Santa Rita Working farm

Förprogram – äventyr i Panama (slutar i Colón)

Ett fyra dagars äventyr där vi utforskar den panamanska regnskogen med flodsafari på kvällen samt en linbanetur

 • Utöka din vistelse i Panama med Hurtigruten
 • Bo tre nätter på ett djungelhotell vid Chagresfloden
 • Besök ett av emberafolkets samhällen och lär dig om deras kultur och seder
 • Utforska djungeln på en kvällssafari med båt och med linbana
 • På destinationen

  Karibien och Centralamerika, Sydamerika

 • Årstid

  Höst, Vår

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  ONXPANPRE23

 • Från

  kr 10 543

Resplan för vårt förprogram

Dag 1: Ankomst, Gamboa

Tillbringa natten på Gamboa Rainforest Resort eller liknande. Det här hotellet ligger vid Chagresflodens strand i djungelreservatet Soberanía.

Dag 2: Gamboa, Rainforest Discovery Center, kvällssafari

Följ med på en morgonutflykt till det närliggande Rainforest Discovery Center. Besökscentret är en självförsörjande utomhusanläggning mitt inne i djungeln. Utsiktstornet är 32 meter högt och erbjuder fantastisk utsikt precis ovanför trädkronorna. Vandringsleder går i rundslingor genom skogen, och är perfekta för att upptäcka flora och fauna, såsom fjärilar, över 350 fågelarter och till och med vrålapor. Vi återvänder till hotellet för lunch och har sedan eftermiddagen för att koppla av vid hotellpoolen. På kvällen ger vi oss av på en djungelsafari med båt på Chagresfloden innan vi återvänder för att tillbringa natten på Gamboa Rainforest Resort.

Dag 3: Gamboa, reservatet Sloth Sanctuary, linbana i djungeln

Börja dagen med ett besök på Sloth Sanctuary, det enda reservatet för sengångare i Panama. Det skapades för rehabilitering av dessa långsamma, men hårt arbetande ”skogsvårdare”. Väl tillbaka på hotellet avnjuter vi en lunch, och sedan bär det av till linbanan i djungeln, den enda i sitt slag i landet. Åkturen upp tar ca 20 minuter, med en 1,2 km lång resa över de lummiga trädkronorna i naturreservatet Soberanía, medan vi håller utkik efter tukaner, apor och leguaner. Uppe på berget är det en snabb promenad till ett utsiktstorn som erbjuder en fantastisk utsikt över Panamakanalen, Chagresfloden, djungeln och den lilla staden Gamboa. Återvänd till hotellet och njut av resten av dagen på egen hand.

Dag 4: Ett möte med emberafolket och transfer till Colón

Idag hämtas du upp av transfer som tar dig till Chagres nationalpark. Väl framme går vi ombord på en motordriven kanot som tar oss över Gatúnsjön och Chagresfloden till en by där emberafolket lever i traditionella trähus med halmtak. Emberafolket är en av sju förcolumbiska folkgrupper som lever i Panama.

Innan du får njuta av en traditionell lunch tillagad av kvinnorna i byn välkomnas vi av stammens hövding. Under eftermiddagen kan du lära dig mer om medicinalväxter, strosa runt i byn och besöka samhällets skola eller se en hantverksuppvisning. Dessutom bjuds vi på traditionell dans och musik innan det har blivit dags att ta farväl av våra värdar. Sedan återvänder vi i kanot för vidare transfer med buss till Colón där vårt expeditionsfartyg väntar.

Observera att turordningen för sevärdheterna kan variera.

Praktisk information

Detta ingår:

Tre hotellnätter på Gamboa Rainforest Resort, utflykter och transport med engelsktalande guide, 2 x lunch och 1 x lunchlåda inklusive dryck ingår i priset.

Ingår inte: middag, dricks

Kommentarer/övrigt:

 • Den här utflykten börjar vid Gamboa Rainforest Resort, fyra dagar före ombordstigningen i Colón.
 • Det här programmet är inte lämpligt för gäster med nedsatt rörlighet.
 • Om det minsta antalet deltagare inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att ställa in äventyret på land upp till sex veckor före avresa.