Höjdpunkter i Sydamerika – en resa till havs och på land

Höjdpunkter i Sydamerika – en resa till havs och på land

Höjdpunkter i Sydamerika – en resa till havs och på land

Höjdpunkter i Sydamerika – en resa till havs och på land

Reseinformation 13 dagar MS Fram
Avresa
8 oktober 2024
Pris från kr 73 517
kr 66 127
Frukost, lunch och middag ingår

13 dagar lång expeditionskryssning från Lima till Valparaíso, inklusive Atacamaöknen, Machu Picchu och Heliga dalen

Altiplanos höjdpunkter

Se Sillustani-gravarna, en kyrkogård från tiden före inkariket, innan vi börjar vår resa till spektakulära Titicaca, världens högst belägna sjö. Vi korsar Altiplano, den andiska högplatån, på väg till inkastaden Cuzco och reser med ett lyxigt Hiram Bingham-tåg till den gåtfulla ruinstaden Machu Picchu.

En resa genom historien

Dessutom kan du besöka djurparadiset Ballestasöarna eller se de mytomspunna Nascalinjerna. I Chile får du upptäcka ökenområdena nära Arica och Iquique, klassisk arkitektur i La Serena samt ”Stilla havets juvel”, Valparaíso.

Höjdpunkter i Sydamerika – en resa till havs och på land Höjdpunkter i Sydamerika – en resa till havs och på land
 • Dag 1
  Lima, Peru 

  Limas Unesco-världsarv 

  8 oktober 2024

  Börja ditt äventyr i ”Kungarnas stad”

  Lima kan kännas som en modern kosmopol och en historisk plats på samma gång – den perfekta platsen att börja vårt äventyr. Se alla färgglada väggmålningar, livliga kaféer och museer fyllda med modern konst i det bohemiska området Barranco.

  Limas gamla stadskärna är ett av Unescos världsarv. Staden genomsyras av arkitektur från den spanska kolonialtiden med allt från kyrkor och kloster till ståtliga herrgårdar. I Lima kan du också se arvet från inkariket i ruinerna av de ceremoniella pyramiderna Huaca Pucllana och Huaca Huallamarca. 

  Sydamerikas mathuvudstad bjuder även på en blandning av gourmetrestauranger och spännande street food. Vi rekommenderar att du provar ceviche – fisk marinerad i limejuice, lök och chili – som är Perus nationalrätt.

  Dag 1
  Lima, Peru 

  Limas Unesco-världsarv 

 • Dag 2
  Sillustani-gravarna 

  Besök Sillustani-gravarna   

  9 oktober 2024

  Flyg till Juliaca och besök Sillustani-gravarna

  Dagen börjar med en flygresa till Juliaca. Väl framme får du besöka Sillustani-gravarna, en kyrkogård från tiden före inkariket som ligger omgiven av Umayosjön. 

  Gravarna, eller chullas som de även kallas, är tornlika strukturer som byggdes ovan jord av collafolket. Några av gravarna är upp till 12 meter höga och stora nog att rymma en hel familj. Njut av en picknicklunch på stranden på denna fridfulla – och gåtfulla – plats. 

  Efter att vi har utforskat det arkeologiska mästerverket beger vi oss till hotellet i Puno, beläget intill Titicacasjön – ditt hem under de kommande två nätterna.

  Dag 2
  Sillustani-gravarna 

  Besök Sillustani-gravarna   

 • Dag 3
  Titicacasjön 

  Urofolket vid Titicacasjön  

  10 oktober 2024

  Se handvävda öar i Sydamerikas största sjö

  Titicacasjön har en slående skönhet. Vi besöker Llachón, ett landsbygdssamhälle som bjuder på vackra vyer över sjön. Dessutom får du följa med på en guidad kajaktur i det stilla, djupblå vattnet. Slutligen görs en guidad vandring innan vi får njuta av en traditionell lunch tillsammans med en lokal familj.

  Efter lunch gör vi en båtutflykt till urofolkets flytande öar, som glänser likt guld i solen. De unika öarna har vävts för hand av vass som växer i sjön.

  Efter ännu en händelserik dag kan du koppla av på hotellet i Puno.

  Dag 3
  Titicacasjön 

  Urofolket vid Titicacasjön  

 • Dag 4
  Vägen över Altiplano  

  Vägen över Altiplano  

  11 oktober 2024

  Korsa den imponerande andiska högplatån

  Upplev en oförglömlig bussresa över den norra andiska platån, mer känd som Altiplano.

  Altiplano är en av världens största högplatåer, belägen omkring 3 500 meter över havet. Den stora platån sträcker sig över Bolivia, norra Peru och södra Chile. Under den här äventyrsfyllda dagen tar vi dig genom häpnadsväckande landskap, omgiven av de respektingivande Anderna.

  Se pucaratjurar på taken, njut av en lunch vid Tinajanis klippformationer, håll utkik efter vilda lamor och alpackor vid La Raya-passet samt beundra 1400-talskomplexet Raqch'i. 

  Din resa avslutas med en övernattning i Cuzco.

  Dag 4
  Vägen över Altiplano  

  Vägen över Altiplano  

 • Dag 5
  Machu Picchu  

  Mystiska Machu Picchu     

  12 oktober 2024

  Upptäck ”Inkarikets förlorade stad”

  Dagen börjar med en transfer till Ollantaytambo i Heliga dalen. Därefter kliver vi ombord på det lyxiga Hiram Bingham-tåget där vi bjuds på brunch och ser det andiska landskapet passera förbi utanför fönstren på väg till Machu Picchu.

  Historiker tror att Machu Picchu byggdes omkring år 1450 och sedan övergavs efter den spanska erövringen. Platsen, som förblev dold av djungeln, återupptäcktes inte förrän 1911. Staden har förblivit ett mysterium då inkafolket inte efterlämnade några skriftliga redogörelser om Machu Picchu. Upptäck vandringslederna runt ruinerna och beundra precisionen i inkafolkets stenhuggeri. Kanske träffar du även på några av alla vänliga lamor som lever här.

  Efter en händelserik dag återvänder vi till Cuzco för ännu en natt på hotell.

  Dag 5
  Machu Picchu  

  Mystiska Machu Picchu     

 • Dag 6
  Cuzco, Peru 

  Inkahuvudstaden Cuzco 

  13 oktober 2024

  Utforska inkarikets centrum

  Njut av en guidad tur i Cuzco, Sydamerikas centrum när det kommer till arkeologi.

  Beundra några av Inkarikets mest imponerande exempel på arkitektur och historia, såsom Santo Domingo-kyrkan som byggdes ovanpå inkatemplet Koricancha, samt fästningen Sacsayhuamán, en ceremoniell anläggning från 1400-talet med panoramavyer över staden. Andra höjdpunkter under turen är besöket på textilmuseet Museo Sulca, och ett stopp vid huvudtorget för att beundra den slående katedralen, som byggdes under den spanska kolonialtiden.

  Därefter körs du till flygplatsen för vidare resa till Lima. Nästa del av äventyret börjar i Callao där fartyget väntar i hamnen.

  Dag 6
  Cuzco, Peru 

  Inkahuvudstaden Cuzco 

 • Dag 7
  Paracas, Peru 

  Ballestasöarna och Nascalinjerna   

  14 oktober 2024

  Ett extraordinärt djurliv och forntida mysterier

  Nascalinjerna och Ballestasöarna, som båda kan nås från Paracas, är två av Perus största sevärdheter.

  De flesta känner till staden som El Chaco och här finns många olika restauranger längs strandkanten där du kan prova traditionell jalea – friterade skaldjur som serveras med salsa criolla och maniokrot. Strax utanför staden ligger Ballestasöarna som har ett rikt djurliv. Håll utkik efter humboldtpingviner, sköldpaddor, pelikaner, sjölejon, inkatärnor och knölvalar under dagens båtutflykt runt öarna.

  Utforska det marsliknande landskapet med gula sanddyner och röda sandstränder i Paracas naturreservat eller flyg över de mytomspunna Nascalinjerna – ett resmål på mångas bucket list – som är inristade i den peruanska öknen.

  Dag 7
  Paracas, Peru 

  Ballestasöarna och Nascalinjerna   

 • Dag 8
  Till havs 

  Klar himmel, svalt klimat   

  15 oktober 2024

  Ett marint djurliv som har uppstått av Humboldtströmmen

  På väg till Chile reser vi genom Humboldtströmmen. Det kalla vattnet har gett perfekta levnadsförhållanden för en mängd marina djur, däribland stora stim av ansjovis, makrill och sardiner. Vårt expeditionsteam berättar mer om Humboldtströmmens inverkan på ekosystemet.

  Besök fartygets vetenskapscenter för att lära dig mer. Vårt expeditionsteam berättar mer om havsströmmens vikt och dess inverkan på havets ekosystem.

  Det finns även gott om tid till att koppla av i badtunnan, hinna med ett träningspass på gymmet samt njuta av de vackra vyerna och den friska luften ute på däck.

  Dag 8
  Till havs 

  Klar himmel, svalt klimat   

 • Dag 9
  Arica, Chile 

  Soliga Arica 

  16 oktober 2024

  Upplev Aricas vandringsleder, historia och mat

  Arica har ett konstant ökenklimat och klassas som en av världens torraste städer, vilket är mycket ovanligt för en kuststad. Det förklarar även varför orten är så populär bland alla som älskar sol och surfing.

  Besök de livliga gatorna Calle 21 de Mayo och Bolognesi för att prova lokala läckerheter och kika in på marknaden El Agro. Gör en 15 minuter lång vandring för att njuta av de vackra vyerna från El Morro-klippan eller besök San Marcos-katedralen, ritad av Gustave Eiffel.

  Se mumier och lär dig om chinchorro-kulturen på stadens arkeologiska museum, sträck på benen under en promenad längs Playa Corazones eller utforska Anzotagrottorna.

  Dag 9
  Arica, Chile 

  Soliga Arica 

 • Dag 10
  Iquique, Chile 

  Iquique och Atacamaöknen   

  17 oktober 2024

  Upptäck Unesco-världsarvet Humberstone

  Vår resa fortsätter till livliga Iquique, en stad där strandpromenaderna kantas av palmträd.

  Vi besöker de övergivna salpetergruvstäderna Santa Laura och Unesco-världsarvet Humberstone i den torra Atacamaöknen. Väl tillbaka i Iquique kan du utforska staden till fots eller slå dig ner på ett kafé och titta på människor som passerar förbi.

  Passa på att njuta av en utsökt kaffe eller beställ en traditionell mango sour och provsmaka den lokala delikatessen chumbeque. Du kan även besöka La Esmeralda, en fyrmastad 1800-talskorvett som spelat en viktig roll i historien.

  • Inkluderad Humberstone och Santa Laura
  Dag 10
  Iquique, Chile 

  Iquique och Atacamaöknen   

 • Dag 11
  Till havs 

  Koppla av ute på havet    

  18 oktober 2024

  Koppla av och reflektera över resan

  Vår expeditionskryssning längs den sydamerikanska Stillahavskusten fortsätter mot La Serena i Chile.

  Vid den här tidpunkten har du säkert blivit vän med andra utforskare ombord. Med största sannolikhet delar ni flera gemensamma intressen och en stor passion för naturen. Njut av en drink i Explorer Lounge & Bar medan ni blickar tillbaka på de bästa delarna av expeditionskryssningen hittills.

  Expeditionsteamet fortsätter att hålla intressanta föreläsningar i fartygets vetenskapscenter. Om du vill lära dig mer om ett visst ämne kan du även bläddra bland böckerna i biblioteket ombord.

  Dag 11
  Till havs 

  Koppla av ute på havet    

 • Dag 12
  La Serena, Chile 

  Häpnadsväckande La Serena 

  19 oktober 2024

  Utforska ”Kyrkornas stad” och Serena Beach

  Vi lägger till i Coquimbo och beger oss till Chiles näst äldsta stad, La Serena.

  Staden ståtar med vackra sandstränder längs hela Avenida del Mar och bortom den gatan. La Serena genomsyras av klassisk arkitektur, inklusive drygt 30 varsamt restaurerade stenkyrkor. Dessutom kan du beundra föremål från före kolonialtiden på stadens arkeologiska museum.

  Strosa genom välskötta offentliga trädgårdar, såsom Jardín del Corazón med dess japanska influenser, eller handla hantverk på La Recova-marknaden. Den undangömda gränden Patio Colonial i närheten av Balmaceda bjuder på gott om lugna kaféer och matställen. Ge dig själv tid att utforska Coquimbo innan du återvänder till fartyget.

  Dag 12
  La Serena, Chile 

  Häpnadsväckande La Serena 

 • Dag 13
  Valparaíso, Chile 

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv    

  20 oktober 2024

  Vår expedition avslutas i vackra Valparaíso

  Vår expeditionskryssning längs den sydamerikanska Stillahavskusten avslutas i Valparaíso. Detta Unesco-världsarv, känt som Stilla havets juvel, är byggt på branta sluttningar med utsikt över havet. Passa på att utforska staden innan du återvänder hem.

  Staden bjuder på spännande intryck i en labyrint av slingriga gränder och kvarter, färgglada hus samt marknader fulla av lokalproducerade varor. Passa på att njuta av vyerna över staden från den bergbana som tar dig till Cerro Alegre och Concepción.

  Vår kryssning må vara över, men om du känner för mer äventyr kan du följa med på ett efterprogram som finns som tillval.

  Dag 13
  Valparaíso, Chile 

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv    

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
8.

Vad som ingår

Program på land: Titicacasjön och Machu Picchu/Peru (före kryssningen)

 • En natt på hotell i Lima, inklusive frukost
 • Två nätter på hotell i Puno samt två nätter på hotell i Cuzco, inklusive halvpension
 • Picknicklunch dag 2 och 4; lunch dag 3 samt 5 och 6
 • Flyg i ekonomiklass från Lima till Juliaca samt Cuzco till Lima
 • Samtliga transferresor, utflykter och tågresor enligt beskrivningen, med en engelsktalande guide
 • Entréavgifter enligt programmet

Kryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhus gym
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter

 • Lån av vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
 • Programmet på land i Peru äger rum på hög höjd. Titicacasjön ligger på cirka 3 800 meters höjd medan Cuzco ligger på omkring 3 400 meters höjd, vilket kan kräva relativt god fysisk form. I vilken ordning platserna besöks kan variera. 

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Liknande resor

Några alternativ: