Arendal Volcano area from sea side - green forests and a mountain in the background.

Efterprogram Arenalvulkanen

Förläng din resa med ett besök till det magnifika området kring Arenalvulkanen

 • Upptäck mer av Costa Rica med Hurtigruten
 • Njut av regnskogens alla sevärdheter och ljud
 • Koppla av i heta vulkankällor
 • Följ med på en tur på floden och andra spännande aktiviteter som är inkluderade i denna tur
 • På destinationen

  Sydamerika, Karibien och Centralamerika

 • Årstid

  Höst

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  PASAREPOST22, PASAREPOST23

 • Från

  kr 10 978

Resplan för ditt efterprogram

Dag 1: Puntarenas/La Fortuna/Området kring Arenalvulkanen

Efter avstigningen på piren i Puntarenas träffar du din lokala guide som följer dig under den två timmar långa resan till Tabacón Thermal Resort & Spa, ditt hotell under de kommande två dagarna. Hotellet ligger på ett mer än 364 hektar stort tropiskt reservat, som är hemvist till Costa Ricas största nätverk av naturliga heta källor.

När vi kommer dit äter vi lunch och därefter kan du njuta av resten av dagen på egen hand och prova på hotellets alla bekvämligheter. För att fortsätta dagen på ett perfekt sätt kan du njuta av de heta vulkankällorna.

Middag på en närliggande restaurang och övernattning.

Dag 2: La Fortuna/Området kring Arenalvulkanen

Efter frukost tar vi med dig på några oförglömliga höjdpunkter.

Denna morgon kan du njuta av regnskogens alla sevärdheter och ljud och uppleva fridfullheten när vi långsamt paddlar nedför floden Peñas Blancas. Apor, sengångare, leguaner, krokodiler och olika tropiska fåglar väntar på oss! Vår professionella tvåspråkiga guide visar dig alla tropiska växter och djur som vi möter från flotten – det blir både intressanta och lärorika förklaringar. Du kommer att uppskatta floden Peñas Blancas underverk och den omgivande regnskogen likaså, där vi tar oss nedför floden utan motor så att du sakta kan njuta av resan genom att ro och ta foton. Se till att ta med kamera och kikare på turen!

Efter lunch på en lokal restaurang i byn Fortuna gör du dig redo för att utforska skogen från trädtopparna.

Arenal Hanging Bridges är ett 250 hektar stort reservat i urskogen. Det finns en tre kilometer lång vandringsled genom regnskogen som ger dig möjlighet att ta in skogens skönhet där den är som mest orörd. Med femton broar mellan fem och hundra meter, en på 45 meters höjd, kommer du att få 360° vinkel över regnskogen, och om vädret är på vår sida så kommer du att få en fantastisk utsikt över Arenalvulkanen.

Ha en avkopplande kväll med middag på en närliggande restaurang och övernattning.

Dag 3: La Fortuna/Området kring Arenalvulkanen/San José

Morgonen efter utcheckningen har vi en två timmar lång biltur till La Paz Waterfall Garden som ligger i en privat park på 1 300 till 1 600 meters höjd, så det kan bli kyligt när molnen drar in.
Denna naturpark och fristad för djur erbjuder en frodig regnskog, skummande vita floder, spektakulära vattenfall och gott om säkra vandringsleder. Förutom orkidéträdgården får du inte missa fjärilsträdgården och kolibriträdgården med 26 dokumenterade kolibriarter som äter från handen på morgonen och eftermiddagen. Bland andra sevärdheter finns det ett litet serpentarium med inhemska ormar, och du kan även besöka den del av parken som har vilda djur som jaguarer, pumor, ozeloter, jaguarundi och margaykatter. Njut av lunch på en närliggande restaurang.

På eftermiddagen fortsätter vi till San José, Costa Ricas huvudstad, där du kommer att tillbringa natten. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.

Dag 4: San José/Avfärd

Frukost på hotellet.

Observera att turordningen för sevärdheterna kan variera.

Praktisk information

Detta ingår:

Två hotellövernattningar på Tabacón Thermal Resort & Spa (eller liknande) och en hotellövernattning i San José, inklusive frukost, alla transfer och aktiviteter som beskrivna, entréavgifter, 3 x lunch, 2 x middag, engelsktalande guide.

Ingår inte: middag dag 3, drycker och dricks

Kommentarer/övrigt:

 • Turen startar efter avstigningen i Puntarenas.

 • Den här rundturen är inte lämplig för gäster med nedsatt rörlighet.

 • Om det minsta antalet deltagare inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att ställa in äventyret på land upp till sex veckor före avresa.