naturbad besöker vi det spektakulära vattenfallet Goðafoss där du får en naturupplevelse du sent ska glömma. Njut sedan av ett uppfriskande dopp bland ångmoln som stiger upp ur jordens inre, eller en lyxig simtur i en bassäng vars geotermiska vatten pumpats upp från 2 500 meters djup.

 • Besök Mývatn naturbad
 • Se vattenfallet Goðafoss – gudarnas vattenfall
 • Njut av ett bad i naturligt geotermiskt vatten
 • Upplev underbara vyer längs vägen
 • Svårighetsgrad

  Genomsnittlig kondition

 • Längd

  5h30

 • Bokningskod

  G-AKU3

 • Från

  kr 1 486

 • Kommentarer

  Klädsel efter väderlek. Rejäla, halkfria skor med gummisula (utan öppen tå) rekommenderas. Ta med badkläder och handduk (möjligheten att hyra är begränsad), och glöm inte kameran! Observera att sevärdheter och platser eventuellt besöks i annan ordning. Gäster med nedsatt rörlighet ombeds resa med någon som kan hjälpa till. Gravida och passagerare med hjärt- eller andningsproblem uppmanas att rådfråga läkare om de bör följa med på denna tur. Total körtid: cirka 3 tim.

Vi lämnar Akureyri och korsar fjorden i riktning mot Goðafoss som är ett av Islands mest spektakulära vattenfall. Efter ett kort stopp kör vi vidare till Mývatn naturbad för ett avslappnande dopp.

Naturbadet ger besökaren en genuin och exklusiv naturupplevelse. Med sin unika blandning av mineraler, silikater och geotermiska mikroorganismer är det varma vattnet välgörande för både kropp och själ. Tack vare denna kemiska sammansättning trivs varken bakterier eller alger i lagunen, vilket gör att klor och andra desinfektionsmedel inte behövs.

Vid badet finns reception och kafeteria, omklädningsrum och duschar för upp till 120 gäster, tre naturliga ångbad med plats för 50 personer åt gången, och en 5 000 kvadratmeter stor geotermisk utomhusbassäng med en konstant temperatur på behagliga 38–40°.

 

Språk: Engelska
Kommentar: Klädsel efter väderlek. Rejäla, halkfria skor med gummisula (utan öppen tå) rekommenderas. Ta med badkläder och handduk (möjligheten att hyra är begränsad), och glöm inte kameran! Observera att sevärdheter och platser eventuellt besöks i annan ordning. Gäster med nedsatt rörlighet ombeds resa med någon som kan hjälpa till. Gravida och passagerare med hjärt- eller andningsproblem uppmanas att rådfråga läkare om de bör följa med på denna tur. Total körtid: cirka 3 timmar.
Rullstol tillgänglig: Nej
Inkluderar: Inträde till badet.
Vandringsinfo: Cirka 20 minuter till fots. Vid Mývatn-badet kan det vara halt och vått på marken och vi uppmanar våra gäster att iaktta stor försiktighet för att undvika att halka. Vid Goðafoss går vi på stigar och vägar med grus och lösa stenar. Dessa är ofta ojämna och saknar räcken.